Blotki i ich rzuty trudno czy nie

Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
jiriki
-#zwykly
-#zwykly

Blotki i ich rzuty trudno czy nie

Postautor: jiriki » 13 lip 2009, 20:21

Witam wszystkich,

na poczatek sorki za dwie rzeczy:)
1. nie wiem czy termi blotki jest poprawny gdziesgo uslyszalem kiedys i uzywam(trash karty z ktorymi sie nie gra 27o itp.)
2. jesli temat juz gdzies byl to przepraszam niech ktos poda link to sobie poczytam

Wiec o co mi chodzi.

Gram od dosc niedawna ale mam juz pewne wyrobione zasady nawyki i w przciwienstwie do tego co sie pisze na forum jestem na :plus: na mikro stawkach(0.02/0.04 jak bankroll pozwoli to wejde wyzej narazie trenuje :))

I teraz pytanie do gremium czy przychodzi wam rzucanie trashu ciezko czy lekko

tylko zebysmy sie zrozumieli :) 27 to i ja szybko wyrzucam :) chodzi mi to raczej np. o konektory 78s albo K6s itp.
Bo mi w sumie to najciezej idzie szczegolnie jest to na mikrostawkach kiedy te pare centow to nic wielkiego ale jak sie tak zbierze do kupy otn ie jest tak malo

jakies przemyslenia ?? Pozdrawiam

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 13 lip 2009, 21:47

k6s gram tylko z malego blinda jak nikt nie podbil, 67s z pozycji ( czyli dwa przed blindami również bez podbicia lub z podbiciem i dwoma callami). nie ma co grac z takim rekami z wczesnej pozycji bo po prostu nie są one na tyle silne zeby wejsc w poźniejsze podbicie preflop

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 13 lip 2009, 21:53

Zalezy od stawek jak niskie to grasz ABC im wyzej wym wieksz range ;) oczywiscie i agresja .. do NL50 mozna grac zwykle ABC i byc na plus ;)

peter866
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: peter866 » 14 lip 2009, 15:33

67s to to nie jest żadna błotka, lecz karta którą w określonych sytuacjach może być bardzo dochodowa, jednak należy ją zagrywać mając pozycję nad rywalami oraz w mulitpotach, K6 to ręka która w zasadzie powinna być rozgrywana jedynie przy kradzieży blindów.

cypis83
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cypis83 » 14 lip 2009, 23:22

Teamt rzeka jak dla mnie. Pamietaj, ze statystyczne i ksiazkowe zagrania trzymaja sie kupy i daja swoje statystyczne odzwierciedlenie w momencie kiedy grasz z samymi Pokerzystami. Przy kazdym jednym Fishu przy stole ta statystyka dostaje odchylenie. Wiec najpierw klasyfikujesz graczy i w zaleznosci od tego, ktorzy zostaja w danym rozdaniu wybierasz Sobie wachlarz rak. Wiadomo na wczesnych pozycjach nie masz tego komfortu wiec nie ryzykujesz. Poker to gra Ludzi myslacych, Nie schematow!

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 16 lip 2009, 12:30

zwykle staram sie unikac gry z jedna wysoka karta i slabym kickerem w kolorze, jednak gdy juz tak gram licze glownie na kolor, gdy on nie wejdzie, a mnie weszla top para to gram bardzo ostroznie, wkoncu kazdy moze miec lepszego kickera.

Co do niskich konektorow to osobiscie lubie z nimi grac, jednak podobnie jak w pierwszym przypadku jesli nie siada draw do strita lub koloru na flopie, niewieliki bet wystarczy aby mnie zzrzucic ;p

jiriki
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jiriki » 18 lip 2009, 12:16

dzieki panowie za odpowiedz dosc mi pomogly.

Czyli jak zwykle nie ma jednoznacznych odpowiedzi a moim zdaniem chyba wszystko w tym sporcie przychodzi z doswiadczeniem.

"W teroii praktyka i teoria to to samo w praktyce to dwie rozne rzeczy"
Autro nieznany :)

Wróć do „Podstawy pokera”