Blog-Zielony0528

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 31 paź 2009, 15:55

michaLL pisze:. Trochę nie rozumiem Twojej logiki, skoro jak twierdzisz dostajesz w D na całej linii, to dlaczego nie prowadzisz statystyk ? Po to one są, żeby w trudnych okresach analizować swoją grę i to jakie grasz stawki nie ma kompletnie żadnego wpływu na to czy powinieneś je prowadzić czy też nie...

Po pierwsze statystyki to jak gram na cdpoker to mam caly czas na stole.Dwa jezeli ma patrzec ile powinienem byc wedlug Ev+ a ile mam na koncie to moim zdaniem jakos to nie przyniesie zadnych konstruktwnych wnioskow tylko moze powodowac frustracje.Po trzecie watpie aby analizowanie statysk pomoglo wygrywac coin flipy albo rece zdominowane......Jest to niemozwliwe... Bo niezalezy od nas tylko od softu...

michaLL pisze:Co do HU to duży lol dla Ciebie. W HU masz dużo większą wariancję i nie myl jej z fartem czy pechem. Sam ostatnio zacząłem grać duży HU cash games i w tej dziedzinie widzę swoją przyszłość.
W HU najbardziej widać przewagę nad kimś słabszym i braki przeciwko lepszym. Liczą się tu przede wszystkim umiejętności, bo nie wystarczy już jak na stole 6max czy FR wyczekać na nutsa i zestakować donka, trzeba obrać konkretną strategię i widzieć dokładnie co się robi.

Ja zazynalem poker od Hu cash.Po pierwsze duzo prowizja idzie. Dwa jaka strategie hehe jakie umiejetnosci.Bardzo proste pytanie jak gracz wygrywajacy najczesciej pokonuje drugiego gracza ? Za pomoca wygrana coin flipa albo reki zdominowanej.
Zrobisz sobie strategie gry agresywnej bedziesz raisowal pushowal donek bedzie Cie sprawdzal i fartem wygrywal.

michaLL pisze:Zamiast lamentować nad swoimi przegranymi zacznij analizować swoją grę, a nie wiecznie narzekasz, że w tej grze decyduje tylko fart...

Jak juz napisalem najlesza analiza nie da mi wygrywania coin flipow chociaz w 50% albo w wygrywania rak zdominowanych.A bez wygrywania coin flipow i rak zdominowanych kazdy Ci to powie zajecie dobrego miejsca w turku jest niemozliwe.
Co ja mam analizowac ze majac dwie pary Q9 zagralem na bet przeciwnika raise 3,5 a on to sprawidzil majac tylko gutshota?Co logika w tej chwili powinna mu powiedziec ze pass masz bardzo malo sans zeby wygrac a on co robi daje call a moze akurat sie uda i fartem wygra.No i wygral.A co ja mam zrobic jedynie moge przeklnac ze znowu w pokerze wygral lucky boy a nie logicznie myslacy gracz.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 31 paź 2009, 20:08

Jak dla mnie banalna sprawa, nie graj coinflipow. Jak czujesz ze masz 50:50 to pasuj, po prostu. Graj tylko gdy jestes przekonany ze Twoja reka ma zdecydowana przewage.
Zaloze sie ze nie grasz swojego A-game, tiltujesz i robisz bledy, ale nie chcesz posluchac innych i analizowac swojej gry.
Aha, i nie chcial bys grac z myslacymi graczami, to Ci gwarantuje, wtedy bys narzekal ze wciaz przegrywasz, bo przeciwnik gdy Cie sprawdza ma ZAWSZE lepsza reke, od tego sa donki zeby sprawdzaly ze smieciami, no i od czasu do czasu beda trafiac.

pozdr

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 31 paź 2009, 20:43

phonik pisze:Jak dla mnie banalna sprawa, nie graj coinflipow. Jak czujesz ze masz 50:50 to pasuj, po prostu. Graj tylko gdy jestes przekonany ze Twoja reka ma zdecydowana przewage.

No i tak to nic nie da przyklad ostatni z 750$.Mam dwie pary q9 jestem przekonany ze mam lepiej i wygram daje bigraise i co sie dzieje lapie gutshota/
phonik pisze:Zaloze sie ze nie grasz swojego A-game, tiltujesz i robisz bledy, ale nie chcesz posluchac innych i analizowac swojej gry.
Aha, i nie chcial bys grac z myslacymi graczami, to Ci gwarantuje, wtedy bys narzekal ze wciaz przegrywasz, bo przeciwnik gdy Cie sprawdza ma ZAWSZE lepsza reke, od tego sa donki zeby sprawdzaly ze smieciami, no i od czasu do czasu beda trafiac.

No to juz przegrywasz zaklad.Caly czas gram A-game jezeli bym go nie gral wogole bym nie siadal do stolika.Juz raz mowilem nie titluje i nie che sie odegrac od razu.Ja nie gram w pokera od 2 dni tylko od 2 lat i wiem jak ta machina dziala.
Wlasnie ze chcialbym grac z myslacymi bo wtedy nawet jak bym przegrywal to wiedzialbym ze przegralem z lepszym i chwala mu za to ze byl lepszy i umial to wykorzystac a nie ciagle wtapiac z deb..... ktorym ciagle dochodzi.
Wtapiasz z lepszym masz do niego szacunek ze jest lepszy wtapiasz ze slabszym czujesz frustracje.
Ja jak gram nie wkurzam sie dopiero na koniec jak wszystko przejrze to wtedy cos mnie trafia bo znowu to samo.

Co do mojej gry to dwa screenny :mrgreen: hahaha na skarkscope mam forme hot xD
Jedyne 6 miejsce gdy koles dal w pierwszym rozdaniu all-in ja sprawdzilem.I moje JJ przegralo z .....K9off.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 01 lis 2009, 10:42

Po pierwsze nie chodzi mi o statystyki EV ani staty przy stole tylko Twoje staty w Poker Trackerze w long runie.
Z tym wygrywaniem flipów dzięki statom to żartujesz czy jak, bo nie wiem czy mam traktować Cię poważnie ?

Co do HU to gracze czekający na jednego flipa, żeby go wygrać są graczmi przegrywającymi i szukam takich na stolikach :-) Wobec nich pasuje AKs, AQs, 1010 w dół itd. wobec allinów pre, bo ciągłą agresją można ich po prostu zdominować.
Jeśli grasz ciągle w ten sposób licząc na flipy, to według mnie obierasz trochę złą strategię. Ja osobiście staram się ich unikać jak tylko mogę i wdaje się w takie rozdania tylko w razie konieczności.
Nie chwaląc się na micro limitach miałem po 40k rękach 20PTBB/100 w HU cash mimo wysokiej prowizji. dzięki fartowi ciężko to osiągnąć. Kluczem do wygrywania HU jest odpowiednia strategia a nie jakieś wygrywanie flipów...

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 01 lis 2009, 11:05

Nie chcialem tego pisac bo na pewno grasz lepiej ode mnie ale tak duzo sng w ktorych jestes na 2 miejscu swiadczy o bledzie jaki popelniasz; nie wiem co to jest ale musisz albo grac zbyt pasywnie albo zbyt agresywnie w hu; moze grasz zle kiedy masz przewage zetonow i przegrywasz 2 all iny a moze dajesz sie wyblindowac; nie wiem ale tu na pewno jest Twoj blad a nie softu; nie mozesz tego tlumaczyc brakiem szczescia

moze poogladaj jakies filmiki graczy ktorym dobrze idzie w sng i spojrz co mozna poprawic a co jest dobrze :)

nie bierz tylko tego jako krytyki, bo ja traktuje to forum jako miejsce gdzie wszyscy sobie pomagamy by poprawic wlasna gre :)

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 01 lis 2009, 17:02

michaLL pisze:Wobec nich pasuje AKs, AQs, 1010 w dół itd. wobec allinów pre, bo ciągłą agresją można ich po prostu zdominować

Sam sobie zaprzeczas.Jak ty chesz dominowac jak zamierzasz pasowac Aks naprzklad przy ich all-in pre-flop.Szybki przyklad byle jakie bliny masz aks robisz raise 4BB dostajesz all-in dajesz fold.Potem kolejna akcja masz 1010 raise 4BB koles all-in Ty fold.I caly czas sie tylko skracasz wiec jak Ty zamierzasz wygrac....Pewnie tak ze majac KK albo AA albo QQ przeciwnik da all-in a Ty dasz call.
michaLL pisze:Kluczem do wygrywania HU jest odpowiednia strategia a nie jakieś wygrywanie flipów...

Tylko na czym ta strategia sie opiera?.Sobie mozesz dominowac ile chcesz a dojdzie do sytuacji np takiej jak na screen 1 i wtapiasz....Potem kolejna taka sama sytuacja i przegrywasz kolejnego HU.A przeciwnik po pierwszej sytuacji pisze mi "unlucky" a po drugiej sie tylko smieje "hahaha" ze znowu mu sie udalo wygrac.

jquote="janczarek"]nie bierz tylko tego jako krytyki, bo ja traktuje to forum jako miejsce gdzie wszyscy sobie pomagamy by poprawic wlasna gre [/quote]
Ja tez tak traktuje tylko byle ktos gadal z sesnem :mrgreen: A szcegolnie opieral sie na myslenieu a nie jakies niecheci itd...
Pasywnie nie gram a jak gram agresywnie to prosze np screen 3 przeciwnik zlapie zawsze ten jeden z 3 outow.Albo ja dostane top pair na turnie i zagram o bet dotane call od trzeciej pary ktora lapie seta na riverze.Tak jest ciagle.River Coin i tak wkolo...

I jeszcze tylko rodzynek sprzed sekundy.Poprostu nie od dzis wiadomo ze nie mam szans ze shortstackiem.Juz przygrywalem z nimi AA vs 23 QQ vs 23 wiec o to bylo jak daje z raise 3BB czylo mam dobra reke a koles daje all-in.I jedziemy 1010 vs K8 :shock:
I teraz szybka analiza daje raise ze sroda 3BB koles daje all-in majac jeszczen a 9,5 BB z K8o I niech ktos powie ze w tym rozdaniu wygrala logika i umiejetnosci? screen 4

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 01 lis 2009, 18:11

Nie ja zaprzeczam tylko nie czytasz ze zrozumieniem.

Jeśli gram przeciw komuś kto liczy tylko na jednego flipa w HU i chce mnie w ten sposób ograć to pasuje wcześniej wspomniany zasięg i gram bardzo agresywnie, bo większość rąk taki gracz pasuje, bądź gra pasywnie.
Jeśli ktoś robi takie raisy co chwila to 1010 easy allin. Wszystko zależy od przeciwnika i od jego sposobu gry - w HU karty tak naprawdę mają mniejsze znaczenie. Ważna jest tylko i wyłącznie agresja...

Zamiast na siłę upierać się przy swoim zdaniu zacznij analizować i myśleć czy oby grasz dobrze i nie warto by poprawić pewnych rzeczy...

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 01 lis 2009, 18:46

Michal dla mnie padles ofiara takiej propagandy jaka panuje ostatnimi czacy ze HU trzeba grac mocno agresywnie.A wcale to tak duzego zysku nie przynosi .Hu nie trzeba grac agresywnie tylko z glowa :mrgreen:

michaLL pisze:Jeśli gram przeciw komuś kto liczy tylko na jednego flipa w HU i chce mnie w ten sposób ograć to pasuje wcześniej wspomniany zasięg i gram bardzo agresywnie, bo większość rąk taki gracz pasuje, bądź gra pasywnie.

Ja nie wiem centralnie co Ty bredzisz
Jezeli ktos szuka flipa nawet i jednego to i tak przy Twoim raise 4BB on sobie zobaczy o mam A9 off all-in.Jak ktos gra na coin flipy to wcale nie pasuje albo gra pasywnie tylko zobaczy byle Ax i pojechal z all-inem.
Mowiles ze w Hu licza sie umiejetnosci teraz ze agresja.No to prosze bardzo ja gram agresywnie i co wtapiam A10 vs A6 AJ vs Q6.
Poprostu sytuacja jest taka ze ja prowadze sporo ale nie moge dobic shortstacka.Bo on jest niezniszczalny wygrywa z anytwo.

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 01 lis 2009, 21:10

Skoro centralnie nie wiesz to centralnie przeczytaj jeszcze raz moje wcześniejsze posty.

HU zawsze trzeba grać agresywnie i to nie jest propaganda, no chyba, że masz jakąś inną teorię niż najlepsi gracze z wyższych stawek. Chętnie posłucham :-)
Oczywiście, że trzeba grać z głową, ale mi nie chodzi o bombardowanie drugiego gracza, tylko o przemyślaną agresywną strategię. Jeśli ktoś sprawdza Cię z A9 to graj Tagiem i kolega sam wypłaci.
Nie wiem czy wiesz co znaczy dokładnie słowo agresja w terminologii pokerowej. Według mnie agresja nie znaczy grania mocno co drugiej ręki...

Zresztą ja Cię nie będę uczył gry HU ani żadnej innej.
Zacznij myśleć pozytywniej o tej grze i postaw na naukę i analizę.

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 02 lis 2009, 23:25

michaLL pisze:HU zawsze trzeba grać agresywnie i to nie jest propaganda, no chyba, że masz jakąś inną teorię niż najlepsi gracze z wyższych stawek. Chętnie posłucham

Sam napisales z "wyzszych stawek" A to sa stawki w okolicach 1$ ktore tak sobie gram.Wiec wiesz nie zawsze co wysoko ma sie do tego co jest nisko
michaLL pisze:Nie wiem czy wiesz co znaczy dokładnie słowo agresja w terminologii pokerowej. Według mnie agresja nie znaczy grania mocno co drugiej ręki...

Agresja w pokerze to sa tylko dwa slowa raise i re-raise.

Co do mojej gry
I tura
1+0.20 s&g 6-osobowe 1 miejsce 4.20
2+0.40 s&g 6-osobowe 1 miejsce 8.20
W pierwszym HU pomogl mi przeciwnik ktory sobie poszedl.W drugim mialem bardzo duza przewage i udalo sie od razu zlapac hight flush na flopie a przeciwnik push z niczym wiec pewna wygrana.

II tura
1+0.20 s&g 6-osobowe 3 miejsce 0.00
2+0.40 s&g 6-osobowe 2 miejsce 3.60
Skupie sie na sit&go 1+0.20 gdzie zajalem trzecie miejsce.Jest to typowe pokazanie ze ja nie umiem pokonac shortstacka .
Wystarczy spojrzec na screen 1 gdzie dostaje AA robie raise do 3 BB i dostaje od kolesia push all-in do 11,5 BB daje call Moje AA vs 92o i wtapiam.
Mija kilka rozdan i dochodzi znowu do all-in pre-flop moje QQ vs typa A10o i wtapiam screen 2.
Moje pytanie jest proste jakie umiejestnosci pokerowe pozwolily graczowi Miamort31 pokonac mnie? :wink:

Podsumowujac
Z 0.60$ poki co udalo sie zrobic 14,67$ :mrgreen: Wiec jestem zadowolony oby tylko tak dalej:)

michaLL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: michaLL » 03 lis 2009, 12:48

Czyli jednak nie wiesz co to agresja :grin:

btw gratuluje ostatnich pozytywnych wyników

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 03 lis 2009, 16:26

michaLL pisze:Czyli jednak nie wiesz co to agresja

No ja nie wiem jak chcesz okazywac agresje w pokerze nie uzywajac raise i re-raise....Wiec przedstaw swoja teorie.
michaLL pisze:btw gratuluje ostatnich pozytywnych wyników

Dziekuje niedlugo one trwaly .....

Ale po kolei na poczatek sucha relacja faktow.
Wczoraj zagralem jeszcze dwa turnieje
1+0.20 zaliczone 1 miejsce
2 +0.40 3 miejsce
Jestem na shorcie mam na BB 32 dwoch call ja check.Flop 328 Ja bet obaj call.Turn 10 ja daje all-in i jeden daje call.Pokazuje 10K.Szanse 82%-18% river 8

Dzisiaj
Turniej 1+0.20
Dostaje QQ Short daje raise 5BB jeden robi call obydwu obstawiam na Ax Robie re-raise do 17 BB i potem short all-in drugi call ja all-in i znowu drugi daje call.
QQ vs AQ vs A10 72%-16%-9% i kto wygrywa screen 1 Odpadam na 5 miejscu.

Turniej 2+0.40
Ze srodka typek daje raise 3BB Sb short daje all-in rowny 3BB ja mam 109s daje call rowny 2 BB.Flop A87 typek daje all-in rowny 7BB ja majac jeszce okolo 17BB daje call.
Typek pokazuje A10 shortstack 75. Szanse 32%-51%-15%. turn 5 river 5 i wtapiam z dwoma.Potem typek z tym a10 najpierw pokonuje z Q10 vs A4 a potem majac 99 na flopie 842 daje all-in sprawdza go JJ. I river 9.
Na koniec odpadam na 3 miejscu z shorta all-in z A4 nadziewam sie na jego AJ.

Turniej 1+0.20
Nie chce mi sie tego nawet komentowac bo zal 74%-26%screen 2

Turniej 2+0.40
Zostaje nas trzech .Dochodzi do all-inow miedzy bigstackiem a drugim graczem ktory zagrywa all-in z 77 a bigstack daje call z AQ dzwonek.
Flop 5310 w tym dwa dzwonki turn J a wiec multum rak ktore daje zwyciestwo bigstackowi ale river 6.
Potem trzy razy pod rzad dostaje KJo.Za kazdym razem daje call na raise 3BB przeciwnikow.Dwa razy totalnie nie trafiam flopa.A za trzecim razem mam flop Q104
Daje all-in i zostaje sprawdzony przez 88. Szanse 54%-46% i 3 miejsce.

No i efekt takich dzialan z 15.77$ zrobilo sie 8.07$.
Szkoda strzepic jezyka bo i tak mnie juz Kur..... lapie.
Zaraz ktos napisze ze mam tilta hahaha tak mam w przegrywaniu zdominowanych rak i coinach pod rzad.
Juz nawet nie zadaje pytania jakie to umiejetnosci pozwolily wygrac innym graczom?
Skoro nie dostalem odp na wczesniejsze pytanie dotyczace gracza Miamort31.

Tak poker to nie hazard ,a wygrana nie zalezy od szczescia swieta prawda ..A zapomnialem i ze zielony grac nie umie. :mrgreen: ;) :wink:

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 03 lis 2009, 21:00

Pierwszy screen - od razu wrzucasz all in. Zyskujesz większe fold equity. I kto wie, może tego 3eciego byś wywalił z rozdania. Twój raise i wejściu drugiej osoby daje ogromne oddsy dla 3eciego gracza. To jest błąd tak niskie podbicie. W dodatku jak pojawiłby się król lub as na flopie znów byś napisał, że akurat, gdy masz damę! Ciężko przy takiej puli zrzucić swoją rękę.
NA drugim screenie popełniasz ten sam błąd co w większości swoich rozdań. All in już na flopie. Nic dziwnego, że masz tak dużo badbeatów. Pulę trzeba kontrolować. Doskonale wiesz, że na tych stawkach wejście all in z top parą to normalka. To nie jest cash game. Obserwuj graczy. Jeśli jest agresywny na flopie slowplayuj, a nie z nim się przebijaj. Na pasywnych graczy graj agresywnie z overparą na ręku. Do all in zmierzaj wtedy, gdy masz nutsy. Lub naprawdę ciężki do złamania układ.
Ostatnie rozdanie - co ten call/call OOP preflop miał znaczyć? Tu jesteś pierwszym raiserem, albo prowokujesz do blefu czyli call/raise all in. Wtedy dochodzi do coina w razie sprawdzenia. Gorzej tego nie dało się rozegrać :p Do tego bet na flopie wyglądający jak blef. Przy 2 średnio-wysokich kartach na flopie. Gdzie są duże szanse, że przeciwnik coś trafił. Powinno Ci zależeć na obejrzeniu taniego turna. Check ewentualnie probe bet.

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 03 lis 2009, 22:19

samol pisze:Pierwszy screen - od razu wrzucasz all in. Zyskujesz większe fold equity. I kto wie, może tego 3eciego byś wywalił z rozdania. Twój raise i wejściu drugiej osoby daje ogromne oddsy dla 3eciego gracza. To jest błąd tak niskie podbicie. W dodatku jak pojawiłby się król lub as na flopie znów byś napisał, że akurat, gdy masz damę! Ciężko przy takiej puli zrzucić swoją rękę

Chyba sobier zartujesz. Blindy 10/20 a ja mam rzucac all-in....Re-raise o 12BB to jest niskie podbicie dobrze wiedziec....xD?Good joke :mrgreen: Jakie ogromne oddsy dla 3 gracza ?czym Ty wogole mowisz? :mrgreen: Ja wiedzialem ze obaj maja Ax wiec obydwu wciagnalem do gry wiedzac ze jestem sporo do przodu od nich i tak bylo...
samol pisze:NA drugim screenie popełniasz ten sam błąd co w większości swoich rozdań. All in już na flopie. Nic dziwnego, że masz tak dużo badbeatów. Pulę trzeba kontrolować. Doskonale wiesz, że na tych stawkach wejście all in z top parą to normalka. To nie jest cash game. Obserwuj graczy. Jeśli jest agresywny na flopie slowplayuj, a nie z nim się przebijaj. Na pasywnych graczy graj agresywnie z overparą na ręku. Do all in zmierzaj wtedy, gdy masz nutsy. Lub naprawdę ciężki do złamania układ.
W rozdaniu pierwszym kazesz mi wzucac all-in od razu majac QQ a gdy mam overpair na flopie kazesz mi grac slowplay.Tak bede gral slowplay zeby doszlo przeciwnikowi.Logiczne jest ze gram mocno na flopie zeby przeciwnikowi nic nie doszlo.
Nie ma lepszego rozwiazanai przy takim rozdaniu jak all-in na flopie.Jego granie all-in ztop para i niskim kickerem jest sick.Plus jeszce wiedzial ze gralem na pf raise 3BB wiec moge miec AQ trafic seta albo miec over.

samol pisze:Ostatnie rozdanie - co ten call/call OOP preflop miał znaczyć? Tu jesteś pierwszym raiserem, albo prowokujesz do blefu czyli call/raise all in. Wtedy dochodzi do coina w razie sprawdzenia. Gorzej tego nie dało się rozegrać :p Do tego bet na flopie wyglądający jak blef. Przy 2 średnio-wysokich kartach na flopie. Gdzie są duże szanse, że przeciwnik coś trafił. Powinno Ci zależeć na obejrzeniu taniego turna. Check ewentualnie probe bet.

Do coina latwo mowic jak wiesz ze przeciwnik mial 88.A jakby mial lepiej?Mam jeszcze na 12BB wiec nie musze wszystkiego stawiac na all-in i dawac na coin.Bet wygladajacy na blef gralem tight i nie mialbym co robic tylko ladowac blefa zeby odpasc na 3 miejscu.Wiedzialem ze jestem z przodu z KJ zdziwil mnie ten call jego no coz ale mial wiekszy stack zarobiony wczesniej fartem wiec pewnie myslal ze znowu uda mu sie przyfarcic...

Jak dla mnie co do 1 i 2 to masz aboslutnie dziwne teorie.Nie wiem gdzie sie tego naczytales :mrgreen: Do trzeciego mozna bylo grac all-in pre-flop ale flop wiedzac ze jestem z przodu musze tak grac.

Pora podsumowac dzien.Zaczynalem majac 15,77$ koncze majac 15,88$.
Mialem jedno fajne rozdanie w ciagu dnia screen 1 Gdzie spotkaly sie AA,KK i QQ.

W ostatni turku 2+0.40 odpadlem jako 3. Najpierw donk przyfarcil przy screenie 2 w sumie moglem wrzucic all-ina turnie a potem gdy mialem AJ mysle spokojnie sobie ukradne dal call na moj push z Q8off screen 3 i oczywiscie wygral.

Gralem jeszcze freerol na betclik pula 75 euro.Zostalo 25 graczy mam 5 miejsce.I dochodzi do tego rozdania...
***** Rozdanie 1848847333 *****
100.00/200.00 Texas Hold'em (No Limit ) - 3 listopada 2009 22:25:46
Bonuspoker Polska (Prawdziwe /Turniej )
Miejsce 1: anik811 (1335.00)
Miejsce 2: lioliek9 (5213.00)
Miejsce 3: MgielkaBC (3889.00)
Miejsce 4: mundur333 (12058.00)
Miejsce 5: Kalam9 (13772.00)
Miejsce 6: xxbadbitx (7122.00)
Miejsce 9: zielonyPK (8968.00)
Miejsce 7: Unknown (0.00)
Miejsce 8: Unknown (0.00)
Miejsce 10: LONIACLICK (3410.00)
xxbadbitx wejście MC 100.00
zielonyPK wejście DC 200.00
** Rozdanie kart **
anik811 [N/A, N/A]
lioliek9 [N/A, N/A]
MgielkaBC [N/A, N/A]
mundur333 [N/A, N/A]
Kalam9 [N/A, N/A]
xxbadbitx [N/A, N/A]
zielonyPK [3pik, 6karo]
LONIACLICK [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
LONIACLICK Spasuj
anik811 Spasuj
lioliek9 Spasuj
MgielkaBC Spasuj
mundur333 Spasuj
Kalam9 Wejdź 200.00
xxbadbitx Spasuj
zielonyPK Sprawdź
*** Flop(stół): *** : [3trefl, Akaro, 6kier]
*** Runda licytacji 2 ***
zielonyPK Sprawdź
Kalam9 Otwórz 200.00
zielonyPK Podbij do 800.00
Kalam9 Podbij do 3100.00
zielonyPK Za wszystko 8768.00
Kalam9 Wejdź 8768.00
*** Turn(stół): *** : [3trefl, Akaro, 6kier, 7kier]
*** River(stół): *** : [3trefl, Akaro, 6kier, 7kier, Apik]
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 18236.00

anik811 Spasuj Wygrana: 0.00
lioliek9 Spasuj Wygrana: 0.00
MgielkaBC Spasuj Wygrana: 0.00
mundur333 Spasuj Wygrana: 0.00
Kalam9 [Atrefl, Qpik] Trójka, asy Wygrana: 18236.00
xxbadbitx Spasuj Wygrana: 0.00
zielonyPK [3pik, 6karo] Dwie pary asy oraz szóstki Wygrana: 0.00
LONIACLICK Spasuj Wygrana: 0.00

Jest 75%-25% i oczywiscie wtapiam.Czy ja zawsze musze w takich sytuacjach wtapiac? :neutral: Nie trzeba mowic ze bylbym wtedy big leaderem.Nie wiem kiedy to sie skonczy... Kiedy wreszcie jak raz w zyciu w turnieju 35k rebuy na cdpoker matematyka dojdzie do glosu.. :cry:

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 04 lis 2009, 16:54

Środa 4 listopada
Inaczej tego dnia nie mozna nazwac niz A9 .
Dzisiejsze granie przedstawia tabelka.
W sumie zaczynalem od 15,87$ a koncze na 18,87$ :mrgreen:

Dzisiejsza gra polegala na jednym jezeli jest dochodzi do all-inow a ja jestem graczem ktory ma mniej zetonow wtapiam.Nie zaleznie od tego co laduje na flopie jest zawsze river.
I stala zasada jezeli mam wyatuowac shorta z turnieju nie ma szans...

A wiec dzisiejsza kolekcja A9
1)Koles ze wszystkim ladowal all-in.Any two daje all-in z pierwszej ja siedze na BB mam A9s i daje call. Tak jest jak mialo byc pokazuje K2s.Flop wydalby sie dla kazdego idelany mam draw do flusha i straighta a ja wiem ze juz zaczynaja sie klopoty bo od dawien dawna jezeli mam oby draws na flopie nic nie dojdzie.Za to 2 na riverze doszla i bye..screen 1
2 i 3 sytuacje sa takie same.Hu na 2+0.40$.Zaczynam HU z duza strata do rywala.Wiec aby odrobic no musze krasc blindy zeby mnie nie wyblindowało.
Dwa razy daje push z A9 raz wtapiam z K7 a drugi raz z K5.I wystarczy popatrzec na magiczne rivery.Jezeli mam tylko mniej odpadam.
3 sytuacje z a9 i 3 wtopy a myslalem ze jest tak:
A9s vs K2s - 62%-38%
A9o vs K5(7)o - 64%-36%
Jezeli chodzi o eleminowanie shortow idzie caly czas tak samo A10s vs a5o przeciwnika screen 4

I jeszce na koniec dwa rivery dnia.
Pierwszy to ostatni turek w ktorym gralem AQ vs 44 screen 5
No i udało mi sie przegrac dzisiaj 3 outowke.Mam Q9 flop 8Qx turn J Na flopie i turnie daje bety koles call.I river 9.Mam dwie pary bet koles raise spory ja call i pokazal 1010.Mial 3 outy 3 dziewiatki.

No i jakos punkty robie powoli jakies.Zawsze to "cos".
I tak dzien po dniu zbieram.Grosz do grosza.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 04 lis 2009, 17:26

Zielony - w obu heads upach ktore pokazales, miales 4 razy mniej zetonow niz rywal. W obu rywale mogli sobie pozwolic na porazke jednego flipa - widac obstawiali Cie na steal z any2 i pocisneli call. Przegrales 60-40 - zdarza sie.

Przyczyn takich porazek raczej staralbym sie upatrywac we wczesniejszych fazach pojedynkow - przeanalizuj dlaczego miales 4 razy mniej zetonow od rywala, zamiast sie irytowac ze rywalowi cos tam doszlo na river.

pozdrawiam i powodzenia zycze

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 13 lis 2009, 19:42

Wplacilem z 540 euro na betlick.
Chcialem zaczac grac od Nl 2 biorac przyklad z Prosa ale pilkarska liga betlick jest to sprobowalem powalczyk.Mialem tylko dwa dni do czwartku aby odrobic straty o 1 miejscu nie bylo mowy ale drugie udalo sie zdobyc.

Dwa dni i 240 FPP.Duzo nie gram wiec calkiem dobry wynik.Pozdro dla mazaka i andiego :mrgreen:

W drugiej promocji ranking freeroli totalnie nie idzie.
Dzisiaj piknie AA vs 42off. Raise 9BB pre-flop a co tam 42 off moze sie uda....
Ciezko bedzie cos tu ugrac...
Ostatnio zmieniony 14 lis 2009, 18:11 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 14 lis 2009, 12:32

zielony0528 pisze:Chcialem zaczac grac od Nl 2 brajac przyklad z Prosa ale pilkarska liga betlick jest to sprobowalem powalczyk.

Wszedlem zeby zobaczyc czy cos napiszesz w tym stylu. I sie nie zawiodlem :mrgreen:

Awatar użytkownika
raper111
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: raper111 » 14 lis 2009, 12:49

jakiego programu używasz do historii rąk ? i mógłbyś mi podesłac jakąs krótką instrukcję

ps. jesteś szatanem ! 6 6 6

nl2 - 0,02 przy twoim BR :mrgreen: może nl2$ :lol:

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 15 lis 2009, 00:49

Dzisiaj jedna wielka beznadzieja.Wszysto wtopy w coinach prawie coinach itd.
Wiec skupie sie na osatnim dziesiejszym turku 10+1 euro 3500 euro gwarantowane.

16 miejsce na 346 graczy i tylko 24.50 euro.
Od razu powiem jak odpadlem.Bylem na miejscu 6 .Dostalem JJ i nadzialem sie na AA. screen 1
Prze caly turniej unikalem takich zagran.Czyli wejsc all-in pre-flop.
Przy normalnym graczu zrzucilbym te JJ ale nie przy rtm.
Gralem z donkiem od samego poczaTku turnieju.Mial takie farty ze ze 2 razy leciutko powinien wyleciec.Bardzo czesto podbijal z anytwo.Ale jak to bywa donkowi zawsze przyjdzie kiedy trzeba.No i sie nadzialem.Szkoda bo FT by raczej bylo a tam juz o wiele wieksze wygrane.No ale zachcialo sie byc top 1 .Jakby sie udalo wygrac mialbym 88K a drugi gracz mial okolo 50k.Ale juz z tego co widze juz porozdawal ladnie.Napewno tego nie wygra.....

Dzisiaj w turku mialem tylko 3 razy 99 no i JJ. Zero aa,kk.qq ...
No coz takie zycie....Jedno moje bledne zalozenie ze rmt kradnie jak zwykle.Moglem dac spokojnie call....zrzucic na flopie i spokojnie dojechac do Ft ... No ale gralo sie o zwyciestwo..

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 15 lis 2009, 19:52

Pograle dzisiaj sporo turkow.
Ale od razu przechodze do najwazniejszego czyli do turnieju sit&go z pula 1000 euro.
1-500 euro 2-300 euro 3-200 euro 4-zielony PK
No nie powiem dawno mnie szlak taki nie trafil jak teraz.
Na pcozatku lataly all-iny gdzie np gracz dawal ze srodka all-in z a10off.Potem lekko sie nabudowalem. I sie zaczelo.

Sytuacja 1 QJ vs KJ Tamci dwaj za mna czyli Miejsce 2 i 3 to sa sit out.Wiec daje call bo z samych ich blindow w puli juz 225.Flop top para i draw do flusha wiec daje call.
Szanse 46%-3%-51% i wtapiam

Sytuacja 2 Znowu sie nabudowalem jestem na drugim miejscu. Leci all-in znowu on tego tego samego gracza .Siedze na BB mam AK. Przed chwila ten sam gracz rzucil all-in z A9o i wygral z 108. flop 8 xx river A Wiec daje call. AK vs 88 45%-55% i wtapiam

Sytuacja 3 Na flopie mam juz 52%-48% na turnie decyduje sie na bet moze za niski myslalem ze zrzuci ale dall all-in no i musze dolozyc. I jak zwykle bez pomocy.

3 raz pod rzad przegrywam z tym samym shortem.Jego staty z sharkscope tez przedstawiam.

Sytuacja 4 z glebokiego shortu all-in z AJs i akurat gosciu ma QQ i wtapiam.
I tak zajalem 4 miejsce. I moze ktos mi nie przyzna racji tezie ktora dawno glosze ze nie umiem eleminowac shortow.Wystarczy popatrze na staty tego goscia ..... Fish ma zawsze szczescie.....Ja tylko jestem shortem piersza reka odpadam.....
I zamiast ladnej wygranej tylko wkurw...........
I oczywiscie przewalil wsystkie moje zetony i zajal 3 miejsce....

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 15 lis 2009, 21:08

Naprawdę nie wiesz co w 1 i 3 rozdaniu źle zrobiłeś? Przeczytaj może jeszcze raz Harringtona i odśwież sobie podstawy. W obu przypadkach fold preflop.
2 i 4 rozdanie - życie :P Każdy, by zrobił tak samo jak ty.

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 15 lis 2009, 21:43

3 rozdanie tragicznie pograne; jak dasz all in na flopie ok ale wrzucenie tego na turnie to na moje gruby blad; po co? na turnie bym zagral check fold; a jak chcesz wymoc presje to na jego bet daj all ina; skonczy sie tak samo ale chociaz nie bedziesz mial pretensji do siebie

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 15 lis 2009, 22:36

janczarek pisze:skonczy sie tak samo

Widzisz janczarek skad wiesz ze skonczy sie tam samo? Bo wiesz ze ma KK ja nie wiedzialem.Tak sie nie analizuje rak...... Obstawilem go na jakies Ax. A juz dolozenie do all-ina bylo musowe.
samol pisze:W obu przypadkach fold preflop

Rozumiem mam czekac na AA,KK.Jestem ostatni mam QJ za mna dwa sit out donk gra mini raise i nie mam dolozyc zeby zobaczyc flop?

Teraz szybko po kolei jak odpadam pieknie z turniejow.
3+30 1k freezout AK raise 3 BB jeden call Flop 10xx i typ ma 1010;d koncze na 72/544
top 70 placone Nawet nie wiedzialem ze juz platne;d

10+1 3,5 K No to juz rece opadaja short daje all-in ja izoluje all-inem swoim .I jeban... runner runner typa J6s i call?To nie jest donk?fack lucky donk?

I jeszcze jedno rozdanie z PLP.Po tym rozdaniu Mazak napisal Brawo z jakim kickerem Ty grasz a potem ze jestem donk.
No wlasnie widac kto z jakim gra kickerem i z jakim daje call.

Od dawien dawna brakuje szczescia a ja nadal wale glowa w mur...........
Ostatnio zmieniony 15 lis 2009, 22:44 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 15 lis 2009, 22:42

samol pisze:W obu przypadkach fold preflop

Rozuemiem mam czekac na AA,KK.Jestem ostatni mam QJ za mna dwa sit outs donke gra moni raise i nie mam dolozyc zeby zobaczyc flop?[/quote]

Nie masz czekać na moment kiedy możesz jako pierwszy betować. Gdy do Ciebie są foldy. Wtedy nawet z 27 raisuj. i kradnij blindy.
Wejście w pot z 45 jest błędem. Długo grasz i powinieneś to wiedzieć. A jak nie to odsyłam do ponownej lektury harringtona. Gra z 45 opiera sie na wysokich implied odds i dużej ilości przeciwników. Nawet prawie identyczne zagranie jest 2 części. Poszukaj.
Żadko z tą kartą trafiasz flop i wiąże się to z kolejnymi inwestycjami na flopie i turnie. I właśnie to się tu zdażyło. Ta karta jest okropna do callowania raise preflop. Nawet minbet. Już lepiej na tym wyjdziesz jakbyś spushował na preflopie all in. Aczkolwiek tego rozwiązania też nie polecam ;-)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”