samol pisze:Pierwszy screen - od razu wrzucasz all in. Zyskujesz większe fold equity. I kto wie, może tego 3eciego byś wywalił z rozdania. Twój raise i wejściu drugiej osoby daje ogromne oddsy dla 3eciego gracza. To jest błąd tak niskie podbicie. W dodatku jak pojawiłby się król lub as na flopie znów byś napisał, że akurat, gdy masz damę! Ciężko przy takiej puli zrzucić swoją rękę
Chyba sobier zartujesz. Blindy 10/20 a ja mam rzucac all-in....Re-raise o 12BB to jest niskie podbicie dobrze wiedziec....xD?Good joke

Jakie ogromne oddsy dla 3 gracza ?czym Ty wogole mowisz?

Ja wiedzialem ze obaj maja Ax wiec obydwu wciagnalem do gry wiedzac ze jestem sporo do przodu od nich i tak bylo...
samol pisze:NA drugim screenie popełniasz ten sam błąd co w większości swoich rozdań. All in już na flopie. Nic dziwnego, że masz tak dużo badbeatów. Pulę trzeba kontrolować. Doskonale wiesz, że na tych stawkach wejście all in z top parą to normalka. To nie jest cash game. Obserwuj graczy. Jeśli jest agresywny na flopie slowplayuj, a nie z nim się przebijaj. Na pasywnych graczy graj agresywnie z overparą na ręku. Do all in zmierzaj wtedy, gdy masz nutsy. Lub naprawdę ciężki do złamania układ.
W rozdaniu pierwszym kazesz mi wzucac all-in od razu majac QQ a gdy mam overpair na flopie kazesz mi grac slowplay.Tak bede gral slowplay zeby doszlo przeciwnikowi.Logiczne jest ze gram mocno na flopie zeby przeciwnikowi nic nie doszlo.
Nie ma lepszego rozwiazanai przy takim rozdaniu jak all-in na flopie.Jego granie all-in ztop para i niskim kickerem jest sick.Plus jeszce wiedzial ze gralem na pf raise 3BB wiec moge miec AQ trafic seta albo miec over.
samol pisze:Ostatnie rozdanie - co ten call/call OOP preflop miał znaczyć? Tu jesteś pierwszym raiserem, albo prowokujesz do blefu czyli call/raise all in. Wtedy dochodzi do coina w razie sprawdzenia. Gorzej tego nie dało się rozegrać :p Do tego bet na flopie wyglądający jak blef. Przy 2 średnio-wysokich kartach na flopie. Gdzie są duże szanse, że przeciwnik coś trafił. Powinno Ci zależeć na obejrzeniu taniego turna. Check ewentualnie probe bet.
Do coina latwo mowic jak wiesz ze przeciwnik mial 88.A jakby mial lepiej?Mam jeszcze na 12BB wiec nie musze wszystkiego stawiac na all-in i dawac na coin.Bet wygladajacy na blef gralem tight i nie mialbym co robic tylko ladowac blefa zeby odpasc na 3 miejscu.Wiedzialem ze jestem z przodu z KJ zdziwil mnie ten call jego no coz ale mial wiekszy stack zarobiony wczesniej fartem wiec pewnie myslal ze znowu uda mu sie przyfarcic...
Jak dla mnie co do 1 i 2 to masz aboslutnie dziwne teorie.Nie wiem gdzie sie tego naczytales

Do trzeciego mozna bylo grac all-in pre-flop ale flop wiedzac ze jestem z przodu musze tak grac.
Pora podsumowac dzien.Zaczynalem majac 15,77$ koncze majac 15,88$.
Mialem jedno fajne rozdanie w ciagu dnia screen 1 Gdzie spotkaly sie AA,KK i QQ.
W ostatni turku 2+0.40 odpadlem jako 3. Najpierw donk przyfarcil przy screenie 2 w sumie moglem wrzucic all-ina turnie a potem gdy mialem AJ mysle spokojnie sobie ukradne dal call na moj push z Q8off screen 3 i oczywiscie wygral.
Gralem jeszcze freerol na betclik pula 75 euro.Zostalo 25 graczy mam 5 miejsce.I dochodzi do tego rozdania...
***** Rozdanie 1848847333 *****
100.00/200.00 Texas Hold'em (No Limit ) - 3 listopada 2009 22:25:46
Bonuspoker Polska (Prawdziwe /Turniej )
Miejsce 1: anik811 (1335.00)
Miejsce 2: lioliek9 (5213.00)
Miejsce 3: MgielkaBC (3889.00)
Miejsce 4: mundur333 (12058.00)
Miejsce 5: Kalam9 (13772.00)
Miejsce 6: xxbadbitx (7122.00)
Miejsce 9: zielonyPK (8968.00)
Miejsce 7: Unknown (0.00)
Miejsce 8: Unknown (0.00)
Miejsce 10: LONIACLICK (3410.00)
xxbadbitx wejście MC 100.00
zielonyPK wejście DC 200.00
** Rozdanie kart **
anik811 [N/A, N/A]
lioliek9 [N/A, N/A]
MgielkaBC [N/A, N/A]
mundur333 [N/A, N/A]
Kalam9 [N/A, N/A]
xxbadbitx [N/A, N/A]
zielonyPK [3pik, 6karo]
LONIACLICK [N/A, N/A]
*** Runda licytacji 1 ***
LONIACLICK Spasuj
anik811 Spasuj
lioliek9 Spasuj
MgielkaBC Spasuj
mundur333 Spasuj
Kalam9 Wejdź 200.00
xxbadbitx Spasuj
zielonyPK Sprawdź
*** Flop(stół): *** : [3trefl, Akaro, 6kier]
*** Runda licytacji 2 ***
zielonyPK Sprawdź
Kalam9 Otwórz 200.00
zielonyPK Podbij do 800.00
Kalam9 Podbij do 3100.00
zielonyPK Za wszystko 8768.00
Kalam9 Wejdź 8768.00
*** Turn(stół): *** : [3trefl, Akaro, 6kier, 7kier]
*** River(stół): *** : [3trefl, Akaro, 6kier, 7kier, Apik]
*** Odkrycie kart *** : Prowizja: 0.00 Łącznie w puli: 18236.00
anik811 Spasuj Wygrana: 0.00
lioliek9 Spasuj Wygrana: 0.00
MgielkaBC Spasuj Wygrana: 0.00
mundur333 Spasuj Wygrana: 0.00
Kalam9 [Atrefl, Qpik] Trójka, asy Wygrana: 18236.00
xxbadbitx Spasuj Wygrana: 0.00
zielonyPK [3pik, 6karo] Dwie pary asy oraz szóstki Wygrana: 0.00
LONIACLICK Spasuj Wygrana: 0.00
Jest 75%-25% i oczywiscie wtapiam.Czy ja zawsze musze w takich sytuacjach wtapiac?

Nie trzeba mowic ze bylbym wtedy big leaderem.Nie wiem kiedy to sie skonczy... Kiedy wreszcie jak raz w zyciu w turnieju 35k rebuy na cdpoker matematyka dojdzie do glosu..

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.