Blog-Zielony0528
- mx
- -#zasłużony

-
michaLL
- -#aktywny

- zielony0528
- -#VIP

Mr_Olimp pisze:Znajdź sobie inne zajęcie na nudę.
hehe tak chcecie sie mnie pozbyc.
Oskarek pisze:No np. DziewczyneAlbo jakas fajna grę
No to sa dwa dobre wyjscia.Chodz jedyna gra to OGAME ale na to trzeba miec full czasu.
Zagralem po 2 dniach przerwy bo sie wczesniej nie chcialo.I ile ja zagralem 30 minut i juz mam dosc!!!
Zacznijmy Betsson-brak-polskiej-licencji! 10-osobowy sit za 1.20$ gram agresywnie z 109s typ Q4 board QQ4 i po chwili A9 vs K10 pre-flop i bye ale to lekkie zdarza sie.Pora zaczac lepsza gre.Ruszamy na Sunpoker.
Odpalam 2 sit&go 10$+1$ i jednego double up 10+1$.
Dobule up jestem 2 ale blindy 200/400 i niestety mam wtedy cienkie karty a lataja all-iny i kolesie pokazuja KK ,AX itd.Wiec na Sb laduje co nalezy push z 87off i co robi przeciwnik doklada 1/4 swojego stacka z 65s.Duze szanse na remis nie tym razem river screen 1 I retoryja ktore miejsce??
Sit&go 10+1$ zwiekszam ogladalnosc flopa znaczaco wiec wchodze w takie podbicia z 55 liczac na seta .Jak sie nie uda to szybko ukradne swoje.Nie chce mi sie liczyc % bo to jest poprostu zenujace screen 2
Sit&go 10+1$ wyszedlym na plus jezeli tylko wygram HU z mega zawalistym graczem.Jego umiejetnosci to naprzyklad to rozdanie screen 3.Takich zagran multum.Ale i tak mnie ogrywa.Ja nie wiem co ja mailem walic all-in na flopie??? Dalem bet za cala pula jak zawsze malo i piekny runner runner flush screen 4.Dla mnie trzeba byc idiota zeby ladowac all-in na bet przeciwnika majac Q9 off toz kazde Kx i AX nas bija nie mowiac o 4x i 7x.Po chwili ja mam flush draw i kolejna okazje go wywalic nie ma takiej opcji screen 5.Na koniec dostaje druga pare w turku 77 i raisuje 3-4BB dostaje all-in call.I pokazal KK.Przed samym hu z nim tez wtopilem JJ vs AA.Potem w HU pokazal jeszcze raz KK.Normalnie maskara jakie donki dostaja karty.A ja sie nie moge nawet pobujac z Ax.
Hehe i co teraz znowu kolejne dni przerwy??Juz patrze ironizuje bo juz nawet nie chce mi sie smiac .Graj murek wtopa graj agresywnie wtopa.Trzeba bedzie to rzucic wszystko w cholere co mam to mam cale 30$ na poker i starczy nie ma co sie oszukiwac.
Jedyna dobra taktyka chodz nie wykonalana to pomysl mxlamberta zeby nie dopuszczac do showdownu szkoda ze nie da sie tego zrobic w 100%.I co do Q3 i Twojego kradniecia jak dla mnie dobra ocena sytuacji i dobre zagranie dal stylu agresywnego.Chodz oczywiscie nie kazdy lubi tak grac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
michaLL
- -#aktywny

- zielony0528
- -#VIP

michaLL pisze:Screen nr 5 mówi sam za siebie.... wtf ?
ocb?
Wojtekwm pisze:zielony ktore uniwersum?
bylo pare ale juz nie gram
Wes pograj w pokera z 2 godziny i tylko zostaje wtedy powiedziec OMG Co to za gra i kto w nia gra
Screen 1 -koles wywalil 1500 na pre-flopie a nie dal call za 100 na flopie .No jakas masakra.
Screen 2-a tu troche zdeka badbeat Jakze znane wszytkim dobrze 3 outy.Troche moj slowpaly troche obawa przed 7 z wysokim kickerem.
Screen 3 -Kolejny magik.Normalnie czarna magia z czym ludzie potrafia blefowac.
Screen 4-Pytanie ile trzeba raisowac JJ aby odstraszyc 108 i QJ?? Ja dalem re-raise do 11 BB i ciagle malo....
Screen 5-nie doszlo mi do flusha ale ten bet przeciwnika na riverze to od razu z napisem Nic nie mam raisuj mnie
Screen 6-Po raz kolejny nie poszlo mi w 35k.Odpalem AK vs QQ.Ale co to bylo.To jest dopiero rozdanie ala ipoker.ALL-iny pre-flop AA vs KK vs Q8 off.Hahaha smiech na sali
Screen 7-Top pair i najwyzszy kicker nie daja pewnosci wygranej .Moj dobry read i easy fold.Jakby nie mowic good fold
Nie ma jak to poker xD.Stan konta 56$. A punkty 178 000.Zmula ze nie zagram w Highstakes bo akurat bede nad morzem kurczaczki.
-
michaLL
- -#aktywny

Apropos screena 5 z poprzedniego posta, to ja osobiście nie lubię tak grać, bo w dłuższej perspektywie jesteś na minus z takich calli. W puli jest 200 a Ty ładujesz 2000 i masz pretensje, że Ci 35% nie siada ....
Banuje sobie Twój blog, bo Twoje badbeaty przeszły na mnie. Przegrywam sytuacje 95% vs 5% z flopa i inne mniej hardcorowe
Banuje sobie Twój blog, bo Twoje badbeaty przeszły na mnie. Przegrywam sytuacje 95% vs 5% z flopa i inne mniej hardcorowe

- zielony0528
- -#VIP

Jak ten czas szybko leci.Juz ponad miesiac od ostatniego wpisu.No ale co zrobic tak i bylo rok temu kiedy wylecialem z aktwynych pokerzystow.Okres lipiec sierpien wrzesien to czeste wypady i praca w rodzinnej firmie czasami nawet od 7 do 20-22.
Wogole prawie przez lipiec nie gralem.W dwa-trzy dni zrobilem 5k na sunpoker i koniec.
Ostatnio zagralem 31 lipca.Jeden sit&go i jeden turniej kwalifikacyjny.W obydwu jakze pieknie odpadam majac w obydwu przypadkach JJ screen 1 i screen 2
Co do Sunpoker to porzucam poki co ten pokerroom.Stoi on w miejscu i sie nie rozwija.A stagnacja zawsze dziala jako znuzenie.
Wogole jakos nie chce mi sie juz grac.Wyleczylem sie kompletnie przez te wieczorne wypady ze znajomymi imprezy prace itd
Zeby chodz troche na nowo zaczac grac potrzebowalem wstrzasu i taki o dziwo dzis nastapilO gdy przeczytalem to
"Podczas najbliższego turnieju z serii, który odbędzie się w dniach 25-27 września w Krakowie do stolika pokerowego z polskimi graczami zasiądzie Antanas Guoga czyli nie kto inny jak sam Tony G!"
Zarejestrowalem sie wlasnie w Mariapoker i cos bede pykal
Mialem zamiar powalczyc w lipcu w rake race na Betsson-brak-polskiej-licencji! ale gyd zawalilo mi kase w sit&go 10+1$ przy 3 graczach na 5 bo program Betsson-brak-polskiej-licencji! nie odpowiada i tak dwa razy to sie wnerwilem i rzucilem.Kto wymysli nowy soft dla microgamming powinien dostac jakas nagrode w tej dziedzinie za najbardziej zwalona robote wczechczasow.Ile ten soft zre ramu to wola o poste zeby przy 1024 nie dalo sie grac.Po nastepne kiedys gralem na sofcie cakepoker i wygladal on tak samo jak obecny soft microgamming czyli staro i nedznie.Wystarczy wlaczyc stol na Mariapoker no juz dawno nie bylem tak milo zaskoczony jak dla mnie bomba pieknie jasno zielono jak na prawdziwej polanie az grac sie chce.....
Zauwazylem ze teraz w sierpniu bedzie z heypoker-brak-polskiej-licencji! jakas liga no jakby nie mowic czas najwyzszy bo troche tam forumowicze sie nagrali.
Co do innych pokerroomow to chcialbym zwrocic uwage ze bardzo ostro do pracy wzial sie RedKings naprawde bardzo fajne bonusy depozytowe i wkolo dostaje od nich meile o nowych akcjach na ich pokerromie.Jeszcze warto zwrocic uwage ze juz znowu zbliza sie GSOP i znowu te fajne satelitki .Oj zeby bylo wiecej czasu.....
Podsumowujac Myslalem o tym przez miesiac i wreszcie napisalem hahahahxd
Wogole prawie przez lipiec nie gralem.W dwa-trzy dni zrobilem 5k na sunpoker i koniec.
Ostatnio zagralem 31 lipca.Jeden sit&go i jeden turniej kwalifikacyjny.W obydwu jakze pieknie odpadam majac w obydwu przypadkach JJ screen 1 i screen 2
Co do Sunpoker to porzucam poki co ten pokerroom.Stoi on w miejscu i sie nie rozwija.A stagnacja zawsze dziala jako znuzenie.
Wogole jakos nie chce mi sie juz grac.Wyleczylem sie kompletnie przez te wieczorne wypady ze znajomymi imprezy prace itd
Zeby chodz troche na nowo zaczac grac potrzebowalem wstrzasu i taki o dziwo dzis nastapilO gdy przeczytalem to
"Podczas najbliższego turnieju z serii, który odbędzie się w dniach 25-27 września w Krakowie do stolika pokerowego z polskimi graczami zasiądzie Antanas Guoga czyli nie kto inny jak sam Tony G!"
Zarejestrowalem sie wlasnie w Mariapoker i cos bede pykal
Mialem zamiar powalczyc w lipcu w rake race na Betsson-brak-polskiej-licencji! ale gyd zawalilo mi kase w sit&go 10+1$ przy 3 graczach na 5 bo program Betsson-brak-polskiej-licencji! nie odpowiada i tak dwa razy to sie wnerwilem i rzucilem.Kto wymysli nowy soft dla microgamming powinien dostac jakas nagrode w tej dziedzinie za najbardziej zwalona robote wczechczasow.Ile ten soft zre ramu to wola o poste zeby przy 1024 nie dalo sie grac.Po nastepne kiedys gralem na sofcie cakepoker i wygladal on tak samo jak obecny soft microgamming czyli staro i nedznie.Wystarczy wlaczyc stol na Mariapoker no juz dawno nie bylem tak milo zaskoczony jak dla mnie bomba pieknie jasno zielono jak na prawdziwej polanie az grac sie chce.....
Zauwazylem ze teraz w sierpniu bedzie z heypoker-brak-polskiej-licencji! jakas liga no jakby nie mowic czas najwyzszy bo troche tam forumowicze sie nagrali.
Co do innych pokerroomow to chcialbym zwrocic uwage ze bardzo ostro do pracy wzial sie RedKings naprawde bardzo fajne bonusy depozytowe i wkolo dostaje od nich meile o nowych akcjach na ich pokerromie.Jeszcze warto zwrocic uwage ze juz znowu zbliza sie GSOP i znowu te fajne satelitki .Oj zeby bylo wiecej czasu.....
Podsumowujac Myslalem o tym przez miesiac i wreszcie napisalem hahahahxd
- zielony0528
- -#VIP

Pogralem troche na Mari poker wplacilem 50 euro i mam teraz 12 euro i prawie 150 punktow.Nic sie nie zmienilo non stop przegrywam asy i jak zwykle river. Nawet nie chce sie pisac bo jak mozna wtopic KK vs JJ river J ,QQ VS KJ flop J i turn J i,AA vs K10 river daje strita itd
Czy poker sprawia mi przyjemnosc? Nie mozna nazwac tego przyjemnoscia.Gram tylko dla jednego celu Tony G a poker juz dawno stal sie dla mnie gra z ktorej nie mozna czerpac zadnej przyjemnosci tylko non stop zazenowanie ,rozczarowanie i niechec.
Dobrze ze przyszedl mocny implus ale ciekawe jak dlugo on wytrzyma.Zastanawiam czy nie wplacic jakies wiekszej kwoty by klepac te punkty ale z drugiej strony pytania no i po co?
Ciekawe co zwyciezy czy Tony Guoga czy zazenowanie pokerem....
Ta gra moze sprawiac przyjemnosc nie chodzi mi o kase tylko o radosc gry itd Moze sprawiac ale okolo roku moze ponad.Gdy jestesmy niesieni optymizmem z faktu ze poznalismy ta gre,ze im wiecej gram tym wiecej sie ucze itd Ze dzieki tej grze poznajemy nowych ludzi mamy nowe hobby.Wtedy jest czas gdy kazda wtope przyjmujemy na nasz optymizm.Dobra tym razem nie wyszlo wiecej bede gral bede lepszy i juz tak nie bedzie.
A potem nastepuje benck bo ile mozna wtapiac? Co z tego ze grasz wiecej wyciagasz wnioski ze swojej gry sluchasz rad innych zmieniasz taktyke z murka na agresive ze ogladalnosc flopa z 20% masz 50% no i co z tego jak i tak wszystko sprowadza sie do tego samego
Znowu mu doszo Znowu przegralem Znowu river No ile mozna?
Juz optymizm uciekł i wlacza sie zazenowanie......
Po co wklejac screeny po co wklejac historie rozdan Po co grac
Przez miesiac caly lipiec nie gralem i wogole nie ciagnelo mnie do softu
Ahhh ten Tony G.......
Jak sie uda z Tonym albo jak sie nie uda mysle ze wszytko i tak podarzy do tego
"Znowu w życiu(pokerze) mi nie wyszło,
Uciec pragnę w wielki sen,
Na dno tamtej mej doliny,
Gdzie sprzed dni doganiam dzień,
W tamten czas, lub jego cień
(...)
Późno, późno, późno... późno jest,
Sam wiem, że zbyt późno jest,
By zaczynać wszystko znów."
Czy poker sprawia mi przyjemnosc? Nie mozna nazwac tego przyjemnoscia.Gram tylko dla jednego celu Tony G a poker juz dawno stal sie dla mnie gra z ktorej nie mozna czerpac zadnej przyjemnosci tylko non stop zazenowanie ,rozczarowanie i niechec.
Dobrze ze przyszedl mocny implus ale ciekawe jak dlugo on wytrzyma.Zastanawiam czy nie wplacic jakies wiekszej kwoty by klepac te punkty ale z drugiej strony pytania no i po co?
Ciekawe co zwyciezy czy Tony Guoga czy zazenowanie pokerem....
Ta gra moze sprawiac przyjemnosc nie chodzi mi o kase tylko o radosc gry itd Moze sprawiac ale okolo roku moze ponad.Gdy jestesmy niesieni optymizmem z faktu ze poznalismy ta gre,ze im wiecej gram tym wiecej sie ucze itd Ze dzieki tej grze poznajemy nowych ludzi mamy nowe hobby.Wtedy jest czas gdy kazda wtope przyjmujemy na nasz optymizm.Dobra tym razem nie wyszlo wiecej bede gral bede lepszy i juz tak nie bedzie.
A potem nastepuje benck bo ile mozna wtapiac? Co z tego ze grasz wiecej wyciagasz wnioski ze swojej gry sluchasz rad innych zmieniasz taktyke z murka na agresive ze ogladalnosc flopa z 20% masz 50% no i co z tego jak i tak wszystko sprowadza sie do tego samego
Juz optymizm uciekł i wlacza sie zazenowanie......
Po co wklejac screeny po co wklejac historie rozdan Po co grac
Przez miesiac caly lipiec nie gralem i wogole nie ciagnelo mnie do softu
Ahhh ten Tony G.......
Jak sie uda z Tonym albo jak sie nie uda mysle ze wszytko i tak podarzy do tego
"Znowu w życiu(pokerze) mi nie wyszło,
Uciec pragnę w wielki sen,
Na dno tamtej mej doliny,
Gdzie sprzed dni doganiam dzień,
W tamten czas, lub jego cień
(...)
Późno, późno, późno... późno jest,
Sam wiem, że zbyt późno jest,
By zaczynać wszystko znów."
Ostatnio zmieniony 06 sie 2009, 21:23 przez zielony0528, łącznie zmieniany 1 raz.
- halfik
- -#aktywny

- zielony0528
- -#VIP

Wczoraj od dawien dawna oj napewno kilka miesiecy minelo zagralem na unibecie forumowego turka.Nie szlo prawie wogole jakos doszedlem do finalu i gdy zostalo nas 4 zaczela sie prawdziwa gra.Dawno mi sie tak przyjemnie nie gralo
4 graczy 2 agressive i 2 tight.Udalo sie zajac 2 miejsce .Gratki dla Koniecznego ekipa sunpoker rzadzi.
Zagralem jeszcze turniej freezout na unibecie 5+0.50 euro pula 2k Odpalem na ponad 600 graczy 232.Po przerwie dostaje 1010 blindy 75/150 ja ze srodkowej daje raise do 600 zeby wykopac wszystkich z Ax Kx itp.Dostaje jeden call.FLOP Axx daje bet za pol puli dostaje call turn check river check wiedzialem ze jestesm w D koles pokazuje A9 off no rece opadaja.Po chwili wtapiam znwou raise na pre-flopie dostaje jeden call.FLOp Axx al-iny leca ja pokazuje 99 koles A6off .No rece opadaja zeby to byli jacys liderzy a oni mieli tyle co ja......
Zagralem dwa beginery na sunpoker i dwa wygrane wiec zakosilem 42$.Ale tam to graja mistrzowie typek dal na riverze call na all-in typka z Ak nie majac nic a typek pokazal dwie pary i wygral
Gralem 35k$ ale po raz kolejny bez efektow nie wiedzie mi sie cos teraz w tym turku.
Dzisiaj z 15 euro na unibecie zrobilem juz 32 euro.Wchodze na stol i widzialem rozdanie jak typek blefowal i zostal sprawdzony.Mysle o dobry stol bedzie dobrze.3 rozdanie i nastepuje to
** Hand # 2770524693 starting - 2009-08-11 19:07:31
** Kathio [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
samit85 sitting in seat 1 with €52.63[Dealer]
Prince074 sitting in seat 2 with €21.82
cushtymush sitting in seat 3 with €17.99
QuePasaHomie sitting in seat 4 with €13.91
tumicz1989 sitting in seat 5 with €14.92
saffrex sitting in seat 6 with €34.38
Prince074 posted the small blind - €0.10
cushtymush posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to tumicz1989: 4d, 4c
QuePasaHomie called - €0.20
tumicz1989 called - €0.20
saffrex folded
samit85 folded
Prince074 called - €0.20
cushtymush checked
** Dealing the flop: 4s, 2h, Qc
Prince074 checked
cushtymush bet - €0.80
QuePasaHomie folded
tumicz1989 raised to €1.60
Prince074 folded
cushtymush called - €1.60
** Dealing the turn: 10c
cushtymush bet - €4.00
tumicz1989 raised to €8.00
cushtymush called - €8.00
** Dealing the river: 9h
cushtymush bet - €5.00
tumicz1989 went all-in - €5.12
cushtymush folded
tumicz1989 mucks:
tumicz1989 wins €28.62 from the main pot
Rake: €1.50
No parodia juz by dolozyl te 0.12 euro dajac do puli 9.80 euro
A ja moge tylko powiedziec Dont bluff me
Zagralem jeszcze turniej freezout na unibecie 5+0.50 euro pula 2k Odpalem na ponad 600 graczy 232.Po przerwie dostaje 1010 blindy 75/150 ja ze srodkowej daje raise do 600 zeby wykopac wszystkich z Ax Kx itp.Dostaje jeden call.FLOP Axx daje bet za pol puli dostaje call turn check river check wiedzialem ze jestesm w D koles pokazuje A9 off no rece opadaja.Po chwili wtapiam znwou raise na pre-flopie dostaje jeden call.FLOp Axx al-iny leca ja pokazuje 99 koles A6off .No rece opadaja zeby to byli jacys liderzy a oni mieli tyle co ja......
Zagralem dwa beginery na sunpoker i dwa wygrane wiec zakosilem 42$.Ale tam to graja mistrzowie typek dal na riverze call na all-in typka z Ak nie majac nic a typek pokazal dwie pary i wygral
Dzisiaj z 15 euro na unibecie zrobilem juz 32 euro.Wchodze na stol i widzialem rozdanie jak typek blefowal i zostal sprawdzony.Mysle o dobry stol bedzie dobrze.3 rozdanie i nastepuje to
** Hand # 2770524693 starting - 2009-08-11 19:07:31
** Kathio [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
samit85 sitting in seat 1 with €52.63[Dealer]
Prince074 sitting in seat 2 with €21.82
cushtymush sitting in seat 3 with €17.99
QuePasaHomie sitting in seat 4 with €13.91
tumicz1989 sitting in seat 5 with €14.92
saffrex sitting in seat 6 with €34.38
Prince074 posted the small blind - €0.10
cushtymush posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to tumicz1989: 4d, 4c
QuePasaHomie called - €0.20
tumicz1989 called - €0.20
saffrex folded
samit85 folded
Prince074 called - €0.20
cushtymush checked
** Dealing the flop: 4s, 2h, Qc
Prince074 checked
cushtymush bet - €0.80
QuePasaHomie folded
tumicz1989 raised to €1.60
Prince074 folded
cushtymush called - €1.60
** Dealing the turn: 10c
cushtymush bet - €4.00
tumicz1989 raised to €8.00
cushtymush called - €8.00
** Dealing the river: 9h
cushtymush bet - €5.00
tumicz1989 went all-in - €5.12
cushtymush folded
tumicz1989 mucks:
tumicz1989 wins €28.62 from the main pot
Rake: €1.50
No parodia juz by dolozyl te 0.12 euro dajac do puli 9.80 euro
A ja moge tylko powiedziec Dont bluff me
- zielony0528
- -#VIP

We wtorek gram turka na chilli wchodze na ft majac 4 stack godzina po 0.00 a ja padam i ....ide spac.Tak to jest jak trzeba wstac po 6 a za Toba 9 godzin pracy i kolejnych tyle samo.Hehe jak wrocilem z pracy to zobaczylem ze zajalem 4 miejsce i 12.50$ wpadlo dzieki chlopaki
Z 32 euro zaczynam dzien na unibecie we srode.Dochodze nawet do 60 euro ale po tym rozdaniu koncze gre majac na koncie 41 euro.
** Hohenfriedberg [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
croni1988 sitting in seat 1 with €10.65
dano1686 sitting in seat 2 with €6.63
tumicz1989 sitting in seat 3 with €21.09[Dealer]
jenshalsb sitting in seat 4 with €41.36
cana78 sitting in seat 5 with €11.58
IMD_PREDATOR sitting in seat 6 with €32.91
jenshalsb posted the small blind - €0.10
cana78 posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to tumicz1989: Kc, Kh
IMD_PREDATOR folded
croni1988 raised to €0.80
dano1686 folded
tumicz1989 raised to €2.00
jenshalsb folded
cana78 called - €2.00
croni1988 called - €2.00
** Dealing the flop: 4d, 9d, Kd
cana78 checked
croni1988 bet - €3.00
tumicz1989 raised to €6.00
cana78 went all-in - €9.58
croni1988 folded
tumicz1989 called - €9.58
** Dealing the turn: Jh
** Dealing the river: Ad
cana78 shows: Jd, 7d
tumicz1989 mucks: Kc, Kh
cana78 wins €26.85 from the main pot
Rake: €1.41
Z j7s dawac call za 20BB i za 1/6 swojego stacka wiedzac ze te 2 euro sa po re-raisie nie wiem jak to sie nazywa akle z pewnoscia nie loose i oczywiscie takiemu musi dojsc a ja pieknie wtapiam.
Gram dzisiaj z rana niecala godzine i mam juz tylko 20 euro .Wszystko przez to jedno rozdanie :
** Havana [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
bornloser sitting in seat 1 with €21.09
melase sitting in seat 2 with €12.35
boss1901 sitting in seat 3 with €25.93
tumicz1989 sitting in seat 4 with €22.36[Dealer]
hellhathno sitting in seat 5 with €19.40
IgorKozlov sitting in seat 6 with €41.98
hellhathno posted the small blind - €0.10
IgorKozlov posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to tumicz1989: Ad, Kc
bornloser folded
melase folded
boss1901 folded
tumicz1989 raised to €0.40
hellhathno raised to €1.10
IgorKozlov folded
tumicz1989 called - €1.10
** Dealing the flop: Kh, 7s, 2h
hellhathno bet - €2.40
tumicz1989 raised to €4.80
hellhathno went all-in - €15.90
tumicz1989 called - €18.30
** Dealing the turn: 5d
** Dealing the river: 10d
hellhathno shows: 10h, 10s
tumicz1989 mucks: Ad, Kc
hellhathno wins €37.05 from the main pot
Rake: €1.95
Brak slow.Ja nie wiem na co on liczyl jak dal tego all-in .Nie wygrywasz sytuacji 95%-5%
szybko konczysz.Powtarzajac slowa z wczesniejszego niedawnego wpisu...
Z 32 euro zaczynam dzien na unibecie we srode.Dochodze nawet do 60 euro ale po tym rozdaniu koncze gre majac na koncie 41 euro.
croni1988 sitting in seat 1 with €10.65
dano1686 sitting in seat 2 with €6.63
tumicz1989 sitting in seat 3 with €21.09[Dealer]
jenshalsb sitting in seat 4 with €41.36
cana78 sitting in seat 5 with €11.58
IMD_PREDATOR sitting in seat 6 with €32.91
jenshalsb posted the small blind - €0.10
cana78 posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to tumicz1989: Kc, Kh
IMD_PREDATOR folded
croni1988 raised to €0.80
dano1686 folded
tumicz1989 raised to €2.00
jenshalsb folded
cana78 called - €2.00
croni1988 called - €2.00
** Dealing the flop: 4d, 9d, Kd
cana78 checked
croni1988 bet - €3.00
tumicz1989 raised to €6.00
cana78 went all-in - €9.58
croni1988 folded
tumicz1989 called - €9.58
** Dealing the turn: Jh
** Dealing the river: Ad
cana78 shows: Jd, 7d
tumicz1989 mucks: Kc, Kh
cana78 wins €26.85 from the main pot
Rake: €1.41
Z j7s dawac call za 20BB i za 1/6 swojego stacka wiedzac ze te 2 euro sa po re-raisie nie wiem jak to sie nazywa akle z pewnoscia nie loose i oczywiscie takiemu musi dojsc a ja pieknie wtapiam.
Gram dzisiaj z rana niecala godzine i mam juz tylko 20 euro .Wszystko przez to jedno rozdanie :
** Havana [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
bornloser sitting in seat 1 with €21.09
melase sitting in seat 2 with €12.35
boss1901 sitting in seat 3 with €25.93
tumicz1989 sitting in seat 4 with €22.36[Dealer]
hellhathno sitting in seat 5 with €19.40
IgorKozlov sitting in seat 6 with €41.98
hellhathno posted the small blind - €0.10
IgorKozlov posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to tumicz1989: Ad, Kc
bornloser folded
melase folded
boss1901 folded
tumicz1989 raised to €0.40
hellhathno raised to €1.10
IgorKozlov folded
tumicz1989 called - €1.10
** Dealing the flop: Kh, 7s, 2h
hellhathno bet - €2.40
tumicz1989 raised to €4.80
hellhathno went all-in - €15.90
tumicz1989 called - €18.30
** Dealing the turn: 5d
** Dealing the river: 10d
hellhathno shows: 10h, 10s
tumicz1989 mucks: Ad, Kc
hellhathno wins €37.05 from the main pot
Rake: €1.95
Brak slow.Ja nie wiem na co on liczyl jak dal tego all-in .Nie wygrywasz sytuacji 95%-5%
szybko konczysz.Powtarzajac slowa z wczesniejszego niedawnego wpisu...
- zielony0528
- -#VIP

Oskarek pisze:Zielony a dlaczego grasz nl20 majac 40-60 Euro? ...
I co do 1 rozdania to 10bb a nie 20
i co znacza na flopie z bardzo dobrym ukladem miniraisy?
W 1 sesji mozesz swingowac na 5bi nawet wiec nie dziwne ze przegrywasz te 40-60 euro na nl20
Dlaczego gram na nl20 bo mialem male klopoty ze stronka przelewy24 ale juz 260 euro doszlo wiec bankrol jakis tam jest.A 0.10/0.20 to najlepsze stawki na unibecie.Gdzie widzisz te miniraisy z bardzo dobrym ukladem?
Te miniraisy sa bardzo dobre przeciwko graczom Bo jak gram duzo rak to wtedy daje miniraise oni mysla ze o daje miniraise pewnie sprawdza mnie czy cos mam i blefuje wiec daja re-raisa albo all-in. A gdy gram tight to czesto mozna ladnie poblefowac bo przeciwnik mysli ze gram tylko monstery.
Edit
Zaczynam ge na mariapoker 263 euro.Odpalam 6 stolow nl20.Gram caly czas na plusie lapie fajna karete 2
** Newbury [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
zielonyPK sitting in seat 1 with €19.47[Dealer]
KingCo sitting in seat 2 with €41.67
liejutokko sitting in seat 3 with €41.34
parkster1989 sitting in seat 4 with €6.88
imissyou sitting in seat 5 with €20.00
vercauteren sitting in seat 6 with €19.67
KingCo posted the small blind - €0.10
liejutokko posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to zielonyPK: 2c, 2d
parkster1989 raised to €0.40
imissyou folded
vercauteren folded
zielonyPK called - €0.40
KingCo called - €0.40
liejutokko called - €0.40
** Dealing the flop: 3h, 2s, 4h
KingCo checked
liejutokko checked
parkster1989 bet - €0.20
zielonyPK raised to €1.20
KingCo folded
liejutokko raised to €3.20
parkster1989 folded
zielonyPK called - €3.20
** Dealing the turn: Qd
liejutokko bet - €5.60
zielonyPK called - €5.60
** Dealing the river: 2h
liejutokko checked
zielonyPK bet - €9.60
liejutokko > sick
liejutokko folded
zielonyPK mucks: 2c, 2d
zielonyPK mucks:
zielonyPK wins €28.03 from the main pot
Rake: €0.97
Caly czas 20 euro to przodu az dochodzi do tego rozdania
** Hand # 2775973167 starting - 2009-08-14 16:46:44
edNorel sitting in seat 1 with €31.87[Sitting out]
zielonyPK sitting in seat 3 with €20.56[Dealer]
Lyotyy sitting in seat 4 with €26.70
cheyenne69 sitting in seat 5 with €22.18
fafaslim sitting in seat 6 with €28.85
Lyotyy posted the small blind - €0.10
cheyenne69 posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to zielonyPK: 6d, 7d
fafaslim called - €0.20
zielonyPK called - €0.20
Lyotyy called - €0.20
cheyenne69 bet - €0.80
fafaslim folded
zielonyPK called - €0.80
Lyotyy called - €0.80
** Dealing the flop: 7c, 8h, 6h
Lyotyy checked
cheyenne69 bet - €1.80
zielonyPK raised to €3.60
Lyotyy folded
cheyenne69 raised to €13.40
zielonyPK went all-in - €16.16
cheyenne69 called - €19.76
** Dealing the turn: 10d
** Dealing the river: 10s
zielonyPK shows: 6d, 7d
cheyenne69 shows: Ac, Ad
cheyenne69 wins €40.02 from the main pot
Rake: €2.10
Przed daniem swojego all-ina wzialem bank time i dlugo myslalem ale go dalem.I co? i Ku**a jak zwykle to samo malo tych 10 na riverze wczoraj z ak dzisiaj z 67 Jak ja nie lubie tej gry .Wlasnie doszedlem do prawdziewego stwierdzenia a nie do tezy jaka stawialem gdy rzucilem buka i zaczalem grac w pokera.Ze w pokerze Ty decydujesz i takie tam pierdoly No i doszedlem do kontrwniosku ze w bukmacherce wiecej zalezy od Ciebie niz w pokerze i przydaloby sie moze znowu zaczac grac w zaklady.....Tam Tobie 10 na riverze po raz ktory zabierajaca Twoje 20 euro nie wyskoczy.
Edit
No mi juz nerwy puscily nie bede rugal wiec xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx od dzisiaj jestem dziesiatka
** Hand # 2776062681 starting - 2009-08-14 17:29:25
** Hochst [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
cacker07 sitting in seat 1 with €21.71
zielonyPK sitting in seat 2 with €16.21
JayMclive sitting in seat 3 with €43.73[Dealer]
Ignazzz sitting in seat 4 with €8.13
imissyou sitting in seat 5 with €21.11
DILLYIOW sitting in seat 6 with €18.80
Ignazzz posted the small blind - €0.10
imissyou posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to zielonyPK: Qd, Qc
DILLYIOW called - €0.20
cacker07 called - €0.20
JayMclive folded
Ignazzz folded
imissyou folded
DILLYIOW folded
cacker07 called - €1.20
** Dealing the flop: 6h, 2c, 10d
cacker07 bet - €2.80
zielonyPK raised to €6.00
cacker07 went all-in - €17.71
zielonyPK went all-in - €9.01
** Dealing the turn: 2d
** Dealing the river: 3h
cacker07 shows: 10h, 10c
zielonyPK mucks: Qd, Qc
cacker07 wins €31.28 from the main pot
Rake: €1.64
- zielony0528
- -#VIP

Jak ja mam grac????????????????????Do ************* moze madry ktos mi powie bo ja nie wiem .Niecale 6 minut i 3 rozdania grubsze w ************ przegrane.
** Hand # 2777635980 starting - 2009-08-15 14:47:04
** Soor [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
arteka56 sitting in seat 1 with €8.08[Dealer]
greggreg3 sitting in seat 2 with €19.82
zielonyPK sitting in seat 3 with €20.00
JOCCA1978 sitting in seat 4 with €20.00
warby1001 sitting in seat 5 with €6.24
Sztrapacska sitting in seat 6 with €21.05
greggreg3 posted the small blind - €0.10
zielonyPK posted the big blind - €0.20
** Dealing cards to zielonyPK: Jd, Qc
JOCCA1978 folded
warby1001 raised to €0.50
Sztrapacska folded
arteka56 folded
greggreg3 called - €0.50
zielonyPK called - €0.50
** Dealing the flop: Qh, Js, 5s
greggreg3 checked
zielonyPK checked
warby1001 bet - €0.85
greggreg3 folded
zielonyPK raised to €2.40
warby1001 went all-in - €4.89
zielonyPK called - €5.74
** Dealing the turn: 10h
** Dealing the river: 3d
warby1001 shows: Kd, As
zielonyPK mucks: Jd, Qc
warby1001 wins €12.34 from the main pot
Rake: €0.64
** Hand # 2777643130 starting - 2009-08-15 14:52:21
** Turnhout [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
jokoono sitting in seat 1 with €8.55
MkSaTha sitting in seat 2 with €32.75
pulsar134 sitting in seat 3 with €9.20
Basmach sitting in seat 4 with €39.51[Dealer]
crimzoid sitting in seat 5 with €31.15
zielonyPK sitting in seat 6 with €18.55
crimzoid posted the small blind - €0.10
** Dealing cards to zielonyPK: Kc, Kh
jokoono called - €0.20
MkSaTha folded
pulsar134 raised to €0.40
Basmach folded
crimzoid folded
jokoono called - €1.20
pulsar134 called - €1.20
** Dealing the flop: 2d, 9d, 10s
zielonyPK bet - €2.00
jokoono called - €2.00
pulsar134 folded
** Dealing the turn: 4d
zielonyPK bet - €3.80
jokoono went all-in - €5.35
zielonyPK called - €5.35
** Dealing the river: Jd
jokoono shows: Qc, 8c
zielonyPK mucks: Kc, Kh
jokoono wins €17.48 from the main pot
Rake: €0.92
Nie mam pojecia jak to nazwac do*************
** Hand # 2777644026 starting - 2009-08-15 14:53:05
** Chilchonryang [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
inconnu sitting in seat 1 with €9.01
zielonyPK sitting in seat 2 with €11.69
tuffe_tarzan sitting in seat 3 with €20.00
samit85 sitting in seat 4 with €20.00
lukyluky sitting in seat 5 with €18.06
Zanyman05 sitting in seat 6 with €31.71[Dealer]
inconnu posted the small blind - €0.10
** Dealing cards to zielonyPK: Jc, Js
tuffe_tarzan folded
samit85 folded
lukyluky folded
Zanyman05 called - €0.20
inconnu called - €0.20
zielonyPK bet - €1.00
Zanyman05 folded
inconnu raised to €1.80
zielonyPK called - €1.80
** Dealing the flop: 9d, 5c, 9h
inconnu bet - €1.80
zielonyPK raised to €4.20
inconnu went all-in - €5.41
zielonyPK called - €7.21
** Dealing the turn: Kc
** Dealing the river: Qs
inconnu shows: Qd, As
zielonyPK mucks: Jc, Js
inconnu wins €17.31 from the main pot
Rake: €0.91
** Hand # 2777635980 starting - 2009-08-15 14:47:04
** Soor [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
arteka56 sitting in seat 1 with €8.08[Dealer]
greggreg3 sitting in seat 2 with €19.82
zielonyPK sitting in seat 3 with €20.00
JOCCA1978 sitting in seat 4 with €20.00
warby1001 sitting in seat 5 with €6.24
Sztrapacska sitting in seat 6 with €21.05
greggreg3 posted the small blind - €0.10
** Dealing cards to zielonyPK: Jd, Qc
JOCCA1978 folded
warby1001 raised to €0.50
Sztrapacska folded
arteka56 folded
greggreg3 called - €0.50
zielonyPK called - €0.50
** Dealing the flop: Qh, Js, 5s
greggreg3 checked
zielonyPK checked
warby1001 bet - €0.85
greggreg3 folded
zielonyPK raised to €2.40
warby1001 went all-in - €4.89
zielonyPK called - €5.74
** Dealing the turn: 10h
** Dealing the river: 3d
warby1001 shows: Kd, As
zielonyPK mucks: Jd, Qc
warby1001 wins €12.34 from the main pot
Rake: €0.64
** Hand # 2777643130 starting - 2009-08-15 14:52:21
** Turnhout [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
jokoono sitting in seat 1 with €8.55
MkSaTha sitting in seat 2 with €32.75
pulsar134 sitting in seat 3 with €9.20
Basmach sitting in seat 4 with €39.51[Dealer]
crimzoid sitting in seat 5 with €31.15
zielonyPK sitting in seat 6 with €18.55
crimzoid posted the small blind - €0.10
** Dealing cards to zielonyPK: Kc, Kh
jokoono called - €0.20
MkSaTha folded
pulsar134 raised to €0.40
Basmach folded
crimzoid folded
jokoono called - €1.20
pulsar134 called - €1.20
** Dealing the flop: 2d, 9d, 10s
zielonyPK bet - €2.00
jokoono called - €2.00
pulsar134 folded
** Dealing the turn: 4d
zielonyPK bet - €3.80
jokoono went all-in - €5.35
zielonyPK called - €5.35
** Dealing the river: Jd
jokoono shows: Qc, 8c
zielonyPK mucks: Kc, Kh
jokoono wins €17.48 from the main pot
Rake: €0.92
Nie mam pojecia jak to nazwac do*************
** Hand # 2777644026 starting - 2009-08-15 14:53:05
** Chilchonryang [Hold 'em] (0.10|0.20 NL - Cash Game) Real Money
inconnu sitting in seat 1 with €9.01
zielonyPK sitting in seat 2 with €11.69
tuffe_tarzan sitting in seat 3 with €20.00
samit85 sitting in seat 4 with €20.00
lukyluky sitting in seat 5 with €18.06
Zanyman05 sitting in seat 6 with €31.71[Dealer]
inconnu posted the small blind - €0.10
** Dealing cards to zielonyPK: Jc, Js
tuffe_tarzan folded
samit85 folded
lukyluky folded
Zanyman05 called - €0.20
inconnu called - €0.20
zielonyPK bet - €1.00
Zanyman05 folded
inconnu raised to €1.80
zielonyPK called - €1.80
** Dealing the flop: 9d, 5c, 9h
inconnu bet - €1.80
zielonyPK raised to €4.20
inconnu went all-in - €5.41
zielonyPK called - €7.21
** Dealing the turn: Kc
** Dealing the river: Qs
inconnu shows: Qd, As
zielonyPK mucks: Jc, Js
inconnu wins €17.31 from the main pot
Rake: €0.91
- zielony0528
- -#VIP

Pora odkrzurzyc troche swoj szanowny Blog
1 Zostalem Vipem
Nie ma jak to forum Pokerkings
2.Po przegraniu na williamhill-brak-polskiej-licencji! 350 $ mam dosyc sieci ipoker.Dla mnie ta siec przeskoczyla Boss medie i jest zdecydowanie najgorsza.Magiczne rivery i souckouts sa tak czeste ze niemozliwoscia jak dla mnie jest tam grac.Gralem w tej sieci naprawde duzo Cdpoker,Tony G,Chillipoker,Sunpoker,williamhill-brak-polskiej-licencji! i nie moge byc jakos szczegolnie zadowolony z efektow mimo duzej liczby punktow.Zostalo mi w tej sieci tylko Betfriends gdzie gralem kilka turkow ale dluzej nie gralem.Jezeli tu takze sie nie uda z pewnoscia czesto nie bede gral na platformie ipoker.
3.Powstala nowa liga wiec postanowilem jak zwykle troche pograc w nowym pokerromie.Betclick no dobra trzeba sprobowac patrze tylko jaka siec a tam...Boss Media
I od razu o nie
Cale zycie pod gore i jeszcze wiatr w oczy ....
Ale co tam trzeba grac.Tak na probe wplacilem 41,5 euro.
Cash
Gralem stawki 0.05/0.10 na mini jak zwykle.Po kilku ladnych ukladach wtopilem KK vs J4 i postanowilem przestac.
MTT
Powiem tylko o dwoch wiekszych turniejach
Deepstack 6+0.60
Dostaje AA raise 4BB wchodzi dwoch graczy.I przegrywam 80% stacka bo na boardzie dwie trojki a typek pokazuje 83 off
Potem kq vs 66 i papa
Turniej 4500 rebuy 10+1
Najpierw sie podwajam grajac call na all-in przeciwnika na pre-flopie.Koles gral all-in z any two ja majac AK postanowilem to wykorzystac i pokazal 109 off .Na boardzie A i wygrana.Potem znowu sie podwajam wygrywajac KK vs 22.Biore jeszcze add-on/W sumie w turnieju gralo tylko 159 graczy Do przerwy zostalo okolo 100 ja zajmuje miejsce okolo 20 a top 15 placone.Po przerwie mija kilka rozdan i dostaje QQ na wczesnej.Daje tylko call zostawiajac lekko pulapke.Jak to sie konczy widac na screenie 1.Gdy short dal all-in obstawilem obu na Ax wiec pomyslalem ze bedzie latwiej wygrac i dalem all-in na dodatek majac szanse na wywalenie z rozdania bigstacka.Wygrana w tym rozdaniu spokojnie dawala mi Top 5.Ale wyszlo jakby nie powiedziec jak zwykle....Szkoda
Sit&go
Zaczalem grac coolery 3+0.30 i 5+0.50.Po 20 grach bylem 18 razy w kasie w tym raz musialem isc i raz dajac z Sb all-in z KK sprawdzil mnie BB z .....A9 i board A.Fajnie tak widziec na sharkscope swoje Roi wynoszace ponad 50%.
Teraz po rozegraniu 40 gier spadlo ono do okolic 30%.
Wylamalem sie z taktyki i zagralem 3 coolery za 10+1. Jednego wygralem w drugim minute po moim rozdanie gdzie odpalem z 4500 rebuy Ja mialem AK a typek te same QQ co ja wtedy i damy sie utrzymaly...Jak pech to pech screen 2
W 3 Mam 55 na BB tylko jeden call Mysle wyrzuce typka z rozdania daje raise 3BB koles call.FLOP 933 w tym dwa zoledzie ja push a typek call z J10 zoledz i river zoledz.....
Cos mi dzisiejszy dzien wogole nie idzie...... Szczegolnie QQ w 3+0,30 wtopa z AA rozumiem ale przed chwila w 5+0.50 QQ vs A2 i wtapiam...
Poki co mam 59 euro najwiecej bylo 88 i 92 FPP dalej probuje cos grac....Oby tylko do przodu....
Pozdro dla Stormlighta z ktorym siedzialem przy stole w polskiej lidze.Wpadlem do turnieju spozniony mocno mam 850 zetonow niektorzy juz po 20k
Ale mimo to bylem 4 i udalo sie skosic 14 euro.
1 Zostalem Vipem
2.Po przegraniu na williamhill-brak-polskiej-licencji! 350 $ mam dosyc sieci ipoker.Dla mnie ta siec przeskoczyla Boss medie i jest zdecydowanie najgorsza.Magiczne rivery i souckouts sa tak czeste ze niemozliwoscia jak dla mnie jest tam grac.Gralem w tej sieci naprawde duzo Cdpoker,Tony G,Chillipoker,Sunpoker,williamhill-brak-polskiej-licencji! i nie moge byc jakos szczegolnie zadowolony z efektow mimo duzej liczby punktow.Zostalo mi w tej sieci tylko Betfriends gdzie gralem kilka turkow ale dluzej nie gralem.Jezeli tu takze sie nie uda z pewnoscia czesto nie bede gral na platformie ipoker.
3.Powstala nowa liga wiec postanowilem jak zwykle troche pograc w nowym pokerromie.Betclick no dobra trzeba sprobowac patrze tylko jaka siec a tam...Boss Media
I od razu o nie
Ale co tam trzeba grac.Tak na probe wplacilem 41,5 euro.
Cash
Gralem stawki 0.05/0.10 na mini jak zwykle.Po kilku ladnych ukladach wtopilem KK vs J4 i postanowilem przestac.
MTT
Powiem tylko o dwoch wiekszych turniejach
Deepstack 6+0.60
Dostaje AA raise 4BB wchodzi dwoch graczy.I przegrywam 80% stacka bo na boardzie dwie trojki a typek pokazuje 83 off
Turniej 4500 rebuy 10+1
Najpierw sie podwajam grajac call na all-in przeciwnika na pre-flopie.Koles gral all-in z any two ja majac AK postanowilem to wykorzystac i pokazal 109 off .Na boardzie A i wygrana.Potem znowu sie podwajam wygrywajac KK vs 22.Biore jeszcze add-on/W sumie w turnieju gralo tylko 159 graczy Do przerwy zostalo okolo 100 ja zajmuje miejsce okolo 20 a top 15 placone.Po przerwie mija kilka rozdan i dostaje QQ na wczesnej.Daje tylko call zostawiajac lekko pulapke.Jak to sie konczy widac na screenie 1.Gdy short dal all-in obstawilem obu na Ax wiec pomyslalem ze bedzie latwiej wygrac i dalem all-in na dodatek majac szanse na wywalenie z rozdania bigstacka.Wygrana w tym rozdaniu spokojnie dawala mi Top 5.Ale wyszlo jakby nie powiedziec jak zwykle....Szkoda
Sit&go
Zaczalem grac coolery 3+0.30 i 5+0.50.Po 20 grach bylem 18 razy w kasie w tym raz musialem isc i raz dajac z Sb all-in z KK sprawdzil mnie BB z .....A9 i board A.Fajnie tak widziec na sharkscope swoje Roi wynoszace ponad 50%.
Teraz po rozegraniu 40 gier spadlo ono do okolic 30%.
Wylamalem sie z taktyki i zagralem 3 coolery za 10+1. Jednego wygralem w drugim minute po moim rozdanie gdzie odpalem z 4500 rebuy Ja mialem AK a typek te same QQ co ja wtedy i damy sie utrzymaly...Jak pech to pech screen 2
W 3 Mam 55 na BB tylko jeden call Mysle wyrzuce typka z rozdania daje raise 3BB koles call.FLOP 933 w tym dwa zoledzie ja push a typek call z J10 zoledz i river zoledz.....
Cos mi dzisiejszy dzien wogole nie idzie...... Szczegolnie QQ w 3+0,30 wtopa z AA rozumiem ale przed chwila w 5+0.50 QQ vs A2 i wtapiam...
Poki co mam 59 euro najwiecej bylo 88 i 92 FPP dalej probuje cos grac....Oby tylko do przodu....
Pozdro dla Stormlighta z ktorym siedzialem przy stole w polskiej lidze.Wpadlem do turnieju spozniony mocno mam 850 zetonow niektorzy juz po 20k
-
stormlight
- -#aktywny

zielony0528 pisze:Pozdro dla Stormlighta z ktorym siedzialem przy stole w polskiej lidze.Wpadlem do turnieju sponziony mocno mam 850 zetonow niekotrzy juz po 20kAle mimo to bylem 4 i udalo sie skosic 14 euro.
Bardzo dziękuję za pozdrowienia, oczywiście ze wzajemnością!
zielony, dokładnie identyczne (4) miejsce zająłem w polskiej lidze we wtorek z tym, że tam niestety tylko 5 euro. Gratuluję 4 miejsca w niedzielnej lidze szczególnie, że zaczynałeś jako short po sit oucie.
Nie wiem, czy dziś grać, ponieważ w lidze we wtorek było prawie 300 osób i dziś będzie pewnie podobnie, przez co niestety czasowo jest to mało opłacalne.
zielony, mam nadzieję, że soft nie będzie dla Ciebie brutalny i nie pozwoli na jakiekolwiek bed beat'y. Życzę Ci samych najlepszych układów i najwyższych wygranych.
Miło mi się grało z Tobą przy stole, dlatego do zobaczenia wkrótce (pewnie właśnie na BetClick'u)
Pozdrawiam,
stormlight aka rundayPK
p.s. Pisz bloga, pisz, ponieważ jestem jednym z jego czytelników
- zielony0528
- -#VIP

stormlight pisze:zielony, mam nadzieję, że soft nie będzie dla Ciebie brutalny i nie pozwoli na jakiekolwiek bed beat'y. Życzę Ci samych najlepszych układów i najwyższych wygranych.
Dzieki szkoda tylko ze to pobozne zyczenia. A wiec po kolei.......
Najjpierw zaczne od coleerkow totalnie nie szlo.
Rozdanie gra w colerach zostaje 6 graczy w 5+0.50 Jeden daje all-in przedemna stawiam go na Ax Ja majac AK daje call i co sie dzieje dalej widac na screenie ak vs aq
Po chwili jestem tylko z jednym w rozdaniu Flop 10102 w tym dwa dzwonki koles daje all-in ja J9 dzwonek i poszlo pokazuje A8 off i wygrywa i zajmuje 6 miejsce
Teraz dwa turnieje
Najpierw freeroll PLP
Drugie rozdanie dostaje 99 raise do 380 dostaje dwa calle .Na flopie bet 540 dostaje dwa calle.I na turn all-iny. Jak przegrywam widac na screenie 1.
A teraz glowne danie dnia turniej 10.000 euro 10+1 rebuy
Najpierw wygrywam duza pule dzieki zlapaniu najwyzszego straighta screen 3
Potem lapie gracza z moimi KK w pulapke screen 4
Potem przedemna leci all-in ja majac qq dlugo sie zastanawiam i gram.Wygrywam duze pota i jestem 6 w calym turnieju.
Potem spadam na 11 miejsce i dostaje 1010 robie miniraise ze srodka dostaje all-in i wtapiam z AJ OFF.Zal kto daje takiego all-ina.screen 5.Gdybym to wygral bylby top 4a tak spadam do top 30.
I teraz najsmutniejsze na 413 graczy zajmuje 53 miejsce Top 50 platne.Zero kompletnie karty przed bardzo dlugi okres.Daje all-in z pierwszej sugerujac premium hands z KQ zostaje sprawdzony przez BB ktory pokazuje k6. 71%-6%-23%
Ku mojemu smutkowi na flopie widze dwie 6.......... screen 6
3h gry na nic
Stan konta 39 euro i 123FPP
Jestem zdolowany........EHHH ......
Ja juz nie mam sil.....
Ja juz poprostu po ludzku nie mam sil.....
- mazak
- -#zasłużony

zielony0528 pisze:Potem spadam na 11 miejsce i dostaje 1010 robie miniraise ze srodka dostaje all-in i wtapiam z AJ OFF.
Tam gdzie pech to pech ale tu mam troszke inne przemyślenia... Nie za dużo ryzyka z taką parą? Nawet obstawiając kogoś na Ax (bo przecież z czymś musi grać) to pchamy sie w coin flipa, i to jest chyba najlepsze co mozemy sie spodziewac - bo przeciez może stać lepiej i grać z jakaś wyższa parą... Miales dobry stack - skoro raise byl tylko mini to może należalo by zrzucić w tym momencie tą ręke i wyczekać lepszej okazji niż 52%... W końcu to jest turniej i czasem lepiej ryzyka nie ponosić gdyż nie warto...
- zielony0528
- -#VIP

mazak pisze:Tam gdzie pech to pech ale tu mam troszke inne przemyślenia... Nie za dużo ryzyka z taką parą? Nawet obstawiając kogoś na Ax (bo przecież z czymś musi grać) to pchamy sie w coin flipa, i to jest chyba najlepsze co mozemy sie spodziewac - bo przeciez może stać lepiej i grać z jakaś wyższa parą... Miales dobry stack - skoro raise byl tylko mini to może należalo by zrzucić w tym momencie tą ręke i wyczekać lepszej okazji niż 52%... W końcu to jest turniej i czasem lepiej ryzyka nie ponosić gdyż nie warto...
Pierwszy raz od dawien dawna szlo dobrze.Wiec gralem o FT. Co do gracza niskich lotow Jak dla mnie automatyczna proba kradziezy wiec obstawilem go na srednia pare albo Ax.Przeczucie jak prawie zawsze dobra i g.... z tego.
A na koniec gdzie tam pech jaki pech toz nie znasz ulubionego zdania farciarzy,szczesciarzy a co za tym idzie zwyciezscow "that is poker"
4 wrzesnia
Rozegralem kilka coolerkow.
Gracz dnia
Mam Ak.Raise 2 BB .Flop AKJ Daje bet za 3/4 puli dostaje jeden call.Turn Q check check
River blotka daje bet dostaje raise daje call.Typ pokazuje 107 off. I teraz najlepsze.Troche poszlo odemnie slow a typek do mnie"O co Ci chodzi toz mialem strita"
Odpisalem mu czy wie co to sa pot odds? Odpisal "jestem poczatkujacy"
No to zaczalem mu tlumaczyc ze ratowaly go tylko 4 outy(4 damy) i ze mial tam okolo 10%.Na poczatku napisal ze nie rozumie ale na koniec napisal"PK ok wiem o co Ci chodzi " i po chwili dodal "Wiesz ja tak na powaznie to tylko gram w tego pokera z 5 kartami(krolewskiego)"
No tak ja gram juz okolo 2,5 roku on nie zna zasad wogole ale co z tego.Nie ma to zadnego wplywu w tej grze.
Sytuacja dnia
Mam okolo 900 blindy 200/400 ja Na BB graczy 6 czyli jeden musi odpasc.Za mna typek ma 800 ja specjalnie jak najdluzej przeciagam zeby weszly blindy 300/600. Przy flopie Axx z moimi K9 zrzucam.No i wchodza blindy typek na BB 600 ja na SB i zostaje mi cos kolo 200 Czekam az jakis bigstack zagra call albo raise.O dziwo zaden OMG nic nie gra ;/ I ja mam na SB 94 off dlugo mysle no i co zrobic call.Koles pokazuje 52 off
Wtopa dnia
Po moim raisie z JJ cos kolo 4-5 BB dostaje all-in sprawdzam.Koles pokazuje 1010 i wtopa bo lapie straighta screen 2
Stan konta 29 euro
FPP 143
Jeszcze screen z sharka .15% RoI obecnie Bylo 52% potem 30% teraz 15% analogia nasuwa sie sama...........
- zielony0528
- -#VIP

7 wrzesnia
Na 4 coolery 3 na bublu.Szczegolnie podobalo mi sie sie jak koles dal all-in z Q5 off a ja dalem call z ak. screen 1
Gracz dnia
Pewnie znany wam wszystkim gracz o nicku szefo.Tylko caly czas sie zastanawim czego on jeste szefem donkow czy fishow.
Turniej PLP juz po przerwie czyli po wszystkich rebuyach i add-onach wiec zeby to byl jesze okres rebuy to bym zrozumial a tak Jak napisalem rzygac mi sie che na taka gre.
Dostaje QQ na reke na pierwszej pozycji.Daje tylko check dlaczego?Poniewaz po pierwsze ktos za mna moze dac raise i ja wtedy go lapie w pulapke ale po drugie najwazniejsze jezeli nikt nie da raise to na 90% all-in na zawodnik Culver 9 ktory spoznil sie ponad godzine i dawal al-in z any two.Dostaje raise 2BB od szego i tak ja myslalem culver daje all-in wiec co ja robie daje re-raise do 1600 czyli w sumie 8BB Szefo ma do dolozenia az 6BB.I dostaje call.
Gdy widze A na flopie i check szefa daje beta gdy dostaje all-in wiem ze ma napewno A ale nie chce sie grac i a jak pokazuje A4 s
A wiadomo suited to gramy 8BB.Piekny kicker 4. screen 2
Jak ktos powie ze mogl tak zagrac bo mial tyle zetonowi i byl liderem to ja odpowiadam wlasnie widac po tym rozdaniu w jaki sposob zostal liderem.
8 wrzesnia
Dostalem 10 $ na williamhill-brak-polskiej-licencji! pewnie za punty.W sumie na koncie 14$ .Wystarczyly 3-4 dony za 5+0,50 i mam na koncie 1 $.Nie ma jak to moja agresywna gra zawsze konczy sie tak samo czyli rivrem hehe. screen 3 Zreszta jaka by ona nie byla zawsze sie tak samo konczy.
Jeszce wszedlem na nasz forumowy turek na betclick.Od razu piszac na chacie "Jeszcze to"
Ale dlugo nie musialem sie meczyc AKs vs JJ i papap
Niedawno napisalem o analogi hmm czyzby byl jasnowidzem .....Moje ROI to 6% i juz 11 $ w plecy.
Nareszcie mam wolne.Jutro i pojutrze a w czwartek wylot do anglii na zwiedzanie.
Kiedys bym pewnie gral te dwa dni a teraz pewnie jutro wtopie 14 euro jakie mi zostalo na betclick i dziekuje.Napewno nie zamierzam wplacac zadnej kasy.
Myslenie a poker to tak jak chleb do kisielu jest zupelnie niepotrzebne.
Za Kilka dni mina 2 lata na forum napewno to byl czas udany na forum a czy na pokerowe rzeczy nie.
Tylko forum jeszcze mnie trzyma przy pokerze.
I nie wiem co mam z tym zrobic... Ale cos trzeba bedzie......
Na 4 coolery 3 na bublu.Szczegolnie podobalo mi sie sie jak koles dal all-in z Q5 off a ja dalem call z ak. screen 1
Gracz dnia
Pewnie znany wam wszystkim gracz o nicku szefo.Tylko caly czas sie zastanawim czego on jeste szefem donkow czy fishow.
Turniej PLP juz po przerwie czyli po wszystkich rebuyach i add-onach wiec zeby to byl jesze okres rebuy to bym zrozumial a tak Jak napisalem rzygac mi sie che na taka gre.
Dostaje QQ na reke na pierwszej pozycji.Daje tylko check dlaczego?Poniewaz po pierwsze ktos za mna moze dac raise i ja wtedy go lapie w pulapke ale po drugie najwazniejsze jezeli nikt nie da raise to na 90% all-in na zawodnik Culver 9 ktory spoznil sie ponad godzine i dawal al-in z any two.Dostaje raise 2BB od szego i tak ja myslalem culver daje all-in wiec co ja robie daje re-raise do 1600 czyli w sumie 8BB Szefo ma do dolozenia az 6BB.I dostaje call.
Gdy widze A na flopie i check szefa daje beta gdy dostaje all-in wiem ze ma napewno A ale nie chce sie grac i a jak pokazuje A4 s
Jak ktos powie ze mogl tak zagrac bo mial tyle zetonowi i byl liderem to ja odpowiadam wlasnie widac po tym rozdaniu w jaki sposob zostal liderem.
8 wrzesnia
Dostalem 10 $ na williamhill-brak-polskiej-licencji! pewnie za punty.W sumie na koncie 14$ .Wystarczyly 3-4 dony za 5+0,50 i mam na koncie 1 $.Nie ma jak to moja agresywna gra zawsze konczy sie tak samo czyli rivrem hehe. screen 3 Zreszta jaka by ona nie byla zawsze sie tak samo konczy.
Jeszce wszedlem na nasz forumowy turek na betclick.Od razu piszac na chacie "Jeszcze to"
Ale dlugo nie musialem sie meczyc AKs vs JJ i papap
Niedawno napisalem o analogi hmm czyzby byl jasnowidzem .....Moje ROI to 6% i juz 11 $ w plecy.
Nareszcie mam wolne.Jutro i pojutrze a w czwartek wylot do anglii na zwiedzanie.
Kiedys bym pewnie gral te dwa dni a teraz pewnie jutro wtopie 14 euro jakie mi zostalo na betclick i dziekuje.Napewno nie zamierzam wplacac zadnej kasy.
Myslenie a poker to tak jak chleb do kisielu jest zupelnie niepotrzebne.
Za Kilka dni mina 2 lata na forum napewno to byl czas udany na forum a czy na pokerowe rzeczy nie.
Tylko forum jeszcze mnie trzyma przy pokerze.
I nie wiem co mam z tym zrobic... Ale cos trzeba bedzie......
- wheeny
- -#zasłużony

Może ja po dwóch latach nie wygrania niczego konkretnego też będę tak tiltował jak Ty, ale na razie brzmi to lekko przerażająco. Zwłaszcza, że tak doświadczony gracz chyba już całkiem dobrze rozumie tiltowanie. Ale jakoś nie przyjmuje tego schematu do wiadomości
Może lepiej nie przegrywaj 14 euro tylko idź sobie do parku, pokarmić łabędzie, bułką? Zostawisz środki na jakąś naszą pokerową ligę płatną, jak tam będzie.
Może lepiej nie przegrywaj 14 euro tylko idź sobie do parku, pokarmić łabędzie, bułką? Zostawisz środki na jakąś naszą pokerową ligę płatną, jak tam będzie.
-
jack
- -#aktywny

Przejdz na wyzsze limity
czytalem tego bloga i wiesz co ... zacznij grac wyzej ... siedzisz caly czas na NL50 i jakies turki za 5/10$ co to jest ...
a moze ...
PLO naucz sie gry w ta odmiane ...
btw nie potrzebnie dokladales z damami ;P ofc mial A ja bym checkal flopa bo donk zagra z kazdym Ax czyli na oko oprocz Twoich dam ma jeszcze ponad 160 kombincji Ax
easy check/fold i grasz dalej majac 2420 i 12BB M~8/9 a wiec mozna pograc
Tak poker potrfi byc sicko i ja to wiem majac sesje po kilka BI na - a gram dosc wysoko glownie SH i HU i PLO ale ja za cel stawiam sobie nie wygrywanie o trzepanie kasy ale dazenie do jak najwyzszych limitow i grania z najlepszymi jak OMGClayAiken czy durrr martonas etc a kasa sama przyjdzie
wplac kase na spokojne budowanie rolla najlepiej z 300 i garnie tylko sng 10 osobowe lub wiecej w formule zwyklej
EDIT graj luzniej i agresywniej nie boj sie 3/4betowac z gownem majac pozycje czy nawet grajac oop
czas zebys to Ty zaczal sprzedawac suck outy a moe czekal na dobre karty
Ya waisting ur skill 
a moze ...
btw nie potrzebnie dokladales z damami ;P ofc mial A ja bym checkal flopa bo donk zagra z kazdym Ax czyli na oko oprocz Twoich dam ma jeszcze ponad 160 kombincji Ax
easy check/fold i grasz dalej majac 2420 i 12BB M~8/9 a wiec mozna pograc Tak poker potrfi byc sicko i ja to wiem majac sesje po kilka BI na - a gram dosc wysoko glownie SH i HU i PLO ale ja za cel stawiam sobie nie wygrywanie o trzepanie kasy ale dazenie do jak najwyzszych limitow i grania z najlepszymi jak OMGClayAiken czy durrr martonas etc a kasa sama przyjdzie
wplac kase na spokojne budowanie rolla najlepiej z 300 i garnie tylko sng 10 osobowe lub wiecej w formule zwyklej
EDIT graj luzniej i agresywniej nie boj sie 3/4betowac z gownem majac pozycje czy nawet grajac oop
czas zebys to Ty zaczal sprzedawac suck outy a moe czekal na dobre karty 
- zielony0528
- -#VIP

wheeny pisze:Zwłaszcza, że tak doświadczony gracz chyba już całkiem dobrze rozumie tiltowanie. Ale jakoś nie przyjmuje tego schematu do wiadomości
Może lepiej nie przegrywaj 14 euro tylko idź sobie do parku, pokarmić łabędzie, bułką? Zostawisz środki na jakąś naszą pokerową ligę płatną, jak tam będzie
Dla mnie tilt jako zjawisko nie istnieje.Dlaczego bo ja moze istnic skoro ja caly czas jestem odpowiedzialny za to kiedy daje call,bet,all-in.Kazdy kto uzywa slowa tilt tiltowanie przyznaje racje jednemu ze poker nie zalezy od gracza ktory mysli i podejmuje decyzje tylko do szczecia.
Wlasnie juz wtopilem 11 euro zaraz napisze jak.
Przejdz na wyzsze limity czytalem tego bloga i wiesz co ... zacznij grac wyzej ... siedzisz caly czas na NL50 i jakies turki za 5/10$ co to jest ... a moze ...
btw nie potrzebnie dokladales z damami ;P ofc mial A ja bym checkal flopa bo donk zagra z kazdym Ax czyli na oko oprocz Twoich dam ma jeszcze ponad 160 kombincji Ax easy check/fold i grasz dalej majac 2420 i 12BB M~8/9 a wiec mozna pograc
Tak poker potrfi byc sicko i ja to wiem majac sesje po kilka BI na - a gram dosc wysoko glownie SH i HU i PLO ale ja za cel stawiam sobie nie wygrywanie o trzepanie kasy ale dazenie do jak najwyzszych limitow i grania z najlepszymi jak OMGClayAiken czy durrr martonas etc a kasa sama przyjdzie wplac kase na spokojne budowanie rolla najlepiej z 300 i garnie tylko sng 10 osobowe lub wiecej w formule zwyklej
EDIT graj luzniej i agresywniej nie boj sie 3/4betowac z gownem majac pozycje czy nawet grajac oop czas zebys to Ty zaczal sprzedawac suck outy a moe czekal na dobre karty Ya waisting ur skill
Zaczne grac wyzej chcesz zebym jeszce wiecej wtopil?
Gralem w Omahe sporo czasu byly sukcesy potem porazki ale tam jest jeszcze wieksza losowosc niz na holdemie.
Tak zgadzam sie z Toba moglem nie dokladac racja ale bylem juz zmeczony..... I fizycznie i ciaglymi wtopami....
hehe Wiekszego donka niz Durr to ja nie widzialem.I napewno nie chcialbym z nim grac.Bo czlowieka z takim mega fartem ciezko pokonac.
Ja juz poki co napewno nic nie bede wplacal.Moze cos na betfriends....Ale nie chce sie.
Ja juz gralem i murka i mega agresywnie.Ogladalnosc flopa 20% do ponad 50%.Nic to nie daje.....Zreszta co widac w moim blogu.
8 wrzesnia
Gracz dnia zielonyPK
Zagralem ostaniego coolera 10+1 euro.
Az doszlo do tej sytuacji na screenie 1.
Na screenie 2 widac urywek rozmowy na chacie.Moze ja naprawde jestem glupi?
I na koniec odpadam w swoim stylu J10 vs 95 screen 3
Gre na Betclick koncze z 153 FPP 39 euro w plecy......
Nic dodac nic ujac totalny pokerroom zaliczony.......
-
Oskarek
Nie no normalnie nie moge tego czytac
sory zielony ale to jest takie smieszne co piszesz że szkoda słów
Skoro wg Ciebie teraz już poker to szczęście fart itp to po co grasz?
Naprawde nie chce tu sie wpisywac bo zawsze sie to zle konczy ale zrozum w koncu jest cos takiego jak steal i co innego jest zagrac allin z Q5 a co innego sprawdzic z Q5
dalej dobrze wiedzialeś ze ma Ax to po co dokladasz z tymi QQ tak ciezko jest Ci je zrzucic?
Zrozum że mając 6bi jak grasz stawki nl25 albo grasz dony 5 Eurowe czy 10 majac 40 euro trafisz w koncu taka serie ze sie wyczyscisz... Roi 10% jest bardzo dobrym roi w sitach a Ty narzekasz bo Ci roi spada z 50%! ...
Kazde dodatnie roi jest dobre...
Przez 2 lata naprawde bardzo malo sie nauczyles...
I jeszcze ze w Omahe wieksza losowosc ...... tu wlasnie sa bardzo bardzo wazne umiejetnosci...
sory zielony ale to jest takie smieszne co piszesz że szkoda słów
Skoro wg Ciebie teraz już poker to szczęście fart itp to po co grasz?
Naprawde nie chce tu sie wpisywac bo zawsze sie to zle konczy ale zrozum w koncu jest cos takiego jak steal i co innego jest zagrac allin z Q5 a co innego sprawdzic z Q5
dalej dobrze wiedzialeś ze ma Ax to po co dokladasz z tymi QQ tak ciezko jest Ci je zrzucic?
Zrozum że mając 6bi jak grasz stawki nl25 albo grasz dony 5 Eurowe czy 10 majac 40 euro trafisz w koncu taka serie ze sie wyczyscisz... Roi 10% jest bardzo dobrym roi w sitach a Ty narzekasz bo Ci roi spada z 50%! ...
Kazde dodatnie roi jest dobre...
Przez 2 lata naprawde bardzo malo sie nauczyles...
I jeszcze ze w Omahe wieksza losowosc ...... tu wlasnie sa bardzo bardzo wazne umiejetnosci...
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”