Ech zabieram sie od 22 do wpisu

Nawet na stacje po hot doga mi się nie chciało iść

No ale to też przez jedną osobę z forum
Co chciałem napisać? Hmm...
A no tak jak już wszyscy wiecie ostatniego rolla przegralem na zakladach

budowałem go od lutego z nl2 i doszedlem do 30bi na nl20 w euro

nie grajac tak naprawde duzo bo nie gralem regularnie tylko mialem czas to gralem

No nic

Obiecalem ze nie wplace w tym roku kasy i nie wplacilem

jedynie w styczniu co mi okradli konto

na szczescie juz wszystko zabezpieczone i mozna bezpiecznie grać.
Aha po co ten wpis no bo wpłacał oczywiście kasy nie mam zamiaru ale udało się rozwinąć mały roll
Jak juz obstawiałem mecze to nie grałem w pokera jedynie jakies tam turnieje w Omahe bez wiekszych sukcesów ale jakiś micro rake zrobilem i dostałem 4.40 Euro rakeback

zasiadłem więc do Omahy Cash PL4 i zrobilem okolo 10Euro bylo by wiecej ale wiecie jaka jest omaha mialem tez okolo 400 pkt i za te pkt zarejestrowalem sie do 2 S&G jeden 6 osobowy warty 1 Euro ktorego wygralem za co dostalem 4Euro i drugi 10 osobowy warty 3 euro ktorego tez wygralem i dostalem 15 euro

i bylo juz 29 euro

na poczatku chcialem wyplacic i zagrac w MiniEcoop na ipoker w Omahe ale wyplata kosztować mnie miała dodatkowe 10Euro plus przewalutowania chyba dobrze napisalem

I bym mial ochłapy

wyłączyłem poker room i nastepnego dnia mialem zagrac cos by to rozmnozyc troche ale nie mialem pomyslu a nie chcialem grac nl4 z 7BI wiec zagralem turniej 2k Gwarantowane za 25 euro na starcie stanelo lekko ponad 100 osob i po 3 h skonczylem go na 4 miejscu a szkoda bo moglem spokojnie wygrac poziom byl taki slaby ze szkoda gadac

odpadlem troche pechowo ale wczesniej raz mialem szczescie wiec nie narzekam

za 1 bylo 770 euro wiec mialbym juz ~1000$ a tak wygralem 154E + 4E ktore zostalo do wyplaty poszlo 148 euro bo koszty to 10 euro plus prowizje netellera za konto w PLN że na Chili wplacilem 170$... a 148E to jest prawie 200$

wiec troche stracilem no nic .
Dlaczego Chili? a bo nie wiedzialem juz gdzie grac na ipokerze a gdzies ten roll trzeba zbudować. Szukalem roomu w ktorym pkt beda naliczane juz od 0.01$ rake i gdzie jest ciekawy bonus. Tu jako reload dostalem 1000pkt - 25$ tyle ze trzeba caly ukonczyc bonus by dostac te 170$ z bonusu wiec musze ugrac jesli dobrze licze 6800 pkt i wtedy dostane te 170$

nie wiem ile to dokladnie rakebacku wyjdzie ale grajac s&g na najnizszym poziomie wyszlo by 37% chyba gdzies a potem mama nadzieje ze dostane jak ukoncze bonus "dostep do klubu" i 35% cashback dzieki czemu bede mogl sobie spokojnie grac na chili
Lubie ipoker i dlatego chce tu grac dodatkowo teraz startują turnieje ECOOP i miniECOOP na pewno w MiniEcoop postaram sie zagrac w turnieje Omahy a w ECOOP postaram sie zagrac w turnieju w HiLo za 109$ juz 2 razy gralem glowna satelite ale raz na sitout

a za 2 razem dostalem mega badbeata ale to juz standard u mnie

moze kiedys sie uda
No dobra rozpisalem sie juz troche wiec przejdzmy do sedna na tą chwilę mam coś około 167$ czyli jakies 17 bi na nl10 i póki co będę właśnie to grał na stołach ShortHanded.
Czytając blog Lego stwierdzilem ze zrobie sobie taki plan o ktorym pisał,
chodzi o wypisanie 20 "sposobow" na osiagniecie wyznaczonego celu
Moim celem jest grać na nl50 regularnie jeszcze w tym roku a jak latający potwór spaghetti pozwoli to i na nl100
będę grał tylko na 4 stołach więc będzie
troche pkt skopiuje jak nie wiekszosc

Ale to będą moje "sposoby" no moze troche zmienione
Start SOBOTA 15 maj
PLAN DOJŚCIA OSKARA DO NL50
1.Grać dużo więcej. Nie 10k, 20k a 30k rozdań miesięcznie jeśli tyle się uda na 4 stołach to już będzie bardzo dobrze . Bez wymówek! Zmusić się będę musiał.
2.Ustal sobie dokładnie przy jakiej ilości stołów grasz najbardziej efektywnie. Nie wal głupkowato masstablingu, bo tak robią koledzy. ( 4 stoły i nie więcej chyba że będą jakieś dobre dni to mogę odpalić 6 ale 6 to absolutny max)
3.Zacznij czytać artykuły i oglądaj filmiki szkoleniowe! Inwestycja w siebie naprawdę szybko się zwraca!
4.Znaleźć osobę z którą będę mógł po sesji dyskutować po za forum na temat rozdań i sesji

Myślę że ktoś się znajdzie

Uwierzcie że bardzo takie coś pomaga i bardzo szybko się uczy.
5.Regularnie umieszczać wpisy na blogu - 3 wpisy na tydzień to minimum!
6.Planuj dzień. Jak to zrobisz będziesz miał tak naprawdę więcej czasu na wszystko.( tu może być ze mną ciężko

)
7.Regularnie się ucz. Im jesteś lepszy tym mniej stosunkowo czasu potrzebujesz na naukę. Ale jeśli poświęciłbyś w 1 miesiącu na pokera 200h, z czego 100-120h na grę, resztę na naukę. Gwarantuję, że podskoczyyyyyyyyyysz, że hej. (myślę że do nauki zaliczać się bedzie właśnie pkt 8 plus czytanie innych blogów artykułów i oglądanie filmików)
8. Przeglądaj rozdania swoje i innych, pytaj i dociekaj!! W razie wątpliwości bierz kalkulator i licz.
9.Zacznij uprawiać jakiś sport. Twój umysł będzie działał sprawniej, jak będziesz w lepszej kondycji. (albo wrócę na zapasy albo zapiszę się na basen plus na piłkę nożną ale nie taką amatorską tylko by pograć z innymi na hali czy coś. Sporo pokerzystow z warszawy gra to i ja zaczne)
10.Załatw sobie dobry rakeback! Szukaj i pytaj ile możesz, tu chodzi przecież o kasę i rozwój Twojego bankrolla. ( powiedzmy ze zalatwiony pkt)
11.(BARDZO WAZNY PKT!

) Szanuj swojego bankrolla.
12. Przestań tracić czas na buszowanie po forach, walenie niepotrzebnych komentarzy, oglądanie seriali. Zwłaszcza w czasie zaplanowanym na pokera. Jeśli przeliczysz sobie, zarabiając np $10 na godzinę, że spędzasz na obijaniu się 20h tygodniowo, to tak jakbyś dobrowolnie rezygnował z $200 dolarów tygodniowo albo $800 dolarów miesięcznie!! ( czasami nie chce mi sie po prostu grac w pokera bo wole cos obejrzec

musze to zmienic )
13.Oczywiście nie poświęcać się na maksa pokerowi

to ma być dodatkowe zajęcie ale jak już gram to na 100%
Na 1 miejscu są inne sprawy o których chyba nie muszę mówić
Dobra na tą chwilę 13 pkt bo nie chce mi się dalej myśleć a idę zaraz spać

może wy macie jakieś swoje pomysły co do takiej listy dopisać ? Na pewno o czymś ważnym zapomniałem

Ale tak to jest jak się nie przygotowanym piszę bloga.
Pozdrawiam Fanów
Oskar
czekam na odpowiedzi