blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Na czym się skupić i co grać?

Gry cash Holdem 6max
27
30%
Turnieje Omahy (mało ich jest więc dochodziły by Dony)
18
20%
Dony :P
18
20%
Turnieje holdem (tiltują mnie :P )
14
16%
S&G (holdem i omaha) 10 osobowe
12
13%

Liczba głosów: 89

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 kwie 2010, 16:04

... 5h spalem
o 9 juz musialem wstac...
pod przymusem z dziewczyną do kościoła :P

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 06 kwie 2010, 09:06

no masz racje oskarek ;) w rzeczywistości jesteśmy pokerzystami więc skupiamy się tylko i wyłącznie na zyskach odstawiając na bok wszystkie przemyślenia dotyczące ducha gry lub jakiś skrupułów. Rakeback to dodatkowy zysk więc dlaczego z niego rezygnować.
Tylko nie wszędzie można dostać interesującą oferte bo jak się nie lubi gdzieś grać to ciężko sie przenieść dla samego rb i męczyć sie samą grą.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 06 kwie 2010, 13:08

Ale wszedzie mozna znalezc dobrą ofertę

boss media - 50% znajdziesz
b2b - 30-60% znajdziesz
ipoker - 50% znajdziesz a czasem i wiecej
fulltilt-brak-polskiej-licencji! - 27%
ongame - nie wiem ile tu jest dokladnie ale chyba nawey 62.5% wychodzi czasami

wiem ze mnostwo kasy sie traci na rake i trzeba to odbierac :D

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 06 kwie 2010, 15:11

Żeby dostać rakeback trzeba ugrać pierw daną ilośc punktów, mieć dany VIP level czy od razu zaczynając grę można się zgłosić do supportu i po miesiącu otrzymać zwrot ?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 06 kwie 2010, 15:31

quest, ale gdzie?
jest wiele stron oferujacych na ipoker bonusy ktore zastepuja rakeback czyli np 20$ za 1000 pkt ale w taki sposob ze ten bonus nigdy sie nie konczy

Awatar użytkownika
Oziris
-#VIP
-#VIP

Postautor: Oziris » 06 kwie 2010, 22:42

Czytałem gdzieś, że HEM za dużo pokazuje rake'a. Podobno zgodność danych odnośnie rake'a zależy od softa.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 06 kwie 2010, 22:43

no ale przeciez mowie wam ze zawsze mi sie zgadzalo z hm z tym co dostalem

Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

Postautor: quest » 08 kwie 2010, 01:16

Oskarek pisze:quest, ale gdzie?
jest wiele stron oferujacych na ipoker bonusy ktore zastepuja rakeback czyli np 20$ za 1000 pkt ale w taki sposob ze ten bonus nigdy sie nie konczy

Np w sieci ipoker. Ogólnie jaka jest zasada otrzymywania tego rakebacku ?

Oskarek

Postautor: Oskarek » 08 kwie 2010, 01:20

np na icrushpoker jest super deal na betfred
standardowo masz bonus od depozytu co grajac S&G na 1 levelu daje jakies 33%
ale dodatkowo w zaleznosci ile pkt dziennie zrobisz tyle dostaniesz (wg tabelki na stronie) od icrushpoker`a, robiac 1000pkt dziennie na 1 poziomie czyli ~66 gier za 11$ po tygodniu dostaniesz z bonusem od depo ~ponad 400 $ co daje 91% rakebacku :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 12 maja 2010, 18:53

Dziś wieczorem będzie bardzo ważny wpis :D
Nie będę pisał o czasie przeszłym bo szkoda gadać :D
Zajrzyjcie jutro lub dziś wieczorem
Będą założenia itp itd :) Mam nadzieję że się uda

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 12 maja 2010, 20:19

No, to czekamy z zapartym stolcem. Znaczy się tchem.

Oskarek pisze:Będą założenia itp itd :) Mam nadzieję że się uda

Pamiętam już kilka założeń "nie gram już w pokera" - to jedno z tych? :mrgreen:

Oskarek

Postautor: Oskarek » 13 maja 2010, 04:25

Ech zabieram sie od 22 do wpisu :P Nawet na stacje po hot doga mi się nie chciało iść :) No ale to też przez jedną osobę z forum :P
Co chciałem napisać? Hmm...
A no tak jak już wszyscy wiecie ostatniego rolla przegralem na zakladach :P budowałem go od lutego z nl2 i doszedlem do 30bi na nl20 w euro :P nie grajac tak naprawde duzo bo nie gralem regularnie tylko mialem czas to gralem :) No nic :) Obiecalem ze nie wplace w tym roku kasy i nie wplacilem :P jedynie w styczniu co mi okradli konto :P na szczescie juz wszystko zabezpieczone i mozna bezpiecznie grać.
Aha po co ten wpis no bo wpłacał oczywiście kasy nie mam zamiaru ale udało się rozwinąć mały roll
Jak juz obstawiałem mecze to nie grałem w pokera jedynie jakies tam turnieje w Omahe bez wiekszych sukcesów ale jakiś micro rake zrobilem i dostałem 4.40 Euro rakeback :P zasiadłem więc do Omahy Cash PL4 i zrobilem okolo 10Euro bylo by wiecej ale wiecie jaka jest omaha mialem tez okolo 400 pkt i za te pkt zarejestrowalem sie do 2 S&G jeden 6 osobowy warty 1 Euro ktorego wygralem za co dostalem 4Euro i drugi 10 osobowy warty 3 euro ktorego tez wygralem i dostalem 15 euro :) i bylo juz 29 euro :) na poczatku chcialem wyplacic i zagrac w MiniEcoop na ipoker w Omahe ale wyplata kosztować mnie miała dodatkowe 10Euro plus przewalutowania chyba dobrze napisalem :P I bym mial ochłapy :P wyłączyłem poker room i nastepnego dnia mialem zagrac cos by to rozmnozyc troche ale nie mialem pomyslu a nie chcialem grac nl4 z 7BI wiec zagralem turniej 2k Gwarantowane za 25 euro na starcie stanelo lekko ponad 100 osob i po 3 h skonczylem go na 4 miejscu a szkoda bo moglem spokojnie wygrac poziom byl taki slaby ze szkoda gadac :) odpadlem troche pechowo ale wczesniej raz mialem szczescie wiec nie narzekam :) za 1 bylo 770 euro wiec mialbym juz ~1000$ a tak wygralem 154E + 4E ktore zostalo do wyplaty poszlo 148 euro bo koszty to 10 euro plus prowizje netellera za konto w PLN że na Chili wplacilem 170$... a 148E to jest prawie 200$ :P wiec troche stracilem no nic .
Dlaczego Chili? a bo nie wiedzialem juz gdzie grac na ipokerze a gdzies ten roll trzeba zbudować. Szukalem roomu w ktorym pkt beda naliczane juz od 0.01$ rake i gdzie jest ciekawy bonus. Tu jako reload dostalem 1000pkt - 25$ tyle ze trzeba caly ukonczyc bonus by dostac te 170$ z bonusu wiec musze ugrac jesli dobrze licze 6800 pkt i wtedy dostane te 170$ :) nie wiem ile to dokladnie rakebacku wyjdzie ale grajac s&g na najnizszym poziomie wyszlo by 37% chyba gdzies a potem mama nadzieje ze dostane jak ukoncze bonus "dostep do klubu" i 35% cashback dzieki czemu bede mogl sobie spokojnie grac na chili
Lubie ipoker i dlatego chce tu grac dodatkowo teraz startują turnieje ECOOP i miniECOOP na pewno w MiniEcoop postaram sie zagrac w turnieje Omahy a w ECOOP postaram sie zagrac w turnieju w HiLo za 109$ juz 2 razy gralem glowna satelite ale raz na sitout :D a za 2 razem dostalem mega badbeata ale to juz standard u mnie :) moze kiedys sie uda
No dobra rozpisalem sie juz troche wiec przejdzmy do sedna na tą chwilę mam coś około 167$ czyli jakies 17 bi na nl10 i póki co będę właśnie to grał na stołach ShortHanded.
Czytając blog Lego stwierdzilem ze zrobie sobie taki plan o ktorym pisał,
chodzi o wypisanie 20 "sposobow" na osiagniecie wyznaczonego celu
Moim celem jest grać na nl50 regularnie jeszcze w tym roku a jak latający potwór spaghetti pozwoli to i na nl100
będę grał tylko na 4 stołach więc będzie
troche pkt skopiuje jak nie wiekszosc :D Ale to będą moje "sposoby" no moze troche zmienione

Start SOBOTA 15 maj :)

PLAN DOJŚCIA OSKARA DO NL50 :D

1.Grać dużo więcej. Nie 10k, 20k a 30k rozdań miesięcznie jeśli tyle się uda na 4 stołach to już będzie bardzo dobrze . Bez wymówek! Zmusić się będę musiał.
2.Ustal sobie dokładnie przy jakiej ilości stołów grasz najbardziej efektywnie. Nie wal głupkowato masstablingu, bo tak robią koledzy. ( 4 stoły i nie więcej chyba że będą jakieś dobre dni to mogę odpalić 6 ale 6 to absolutny max)
3.Zacznij czytać artykuły i oglądaj filmiki szkoleniowe! Inwestycja w siebie naprawdę szybko się zwraca!
4.Znaleźć osobę z którą będę mógł po sesji dyskutować po za forum na temat rozdań i sesji :) Myślę że ktoś się znajdzie :D Uwierzcie że bardzo takie coś pomaga i bardzo szybko się uczy.
5.Regularnie umieszczać wpisy na blogu - 3 wpisy na tydzień to minimum!
6.Planuj dzień. Jak to zrobisz będziesz miał tak naprawdę więcej czasu na wszystko.( tu może być ze mną ciężko :P )
7.Regularnie się ucz. Im jesteś lepszy tym mniej stosunkowo czasu potrzebujesz na naukę. Ale jeśli poświęciłbyś w 1 miesiącu na pokera 200h, z czego 100-120h na grę, resztę na naukę. Gwarantuję, że podskoczyyyyyyyyyysz, że hej. (myślę że do nauki zaliczać się bedzie właśnie pkt 8 plus czytanie innych blogów artykułów i oglądanie filmików)
8. Przeglądaj rozdania swoje i innych, pytaj i dociekaj!! W razie wątpliwości bierz kalkulator i licz.
9.Zacznij uprawiać jakiś sport. Twój umysł będzie działał sprawniej, jak będziesz w lepszej kondycji. (albo wrócę na zapasy albo zapiszę się na basen plus na piłkę nożną ale nie taką amatorską tylko by pograć z innymi na hali czy coś. Sporo pokerzystow z warszawy gra to i ja zaczne)
10.Załatw sobie dobry rakeback! Szukaj i pytaj ile możesz, tu chodzi przecież o kasę i rozwój Twojego bankrolla. ( powiedzmy ze zalatwiony pkt)
11.(BARDZO WAZNY PKT! :D ) Szanuj swojego bankrolla.
12. Przestań tracić czas na buszowanie po forach, walenie niepotrzebnych komentarzy, oglądanie seriali. Zwłaszcza w czasie zaplanowanym na pokera. Jeśli przeliczysz sobie, zarabiając np $10 na godzinę, że spędzasz na obijaniu się 20h tygodniowo, to tak jakbyś dobrowolnie rezygnował z $200 dolarów tygodniowo albo $800 dolarów miesięcznie!! ( czasami nie chce mi sie po prostu grac w pokera bo wole cos obejrzec :P musze to zmienic )
13.Oczywiście nie poświęcać się na maksa pokerowi :) to ma być dodatkowe zajęcie ale jak już gram to na 100% :)
Na 1 miejscu są inne sprawy o których chyba nie muszę mówić

Dobra na tą chwilę 13 pkt bo nie chce mi się dalej myśleć a idę zaraz spać :) może wy macie jakieś swoje pomysły co do takiej listy dopisać ? Na pewno o czymś ważnym zapomniałem :) Ale tak to jest jak się nie przygotowanym piszę bloga.
Pozdrawiam Fanów
Oskar :D

czekam na odpowiedzi

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 13 maja 2010, 15:34

Elo elo też mam wyzwanie skorzystam sobie z twoich PKT bo pomocne a nie będę się kopiował w blogu :)

Nauka i czytanie itp to jest bardzo pomocne potwierdzam to po sobie :) można zrobić naprawdę postęp a myślę ,że wystarczy 60 godzin na nauke

Ja wpłacam ostatni raz do poksa też większość moich BM ląduje w zakładach i bum nie ma kasy :mrgreen: :P

Dlatego teraz poważnie zero zakładów tylko poker

Powodzenia :)

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 13 maja 2010, 20:28

Oskarek pisze:9.Zacznij uprawiać jakiś sport. Twój umysł będzie działał sprawniej, jak będziesz w lepszej kondycji.

Dodałabym do tego zdrowsze odżywianie - żadnych kfc, mcdonaldsow, pizzy i innych junk foodów :P 2 porcje warzyw dziennie minimum, do tego owoce :)

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 13 maja 2010, 20:32

Oskarek pisze:PLAN DOJŚCIA OSKARA DO NL50 :D

Jam jest Ojciec Dyrektor i dla Ciebie Oskarku kolejne jakże ważne punkty, jak również niezbędne na drodze chwały do NL50:)

14. Nie zagłuszaj
15. Nie przestrajaj
16. Nie cudzosłysz

Oskarek

Postautor: Oskarek » 14 maja 2010, 00:31

Jeszcze nie gram i na razie wszystko testuje i ustawiam ale już mi się podoba ustawienie :P Jednak startuje z 16 bi bo przegrałem HU jedno za 5$

dodatkowe pkt do planu:

14. Grać tylko CASH! żadnych HU!
15. Wrzucać co sesję rozdania do analizy

a to moj nowy wyglad :P Jeszcze ustawie to dobrze obok graczy i bedzie ladnie :)
Obrazek

maly edit

troche zmienilem kolory itp ale nie chce mi sie juz wrzucac nowego screena :) oznaczylem sobie czerwonym(zamienilem z zoltym) jak powinno byc , niebieskim (ale tylko w vpip i pfr ) kto jest fishem a zoltym kto jest tight , i w reszcie statystyk mam ustawione czerwonym jak powinno byc czyli jak ma dobry gracz z 6max :P jest jeszcze zolty ze nie jest zle ale jest ok i brak koloru to powiedzmy ze zle ale oczywiscie zalezy to od probki :) nie bede zwracal jakos na to uwagi bardzo czy zle czy nie ale dobrze jest miec zaznaczone kolorami

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 14 maja 2010, 22:50

ogólnie cały ten twój wpis to jest jeden wielki :lol:

Oskarek pisze:11.(BARDZO WAZNY PKT! :D ) Szanuj swojego bankrolla.

to mnie powaliło na glebę xD
Buahahahaha jesteś moim mentorem jak grać z BM :lol:
13: przestań szotować :lol:
14: nie tiltuj :D
co do tych sportów odżywiania się i innych kosmosów przecież Ty nie zrealizujesz ani jednego pkt więc wysoka poprzeczka :D masz do pokonania Jelene Isinbajewą w Pokera
ale wiesz że twój wierny czytelnik będę Cie wspierać i wyśmiewać na gg :D
wpis taki trochę na łaszka ale wszystko zawarte niestety jest prawdą :(

co do HM to fajnie to wygląda xD

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 maja 2010, 01:46

Jednak dziś nie startuje. Póki co zawieszam mój plan i działalność na blogu.

Danke

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 15 maja 2010, 02:03

No tylko nie mów, że wszystko przegrałeś xD

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 maja 2010, 06:37

dokładnie tak xD

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 maja 2010, 06:56

knoperss, Ty to lepiej idz do szkoly :D

Nie ma sensu grac znowu takich niskich limitow i dlatego zrezygnowalem bo nie chce mi sie tłuc znowu :P
Jak bede mial kase na nl20 to wtedy wróce i zacznę grać myślę że 500$ czyli 25 bi starczy

Obrazek

tak wczoraj skonczyly sie HU ... szkoda gadac co sie dzialo sytuacje typu mam 26 gram sobie 3bb koles call i flop 26Q nie pamietam jak ale poszly alliny i koles mi pokazuje A3... i turn 3 river 3 a mial nick: TurnAndRiver :D żal i tyle ;p nawet zagrałem HU 1 hand tzw z 1 zetonem na start i dostaje AJs koles A4s i tez przegrywam :D Wiem ze moglem przerwac gre ale nie chcialo mi sie
wiem ze dopoki nie bede gral nl50 to tak wlasnie konczyc sie bedzie moja gra jak polece na kilkanascie bi bo nie jestem gotowy psychicznie chyba na takie swingi a raczej na pewno a takie 5-10 $ mojej kasy to takie nic mi sie wydaje i dlatego tak gram :) Na razie falstart :D Ale wróce w czerwcu :P Chyba że ktoś mnie przysponsoruje na nl20 :D

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 15 maja 2010, 09:45

26 fold preflop, jeśli grasz z calling station...

A na HU 20x buyin jeżeli jesteś dobry, a 40+ jeśli konserwatywnie zarządzasz rollem. Czy któraś cecha jest Twoja? :-)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 maja 2010, 09:53

wheeny, koles byl tak strasznym murkiem ze gral raz na 6-7 rąk i przed tą ręką przegrałem QQ na A6 stacki sie wyrownaly wiec dalej raisowalem no i tyle
ja zawsze grałem HU z 30 BI a w pewnym momencie nawet grałem pod 90-100BI bo stwierdzilem ze nie moge przejsc wyzej i tak sobie grałem :P
wczoraj gralem w pewnym momencie na 10 bi :P a nawet na 7 :D no ale co zrobic ;p myslalem ze w koncu sie pech odwroci

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 15 maja 2010, 10:46

Oskarek pisze:myslalem ze w koncu sie pech odwroci

Gram krócej od Ciebie, a wiem, że pech tego samego dnia nie odwraca się nigdy, bo potem to już nie pech tylko tilt :P

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 15 maja 2010, 12:07

kiedy grałeś 90-100 bi?? :lol: ale Ty oszukujesz ludzi :D hahahah Ty grasz 1-15bi i to jest twój BM buehehehe co do szkoły to już wróciłem :mrgreen:

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”