blog

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.

Na czym się skupić i co grać?

Gry cash Holdem 6max
27
30%
Turnieje Omahy (mało ich jest więc dochodziły by Dony)
18
20%
Dony :P
18
20%
Turnieje holdem (tiltują mnie :P )
14
16%
S&G (holdem i omaha) 10 osobowe
12
13%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 21 kwie 2011, 09:12

Arnoldao pisze:Ale dzisiaj trzeba mu pogratulować dyscypliny taktycznej nałożoną przez Mourinho. Real dzisiaj zagrał jak Inter z Barcą w LM.

Sorry Arnoldao, ale pierdolisz! :P Inter wtedy bronił się całą drużyną w polu karnym, a wczoraj Real, pomijając drugą połowę (z czterech) którą zdominowała Barcelona, bardzo dobrze grał na całym boisku! To nie był żaden autobus zaparkowany w polu karnym, tylko twarda taktyka, mocny presing i walka o każdy centymetr boiska. Real jak to powtarzali komentatorzy skutecznie większość czasu odcinali od piłek Inieste, Xaviego i Messiego.

I pretensję za taką grę mogą mieć tylko kibice Barcelony, bo przecież ktoś nie pozwolił ich klubowi grać pięknej piłki tak jak chcą i potrafią to już był brzydki mecz, a mi jako nie kibicującemu ani Realowi, ani Barcie mecz się podobał.

Zresztą skoro nie można grać otwartej piłki z Barcą bo wtedy się dostaje 5-0 to przyjęli inną taktykę, twardą walkę i grę z kontry. Zresztą żeby CR7 nie grał piachu i stanął na wysokości zadania to tam miał przed strzeleniem gola 2 setki prawie sam na sam z bramkarzem, wystarczyło strzelić porządnie, a nie farfocla, co też pokazuje, że nie bronili się jak Inter, a atakowali.

Dlatego według mnie, żaden autobus, żadna obrona jak Inter całą drużyną, żadne zabijanie piękna gry, tylko odpowiednia taktyka i bardzo dobry mecz po prostu.

Zresztą czy to pierwszy mecz gdzie przeciwko silniejszej drużynie wychodzi sie defensywnie i gra kontratakami? Nie to ogólnoświatowa taktyka, wszyscy ją znają, ale tylko kibice Barcy na nią narzekają...

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 21 kwie 2011, 10:53

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 21 kwie 2011, 11:52

Oskarek pisze:Arnoldao, co wy tak z tym Interem.
Pierwszy mecz 3-1 wiec mial prawo bronic sie 11 zawodnikami :D
Jakby w 1 meczu było 1-0 a w drugim 3-1 to tez byscie tak gadali? :)

Mi nie chodzi że się bronili tylko że zajebiście byli dyscyplinowani taktycznie, Pepe (hujoza ale rewelacyjny mecz zagrał) z Xabi Alonso uniemożliwili Inieście i Xaviemu grania prostopadłych piłek.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 21 kwie 2011, 13:31

Oskarek pisze:I tak REAL <3 <3 <3 <3 <3 <3 MISTRZ

piszesz tak bo gra tam CR7 :D
Przejdzie do Milanu to będzie :

Oskarek pisze: MILAN MILAN!! <3<3<3<3<3

Oskarek

Postautor: Oskarek » 21 kwie 2011, 13:32

Grześ to była replika :D
Arnoldao no Pepe gra ekstra na tej pozycji i to już 3 mecz w ostatnim czasie gdzie tam grał i gra po prostu świetnie :) Ale powiedział już że nie chce tam grać :P

Grałem z Glorym wczoraj 5 meczów w fife :D haha
W 1 meczu brat wyłączył mi monitor na początku haha kibic barcy :D dostał w łeb i poszedł spać :D włączam monitora tu 1-0 dla MAN UTD :P no nic gram 2-1 dla mnie ale w koncu przegralem 2-3 :(
Następne mecze to 5-3 , 7-3, 5-1 i 8-1 dla Realu :D :D Taki będzie finał

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 21 kwie 2011, 13:56

taki będzie finał właśnie jak sobie go zrobicie na fifie ;) , a w życiu stety albo niestety finał będzie Barca - Schalke. Niemcy zasługują na finał jak cholera.

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 21 kwie 2011, 16:01

Wolek zajebiscie podsumowal porownania do autobusu, "ze nawet jesli to ten autobus jezdzil po calym boisku" No i w koncu rozjechal Barce. Gratulacje dla fanow Realu, ich druzyna pokazala wole walki i moim zdaniem zdecydowanie zasluzyla na ten puchar.

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 21 kwie 2011, 16:39

Dobrze powiedziane Soja :) :) 100% racji

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 22 kwie 2011, 02:57

Szfiecu pisze:Fakt, kibice Madrytu są tak zdesperowani i rządni pucharów , że są nawet w stanie wybaczyć Mourinho brzydką, defensywną i polegającą na przepychankach taktykę. Zobaczymy tylko jak długo będą to tolerować bo jak wiadomo kibic hiszpański = wymagający kibic. Messi wczoraj starał się jak mógł, ale bez wsparcia napastnika z przodu w niezłej formie jest kiepsko. Teraz czekamy na LM chociaż jak dla mnie to za dużo tych meczów... nie ma tego smaku.

whaaaat ?
Nie ma jakoś sztywnie ustalonych reguł dotyczących tego jak ma grać dana drużyna, jedna stawia autobus przed polem karnym druga gra na przypał do przodu, byle do przodu... taka jest już ta piłka :) no i sry, ale dla mnie jako kibica to oni mogą nawet położyć się w tym polu karnym, byle wygrywali i odnosili sukcesy :) poza tym, mi jako widzowi bardzo, bardzo podobał się sposób w jaki Pepe uniemożliwił grę takim wyjadaczom jak Xavi czy Iniesta :)
W dodatku Mou pokazał sporą lukę w drodze do perfekcji Barcy - siłę fizyczną i grę w powietrzu :) dziewczyny z Katalonii będą miały spory problem ^^
Dodam coś jeszcze od siebie na temat walki Messi - Cris, Cris pokazał jak mocny jest fizycznie w tych najważniejszych momentach, akcja z końcówki drugiej połowy dogrywki - to nie ma drugiego takiego piłkarza na globie, który po 120 minutach gry miałby tyle mocy :) Jak dobrze pamiętamy to Cris poradził sobie na wyspach znakomicie, ciekaw jestem jakby grał tam Messi... a sry, w lidze angielskiej grają tylko mężczyźni :)

Nie pozostaje nic jak czekać na pojedynek dwóch najlepszych drużyn w historii tej pięknej dyscypliny, prowadzonych przez dwójkę najlepszych obecnie trenerów na świecie :)
REAL - MAN UTD, już się doczekać nie mogę :trophy:

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 22 kwie 2011, 06:37

RandomOne pisze:poza tym, mi jako widzowi bardzo, bardzo podobał się sposób w jaki Pepe uniemożliwił grę takim wyjadaczom jak Xavi czy Iniesta :)

Uniemożliwił w pierwszej połowie, poza tym to nie on tylko cała defensywa która po 1 siadła. Jak by ta taktyka była taka znakomita to w drugiej połowie Barca by ich nie zamknęła na własnej połowie i prawda jest taka, że wystarczyło aby Barca strzeliła wtedy bramkę gdy mieli przewagę (gdyby to była forma z 2 miesięcy wstecz to bramki na pewno by były), ale jeżeli tylko Messi nadaje się do strzelenia , a Villa jak nie kopnie to i tak nie wpadnie to już inna kwestia.

RandomOne pisze:W dodatku Mou pokazał sporą lukę w drodze do perfekcji Barcy - siłę fizyczną i grę w powietrzu :) dziewczyny z Katalonii będą miały spory problem ^^

Wszystkiego mieć nie można, za to technicznie całego zespołu tak wyszkolonego jak Barca nie ma drugiego. A nie chcę też przypominać jak Messi strzelał bramkę z główki MU gdzie obrońcy byli jeszcze więksi niż w RM, oraz tego jak przepycha się z obrońcami którzy bez faulu nie potrafią odebrać mu piłki. Coś jak kiedyś z Ronaldinho lub mistrzem Rivaldo. Poza tym to ile tych główek Real wygrywał? nawet Adebayor miał może ze 2 czy 3? o ile. Busquets czy nawet Masche nie odbiegają bardzo od wysokiego poziomu.

RandomOne pisze:Dodam coś jeszcze od siebie na temat walki Messi - Cris, Cris pokazał jak mocny jest fizycznie w tych najważniejszych momentach, akcja z końcówki drugiej połowy dogrywki - to nie ma drugiego takiego piłkarza na globie, który po 120 minutach gry miałby tyle mocy :)

Co ty pier.... ?? miał moc bo po początkowych nieudanych rajdach po idiotycznych prostopadłych podaniach chodził po boisku. Poza tym zaczęło się chwalenie CR bo strzelił tą zasraną bramkę, gdyby nie to, to on byłby największym winnym (porażki) bo grał jak ciota - zresztą jak zawsze z największymi i nic tego nie zmieni !! Popatrz się jak Messi szarpie grę, jak potrafi mijać zawodników z najwyższej półki jak słupki treningowe czy to jest 15 czy 85 minuta... jeśli ktoś tego nie widzi to jest ślepcem, albo nie przyzna się do tego z wiadomych powodów.

RandomOne pisze:Jak dobrze pamiętamy to Cris poradził sobie na wyspach znakomicie, ciekaw jestem jakby grał tam Messi... a sry, w lidze angielskiej grają tylko mężczyźni :)

Pele też był dziewczyną bo nie grał w Angli. :???:

RandomOne pisze:Nie pozostaje nic jak czekać na pojedynek dwóch najlepszych drużyn w historii tej pięknej dyscypliny, prowadzonych przez dwójkę najlepszych obecnie trenerów na świecie :)
REAL - MAN UTD, już się doczekać nie mogę :trophy:

Fergusson ok, chociaż nie trawię go maksymalnie, czerwony jak burak, wielki pan Sir a żuje gumę jak chłop z pola i to na dodatek nawet podczas wywiadów.
A Mourinho? nie chcę mi się dokładnie sprawdzać, ale pewien nie jestem czy Guardiola nie zdobył więcej tytułów niż on... poza tym czy błaznowanie jest objawem geniuszu?

Więcej nie mam zamiaru się wypowiadać bo i tak zawsze kończy się tak samo. Ale proszę co poniektórych aby przetarli oczy zalepione kisielem po wygraniu pucharu. Nawet ślepej kurze, trafi się ziarno.

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 22 kwie 2011, 08:35

Szfiecu,

Z niektorymi stwierdzeniami sie zagalopowales:)

Obiektywnei patrzac na mecz to Barca byla lepsza.
Wszyscy chawala taktyke Realu ze w 1 polowie odcinal Barce ,ze pressing,ze zajebista obrona, ale Real to nie jest druzyna 2 czy 3 ligowa ma gwiazdy z najwyzeszj polki , wiec przydaloby sie troche tez kreatywnej gry.

Dla mnie Barca nie przegrala na boisku tylko na ławce trenerskiej. W LM bedzie jeszcze ciezej.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 22 kwie 2011, 09:36

Ja pier**** :shock:
Porównywanie jakiegoś czerepa Guardioli do Mou czy Fergusona :shock: :shock: :shock: przecież to tak jakbyś Janasa czy Engela porównał :shock: :shock: :shock:
Dajcie Guardioli do prowadzenia zespół na poziomie Porto - zobaczymy jak będzie grał :)
Szfiecu ciężko się nie zgodzić z tym, że Barca taktycznie gra wyśmienicie, ale QWA grasz w pokera to chyba wiesz, że trzeba dostosować się do przeciwnika, grać z Barcą otwartą piłkę, to mecze by były na poziomie Hiszpania - Polska ... Niemcy też zagrali zajebisty mundial, moim zdaniem grali najlepszą piłkę, jednak w meczu przeciwko Hiszpanii musieli zmienić swoją taktykę, strategię gry, żeby nie skończyć podobnie jak Polacy :)

Znacie takie powiedzonko: pokaż mi swoją ławkę rezerwowych, a ja powiem Ci jaki masz zespół ? No to popatrz tu na Barcę :)

Pele ? Ktoś miał wątpliwości, że Pele w swoim czasie był najlepszy ? Nie, poza tym był mocny fizycznie, miał siłę :) Pokaż mi siłę Messiego w starciach z Pepe czy Khedirą ^^

Teraz o meczu: fakt Barca była lepsza i oczywiście powinna wygrać, nie licząc faktu, że Real był lepszy w 1 połowie i całej dogrywce, stworzył więcej groźnych akcji i strzelił jednego gola więcej:)

No i na sam koniec bo już zapomniałem czy o tym napisałem, to rozjebałeś mi serce z tym Fergusonem HAHAHA

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 kwie 2011, 12:50

RandomOne pisze:przecież to tak jakbyś Janasa czy Engela porównał :shock: :shock: :shock:

Jak Janasa porównujesz do Engela to życzę powodzonka

RandomOne pisze:Znacie takie powiedzonko: pokaż mi swoją ławkę rezerwowych, a ja powiem Ci jaki masz zespół ? No to popatrz tu na Barcę :)

Musiałeś wymyślić te powiedzonko :mrgreen:

RandomOne pisze:Porównywanie jakiegoś czerepa Guardioli do Mou czy Fergusona :shock: :shock: :shock:

Brawo za głupotę jako piłkarz zdobył LM,Mistrzostwo Hiszpanii, Superpuchar Hiszpanii i Europy, jako trener też zdobył wszystkie tytuły.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 22 kwie 2011, 13:15

Arnoldao
ad1) słyszałeś o czymś takim jak ironia ?
ad2) zanim zaczniesz pisać głupoty, sprawdź w internecie :)
ad3) fakt, jak ja mogłem porównać Pepa do Mou czy Sir Alexa, przecież oni nic nie zdobyli :facepalm:
ps: to, że Barca gra jak gra to jest bardziej zasługa Pana Franka R. niż Pepa, który moim zdaniem dostał gotowy zespół ale ok o tym podyskutujemy sobie jak Mou i Sir Alex zdobędą tyle co Guardiola :|

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 kwie 2011, 13:27

RandomOne pisze:ps: to, że Barca gra jak gra to jest bardziej zasługa Pana Franka R. niż Pepa, który moim zdaniem dostał gotowy zespół ale ok o tym podyskutujemy sobie jak Mou i Sir Alex zdobędą tyle co Guardiola :|

Najpierw to Guardiola musi mieć taki staż jak Ferguson dopiero można porównać wyniki, ale
zauważyłem że masz chyba słabe łącze bo jak na ten wiek Guardiola sporo zdobył

RandomOne pisze:ad2) zanim zaczniesz pisać głupoty, sprawdź w internecie :)

Sprawdziłem ale nie wiem czy ty sprawdziłeś ale za Rijkarda 2 ostatnie sezony były słabe i na dodatek brzydko grali. Ironia - Mourinho też nie dostał gotowego składu?jasne ,czekam na tłumaczenie . :D

RandomOne pisze:ad1) słyszałeś o czymś takim jak ironia ?

Słyszałem, dlatego z ironią traktuje twoje posty

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 22 kwie 2011, 13:50

Faktycznie dostał gotowy skład :)
Mesut, Khedira, Carvalho oraz Di Maria - grali ze sobą szmat czasu, zespół znają jak mało kto, pierdzieleni są zgrani, nie ma co :D
Benzyna/Igła grali tak w kratkę, że można powiedzieć, że nie grali :)
Dodam jeszcze, że Mou prowadzi tą drużynę niespełna sezon, tworząc ją praktycznie od podstaw więc jak można ją porównać do ekipy, która gra takim samym stylem i składem nie pierwszy sezon ?

Dla mnie nie ma znaczenia to czy Real gra ładnie, pięknie czy zajebiście stawia autobus :) Ważne aby wygrywał :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 22 kwie 2011, 14:50

RandomOne, nie tłumacz im bo i tak nie zrozumieją
wszystkie duzyny które nie pozwalają grać tak jak Barca gra to stawiają autobusy itp

Zobaczycie że Pep jak odejdzie z Barcy to nic nie osiągnie
Te jego zmiany to tragedia...

No ale dobra kończę :)
Zobaczymy po LM

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 22 kwie 2011, 15:07

Pique ,Dani Alves, Busgeuts, Pedro też grali szmat czasu. Guardiola oddał Deco aby miał miejsce na placu Iniesta, więc nie gadaj głupot że gotowy skład miał ;)

Oskarek pisze:wszystkie duzyny które nie pozwalają grać tak jak Barca gra to stawiają autobusy itp

Ale przecież dobrze wiem że jak się wyjdzie z taktyką na "wymianę ciosów" z Barcą to trzeba być kamikadze jak Smuda :D Więc trzeba grać to, czego przeciwnik nie lubi.

Mnie tylko ciekawi czy Real fizycznie podołają w 2 meczach z tak żelazną taktyką i groźnymi kontratakami. Z tego co pisałeś Pepe ma już dość grania na pozycji def.pomocnika :P

Oskarek pisze:Zobaczycie że Pep jak odejdzie z Barcy to nic nie osiągnie

Powiedz mi a po co ma ruszać dupę z Barcy? :D

Oskarek pisze:Te jego zmiany to tragedia...

To fakt, ale jest zbyt mało doświadczony jak na swój wiek, więc jeszcze ma czas aby wyciągnąć błędne wnioski .

Oskarek

Postautor: Oskarek » 22 kwie 2011, 15:51

Arnoldao, po to że chce odejść i z jakąś inną drużyną pograć, mówił już o tym wcześniej i zobaczymy gdzie się znajdzie po następnym sezonie ;p

Awatar użytkownika
Soya
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Soya » 22 kwie 2011, 16:10

Arnoldao pisze:Powiedz mi a po co ma ruszać dupę z Barcy? :D

A po co Mourinhio ruszyl sie z Mediolanu, chce udowdnic, ze niezaleznie od ligi potrafi osiagnac z zespolem sukces. Dlatego nie mowi sie o Drogbie czy Eto, ale o Special One.

Poza tym Panowie spokojnie, przeciez to dopiero polowa meczu, wciaz przed nami minimum 180min gry w tym sezonie tych zespolow. Mozna powiedziec ze jest na ta chwile remis, oba zespoly maja po jednym trofeum krajowym, teraz maja mozliwosc rywalizowac w CL. Zobaczymy czy "pieknie grajaca" Barca czy moze "geniusz taktyczny" Realu wyjda z tej rywalizaji zwyciesko.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 22 kwie 2011, 19:10

A wy znowu się podniecacie tymi meczami, lepiej zagrajmy w końcu jakiś sparing na zlocie :twisted:

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 22 kwie 2011, 19:40

Ted Forester pisze:A wy znowu się podniecacie tymi meczami, lepiej zagrajmy w końcu jakiś sparing na zlocie :twisted:

Genialny pomysł! :D na następnym zlocie obowiązkowo wszyscy bierzemy sportowe stroje i lecimy na orlika w piłę pograć! Będzie mecz Barca vs Real vs Manchester vs Chelsea vs Inter Vs Milan itp. itd. a no i vs Falubaz! :PxD
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 19:45 przez Spiegol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 22 kwie 2011, 19:42

Spiegol z Falubazem to bym nie przesadzał xD

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 23 kwie 2011, 09:15

Spiegol z Falubazem to bym nie przesadzał xD