Blog *Matt'a*

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 15 kwie 2008, 21:26

Dzisiaj 18 miejsce we freerollu Poker1 na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker. Jedynie co mogę powiedzieć o swojej dzisiejszej grze to tylko tyle, że na początku grałem dosyć agresywnie, ale pod koniec moja agresja zmalała. Troszkę szczęście nie dopisało, a po za tym nie byłem w pełnej dyspozycji :p Ale co najważniejsze załapałem się na płatne miejsca :)
Jeszcze zapomniałbym, że do mojej pechowej kolekcji dołączyła QQ na KK all in przed flopem.
Screeny wszystko Wam wyjaśnią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 19 kwie 2008, 14:22

Dzisiaj postanowiłem pograć na limitach, ale po paru rozdaniach byłem do tylu szczególnie jak przeciwnik dobierał do dziwnych układów np. full po plopie z K4.
Po ujemnym bilansie przerzuciłem się na Heads Up'y. 2/3 rozegrane turnieje Sit&Go 1 vs 1 wygrałem, a rozdanie które dopełniło sukcesu to ładny full po flopie.

Obrazek

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 25 kwie 2008, 19:08

Jak można wygrać 6 all in'ów z rzędu ? Jak można wygrać z 12 w żetonach na 7988 ?
Wytłumaczcie mi to, bo nie moge tego zrozumieć. Grałem Sit&Go z wpisowym 3.3E na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker. Gdy zostałem 1 vs 1 wygrałem all in'a AK na A10 i przeciwnikowi zostało 12 w żetonach. Przegrałem 6 razy z rzędu, później dwa razy spasowałem i znowu przegrałem all in'a. Przeciwnik powiększył stack do 2500. Następnie spasowałem kilka słabych kart i przegrałem all in'a po flopie z 98 flop 976 na AK i K na river.
Wszystkie all in'y oprócz tego ostatniego były pre flop.
Na 3 rozegrane Hades Up i 3 Sit&Go na 5 osób nie wygrałem ani jednego !

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 26 kwie 2008, 11:17

Dzisiaj o 21:00 odbędzie się ostatni turniej z cyklu Rund Kwietnia na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker.
Rywalizacja w tym miesiącu jest większa, ponieważ teoretyczne szanse na zwycięstwo ma pierwsza 12-ka w klasyfikacji generalnej.
W moim przypadku zwycięstwo będzie trudne, ponieważ mam 8 pkt straty do leadera, ale nie zmienia to faktu, że nie będę walczył o zwycięstwo i koszulkę ;) Kolejnym celem jest utrzymanie się w pierwszej trójce klasyfikacji generalnej, ponieważ udowodni to innym, że moje poprzednie zwycięstwo w miesiącu marcu nie było przypadkowe.
Mam tylko nadzieję, że w dzisiejszym turnieju większą rolę będą odgrywać umiejętności niż szczęśliwy river.

Awatar użytkownika
eeleel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: eeleel » 27 kwie 2008, 11:56

No i niestety *Matt* Twoje plany o pogoni lidera oraz nadzieje co do turnieju sie nie sprawdzily, szkoda ze nie z Twojej winy, bo moglobyc ciekawie ;)

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 27 kwie 2008, 20:15

eeleel, mam nadzieję, że turniej zostanie przeniesiony na inny termin, bo zakończenie Rund Kwietnia po trzech rozegranych turniejach jest krzywdzące nie tylko dla mnie.

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 09 maja 2008, 19:23

Ostatnio kompletnie nic nie działo się na moim blogu. Nie chciałem Was zanudzać moimi bad beatami, którymi mógłbym obdarować wiele osób. Natomiast muszę stwierdzić, że jeszcze daleko mi do Mazaka i do jego "szczęścia". W końcu z niczego nie wzięła się jego nowa ksywka :)
Ostatnio nie odnosiłem jakiś znacznych sukcesów, więc nie ma się czym chwalić.
Piszę dzisiaj tego posta, ponieważ chciałem się z Wami podzielić miłą dla mnie wiadomością, a mianowicie zostałem dzisiaj przyjęty do jakże Elitarnej grupy "Poker King". Od dzisiaj stałem się czarnym koniem, którego nie należy lekceważyć :p

Awatar użytkownika
komix22
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: komix22 » 09 maja 2008, 19:26

Matt Gratuluje własnie nie zagladałem na forum ostatnio ze 3 dni i dzisiaj jak zajrzalem to zauwazylem ze nam pokerkingow przybylo. :mrgreen:

Awatar użytkownika
zaba1_7
-#VIP
-#VIP

Postautor: zaba1_7 » 11 maja 2008, 01:36

*Matt*, Gratuluje dołączenia do elity POKER KING. Terz chciał bym być ale mi sporo brakuje do tego :cry:

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 13 maja 2008, 12:37

Osiągnąłem wczoraj wspaniały wynik zajmując 3-cie miejsce we freerollu, w którym uczestniczyło ponad 2600 osób na platformie paradise-brak-polskiej-licencji! Poker. We freerollu Mecz na tej samej platformie zająłem miejsca od 10-20 (dokładnie nie pamiętam, które konkretnie miejsce ważne, że płatne). Byłem nawet chip leaderem przez 30 min, ale gdy przegrałem all ina z AK na AQ zostało mi 1/3 tego co miałem. Odrabiałem straty, lecz zabrakło szczęścia, aby zmierzyć się z przeciwnikami na final table.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 13 maja 2008, 16:26

he, he.. gratuluje.. z pewnoscia do latwych takie osiagniecie nie zaliczymy..

ale teraz sie spytaj sam siebie czy te 3-4h grania byly warte 19E..

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 13 maja 2008, 19:25

Wiesz... zawsze to nowe doświadczenie, które z pewnością się przyda w przyszłości. Praktyka to najlepszy sposób na doskonalenie swoich umiejętności.
Grałem wczoraj kilka turniejów, więc przy okazji postanowiłem się sprawdzić i w tym. Najwyraźniej udało mi się coś osiągnąć :)

iihhii
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: iihhii » 15 maja 2008, 17:50

*Matt* bardzo fajny blog. Na pewno zdobędziesz dużo doświadczenia jeśli będziesz go prowadził. Sama analiza gier, to, że je odtwarzasz i spisujesz powoduje proces zwany myśleniem. :)

Ale widziałem też jakiegoś brzydkiego, żeby nie nazwać chamskiego, posta. Nie przejmuj się tym i olej gościa. Pamiętaj, że tylko Ci, którzy idą pod prąd dostają od życia to, co najlepsze. Sorry z góry, może pisze jak ojciec do dziecka, ale wierz mi na słowo, że nie wywyższam się. Sam jestem fishem...

Powodzenia w karierze, może kiedyś się spotkamy przy stole. Czasem tu zaglądne :)

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 04 cze 2008, 15:17

Postanowiłem dzisiaj na jakiś czas zawiesić prowadzenie bloga i nie robić innym konkurencji :D Moja decyzja jest wynikiem kiepskich wyników oraz brak ciekawych sytuacji do przeanalizowania.

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 19 cze 2008, 20:34

Postanowiłem opisać moje dzisiejsze poczynania na forumowym turnieju na paradise-brak-polskiej-licencji! Poker. Niewiele mogę powiedzieć o swojej grze, ponieważ nie zrobiłem żadnych błędów, ale za to mam dwa ciekawe rozdania z których jedno było z góry skazane na przegraną.
Niestety nie można tutaj nic zanalizować, ponieważ praktycznie nie można nic na to poradzić. Jedyne co można w tej sytuacji zrobić to popatrzeć i podziwiać... hehe :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 19 cze 2008, 20:37

jak bys mogl te fotki wrzucac na imageshacka bylo by super bo jak klikne w okienko to tylko strona fotosika sie otwiera a ciekawi mnie to drugi rozdanie :)

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 28 cze 2008, 19:10

To co dzisiaj moi przeciwnicy dostawali na riverze przechodzi ludzkie pojęcie. Takich luckerów to już… nie mogę zrozumieć. Już od dłuższego czasu miałem bad beaty, ale nie aż tyle. Przykładowe rozdanie:

***** Hand 1139677308 *****
25.00/50.00 Texas Hold'em (No Limit ) - 28 czerwca 2008 20:00:03
Holdem (Real /Tournament )
Seat 1: Mattii (1415.00)
Seat 2: ZABAR 70 (1585.00)
Mattii post SB 25.00
ZABAR 70 post BB 50.00
** Deal **
Mattii [7s, 7d]
ZABAR 70 [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
Mattii Raise to 150.00
ZABAR 70 Call 150.00
*** Flop(Board): *** : [2c, 3h, 3s]
*** Bet Round 2 ***
ZABAR 70 Check
Mattii Bet 225.00
ZABAR 70 All-in 1435.00
Mattii All-in 1265.00
*** Turn(Board): *** : [2c, 3h, 3s, 5c]
*** River(Board): *** : [2c, 3h, 3s, 5c, 2h]
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Total Pot: 2830.00
Mattii [7s, 7d] Two pair sevens and threes Win: 0.00
ZABAR 70 [2d, Kh] Full house Win: 2830.00

Podaje tylko jedno rozdanie, ponieważ nie starczyło by tu miejsca na wszystkie przegrane w ten sposób ręki.
Jakieś rady ? Wnioski ? Z uwagą przeczytam Wasze opinie i komentarze.

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 29 cze 2008, 13:55

Elo.

Ja mialem ostatnio czas, ze tez ciagle lapalem bad beaty, ale co na to poradzic? Chyba nic, ja odpoczynki robie, tygodniowe, lub dwu, czasem pomzoe, czasem dalej meca bad beaty;P Jak mogles to rozdanie rozegrac? Nie mam pojecia, chyba, ze spasowac na flopie oceniajac go na trojke, a ze zafarcil to inna sprawa i nic nie poradzisz:/

Zapraszam do mnie

invidia

Postautor: invidia » 29 cze 2008, 14:27

Tosiak pisze:a ze zafarcil to inna sprawa i nic nie poradzisz:/

Trochę zafarcił a trochę wiedział co robił. *Matt*, Podbijał przed flopem, więc raczej nie powinien miec 2 ani 3- w oczach przeciwnika, natomiast na 100% nie wpadło mu do głowy że *Matt*, ma overpair - i tu tkwił jego bład jedyny. Po takim flopie jak ten mógł więc odebrać podbicie *Matt*, jako cont.bet, dając all in chciał sprawić żeby nie opłacało mu się drawować np. do wyższej drugiej pary ...

To tak mógł to sobie obmyślać przeciwnik. Los chciał, że jego błędy w czytaniu Matta odbiły sie nie na nim :)

Po za tym mi jak zwykle brakuje inf. co to za turniej, jaki etap itd...w sensie: to był HU czy sng na etapie HU:)?

Awatar użytkownika
*Matt*
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: *Matt* » 29 cze 2008, 20:45

invidia pisze:Po za tym mi jak zwykle brakuje inf. co to za turniej, jaki etap itd...w sensie: to był HU czy sng na etapie HU:)?

invidia, ostatnio grywam HU i takich lucky riverów to widzę parę razy dziennie.
Ja do swojej gry nie mam zastrzeżeń, ponieważ ten flop był dla mnie idealny i dokładnie wiedziałem, że przeciwnik ma albo 2 albo A z niskim kickerem (czyli nic nie miał).

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 04 sie 2008, 14:23

Matt szkoda ze przerwales swojego bloga byl bardzo interesujacy fajnei sie czytalo :)

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”