Please be advised that our download software uses following protocols and ports; please find them below.
http, https and tcp on ports
All port ranges that should be open in the firewall: 5700-5710, 5720-5724 and 5750-5785.
For further instructions on how to change these settings you must refer to the firewall provider's user manual.
Tak mi odpowiedzieli, hmm skasowałem avasta, ad avare i wylaczylem zapore windowskowska i dalej lipa, jakies pomysly?
Blog Marka3555
-
GrzechuTG
- -#Site Admin

- Fanatyk
- -#VIP

-
marek3555
- -#VIP

Problem jest taki, że wywaliłem avasta , innego antywira czy firewalla nie posiadam i nic to nie pomoglo, wylaczylem tez zapore windows. Pewnie to coś z playem jest. Dostałem maila od ongame :
Please check system clock settings : Time and date
Check the browser security settings (through Internet Options) are not set too high (default setting is recommended)
Please use Internet Explorer to download
Please allow POP Ups.
Please make sure that there is sufficient disk space on the C drive (Approx 40mb)
Please do not use a Router or go through a proxy server ( please go through the system administrator)
Ale niestety nic nie pomogło
Chyba po prostu oleje ongame bo szkoda mi już nerwów.
Please check system clock settings : Time and date
Check the browser security settings (through Internet Options) are not set too high (default setting is recommended)
Please use Internet Explorer to download
Please allow POP Ups.
Please make sure that there is sufficient disk space on the C drive (Approx 40mb)
Please do not use a Router or go through a proxy server ( please go through the system administrator)
Ale niestety nic nie pomogło
-
marek3555
- -#VIP

Ehh ongame mi dalej nie działa i jakos nie mam motywacji do grindu. Gram jedynie MTT i STT na cake poker (chcialem sprawdzić soft, niestety traffic jest tam tragiczny i bede uciekał z tego roomu). W MTT już dawno nie byłem tak niszczony, przegrywam wszystko, fajnie gdyby tylko chodziloo coinflipy, ale łamią mi wszystko.
Ponadto znalazlem mieszkanie na Ochociem, wydawało się , że bedzie wszystko ok, ale niestety już drugiego dnia od wprowadzenia się napotkałem na swej drodze nieproszonych gości - karaluchy !!! Na maxa tiltuje mnie ta sytuacja, gdyz dlugo szukalem mieszkania, babka mowila ,że nie ma zadnego robactwa , a tu taki wał. Nie zamierzam prowadzic wojny z tym paskudztwem i niestety nie pozostaje mi nic innego niz ponownie rozpoczac poszukiwania. Mam nadzieje , że babka nie bedzie robiła problemów i odda kaucje i pozegnamy sie w miare dobrym relacjach:)
Ponadto znalazlem mieszkanie na Ochociem, wydawało się , że bedzie wszystko ok, ale niestety już drugiego dnia od wprowadzenia się napotkałem na swej drodze nieproszonych gości - karaluchy !!! Na maxa tiltuje mnie ta sytuacja, gdyz dlugo szukalem mieszkania, babka mowila ,że nie ma zadnego robactwa , a tu taki wał. Nie zamierzam prowadzic wojny z tym paskudztwem i niestety nie pozostaje mi nic innego niz ponownie rozpoczac poszukiwania. Mam nadzieje , że babka nie bedzie robiła problemów i odda kaucje i pozegnamy sie w miare dobrym relacjach:)
- Oziris
- -#VIP

marek3555, też miałem ten problem na 1. roku studiów. Powodem zapewne jest zsyp na odpady i niskie piętro w wysokim bloku, a problemem nie są karaluchy tylko prusaki/karaczany (takie mniejsze brązowe i czarne).
Polecam dezynsekcję - ja też byłem sceptykiem, a takie robactwo jest bardzo przybijające (nie byłem w stanie sobie nic przygotować w kuchni, bo się po prostu brzydziłem). Byłem niemal pewien, że dezynsekcja gówno da, a przyszedł koleś i za 50zł zrobił całą chatę i dał do tego gwarancję na pół roku. Pomogło bardzo i od tego czasu nie widziałem w tym mieszkaniu praktycznie ani jednego robala. Do tego nauczył jak z takim czymś walczyć prewencyjnie i naprawdę efekt był bardzo dobry.
Polecam jak najszybszą dezynsekcję, bo podejrzewam, że z wymówieniem umowy może być problem (zależy jaką umowę podpisywałeś).
Polecam dezynsekcję - ja też byłem sceptykiem, a takie robactwo jest bardzo przybijające (nie byłem w stanie sobie nic przygotować w kuchni, bo się po prostu brzydziłem). Byłem niemal pewien, że dezynsekcja gówno da, a przyszedł koleś i za 50zł zrobił całą chatę i dał do tego gwarancję na pół roku. Pomogło bardzo i od tego czasu nie widziałem w tym mieszkaniu praktycznie ani jednego robala. Do tego nauczył jak z takim czymś walczyć prewencyjnie i naprawdę efekt był bardzo dobry.
Polecam jak najszybszą dezynsekcję, bo podejrzewam, że z wymówieniem umowy może być problem (zależy jaką umowę podpisywałeś).
-
marek3555
- -#VIP

Dzieki za rade, w necie czytalem jeszcze o kilku metodach m.in. na piwo czy kwas borowy (chyba tak sie to pisze). Jednakże nie chce mi się z tym walczyc, dopiero co sie wprowadziłem miało nie byc robali a są. Najwyzej kaucja mi przepadnie, nic wiecej babka nie moze mi zaszkodzić. A prusaki jest to odmiana karaluchów. I rzeczywiscie my mamy prusaki.
-
marek3555
- -#VIP

Oskarek wpisz sobie na google walka z kraluchami, na roznych forach sa przydatne informacje. Ludzie polecaja ten żel http://zwalczaj.pl/karaluchy-blattanex-pr-251.html
dodatkowo trzeba uszczelnic wszelkie otwory , w otworach wentylacyjnach pozakladac jakies siatki na robale. Itd itd itd
dodatkowo trzeba uszczelnic wszelkie otwory , w otworach wentylacyjnach pozakladac jakies siatki na robale. Itd itd itd
-
marek3555
- -#VIP

Po gorszym okresie, przegrałem chyba 6-7 Last dance z rzedu, w końcu wiktoria. 1 miejsce na 45 graczy. Wygrana cieszy tym bardziej, że udało mi się przełamac złą passe. No w sumie dzisiaj rano ja przełamałem bo byłem 4 w turnieju z 25 rebuy w unibecie i zgarnalem 380e, ale przerwalem zla passe w last dance. I ogolnie grałem pod wplywem %
wiec jest git:)
Ehh wlasnie zakonczylem jeszczejeden turniej, niestety bylo ładnie i sie skonczyło. W 5handed dostałem AQo na SB CU zagrywa 21k bb8k odwinalem sie all in 136k niestety miał AKo:/ Kurde juz kilka razy w ostatnim czasie na SH odwijam sie z AQo i za kazdym razem w plecy:(. Szkoda bo za pierwsze miejsce było 2750e a za piate zgarnałem tylko 600e. Jednakże biorac pod uwage fakt, że byłem 4 rano i wygrałem 380e + 600e + 600e dzien udany, ale znow ten niedosyt:/ Dobrze, że przynajmniej nie mam do siebie zadnych pretensji, nie mogłem tego inaczej rozegrać.
Ehh wlasnie zakonczylem jeszczejeden turniej, niestety bylo ładnie i sie skonczyło. W 5handed dostałem AQo na SB CU zagrywa 21k bb8k odwinalem sie all in 136k niestety miał AKo:/ Kurde juz kilka razy w ostatnim czasie na SH odwijam sie z AQo i za kazdym razem w plecy:(. Szkoda bo za pierwsze miejsce było 2750e a za piate zgarnałem tylko 600e. Jednakże biorac pod uwage fakt, że byłem 4 rano i wygrałem 380e + 600e + 600e dzien udany, ale znow ten niedosyt:/ Dobrze, że przynajmniej nie mam do siebie zadnych pretensji, nie mogłem tego inaczej rozegrać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
marek3555
- -#VIP

Ehh odkąd nie mogę grać na ongame jestem trochę zagubiony. Gram na unibet-brak-polskiej-licencji! troche cash SH i FR, ale to tak raczej z nudów. Jezeli chodzi o wyniki to góra dół nic specjalnego. W międzyczasie pykam trochę MTT i to ratuje mi tyłek. NA chilli próbuje trochę grać MTT turbo wczoraj byłem w jakimś turbosie 4 czy 5 i zgarnąłem 220$, jednakże duża ilość rebuyów w kolejnych turniejach już pochłoneła ten profit. Teraz gram jakiegoś turbosa 3k $ za 5$ i zostało 70 jestem 2, ale tu do wygrania jest tylko 923$ za 1, włączyłem go bo grałem inny ciekawy turniej 17,5k $ niestety odpadłem 67 na 700 osób. Aha i gram ciągle Last Dance, dzisiaj znów udało mi się wygrać tym razem aż na 50 osób. Ogólnie było dużo nowych graczy na FT, w sumie na FT był jeden dobry zawodnik z 10k $ profitu z MTT. W HU oponent miał 15k ja 75k i był mega tight. Sam sie wyblindował w sumie:/
Heheh no i udało mi się wygrać ten turniej o którym pisałem, że zagrałem go tylko by wypełnić sobie czas grajac inny turniej
Był to turbos kilka set ludzi, wiec w końcowej fazie była troche loteryjka. Ale jak typy nie calluja np. ma do dorzucenia 26k do puli 96k:D bedac na BB no to nie dziwota, że tacy zawodnicy nie wygrywają. Właśnie z takim panem spotkałem się w HU. Wygrałem dwa rozdania pre flop decydujace szczesliwie, raz A2 na 55 i K2 na A6. Więć musze trochę podziekowac bogom pokerowym
Choc nie zmienia to faktu ze przeciwnik był słaby. Najgorsze jest to, że jak zaczęło mi dobrze iść (z 70 do końca i byłem liderem) to powiedziałem bratu, że jak wygram to kasa idzie na samochód dla niego
Więc niestety swojego portfela tą wygraną nie zapełnie, ale wszystko zostaje w rodzinie:)
Heheh no i udało mi się wygrać ten turniej o którym pisałem, że zagrałem go tylko by wypełnić sobie czas grajac inny turniej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
marek3555
- -#VIP

-
marek3555
- -#VIP

Dzisiaj nadszedł smutny dzień, unibet-brak-polskiej-licencji! postanowił zmniejszyc pule gwarantowana w Last Dance. Czyli dzisiaj był to mój ostatni występ w tym turnieju, przynajmniej do czasu kiedy pula nie wzrosnie. ;(
Jezeli chodzi i grind, to narazie gram turbosy 5os na unibecie ze wzgledu na wyscig, jednakże powoli dochodze do wniosku , ze to nie ma sensu. Wprawdzie jeszcze jestem minimalnie na + z nich, ale chyba w long runie nie da sie byc w tym na plus i to co bym wygral z promo zostanie pochloniete przez minus, a zeby byc wysoko w rankingu na prawde trzeba tych turniejow napykac. Jeszcze sie zastanawiam co z tym fantem zrobic, ale patrzac po wynikach innych graczy z top 5 chyba zrezygnuje.
Jezeli chodzi i grind, to narazie gram turbosy 5os na unibecie ze wzgledu na wyscig, jednakże powoli dochodze do wniosku , ze to nie ma sensu. Wprawdzie jeszcze jestem minimalnie na + z nich, ale chyba w long runie nie da sie byc w tym na plus i to co bym wygral z promo zostanie pochloniete przez minus, a zeby byc wysoko w rankingu na prawde trzeba tych turniejow napykac. Jeszcze sie zastanawiam co z tym fantem zrobic, ale patrzac po wynikach innych graczy z top 5 chyba zrezygnuje.
Wróć do „Mój pokerowy mini blog”