Blog Andre

Miejsce w którym możesz sobie założyć własny wątek i na bieżąco dzielić się z innymi swoimi sukcesami, porażkami i przemyśleniami. Forum widoczne po 20 postach. Ponad 300 blogów polskich graczy.
olczykandre
-#VIP
-#VIP

Blog Andre

Postautor: olczykandre » 05 cze 2008, 21:45

Witam! jako ze zaczalem grac na real cash chcialbym otowrzyc blog i podzielic sie moimi spostrzezeniami a takze uslyszec pare komentarzy na temat tego co zrobile mzle co dobrze :) aby moc sie rozwijac :)
no wiec zaczęło sie pomyślnie, pierwszy zarobiony dolar wyglądał dość przyjemnie to bylo 3 rozdanie ;)
do 2 screena mam pytanie... niestetety bylem tylko chwilke na stole ale zauwazylem ze ten przeciwnik czesto raisowal pre flop i gral dosc agresywnie... nie wiem czy dobrze spasowalem mając pare J ... ? :roll:
no i 3 screen... bylem pewien na 100 % ze ma K albo flush draw! ale taka pula juz byla i cos mnie tknęło żeby wejsc :) jak widać opłaciło sie i pierwsze 5 $ zarobione przeze mnie... w niecale pol h mam nadzieje ze tak bedzie dalej pozdrawiam i zapraszam do komentowania :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 06 cze 2008, 01:21

no jak narazie niewielkie sukcesy w turniejach s'n'g raz 2 miejsce raz 3 :) na 10 osob cos karta nie dopisywala chodz raz kareta sie zdarzyla :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 06 cze 2008, 10:02

dzis dalej gram turnieje bo na cash tables niestety 0 zysku... :( nie wiem co sie dzieje za to w turniejach radze sobie swietnie! gram zazwyczaj 2 na raz :) no i taki fajny przypadek na obustolach mam AA hehe na lewym zmierzylem sie z QQ a na prawym z AQ i KJ :) na flop przyszlo xAx wiec mojeee ! dzieki temu na obu stolah objalem prowadzenie. niestety i tam i tam bylem drugi :(

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 06 cze 2008, 13:09

zauwazylem dziwna sprawe... na cash table przegrywam dosc sporo przez bad beaty albo glupie callowanie i w ogole nie idzie mi na cahs stolach a w turniejach idzie mi swietnie... na cash stolach na HU idzie mi super a w turniejach jak zostaje nas 2 to przegrywam... i jaka tu logika? o_O

invidia

Postautor: invidia » 06 cze 2008, 13:17

olczykandre,

Cześć:) Po prostu inaczej się podchodzi do gry na kasę i do gry turniejowej. Ma to spory związek z psychiką. Nie każdy jest dobry we wszystkim, więc wybierz ten typ gry który sprawia Ci najwięcej przyjemności a przy tym jest opłacalny.
W sieci jest dużo stron o strategiach na cash games i turniejach, poczytaj troszkę może Ci pomoże dokonać wyboru.

No i jeszcze jeżeli już wiesz dlaczego przerywasz to pilnuj się i staraj nie popełniać tych samych błędów. Trening czyni mistrza. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 06 cze 2008, 13:26

olczykandre pisze:zauwazylem dziwna sprawe... na cash table przegrywam dosc sporo przez bad beaty albo glupie callowanie i w ogole nie idzie mi na cahs stolach a w turniejach idzie mi swietnie... na cash stolach na HU idzie mi super a w turniejach jak zostaje nas 2 to przegrywam... i jaka tu logika? o_O

Logika w tym jest.

Gracz turniejowy rzadko jest dobrym graczem stolikowym (popatrz na Phill Hellmuth,) lub na odwrót (Sam Farha - szczególnie polecam zobaczyć jego grę na High Stakes w I sezonie, Jennifer Hartman itd).
Oczywiście są wyjątki, ale tylko parę nazwisk tych znanych. W większości o najlepszych graczach na stolikach nie słyszymy i nie widzimy ich za często w turkach (Brian Townsend)

Filozofia gry na stolikach cashowych to filozofia doboru odpowiedniego zakresu rąk do gry i wykorzystywanie do maksimum pozycji, stosowanie zawsze co podkreślam zawsze kontynuacyjnego betu po swoim raisie i limpowaniu nawet z 25 do niepodbitej puli.

Na stolikach jeśli chcesz osiągnąć sukces musisz nauczyć się przede wszystkim odwagi bo na nich tracisz całą wlasną kasę, a w turku tracisz tylko BI.

Więc jeśli ni masz odwagi podbijać nawet z A high do rivera stoliki nie są dla ciebie.

To tak w skrócie.

Ogólnie różnice są ogromne. I polecam poczytać jakieś ciekawe pozycjie na ten temat jeśli znasz angielski.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 06 cze 2008, 13:32

nowy233 pisze:Więc jeśli ni masz odwagi podbijać nawet z A high do rivera stoliki nie są dla ciebie.

no wlasnie o to chodzi ze czasami mam za duzo odwagi heehehe i zle na tym wychodze :P
ale macie racje to jest kwestia treningu :)

Awatar użytkownika
nowy233
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nowy233 » 06 cze 2008, 13:33

olczykandre pisze:
nowy233 pisze:Więc jeśli ni masz odwagi podbijać nawet z A high do rivera stoliki nie są dla ciebie.

no wlasnie o to chodzi ze czasami mam za duzo odwagi heehehe i zle na tym wychodze :P
ale macie racje to jest kwestia treningu :)

Musisz nauczyć się czytać rozdania :wink:
Ale nie martw się bo to przyjdzie z czasem i już będzie wiedział nawet przed flopem, że jesteś w tyle. Wszystko z czasem.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 06 cze 2008, 20:06

ehh juz mialem wygrana na widelcu lecz przyszedł bad beat... ten na screenie :( potem jescze troche walczylismy ale w koncu jego 10 9 wygralo z moim AQ :(

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 08 cze 2008, 02:34

ehh dzisiaj chwile pogralem i zauwazylem ze na 3 z 4 turniejow S$G na 10 osob dostaje sie na miejsce platne :) (chociaz jeszcze nie udalo mi sie wygrac :( zawsze jakis bad beat albo moj glupi all in hehehe ) co dziwne bo zagralem z 5,6 razy HU i tylko raz przegrałem... dziwi mnie tez to ze kiedys gralem tylko na stolikach na 6 osob nie szlo mi nigdy na 10 a teraz jakos odwrotnie...
a ten HU przegralem bo kolesiowi naprawde ladnie karta szla :P 1 rozdanie a ten Poker od Króla a nie wiadomo czy by As na river nie przyszedl :P

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 08 cze 2008, 13:50

eh taki maly bad beat w HU :P

invidia

Postautor: invidia » 08 cze 2008, 15:18

Cześć Andre :)

olczykandre pisze:ehh juz mialem wygrana na widelc
olczykandre pisze:ehh dzisiaj chwile pogralem i zauwazylem z
olczykandre pisze:eh taki maly bad beat

Coś Ci chyba ciężko ostatnio :) tylko ehy i ehy :) może jakieś bardziej optymistyczne okrzyki się u Ciebie pojawią w najblizszym czasie np. Oh jakie piękne rozdanie miałem, Ach jaki wielki pot wygrałem :)

Pozdrawiam i życzę samych wygranych rozdań :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 08 cze 2008, 16:26

no niestety nie ma czlowiek lekko ale mysle ze odbije to sobie w tygodniu... :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 09 cze 2008, 22:27

no dzis dzien zalicze do udanych :) 1 raz udalo mi sie zarobic na cash table a nie stracic :P wszedlem z 1 $ i wygralem zbagatela 2,5 $ :D:D co itak jest narazie rekordem ! hehehe
no i wreszcie udalo mi sie wygrac turniej :) i w dwoch innych 2 miejsce :) zagralem freeroll w CD Poker i nawet niezle mi szlo bylem 6 mialem duzo kasy ale jakies pechowe rozdanie moje KQ przegralo na A10 gdzie po flopie bylo xKx wiec ja all in i koles ktory mial minimalnie wiecej kasy ode mnie sprawdzil i na turn przyszedl A... no ale nie przejalem sie tym zabardzo 74 miejsce... to i tak nie najgorszy wynik :) pozdrawiam

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 11 cze 2008, 00:21

mialem nic nie pisac ale kurcze taka radosc mnie rozpiera ze az napisze! dzien zaczal sie nienajlepiej po 3 kiepskich all inach i bad beatach na cash table zasiadlem do turnieju na i4poker :) poszlo mi niezle... potem zagralem 2 razy turniej s$g na CD Poker w sumie z buy inem 2 razy wiekszym niz zawsze gram no i... 2 razy wygralem :) 20 $ do przodu heheh jeszcze troche i bede mogl sie wspiąć na jeszcze wyzsze stawki... powolutku powolutku nie ma co sie od razu rzucac na głębokie wody! no i takim pozytywnem akcentem zasiąde teraz do laborki ... :( heheh niestety nie mam czasu zabardzo na gre ale dzis nawet mialem okazje pograc troche live ze znajomymi miedzy zajęciami! trzeba sie rozwijać :)
eh musze zaczac niektore rozdania tu wrzucac bo naprawde sąciekawe... ale jakos ostatnio nie mam natchnienia :< oby niedlugo wrocilo :)
pozdrawiam

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 17 cze 2008, 18:27

ehh jutro mam 2 egzaminy w tym jeden poprawkowy z zeszlego semestru ale zamiast wie uczyc to gram... :D najpierw zagralem 1,500$ GP Rebuy (dzis okolo 600 osob)no i szlo mi calkiem calkiem niezle... bylem 6,5 albo 20 czasami no ale zawsze w czolowce no i potem troche stopniala mi kasa przez blindy i pechowo dostalem ladna karte AQs podbilem wszedl koles na flopie 2 karty do koloru i strita koles all in w sumie stacki mielismy podobne... no to wszedlem :) i wyszedlem z turnieju heheh oddsy mialem naprawde duze ale tak to jest, wzialem z tego lekcje zeby z nawet ladna karta uwazac i lepiej raz spasowac niz skonczyc turniej! jak co tydzien zapisalem sie na turniej w i4poker wiec pomyslalem ze sobie zagram wczesniej jakis turniej za te 2 ojro co wygralem w zeszlym tygodniu no i dzieki tej lekcji doszedlem do FT (z wielim zalem foldowane reki typu AK i KK... :( )niestety w troszke pech na koniec i maly stack nie mialem wyjscia na bb dalem all in z A8s i przegralem z AQ ale 8 miejsce i 10 ojro to i tak zwiekszylem 5 razy swoj bankroll na i4poker hehehe zobaczymy ja pojdzie mi za 2 godziny :)[/b]

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 18 cze 2008, 19:44

wlasnie gram w 10,000 GP Freezeout no i troche na poczatku kaski mi poszlo ale takie piekne zagranie pozwililo mi sie odrodzic na nowo :)

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 18 cze 2008, 21:41

ladny monster hand. a tak btw, to na ktorym miejscu zakonczyles ten turek ??

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 18 cze 2008, 21:43

gram jeszcze jestem kolo 50 na zostalo 120 z 1077 zobaczymy jak dlugo pociągne pula jest ladna...

EDIT:
ehh glupie wejscie glupi all in i do domu 100 miejsce i tylko 15 $ :( nie wiem na co liczylem tym all inem heheh bo wiedzialem ze nie foldnie... po prostu chwila dekoncentracji glupi all in... gdybym teraz cofnąl czas i nie wiedzial jak to sie skonczy nie zrobilbym tak.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 21:53 przez olczykandre, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 18 cze 2008, 21:51

no nieestety widzialem to ostatnie rozdanie nie przyszedl ci strit a szkoda :( i opponent mini monster 3 lesbijki (czyt QQQ) :D

sory ze 2x usuncie tego posta wyzej net mi zlagowal sooory to nie mial byc spam

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 19 cze 2008, 13:18

oto krótka relacja z wygranego turnieju S'n'G :)
na poczatku wchodzilem z roznymi kartami blindy male wiec nie bylo mi szkoda... te 1 reke chcialem zreisowac ale juz mialem zaznaczone call i tak mi to wyszlo... :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 19 cze 2008, 16:00

ehh nie moge sie przemoc w wiekszych turniejach... do przerwy idzie super mam duzy stack gdzies w okolicy 50-60 miejsca przychodzi przerwa a po przerwie dupa... nie dosc ze duze blindy to karta do kitu... konczy sie tym ze przez godzine wejde raz i zjadaja mnie blindy... ;/

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 19 cze 2008, 16:33

W kocnowce turnieju nie czekaj na pocket rocket tylko szukaj szczescie z gorszymi kartami typu K10 i rozgrywaj je agresywniej, na pewno przyniesie skutek:)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 19 cze 2008, 16:59

to w tym turnieju bylo tak ze przez pol h dostawalem same 27, 49, Q2 no i jak dostalem to K10 to wtopilem hehehe

Awatar użytkownika
drl
-#VIP
-#VIP

Postautor: drl » 19 cze 2008, 17:09

wiesz to zalezy od stolik i stacka jaki posiadales, jesli mialbym poiwedzmy +5k ponad srednia to z kartami jakie tam wpisales to moglbym cos sprobowac ugrac :D wiem ze to glupie ale zawsze jak takie rece pasuje zawsze miod na lfopie spada do takich kart :D

Wróć do „Mój pokerowy mini blog”