Dział dla graczy rozpoczynających przygodę z pokerem. Tu poznasz zasady pokera oraz możesz zadać choćby najbanalniejsze pytanie.
-
foxx
- -#aktywny

Postautor: foxx » 30 sty 2011, 18:21
Załóżmy że mam

na MP i flop poza mną ogląda 4 limperów:
wszyscy do mnie czekają, po mnie jeszcze dwóch graczy, wszyscy agresywni. Czy powinienem czekać czy betować? Moje rozterki są takie, że jeżeli zrobię check to z dużym prawdopodobieństwem CO lub BT będą betować, a jeżeli nie to na pewno na turnie ktoś to zrobi. Ciężko będzie mi robić call z tą ręką (a może niesłusznie?). Czyli check postrzegam jako oddanie inicjatywy, które skończy się foldem do dużego betu, który niechybnie nastąpi.
Natomiast bet - nie wiem czym on miałby być w takiej sytuacji. Może byłby to probe bet z pewnym fold equity? Jeżeli dostałbym call to niekoniecznie bym się czegokolwiek dowiedział. Wydaje mi się, że jedyne co bym osiągnął to odfiltrowanie rąk które są lepsze od mojej. Innymi słowy nie wiem jak powinno wyglądać poprawne rozumowanie w tej sytuacji i będę wdzięczny za uwagi

-
Supreme
- -#pretendent

Postautor: Supreme » 30 sty 2011, 19:24
Jak dla mnie rozgrywanie tej reki z MP pre flop jest słabym pomyslem . Jezeli juz to zagralismy i pre flop nikt nie reisował puli powinien byc bet dla informacji na czym stoimy . Jak dla mnie ten spot ciezki do rozegrania i nie polecam pakowania sie na takim boardzie w jakakolwiek akcje .
-
d3ment0r
- -#aktywny

Postautor: d3ment0r » 30 sty 2011, 19:53
dokladnie. w 90 % przypadkow fold pre flop. A jesli juz, to mozna probowac betu, ale nie powtarzajcie tego sami

-
wtk90
- -#zwykly

Postautor: wtk90 » 01 lut 2011, 22:14
ja osobiście bym spasował z myślą przewodnią, że z taką liczbą graczy jaka została na flopie o damę na czyjejś ręce prawdę nie jest trudno, nie mniej jednak jeśli ktoś z bardziej doświadczonych graczy zna sposób żeby dokładnie z takiej sytuacji wyjśc z większym zyskiem to chętnie poszerzę swoje horyzonty : )
-
RandomOne
- -#aktywny

Postautor: RandomOne » 01 lut 2011, 22:16
Chceck/fold - nie blefuj w partii w której udział bierze 5 osób, to jest zdecydowanie EV-
-
foxx
- -#aktywny

Postautor: foxx » 01 lut 2011, 23:15
A czemu to był blef? Ja to rozumiałem jako probe bet...
-
RandomOne
- -#aktywny

Postautor: RandomOne » 02 lut 2011, 15:55
Sorrki, wybacz mój błąd. Myślałem, że tam jest inna karta ;p ale nvm, ja uważam, że w takiej sytuacji nie ma co betować bo w puli masz same dead money, czyli mało możesz zyskać, a dużo stracić bo jeśli ktoś tutaj limpuje damę to jesteś dead.
Wróć do „Podstawy pokera”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.