[NL][25]bardzo dobry blef przeciwnika czy mialem callowac ?
- alekspolak1
- -#VIP

[NL][25]bardzo dobry blef przeciwnika czy mialem callowac ?
bardzo dobry agresywny gracz no i ta damka mnie rozkojarzyla okazalo sie ze mial AT zapomnialem ze czesto blefuje ale nawet blefer moze trafic nutsa sa sadzicie easy folg ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 18:55 przez alekspolak1, łącznie zmieniany 1 raz.
- mx
- -#zasłużony

teoretycznie easy fold .... ale hmmm ... podbijal na PF 4x czyli niestandardowo bardzo ... moze cos wiecej o jego grze ... bo tak to ciezko ocenic ... watpie zeby mial dame ... czemu .... po co taki bet na riverze .... zeby wyciagnac wiecej ... toz proste zekazdy da raczej fold'anawet z asem i to chyba powinno Cie zastanowic ... ale bez dokladnych informacji trudno cos powiedziec
- alekspolak1
- -#VIP

no wiesz co sam stack powienien dac do zrozumienia ze nie glupi gracz bo pomnozyl go raz 5
gracz bardzo agresywny ale w innych rozdaniach trafiac kolor walil all iny maja do asa i ludzie sprawdzali jak widac bo sie dorobil to mi dalo duzo do myszlenia jak zawsze walil all iny riverze tera walnal mi prawie tyle ile mialem na stole i to mnie wystraszylo jak widac pozniej mi powiedzial ze mial AT ale czy mozna w to wierzyc do konca jak nie pokazal... ?
Wyczekam go kiedys na stole bo zapamietac to go zapamietam
gracz bardzo agresywny ale w innych rozdaniach trafiac kolor walil all iny maja do asa i ludzie sprawdzali jak widac bo sie dorobil to mi dalo duzo do myszlenia jak zawsze walil all iny riverze tera walnal mi prawie tyle ile mialem na stole i to mnie wystraszylo jak widac pozniej mi powiedzial ze mial AT ale czy mozna w to wierzyc do konca jak nie pokazal... ?
Wyczekam go kiedys na stole bo zapamietac to go zapamietam
- mx
- -#zasłużony

- alekspolak1
- -#VIP

no wiesz o to chodzi ze nawet najwiekszy fish na swiecie moze trafic full i wtedy moge isc spac
moim zdaniem nie byl on fishem ale fulla tez mogl trafic
ciezko sie z nim gralo ale i tak mu troche podkradlem tych pieniedzy bo pozniej nei zalowal ich majac okolo 150 $ na stole takim to sie traci glowe 
- martini
- -#VIP

Uwazam, ze popelniles sporo bledow w rozgrywaniu tego. Na preflopie 2xBB to za mało z AK, widze, ze tylko trzech graczy bylo w grze przy stole no ale to nawet. Tzn. ja generalnie gram na full ringach, ale 3xBB to podbicie minimum, ja podbilbym 4-5xBB, zastanawialbym sie dalej, gdybym dostal rr, wtedy bym callnal chyba tylko. Na flopie zrobiles zle, nie powinienes tylko callowac, jego bet mogl byc zwyklym cb, powinienes wiec od razu uderzyc, zeby dac mu do zrozumienia, ze masz dobrą reke. W tym przypadku nie masz pojecia co on moze miec, no bo w sumie na co go obstawiac ? Kolejny call na turnie, tez zle. Chciales chyba pojsc po linii najmniejszego oporu i na bet o pule odpusciles. Przez same calle masz zero informacji, a w to jak napisal, ze mial AT to tez bym nie bardzo wierzyl. Mogl pokazac jak taki cwaniak, kiedys wierzylem w cos takiego ale teraz juz nie, jesli nie pokazal to nie ma tematu 
- mx
- -#zasłużony

no fishem raczej nie byl bo fish by to odrazu przepuscil ....
albo zwial ... lepiej zebys to Ty mail full'a a nie on
wiem jak sie gra big stackiem ...
niestety latwo wtedy pieniazki leca i leca czasami az do 0 :O mozesz sobie rowniez ulatwic gre korzystajac z sharpscopa
wpisujesz nick kolesia platforme i maszpelne info o ROI doswiadczeniu jego ew stratach/zyskach 
- alekspolak1
- -#VIP

MARITNI znalem jego styl gry i chcialem go wciagnac bo jak ktos raisowal 0,50 to on za kazdym razem albo zxa 2 E raisowal albo nawet za 4E raz majac A9s to wiesz ja normalnei podbijam AK nie w kolorze srednio 3,5xBB a wiec nie mozna powiedziec ze pre flop zagralem zle wedlug mnie bo przejrzalem przeciwnika i wiedzialem jak sie zachowuje
A do tego jak widzisz na stole ze ktos ma ladnego farta obawiasz sie za ostrej gry ja proboje sie opanowac ostatnio i przejsc na gracza spokojnego kiedys to bym po flopie juz podbil o pule minimalnie a po turnie pewnie all in a wiec bym najprawdopodobniej przegral ale to to wie ?
A do tego jak widzisz na stole ze ktos ma ladnego farta obawiasz sie za ostrej gry ja proboje sie opanowac ostatnio i przejsc na gracza spokojnego kiedys to bym po flopie juz podbil o pule minimalnie a po turnie pewnie all in a wiec bym najprawdopodobniej przegral ale to to wie ?
-
olczykandre
- -#VIP

mxlambert pisze:teoretycznie easy fold .... ale hmmm ... podbijal na PF 4x czyli niestandardowo bardzo ...
nie rozumiem co widzisz w tym niestandardowego... jezeli ma jakis pocket to wlasnie normalne przebicie
ale Ty napewno zle zagrales z AK ... powinienes z 3-4 BB zrobic bet no i rereise na flopie mogl przeciez grac z AJs albo jakims pocketem nawet KK JJ
wtedy mysle by sie zastanowil czy wchodzic ... natomiast jezeli by dalej cisnął to albo QQ albo AQ tak by go trzeba bylo obstawic ewentualnie 55
- martini
- -#VIP

olczykandre pisze:natomiast jezeli by dalej cisnął to albo QQ albo AQ tak by go trzeba bylo obstawic ewentualnie 55
Dokladnie, w przeciwnym razie tylko callujac nie ma zadnej informacji co gosc moze miec. A tak to juz by cos wiadomo bylo. Gdyby mial samą dame to moze by nawet na turnie zrzucil to. Przynajmniej ja tak to widze.
Grac spokojnie to nie znaczy tyko callowac, jesli odpusciles na riverze to po co w ogole budowac pule
Jesli i tak sadziles, ze przy showdownie zgarniasz to
Za to pomijajac te calle i potrzebne raisy - biorac pod uwage samą akcje na river - mogles to oczywiscie sfoldowac, nie obwiniajac sie w mojej opinii.
no...i...mxlambert...co...w tym...niestandardowego
- alekspolak1
- -#VIP

panowie juz mi nie mowcie o raisie przed flopem bo ja go specjalnie chcialem wciagnac a wiec to temat zamkiety ja wiem jak sie podbija AK tylkio ze jak wy podbijacie AK 5xBB to zycze wam szczescia rozumiem jak AK w kolorze !!! ale nie w kolorze to sie zalicza do 3 kategori rak panowie.... AK w kolorze mozna tak podbijac ale nie AK w innym kolorze to jest samobojstwo !!!! '
Alczykandre jak martini jestescie w duzym bledzie wedlug mnie AK nie w kolorze nie jest reka na taki wielki bet sorry ale troche juz w pokera gram i wiem o tym !!!! nutsem dla mnie jest np KQ w kolorze i to jest jedyna reka z ktora mam prawie 100% wygranych !!!!
Alczykandre jak martini jestescie w duzym bledzie wedlug mnie AK nie w kolorze nie jest reka na taki wielki bet sorry ale troche juz w pokera gram i wiem o tym !!!! nutsem dla mnie jest np KQ w kolorze i to jest jedyna reka z ktora mam prawie 100% wygranych !!!!
- mx
- -#zasłużony

czemu ... jesli ma dame tzn AQ to nie rozumiem pozniejszej gry a tylko taka reke bym tak podbijal no moze jeszcze AK ... jesli niska parke .... np 55 to tez nie bardzo ... zwlaszacza na riverze , idiotycznie rozegrane ...
edit a tak jakos lubie stawiac kropki :p tak jakbym namyslal sie co powiedziec ... napisac
jesli kogos to denerwuje to przeprasza
............... 
edit a tak jakos lubie stawiac kropki :p tak jakbym namyslal sie co powiedziec ... napisac
- martini
- -#VIP

Spokojnie alekspolak1, nie denerwuj sie tak
wyluzuj
Razem z olczykiem probujemy zrobic analize rozdania, pule przegrales i probujemy ustalic dlaczego tak wlasciwie...
Bet 5xBB przy AKoff uwazam, ze nie jest kosmicznym podbiciem. Zalezy od sytuacji na stole staram sie podbijac wlasnie 4-5, bo nawet to standardowe 3x moze byc czasem za mało (no ale tu akurat trzeba wziac pod uwage ilu callerow).
Gwoli scislosci : wiesz jakie szanse ma AKoff w starciu z KQs preflop ? 67.53% do 28.06% (wliczajac te 4.41% na remis). Nie jest wiec to az taka marginalna reka
mxlambert, nie...denerwuje... tak tylko pytam
jaja...sobie... robie

Razem z olczykiem probujemy zrobic analize rozdania, pule przegrales i probujemy ustalic dlaczego tak wlasciwie...
Bet 5xBB przy AKoff uwazam, ze nie jest kosmicznym podbiciem. Zalezy od sytuacji na stole staram sie podbijac wlasnie 4-5, bo nawet to standardowe 3x moze byc czasem za mało (no ale tu akurat trzeba wziac pod uwage ilu callerow).
Gwoli scislosci : wiesz jakie szanse ma AKoff w starciu z KQs preflop ? 67.53% do 28.06% (wliczajac te 4.41% na remis). Nie jest wiec to az taka marginalna reka
mxlambert, nie...denerwuje... tak tylko pytam
- mx
- -#zasłużony

- alekspolak1
- -#VIP

martini ja sie nie denerwowalem mam taki styl pisania..... a wczoraj jeszcze po tej WOŚPie za trzezwy nie wrocilem i dlatego moj post mogl sie wydawac agresywny ale takiego zamiaru nie mialem
Wiesz % to nie wszystko ja naprawde zauwazylem ze z KQ w kolorze zawsze sie cos dobierze duzo latwiej trafic rowniez strita niz z AK .... wiesz co do moich raisow ja proboje wciagac ludzi w zagrania jak na stole 5osobowym by sie dawalo z AKoff 4-5xBB to by za duzo osob nie wchodzilo ale to tez zalezy od stolu wiadomo ze ktos A9 moze wejsc w rozdanie 3xBB i trafiajac Asa jak i ja... moze sie wkrwecic i duzo pieniedzy oddac dlatego czasami wedlug mnie takie karty jest troche lepiej spokojniej rozgrywac........ ale to jest tylko moje zdanie:)
tez zaczalem te kropeczki wstawiac zaraziles mnie
Wiesz % to nie wszystko ja naprawde zauwazylem ze z KQ w kolorze zawsze sie cos dobierze duzo latwiej trafic rowniez strita niz z AK .... wiesz co do moich raisow ja proboje wciagac ludzi w zagrania jak na stole 5osobowym by sie dawalo z AKoff 4-5xBB to by za duzo osob nie wchodzilo ale to tez zalezy od stolu wiadomo ze ktos A9 moze wejsc w rozdanie 3xBB i trafiajac Asa jak i ja... moze sie wkrwecic i duzo pieniedzy oddac dlatego czasami wedlug mnie takie karty jest troche lepiej spokojniej rozgrywac........ ale to jest tylko moje zdanie:)
tez zaczalem te kropeczki wstawiac zaraziles mnie