Chciałem zapytać jakim waszym zdaniem powinno się dysponować bankrollem, żeby regularnie pozwalać sobie na grę w turniejach MTT z wpisowym około 2-5$?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

wszystko zalezy czy chce sie grywac czy wygrywaćsextasy pisze:Chciałem zapytać jakim waszym zdaniem powinno się dysponować bankrollem, żeby regularnie pozwalać sobie na grę w turniejach MTT z wpisowym około 2-5$

sextasy pisze:jakim waszym zdaniem powinno się dysponować bankrollem, żeby regularnie pozwalać sobie na grę w turniejach MTT z wpisowym około 2-5$?

sextasy pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, ale nie chce zakładać kolejnego temu więc napisze tutaj.
Jestem graczem raczej turniejowym i bardzo lubię grać turnieje MTT. Załóżmy, że mój budżet wynosi 40$, co proponujecie dla gracza turniejowego, żeby zwiększyć swój bankroll do powiedzmy ~150$ i zacząć sobie grać regularnie te turnieje MTT ? Cash tables, SnG czy może jakieś turnieje z minimalnym wpisowym?

drynk pisze:wheeny Może tylko ja to tak odbieram, ale niezwykle ofensywne są Twoje wypowiedzi w tym wątku.

wheeny pisze:od $100 bankrolla możesz grać turnieje freezeout $1.

sextasy pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, ale nie chce zakładać kolejnego temu więc napisze tutaj.
Jestem graczem raczej turniejowym i bardzo lubię grać turnieje MTT. Załóżmy, że mój budżet wynosi 40$, co proponujecie dla gracza turniejowego, żeby zwiększyć swój bankroll do powiedzmy ~150$ i zacząć sobie grać regularnie te turnieje MTT ? Cash tables, SnG czy może jakieś turnieje z minimalnym wpisowym?

Sith pisze:Co do bm (nie jestem tutaj ekspertem - sam zaliczylem sporo roznych dziwnych downswingow z dowolnej kwoty do zera)
Wszyscy wszedzie pisze na jakie stawki grac zeby nie zbankrutowac sratatata po czym bankrutuja i graja dalej
Moim zdaniem - pierwsze pytanie jakie sobie trzeba postawic - to "NA JAKIE STAWKI POWINIENEM GRAC ABY W MOJEJ SYTUACJI FINANSOWEJ GRAŁO MI SIĘ KOMFORTOWO ORAZ ŻEBY EWENTUALNA WYGRANA BYŁA DlA MNIE ISTOTNA?"
[center]![]()
11218[/center]
Jezeli pracujesz/zarabiasz/masz bogatych starych/dostajesz stypendium naukowe/utrzymuje cie zamozna kochanka lub masz inne stale źródła dochodu - które w razie przegrania bankrolla pozwola Ci na szybki depozyt - wtedy imho mozna spokojnie grac sobie BI5$ nawet majac 100$ na koncie. Dojść do 400-500 - zaczac grac SnG 10$ - dojść do 1000 - i wtedy zaczac mocno pilnowac swojego rolla - bo kwota 1000$ nawet dla normalnej osoby pracujacej to juz jest kasa o którą trzeba dbać.
Druga sprawa - musisz podjac decyzje czy grasz na ilosci czy na jakosc... Grajac 2 SnG na raz mozesz miec mniejszy bankroll - niz otwierajac ich 10-16 - gdzie decyzje sa automatyczne - ROI mocno spada - a ewentualny pad internetu gwarantuje CI natychmiastowe -16BI.
Jezeli ktos pracuje - zarabia - ciezko jest grac efektywnie na SnG1$ - predzej czy później dojdzie do sytuacji - ze z reka ktora uznasz za niewystarczajac callniejsz allina twierdzac ze "srał pies - to tylko dolar..."
Ja w chwili obecnej dociułałem sie do 472$ (gram SnG HU i SnG 5-osobowe 5$ BI) dojde do 540 - zaczne grac SnG 10$.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości