[5$] ATs

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[5$] ATs

Postautor: jon124 » 21 lis 2012, 18:20

fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (9 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

saw flop

SB (t1440)
BB (t1600)
UTG (t1515)
UTG+1 (t1580)
MP1 (t1235)
MP2 (t1500)
MP3 (t1310) UNK
Hero (CO) (t1520)
Button (t1800)

Hero's M: 25.33

Preflop: Hero is CO with AObrazek, 10Obrazek
4 folds, MP3 calls t40, Hero bets t120, 3 folds, MP3 calls t80

Flop: (t300) 4Obrazek, 2Obrazek, 10Obrazek (2 players)
MP3 checks, Hero bets t240, MP3 calls t240

Turn: (t780) 7Obrazek (2 players)
MP3 checks, Hero bets t468, MP3 calls t468

River: (t1716) 3Obrazek (2 players)
MP3 checks, Hero checks

Total pot: t1716

Pre flop podbijam bo mam dobrą pozycję i nie najgorszą rękę (chociaż jest to bottom moje range w takiej sytuacji). Na flop betuję mocno nie chcąc dawać przeciwnikowi łatwo szansy dobierania. Wcześniej oceniałem go na Ax, niską parę, broadway w tym ew dwa karo. Po jego sprawdzeniu decyduję się na second barrell licząc, że nie udało mu się dobrać. I tu zastanawiam się czy nie lepiej było przeczekać? Na river stwierdzam, że nawet jeśli mam lepiej to więcej nie wyciągnę. Bałem się tu przyznam seta już na turn...
Pogubiłem się w tym rozdaniu. Proszę o pomoc ;)

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 21 lis 2012, 21:59

Bet na flopie mi sie podoba bardzo. Na tunrnie tez. Na river chyba bym zabeyowal ale chceck tez zly nie jest bo mamy darmowy showdown i nie ryzykujemy a a jesli nie ma to i tak by zrzucil.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 lis 2012, 23:01

W sumie zależy na co go oceniasz. Jeśli na draw, to swoim checkiem i tak już poddał partię i w sumie betowanie nie ma sensu.

Jeśli jest szansa, że gra słabszą dychę (donki często zlimpują jakieś JTs/o QT,KT) to nie betując rivera tracisz value.

Jeśli miał set to myślę, że którąś uliczkę by w końcu raisował, bo board wcale mu nie sprzyja, jest draw, jest czego bronić, więc o ile to cokolwiek myślący przeciwnik, pewnie na turnie grałby x/r, albo leadował river. Choć oczywiście tripple check oop i dopiero szukanie akcji na river też jest możliwe i nie można tego wykluczać (stąd check back wydaje się rozsądny).

Jeśli callował 2x niższy pocket - jakieś niezrzucalne 99, 88, 66, to znów tracisz trochę value.

Niemniej na unka najbezpieczniejszy będzie check back, bo najprawdopodobniej masz najlepszą rękę, ale nic z niej nie wydoisz, jeśli natomiast jesteś pobity, to chociaż najtaniej to przegrasz.

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 22 lis 2012, 03:42

Ogolnie podoba mi sie rozegranie. Ja na river zagralbym jednak ship for value na unka, nie podejrzewam go tu czesto o jakis trap z dwoma parami czy setem. Slabsi gracze (u mnie unk na dziendobry jest slaby dopoki nie przekona mnie ze nie jest) w koncu przyznaja sie tu do silnej reki albo poprzez x/r turn albo lead river. Gram ship bo imo najczesciej on tu ma fd lub tp, od fd nie wyciagniemy nic zadnym sizingiem wiec gram ship bo randomy rzadko zrzucaja tp.

Wróć do „Sit'n Go full ring”