[NL 10] [SH] AT
-
samol
- -#VIP

[NL 10] [SH] AT
Przeanalizujcie moje rozdanie i napiszcie czy taka gra oplaca sie na dluzsza mete, czy to moze zwykly fart.
Moj reraise na flopie mial sprawdzic czy koles drawuje do strita ewentualnie go ma. Koles byl dobrym graczem (od stolu odszedl majac ponad 20$), wiec maja strita pewnie, by mnie przebil.
Zastanawiam sie czy na turnie dobrze zagralem.
Moj reraise na flopie mial sprawdzic czy koles drawuje do strita ewentualnie go ma. Koles byl dobrym graczem (od stolu odszedl majac ponad 20$), wiec maja strita pewnie, by mnie przebil.
Zastanawiam sie czy na turnie dobrze zagralem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 17:36 przez samol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Palnik
- -#pretendent

- mx
- -#zasłużony

wiec tak gramy SH
mamy ATo i calkiem dobra pozycje a wiec raise ... poprawinie tu jest ok
Flop:
koles zagrywa bet pot bylbym sklonny uwierzyc ze cos ma bo nicka para nie jest zbyt dobra wiec chcemy wygrac juz teraz . Jezeli obstawiales ze nic nie ma powinienes zrobic wiekszy raise 2$ minimum a z Twoim stackiem all in nie bylby najgorszym rozwiazanie ale tylko wtedy jesli wiesz ze nie ma nic
osobiscie spasowalbym na taki flopie lub zagaral all in
ale ja jednak bym spasowal bo jest troche rak z ktorymi mogl dac call pre flop
Q8 , K8 , 98s jakas parka no i A8
call jest najgorszym rozwiazaniem bo nie wiesz na czym stoisz , raise albo fold masz tylko te 2 opcje na nietrafinym flopie
Flop:
koles zagrywa bet pot bylbym sklonny uwierzyc ze cos ma bo nicka para nie jest zbyt dobra wiec chcemy wygrac juz teraz . Jezeli obstawiales ze nic nie ma powinienes zrobic wiekszy raise 2$ minimum a z Twoim stackiem all in nie bylby najgorszym rozwiazanie ale tylko wtedy jesli wiesz ze nie ma nic
osobiscie spasowalbym na taki flopie lub zagaral all in
Q8 , K8 , 98s jakas parka no i A8
Palnik pisze:Na flopie zrobił bym tylko call
call jest najgorszym rozwiazaniem bo nie wiesz na czym stoisz , raise albo fold masz tylko te 2 opcje na nietrafinym flopie
-
samol
- -#VIP

mxlambert pisze:wiec tak gramy SH
Flop:
osobiscie spasowalbym na taki flopie lub zagaral all inale ja jednak bym spasowal bo jest troche rak z ktorymi mogl dac call pre flop
Q8 , K8 , 98s jakas parka no i A8Palnik pisze:Na flopie zrobił bym tylko call
właśnie nie wiedziałem czy coś ma. Chciałem sprawdzić czy ma na ręku wysokie karty, czy connectora. Jego call na moj reraise dał mi do zrozumienia, że ma jednak to drugie. Ewentutalnie jakiś as z niskim kickerem. Który daje drawa na strita.
All in w sumie nie bylby taki glupi, gdyby on nic nie miał. Praktycznie trace 1$. Wlasnie z taka kwota wszedlem na stolik.
Zamierzam teraz grac tylko na cashowkach. Najlepiej mi na nich idzie. SnG na niskich stawkach to masakra. Caly czas ludzie z g*wnem wchodza all in.
Na cashowkach juz raczej ludzie wiecej mysla
W dodatku moj bilans jest na zero. Na SnG trace i na cashowkach sie odbijam lol
- marsylianka
- -#pretendent

moim zdaniem twój raise na flopie był nie najlepszy. fold albo all-in biorąc pod uwagę twój stack (ja bym zrzuciła, nic nie trafiłeś, ale kwestia oceny czy bet przeciwnika rzeczywiście wskazuje na dobrą rękę) ale jak już zagrałeś tak jak zagrałeś to na turnie powinien być all-in. według mnie check na turnie był najgorszym posunięciem w tym rozdaniu.
- mx
- -#zasłużony

-
samol
- -#VIP

marsylianka pisze:moim zdaniem twój raise na flopie był nie najlepszy. fold albo all-in biorąc pod uwagę twój stack (ja bym zrzuciła, nic nie trafiłeś, ale kwestia oceny czy bet przeciwnika rzeczywiście wskazuje na dobrą rękę) ale jak już zagrałeś tak jak zagrałeś to na turnie powinien być all-in. według mnie check na turnie był najgorszym posunięciem w tym rozdaniu.
W puli na flopie 1.90$ wejsc all in za 5,25$ trochę wg mnie mało opłacalne
Co do turna to mnie upewniliście, że tam źle zagrałem
Nawet bardzo źle.-
konieczny
- -#VIP

Re: AT on hand
samol pisze:Moj reraise na flopie mial sprawdzic czy koles drawuje do strita ewentualnie go ma. Koles byl dobrym graczem (od stolu odszedl majac ponad 20$), wiec maja strita pewnie, by mnie przebil.
mozna bylo przypuszczac, ze po spr Twojego raise na flopie przeciwnik mogl faktycznie dobierac, takze powinienes zabetowac na turnie
-
phonik
- -#aktywny

Mysle ze na NL10 mozna spokojnie zalozyc ze w wiekszosci przypadkow, jesli przeciwnik betuje (tutaj robi donka, bo Ty miales inicjatywe przed flopem) to znaczy ze cos ma. Nie ma co zgadywac, nie ma co kombinowac, bo tu gracze w 99% przypadkow graja kartami.
Zwlaszcza ze gosc uprzedza Twoj cbet grajac bez pozycji.
Z drugiej strony walka toczy sie o blindy i przeciwnik zdecydowal sie bronic. Mysle ze tutaj call jest marginalnie +EV, mozna to sprawdzic na overcards (6 outow).
Raise to raczej blad. Od turna masz juz z gorki.
Jesli chodzi o strita, to raczej minimalne szanse ze gosc broni SB z 24, 46. 67s to chyba jedyna sensowna reka jaka przychodzi mi do glowy, ktora moglaby tu drawowac.
I w odpowiedzi na pytanie, tak, to byl zwykly fart, w dlugim okresie czasu bedziesz do tylu z takim raisem na flopie.
pozdr
Zwlaszcza ze gosc uprzedza Twoj cbet grajac bez pozycji.
Z drugiej strony walka toczy sie o blindy i przeciwnik zdecydowal sie bronic. Mysle ze tutaj call jest marginalnie +EV, mozna to sprawdzic na overcards (6 outow).
Raise to raczej blad. Od turna masz juz z gorki.
Jesli chodzi o strita, to raczej minimalne szanse ze gosc broni SB z 24, 46. 67s to chyba jedyna sensowna reka jaka przychodzi mi do glowy, ktora moglaby tu drawowac.
I w odpowiedzi na pytanie, tak, to byl zwykly fart, w dlugim okresie czasu bedziesz do tylu z takim raisem na flopie.
pozdr
-
samol
- -#VIP

dzieki za opinie na pewno sie przydadza
phonik, bardzo rzeczowy post. Wielkie dzięki za niego.
Ale z jednym sie nie zgodze.
za dużo razy się zdarzyło, że po moim reraise gracze zrzucali karty, bym mógł w to uwierzyć. Jakbyś napisał 50-80% pewnie, bym się nie czepiał
phonik, bardzo rzeczowy post. Wielkie dzięki za niego.
Ale z jednym sie nie zgodze.
Nie ma co zgadywac, nie ma co kombinowac, bo tu gracze w 99% przypadkow graja kartami.
za dużo razy się zdarzyło, że po moim reraise gracze zrzucali karty, bym mógł w to uwierzyć. Jakbyś napisał 50-80% pewnie, bym się nie czepiał
- decksik
- -#aktywny

- mx
- -#zasłużony

decksik pisze:ten reaise na flopie z mojego punktu widzenia to blad byl, chyba, ze byles jasnowidzem i przewidziales T na turnie
w takim razie call dajac call wszystko jest ok ... oty zwykle zagranie a co sprawdze bo mam ATo ... jezeli uwazam ze nic nie ma to raise ... to nie jest NL100 gdzie cbet i floating jest w powszechnym uzyciu
phonik pisze:Raise to raczej blad
... sa rece z ktorymi mogl dac bet np draw do koloru niska parka ... wg mnie to call jest bledem poniewaz
- nie wiemy na czym stoimy
- nie dajemy sobie szansy na zgranicie pota jezeli to byl zwykly probe bet
dajac raise mamy zarowno informacje o potencjalnej rece i folding equity
imo koles zle zagral tylko callujac bo on powinien po takim mini zagrac all in - decksik
- -#aktywny

hmm, tu jeszcze kilka czynnikow powinno byc podanych, jaki obraz na stole mial samol, a takze ten gracz, z ktorym wchodzil w rozdanie, bo tak to mozemy gdybac, z czym on mogl robic ten bet, chociaz to sa takie stawki, ze dojdzie Ci cos na reke to robisz bet, zgarniasz i nie przejmujesz sie.. Tu nie ma jakichs skomplikowanych i wysublimowanych zagran...
-
phonik
- -#aktywny

Jesli byles agresorem preflop, to gracze z top para na raise beda obstawiac Cie czasami na overpary, ew. na jakiegos monstera (w zaleznosci od faktury stolu).
Tutaj jest to jednak czysty blef i musisz miec swietne ready na takiego gracza zeby to zrobic. Przeciw nieznanemu graczowi, nie powinienes tak grac.
Jesli np. masz duzo statystyk na gosca (kilkaset rozdan) i wiesz ze powiedzmy w 70-80% przypadkow folduje na raise na flopie, to mysle ze spokojnie mozna tak w niego grac z Ax czy nawet jakims Kx.
Druga rzecz, o ktorej zapomnialem napisac, to ten turn, na ktorym wlasciwie mogles zakonczyc zabawe. Skoro juz zagrales raise flop, to grasz cbet turn. Grasz tak naprawde dla wartosci, bo w tym momencie jest wysoce prawdopodobne ze masz najsilniejsza reke. Ten slowplay byl niepotrzebny, gdyby na riverze spadla inna karta (K,Q,J) przeciwnik by pewnie nie zagral, tylko spasowal na Twoj bet i zostalbys z niczym.
No i na koniec ten river, nie wiem czy tu nie moznaby zagrac raise, ten kolor jest strasznie nieprawdopodobny, zwlaszcza ze gosc betuje na flopie, wiec chyba ma tego asa i tyle, ewentualnie nizsze two-pair.
pozdr
Tutaj jest to jednak czysty blef i musisz miec swietne ready na takiego gracza zeby to zrobic. Przeciw nieznanemu graczowi, nie powinienes tak grac.
Jesli np. masz duzo statystyk na gosca (kilkaset rozdan) i wiesz ze powiedzmy w 70-80% przypadkow folduje na raise na flopie, to mysle ze spokojnie mozna tak w niego grac z Ax czy nawet jakims Kx.
Druga rzecz, o ktorej zapomnialem napisac, to ten turn, na ktorym wlasciwie mogles zakonczyc zabawe. Skoro juz zagrales raise flop, to grasz cbet turn. Grasz tak naprawde dla wartosci, bo w tym momencie jest wysoce prawdopodobne ze masz najsilniejsza reke. Ten slowplay byl niepotrzebny, gdyby na riverze spadla inna karta (K,Q,J) przeciwnik by pewnie nie zagral, tylko spasowal na Twoj bet i zostalbys z niczym.
No i na koniec ten river, nie wiem czy tu nie moznaby zagrac raise, ten kolor jest strasznie nieprawdopodobny, zwlaszcza ze gosc betuje na flopie, wiec chyba ma tego asa i tyle, ewentualnie nizsze two-pair.
pozdr
-
phonik
- -#aktywny

mxlambert pisze:phonik pisze:Raise to raczej blad
... sa rece z ktorymi mogl dac bet np draw do koloru niska parka ... wg mnie to call jest bledem poniewaz
- nie wiemy na czym stoimy
- nie dajemy sobie szansy na zgranicie pota jezeli to byl zwykly probe bet![]()
dajac raise mamy zarowno informacje o potencjalnej rece i folding equityimo koles zle zagral tylko callujac bo on powinien po takim mini zagrac all in
no ale coz takie stawki
Na tym limicie mysle ze spokojnie mozna zalozyc, ze cos jednak trafil, wiec jednak wiemy na czym stoimy
Poza tym, probe bet za pule? Bez przesady
pozdr
-
GoodReason
- -#pretendent

ja bym foldował po raise na flopie.
Flop nie trafiony, są niby 2 over karty, ale T jest średnim kickerem - a przecież bardzo prawdopodobne że gościu ma asa z czymś, nie wykluczone że z J Q ... z K możliwe że by re-raise zrobił na pre, ale nie koniecznie.
Piszę o kickerze, bo jeśli zakładamy że gościu też ma asa, to ratuje Cię tylko jedna karta - T właśnie, całe 3 outy, więc przy podbiciu o pulę dla mnie to easy fold
Flop nie trafiony, są niby 2 over karty, ale T jest średnim kickerem - a przecież bardzo prawdopodobne że gościu ma asa z czymś, nie wykluczone że z J Q ... z K możliwe że by re-raise zrobił na pre, ale nie koniecznie.
Piszę o kickerze, bo jeśli zakładamy że gościu też ma asa, to ratuje Cię tylko jedna karta - T właśnie, całe 3 outy, więc przy podbiciu o pulę dla mnie to easy fold