[NL][SH][74$][freezout] asy na bezpiecznym boardzie przed FT

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

[NL][SH][74$][freezout] asy na bezpiecznym boardzie przed FT

Postautor: Glory » 24 mar 2011, 14:14

Koncowka turnieju 50+5 eur na unibet-brak-polskiej-licencji!. Zostalo 12 graczy (platne top10), mam swietny, bezpieczny stack 50bb (3) i latwy, przewidywalny stolik. Turniej FR ale w danym momencie jest tylko 6 osob na stole.

MicroGaming - 200/400 NL - Holdem - 6 players

UTG: 7,330.00
MP: 8,030.00
CO: 22,316.50
Hero (BTN): 18,847.50
SB: 10,880.00
BB: 27,180.00

SB posts ante 40.00, BB posts ante 40.00, UTG posts ante 40.00, MP posts ante 40.00, CO posts ante 40.00, Hero posts ante 40.00, SB posts SB 200.00, BB posts BB 400.00

Pre Flop: (840.00) Hero has :Ac :Ad

fold, fold, CO calls 400.00, Hero raises to 1,100.00, fold, fold, CO calls 700.00

Flop: (3040.00, 2 players) :2h :Tc :3c
CO checks, Hero bets 2,100.00, CO calls 2,100.00

Turn: (7240.00, 2 players) :Jh
CO checks, Hero bets 4,100.00, CO raises to 8,200.00, Hero ?

I co teraz? O przeciwniku mam bardzo duzo wiedzy - jest przegrywajacym graczem z Ability 50. Dosc aktywnym, czesto blefowal jednak po moich 3 sprawdzeniach z rzedu gdzie bylem lepszy (w tym jedno z K high) - nabral respektu i przez ostatnie 30 min mocno przycichl

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 24 mar 2011, 14:28

Wydaje mi sie, ze istotny jest tutaj fakt, ze przycichl - mozliwe, ze staral sie po prostu poczekac i cos faktycznie trafic widzac, ze jego blefy nie przynosza rezultatu.
Juz pisalem na Twoim blogu, ze z doswiadczenia wiem, ze takie miniraisy w takich sytuacjach zazwyczaj oznaczaja dosc silna reke. Mogl trafic tutaj 2 parke, jakies rece typu para + flush draw tez wchodza w gre.

Nie wiem jak na to inni ale moim zdaniem i fold bedzie tutaj poprawny i all in - ja raczej gram tutaj o stacki, zawsze jest szansa, ze spasuje goly draw.

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 24 mar 2011, 15:06

A moim zdaniem call na turn jest o wiele bardziej sensowny niz all-in bo:

- Nie pompujemy juz puli.
- Jesli on ma draw i na river go nie skompletuje - check/check i po sprawie
- Jesli ma dwie pary - wiele kart na river zmusza go do asekuracyjnego zagrania check
- Jesli na river spadnie jakas scary card dla nas (dajaca kolor, eweutnalnie dama lub krol) bedzie szansa na fold do all-in

A jesli ma seta to i tak i tak jestesmy w dupie :).

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 24 mar 2011, 15:44

easy fold koleś ma seta,

A tak poważnie to jego linia w miare pasuje do 22 i 33 oraz JT, Do tego dochodzi jakiś blef oraz draw do koloru. Przydały by się tu solidne ready, ale ciekawi mnie co czułeś jak dostawałeś reraise?

W grze kiedy mamy duży stack przekraczający 50bb to raczej w starciu z drugim big stakiem staram się kontolować pulę, mimo że dajemy mu szanse na dobranie to jakiegos układu, to także czasem mamy szanse to złapanie jakiegoś blefu bo co dziwne, ostatnio ludzie do pasywnej gry strasznie powarjowali i robią naprawde bardzo dziwne agro akcje.

Co do samego rozdania fold(ale nie wiem jak sam bym zagrał, szkoda ze znam rozwiązanie zagadki, pewnie bym nie odpuścił, ale też wiem, że chyba bym się w podobnej sytuacji nie znalazł)

Awatar użytkownika
Glory
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: Glory » 24 mar 2011, 18:28

Wiesz vs Random lub vs reg to fold jest tutaj do rozwazania. Ale vs donk ktory 3x mnie wczesniej blefowal to predzej uwieze ze po 30 min odpoczynku on sprobuje znowu, niz ze nagle z para gra limp pre flop.

Dla mnie tu zagradka byl wlasnie ten call pre, bo on nigdy tak nie gral - zawsze gral mini rise i dostawal zazwyczaj same foldy. Uznalem wiec ze pasuje to do linii QQ i KK w wykonaniu donka.

Co czulem? Wkur%$ sie ze pule buduje i nie uda mi sie juz jest kontrolowac.

Co masz na mysli mowiac ze Ty bys sie w takiej sytuacji nie znalazl? Jakbys to gral?

barthez
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: barthez » 28 mar 2011, 13:26

po 30minutach odpoczynku wątpię czy chciałby w ten sposób rozegrać monstera - nie chciałby zobaczyć asa na flopie i w głupi sposób oddać zainwestowane żetony. po tak długiej przerwie z taką ręką dobrze byłoby uzyskać z niej łatwy profit a nie utrudniać sobie zadanie.

Przychylałbym się bardziej do opcji niska para/suited connector - bardzo możliwe że mu się nudziło. niska para trafia w flopa, suited connector dopiero na turnie.
ewentualnie flush/strit drow - miniraise to mogła być próba wyrzucenia z rozdania ta linia również wydaje się być prawdopodobna.

skoro cieżko o kontrolę puli po jego 3becie to w chwili obecnej skłonny bym był do zagrania all in/fold. wszystko co nie kończy się folde wiąże się z możliwością grania o staki - po suchym callu będziemy prawdopodobnie musieli sprawdzać jego kolejne zagrania.

osobiście zagrałbym za wszystko - Jh otwiera flush i strit drawa. gdyby miał seta wydaje mi się że 3betowałby go już na flopie przy 2 kartach do koloru. Jeśli trafił 2 parę - trudno - są jeszcze jakieś outy.
problemem wydaje mi się tylko ilość zawodników która pozostała do miejsc nagradzanych.
przypuszczam że grasz o zwycięstwo więc dla mnie to all in.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”