Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
-
foxx
- -#aktywny

Postautor: foxx » 02 mar 2011, 02:21
NL Holdem $0.04(BB) party-brak-polskiej-licencji!
SB ($3.44)
Hero ($8.77)
UTG ($4.04)
UTG+1 ($2.47)
UTG+2 ($5.84)
MP1 ($5.64)
MP2 ($4.25)
CO ($6)
BTN ($3.56)
Dealt to Hero
fold, fold, fold,
MP1 (24/18) raises to $0.16, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.48,
MP1 (24/18) raises to $1.60, fold
MP1 wins $0.98
Czy ta decyzja była prawidłowa? Długo myślałem i wymyśliłem, że mogę zrobić tylko call i będę bez pozycji. Jeżeli nie trafię flopa to ciężko będzie zrobic c-bet przy takiej puli i oddam pot bez walki. Z drugiej strony jeżeli trafię asa to będę się bał AK skoro on mnie 3betuje tak mocno. Bezpiecznie czułbym się tylko z kolorem, dwoma parami albo jakimś kombo z drawem, ale szansa na to jest niewielka. Postanowiłem zrzucić, ale nie wiem czy tak się właśnie powinno robić czy też może to było głupie.
-
samol
- -#VIP

Postautor: samol » 02 mar 2011, 11:53
foxx, call tu nigdy nie gramy. Masz wybór między all in i fold.
Ta druga opcja jest zdecydowanie lepsza. Na tych stawkach ludzie grają 4bet z AK, QQ+. Nic nie bijesz z tego zakresu.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 02 mar 2011, 12:02
3bet/fold z tak mocna reka jak AQs wyglada slabo, jesli decydujesz sie 3betowac to na 4bet powinniens wrzucic allina, a jesli nie chciales sie tutaj stackowac to lepiej bylo zagrac call preflop. 3bet fold ma sens na przeciwnika ktory nie pasuje do 3betow i 4betuje tylko dla wartosci, wtedy 3betujesz dla wartosci, ale na 4bet mozesz pasowac.
Ja osobiscie rzadko kiedy gram call do 4bet oop, chociaz niektorzy zalecaja taka gre - przede wszystkim na spazzerow, ktorzy light 4betuja. Wtedy miazdzymy jego range, bo on gra tam 4bet najczesciej z jakims Ax ktory miazdzymy, a jesli zagramy 5bet shove to zawsze go wygonimy z rozdania i stracimy value. Tyle ze to jest gra na troszke wyzsze stawki, na nl4 jak ktos 4betuje to najczesciej ma po prostu dobrze

-
foxx
- -#aktywny

Postautor: foxx » 02 mar 2011, 12:35
piotrek_nowy, 3betowałem go bo chciałem się dowiedzieć jaki jest powód jego wyższego niż zwykle raisu preflop, odpowiedział mi, że ma QQ+, tak uważam. Nie chciałem callować jego raisu i być potem OOP.
A po jego 4becie byś robił shove? Miałbyś pewność, że jesteś na dnie jego zakresu i fold equity bardzo małe wg mnie.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 02 mar 2011, 12:41
Bez readow na przeciwnika, przy takim sizingu gram tutaj fold.
-
Spiegol
- LEGENDA

Postautor: Spiegol » 02 mar 2011, 13:28
Ja tutaj bym się przychyl do fragmentu wypowiedzi piotrka_nowego, jako, że nie lubię się stackować preflop z AQ, wolałbym tutaj sprawdzić tylko i zobaczyć flop. Z drugiej strony AQs mocna ręka, a sprawdzenie nie mówi w ogóle Ci gdzie jesteś i masz się bać tego AK, AA czy KK.
Także w tym rozdaniu przy takim rozegraniu zrobił bym to samo co Ty i spasował ;) no chyba, że HM Ci tam by pokazywał VPIP 35+ i wysoki PFR :P;)
-
graczzz
- -#aktywny

Postautor: graczzz » 17 mar 2011, 09:25
AQ nie jest dobra reka na call 4bet wiec fold jest tu okej . Jeszcze zalezy jaka probka rak jest na gracza
Wróć do „Cash full ring”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.