Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 06 paź 2009, 16:26
Ongame, 10/20 HU SnG - 2 Players
Board:
Orygon (BB): $1,460
SithJarr1 (Button): $1,540
Dealt to SithJarr1
Pre-flop:
SithJarr1 raises to $60, Orygon calls $40
Flop: ($130)

(2 Players)
Orygon checks,
SithJarr1 bets $120, Orygon calls $120
Turn: ($370)

(2 Players)
Orygon checks,
SithJarr1 bets $360, Orygon raises to $1,280... I CO TERAZ... ???
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 20:37 przez
Sith, łącznie zmieniany 2 razy.
-
samol
- -#VIP

Postautor: samol » 06 paź 2009, 16:33
Wydaje mi się, że fold. Koles mógł miec jakies Q9, QT, 9T, KJ, J8. Myślę, że mógł mu nawet dojść flush draw na turn.
To dopiero początek HU i nie ma sensu stackować się z top pair + flushdraw na turnie. Są szanse, że masz najlepszy układ, ale czy to nie za drogo, by to sprawdzić?
-
barthek
- -#VIP

Postautor: barthek » 06 paź 2009, 21:59
ciezkie te rozdania wrzucasz sith
sam nei wiem co bym zrobil.. fold napewno jest tu poprawny, szczegolnie jezeli uwazasz ze jestes lepszy od przeciwnika..
u mnie to pewnie by zalezalo od dnia.. chociaz czuje ze call tutaj jest EV- (nie liczylem)..
-
samol
- -#VIP

Postautor: samol » 06 paź 2009, 22:02
barthek, jeśli będzie Ci się chciało i policzysz te EV to wdzięczny byłbym jakbyś napisał, jak to zrobiłeś.

-
jack
- -#aktywny

Postautor: jack » 06 paź 2009, 22:17
barthek pisze:szczegolnie jezeli uwazasz ze jestes lepszy od przeciwnika..
hehe napisz ze piszesz o skillu
Mnie ciekawi ktore to bylo rozdanie w HU i czy przejawiales jakas agresje ??
Dajac fold zostawiasz sobie 50BB czyli spokojna gra . Pewnie o przeciwniku nie wiesz nic masz TPTK + redraw . Zastanawiajaca reka bo kazde 9x i Tx to bylby raczej raise J8 to raczej fold i a jesli bet turna . Mozliwe ze grasz przeciwko JhTh czyli 2nd pair FD+ OESD albo ThKH Twoje bety o pot bardziej przymoniaja steal niz rzeczywista reke a i sam nie jestes na straconej pozycji nawet przeciwko stritowi . A co do sprawdzenia masz dolozyc 920 do pota 2K its up to U i zalezy od dnia tak naprawde ale dzisiaj ja to calluje

No chyba ze wrzucisz jakiesz info .
Btw mozliwe ze kolega przysecil
Edit Zastanawiajaca reka na turnie zagralbym jednak osobiscie mniej ze wzgledu na kontrole pota i nie stawianie siebie w takiej sytuacji . Jezeli grasz za pota na turnie i wiesz ze na allka foldniesz zagraj mniej

a jesli grasz za pota i czujesz sie pewnie callujesz i masz przynajmniej info z czym on potrafi sie zestackowac i jak rozgrywa dane rece

Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 22:23 przez
jack, łącznie zmieniany 1 raz.
-
barthek
- -#VIP

Postautor: barthek » 06 paź 2009, 22:22
samol pisze:barthek, jeśli będzie Ci się chciało i policzysz te EV to wdzięczny byłbym jakbyś napisał, jak to zrobiłeś.

chodzi ci o to ze sam nie dokonca wiesz jak policzyc czy zagranie jest EV+ czy EV-, czy ze jak dla ciebie jest oczywistym ze EV+ i moje przypuszczenia sa bzdurne?
bo jak ta druga opcja to od razu mowie (bronie sie), ze mowiac iz nei liczylem mialem na mysli ze NIE LICZYLEM

kompletnie.. grajac w pokera po prostu duzo rzeczy biore na wyczucie.. mniej wiecej wiem ile mam procent (w tej sytuacji ok 15% na to ze dojdzie do flusha) i na tej podstawie oceniam czy sie oplaca.. nie liczac..
jezeli jednak nie ta druga opcja to moge ci to sprobowac ladnie rozrysowac i policzyc, tylko ze dla suchych obliczen musielibysmy tutaj przeciwnikowi okreslony zakres kart dac.. bo istnieje szansa, choc nikla, ze to nasze top pair jest tutaj juz lepsza reka.. badz jezeli przeciwnik ma tlyko 2 pary to dochodzi nam kilka outow na lepsze 2 pary...
-
samol
- -#VIP

Postautor: samol » 06 paź 2009, 22:25
Nie, ja poprostu nie wiem jak to policzyć

dużo możliwych rąk.
-
jack
- -#aktywny

Postautor: jack » 06 paź 2009, 22:31
samol pisze:Nie, ja poprostu nie wiem jak to policzyć

dużo możliwych rąk.
Najpierw musisz mu postawic jakis zakres jak dla mnie J8 foldnalby na flopie jezeli bierzesz zakres typu Q9/QT to czemu nie raisowal flopa wszak nie jest on bezpieczny a i niewiele rak go bije . Bardziej prawdopodobne byloby jakies Q3 czy tez JsKs czy nawet T9s . Ale to tylko IMO
Biorac pod uwage Twoj zakres call jest bardzo EV-
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 06 paź 2009, 23:34
Na turnie mialem okolo 21% szans przeciwko monsterowi (set lub strit), około 30% szans przeciwko 2pary.
Do tego dochodzila opcja słabej damy albo drawa do kiera (w sumie całkiem niezla próba zgarnięcia puli).
Zastanawialem sie co zrobic - pula dawala niezle oddsy... spora szansa ze koles zlapal jakis kontakt z flopem - typu para + draw do koloru - wtedy jestem zdecydowanym faworytem. Na blef go nie stawiałem - jedyna reka jaka mnie tutaj mogla zaskoczyc to wlasnie set - wtedy proba zgarniecia na turnie sensowna. Bardzo prawdopodobne było tez dla mnie QJ - top para + draw.
Trzeba by w zasadzie oszacować z jakim zakresem mógl tutaj pushować - ale na chłodno myślę że nie warto bylo tego sprawdzać... chociaz pewnie jak bym zrzucil - to zaraz zlapal bym jakiegos suckouta i bym sie wkurwial ze nei sprawdzilem
Kolega mial J8
Wróć do „Heads up”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.