[FR][1$] AQo

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go typu double up (czyli połowa graczy w kasie).
Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

[FR][1$] AQo

Postautor: Spiegol » 26 sty 2012, 21:04

DoN za 1$, początek sitka, blindy 10/20 wszystko widać na screenie. Nie miałem w ogóle pomysłu na rozdanie, przeciwnik oczywiście random, jedyne co mi przychodziło do głowy to, że bije za mocno (o pulę na flop i turn) i tptk mi wystarczy. Powinienem się w ogóle bawić w takie rozdania w DoNach na pierwszym poziomie?

Obrazek

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 26 sty 2012, 21:22

Moja skromna opinia:
1) 20% rake to w DoN za dużo
2) za mało pre jak już chcesz grać z AQo to bym podbił do minimum 80
3) na flopie przebijam i w zależności od tego co zrobi przeciwnik to stackuje się teraz lub na turn albo pasuje jeżeli uważasz, że masz wystarczający edge na przeciwników i dasz rade z pozostałymi żetonami (których masz przecież jeszcze sporo) wykończyć przeciwników w bardziej przejrzystych spotach.

Osobiście bym się stackował na tych stawkach.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 27 sty 2012, 16:55

jon124

Dzięki za odpowiedź.
1. Wiem, wiem, że 20% to zdecydowanie za dużo! Zagrałem wczoraj 20 DoNów, 10 w kasie (50%), a w plecy jestem 4$ przez dziadowski rake. Niestety nie mogę wskoczyć od razu na 5.5$ na ipoker.
2. Fakt preflop lipa z mojej strony, był limper jeszcze.
3. Edge raczej nie mam - nie dość, że orłem nie jestem pokerowym to jeszcze DoNów nie grałem za dużo, poza tym to turbo jest (4 min blindy). Jeśli przebijam flop to o ile?
- koleś zagrał 190 do puli 190, więc pula na flop to 380 i moja decyzja, a ja mam 1340 żetonów. Jaki tutaj sizing zastosować by mieć pole manewru w zależności tego co zrobi przeciwnik? I czy w ogóle w turbo opłaca się bawić czy tptk cisnę do końca?

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 27 sty 2012, 18:15

Ja nie grywam turbo w ogóle, ale tu bym się stackował przeciwko unk na takich stawkach. Przebiłbym do 550 mniej więcej. Jak już przebijasz, a on by sprawdził to raczej nie masz wyjścia, a jak przebije to tak jak mówiłem wszystko zależy od tego jak się czujesz w tej grze i czy jesteś w stanie podnieść się z 800 żetonami (wcale nie jest bardzo trudne). Wczoraj 10 min. po tym jak napisałem post miałem prawie identyczną sytuację tylko zamiast TPTK miałej set J (gdzie J był najwyższy na flopie) przebiłem od razu do all ina bo przeciwnik był agressive donk i pokazał flush draw z back door stright drawem :wink: Moje zdanie jest generalnie takie, że jeżeli nie masz konkretnych readów to stackuje się z TPTK (w turbo lepszej sytuacji może nie być przecież!) bo jak się podwoję to już 90% na ITM (o ile nic nie spieprzysz- będziesz grał tylko premium i kradł w odpowiednich momentach), a w zakresie graczy 1,2$ jest z pewnością po taki zagraniu 10Q, JQ, QK(na co ja bym go stawiał) plus 99 1010 jakie będą targać do końca no bo to przecież para jest! :grin:

A to skoro już tak bardzo chcesz grać na ipoker to nie lepiej normal sng? Tutaj nawet zwykłe dony mają formułę turbo a do ante się za chiny nie mogę przyzwyczaić:/

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 31 sty 2012, 09:42

co oznacza skrót TPTK?
z góry dzięki

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 31 sty 2012, 09:44

Dawid84 pisze:co oznacza skrót TPTK?
z góry dzięki

top pair, top kicker, czyli najwyższa para i najwyższy kicker, w wypadku tego rozdania najwyższa para to moje QQ (bo nie ma wyższej karty na stole), a najwyższy kicker to A, bo karty wyższej nie ma.

BiSkiel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: BiSkiel » 11 maja 2012, 16:18

Ja bym pushnal na 1.2 pelno donkow wiec masz jakby nutsa ewentualnie call call

Wróć do „Sit'n Go double up”