[NL][30] AQo

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL][30] AQo

Postautor: Porcupin » 05 cze 2011, 16:04

OnGame - $0.30 NL - Holdem - 10 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $36.18
SB: $30.04
Hero (BB): $34.41
UTG: $30.63
UTG+1: $32.73
MP (15/10/3.3): $41.36
MP+1: $13.52
MP+2: $28.20
LP: $10.80
CO: $31.20

SB posts SB $0.15, Hero posts BB $0.30

Pre Flop: ($0.45) Hero has Q:spade: A:diamond:

fold, fold, MP raises to $0.90, fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero calls $0.60

Flop: ($1.95, 2 players) 7:diamond: T:spade: A:club:
Hero checks, MP bets $1.50, Hero raises to $4.05, MP raises to $9.15, Hero raises to $17.00, MP raises to $24.85, Hero...?

Ciekawe rozdanie i wciąż nie jestem pewien co z nim powinienem zrobić. Po pierwsze - wiem, że preflop powinien być 3bet, jednak miałem z nim już dosyć bogatą historię i generalnie na każdy jego raise odpowiadałem 3betem. Był na mnie bardzo cięty. Dlatego tutaj postanowiłem tylko flatcallować i skończyć rozdanie tym razem na flopie. A tu nagle coś takiego ;o Co byście zrobili w mojej sytuacji?

Trampp
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Trampp » 05 cze 2011, 17:53

Po pierwsze to co to za glupi 4bet na flopie ? Wyrzucasz tylko kase w bloto - po 3 becie garsz push or fold a nie jakis gay 4bet - jesli wiesz ze moze 3betowac air lub slabeszgo asa wrzucasz stack ale on tutaj ma seta dziesiatek lub siodemek . As played easy fold - jedyne co boli to fakt ze wrzuciles kase w bloto - push/fold po 3 becie

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 06 cze 2011, 13:12

Na 15/10 flat AQ na BB nie jest zly, tyle ze on pewnie open first z middle position ma cos kolo 20, to jednak standardowo 3betujemy dla wartosci preflop.

Piszesz ze miales z nim historie preflop, na takiego gracza AQ bedzie mialo bardzo fajne equity do grania 5-bet allin - jesli spodziewasz sie ze bedzie Cie luzniej 4betowal ze wzgledu na historie.

Raise flop jest bardzo bardzo thin i to raczej gra z troszke wyzszych stawek, bo na nl30 AJ rywal bedzie najczesciej muckowal nawet juz na flopie! Jesli wiesz przez historie ze on bedzie na to reagowal i floatowal/callowal z gorszym to jest to bardzo ok, ale ogolnie flat call jest duzo lepszy i bezpieczniejszy.

"MP raises to $9.15, Hero raises to $17.00" tutaj zeby grac juz kolejny raise to naprawde musialbym miec mega historie z tym graczem i kwestia jak daleko jestescie sie w stanie obaj zlevelowac. Na unka to bedzie niedochodowe bo nigdy nikt Ci nie wrzuci gorzej niz AQ (chyba ze total donk).

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 07 cze 2011, 14:52

Standardowo 3betować AQ OOP na TAGa? No nie wiem. Warto byłoby znać jego fold to 3bet, ale imho re-raisem izolujemy się tutaj na top range (pomijam historię z tym konkretnym gościem).
Jeśli spodziewasz się, że on może tutaj light 4betować, topiotrek_nowy ma rację i stack-off nie jest najgorszym pomysłem, no ale to zależy jak dobry jest Twój read. Co więcej wolałbym przy 3becie na niego mieć pozycję, więc flat to dla mnie standard tutaj.

Nie piszesz nic o jego tendencjach post flop, ale skoro jest na Ciebie cięty, to można się spodziewać paru barreli, więc ja tu przechodzę w check-call mode i nie shipuję flopa.

Wróć do „Cash full ring”