luki1118, na przykład z AJ przeciwnik może tam odruchowo grać niższy sizing turn po dwóch sprawdzeniach, niż z setem, z którym zawsze będzie dążył do zestackowania się. Niemniej nadal AJ będzie mu ciężko wyrzucić, szczególnie w przypadku, gdy spadnie 9.
mara100, yyyyyy... zestackowałeś się tam callując all-ina jako ostatni z AQhight i open ended? No temu zagraniu to daleko do opłacalnego

. Nie bardzo rozumiem stwierdzenie, że Twój przeciwnik "nie trafił". Otóż on tam trafił swój open-ended i do tego miał pocket na ręce, który było nie było dominuje nad Twoim drawem i Ahight. Sporo szczęścia miałeś w tym rozdaniu, a jego all-in, choć luźny, wcale nie był tak durnym zagraniem, jakby się mogło wydawać.
Zupełnie nie podoba mi się linia tak daleko idącej agresji w tym spocie, i jednak open-ended to imo za mało na takie rozegranie. Jeśli nie masz pomysłu, co w takich sytuacjach zrobić, to zawsze bezpiecznie jest po prostu wyrzucić niegotowy układ. Moja linia była oparta na implied oddsach i ja pewnie bym tego rozdania nie odpuścił, ale bym to flatcallował, szukając jeszcze w miarę tanio oglądanych kart. 3betowanie i callowanie pusha niby daje Ci więcej % bo oglądasz już na pewno 2karty, ale mimo wszystko to jest zbyt luźne zagranie, żeby tam cały stack wsadzić.