[NL][5,5$] AQ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[NL][5,5$] AQ

Postautor: jon124 » 13 kwie 2012, 12:52

IPoker No-Limit Hold'em Tournament, 30/60 Blinds (8 handed) - IPoker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

CO (t585)
Button (t1615) 50/7 po 30h
SB (t2070) 13/6 po 237h ale z SB dopełnia 30% przypadków
Hero (BB) (t1370)
UTG (t2675) 44/0 po 58h
UTG+1 (t4295)
MP1 (t1200)
MP2 (t1190)

Hero's M: 15.22

Preflop: Hero is BB with AObrazek, QObrazek
UTG calls t60, 4 folds, Button calls t60, SB calls t30, Hero bets t1310 (All-In), 3 folds

Total pot: t240

Teraz wytłumaczenie czemu tak zagrałem:
Mam niezłą rękę, ale nie ma rewelacji. Limpujący przeciwnicy (prócz SB) to totalne fishe. Byli w każdej ręce jeżeli nie była podbita i w wielu podbitych.
Tu miałem do wyboru pasować lub pushować bo podbić i grać bez pozycji z AQ (ba nawet AK) to raczej bez sensu.
Pushuje więc i zgarniam sporo dead money a w razie sprawdzenia licze że fish pokaże niskie Ax czy też nawet jakieś sc.
Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 13 kwie 2012, 13:30

Tutaj mozna obrac kilka linii i wszystkie beda ok, kwestia stylu gry.

Pierwsza opcja to to co zagrales, podales dlaczego to robisz, ma to sens i jest +EV wiec spoko.
Druga opcja to check i gra po flopie, moze kontrowersyjne ale na poczatkowych levelach mozna tak grac i nie ma do tego przeciwskazan.
Trzecia opcja to male podbicie i gra na postflopie ze slabszymi graczami, napewno +EV ale moze doprowadzic do niewygodnych sytuacji postflop oop.

Jest tez czwarta opcja, bez historii wyglada moze na fiszowate zagranie ale to ze jestes bez pozycji i grasz przeciwko cs (sb nigdy nie ma tu premium) powoduje, ze jest profitowe, nawet bardzo. Grasz commitujace podbicie do 550-700 (w grze masz mega retardow wiec 650-700 bedzie spoko) i w przypadku calla wsuwasz na kazdym flopie. Generujesz tym rozdaniem sporo dead money bo tacy gracze czesto i tak doloza zeby zobaczyc flopa i potem folduja, a nawet jesli sie zahacza to Twoja reka bedzie miala spore eq na wiekszosci flopow.

Kazde z tych zagran jest profitowe i ma swoje wady i zalety. Najlepiej wybrac takie, ktore w danym przypadku bedzie +mEV (maksimum EV), wg mnie w tym rozdaniu najlepsza jest czwarta opcja. Nikt przeciez nie powiedzial, ze nie mozna wygrywac grajac niestandardowo.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 13 kwie 2012, 13:36

M@jkel pisze:
Jest tez czwarta opcja, bez historii wyglada moze na fiszowate zagranie ale to ze jestes bez pozycji i grasz przeciwko cs (sb nigdy nie ma tu premium) powoduje, ze jest profitowe, nawet bardzo. Grasz commitujace podbicie do 550-700 (w grze masz mega retardow wiec 650-700 bedzie spoko) i w przypadku calla wsuwasz na kazdym flopie. Generujesz tym rozdaniem sporo dead money bo tacy gracze czesto i tak doloza zeby zobaczyc flopa i potem folduja, a nawet jesli sie zahacza to Twoja reka bedzie miala spore eq na wiekszosci flopow.

wow !

powiem Ci szczerze, że to rzeczywiście na tyle niestandardowe (a jakie genialne w swojej prostocie!) zagranie, że nie wpadłbym by tak wykorzystać słabość przeciwników. Muszę kiedyś wykorzystać takie zagranie, ale skłaniał bym się, żeby zrobić tak z AK by jeszcze zwiększyć eq.

Wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 13 kwie 2012, 18:25

opcja 4 jest dosc czesto stosowanym zagraniem, ale ma jedna wade - musisz tak grac na slabych graczy.
idealni sa CS bo nie trafiaja i zgarniasz 1/2 ich stacka

tak jak napisal Majkel - opcje sa 4, z czego ja nie cierpie grac numeru 3. Slabi gracze w 80% dokladaja a my:
1. czesto nie trafimy flopa
2. trafimy A i nam nie wyplaca jak go nie maja
3. nie mamy pozycji

Wybor mozesz uzaleznic rowniez od tego jak cie widza na stole;
1. jesli byles agresywny to opcja push jest bardzo dobra - sprawdzi cie ogromn slabych rak
2. pasywnie grales - opcja beta za 600 i AI na kazdym flopie bylaby lepsza (szybciej sprawdza ogromny bet niz AI)

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 13 kwie 2012, 19:15

sorki za OT ale jak wstawiacie rozdanie gdzie symbole kart są małe
mi wchodzą te duże karty a to rozjeżdża forum w sumie i nie jest fajne

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 14 kwie 2012, 09:50

buba78, czas na poważny krok w życiu i zmianę przeglądarki :D

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 14 kwie 2012, 11:18

głównie chodziło mi o to że jak wstawiasz rozdanie to zajmuje w pip miejsca i wchodzą Ci dwa trzy posty na stronę
ale spoko zatawiłem to konwerterem i jest git
ładne rozdania wstawiłem na swoim blogu z cyklu stół mi służy szczególnie jeden AK jest fajny

sorki i koniec ot

Wróć do „Sit'n Go full ring”