[NL][20] AQ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

[NL][20] AQ

Postautor: drynk » 10 paź 2011, 22:28

Hellou. Jako że casha pogrywam sobie od niedawna jako urozmaicenie + chwilowe dopełnienie, gdy dogaszam stoliki, ewentualnie jak nie mam czasu na grę, to pół godzinki sobie pogram cash (to za mało na sng), mam sporo dylematów.

To jeden z nich z dzisiejszej sesji (sorry że nie skonwertowane, ale nie mam hm'a, a w żaden inny sposób nie udało mi się skonwertować ręki z ongame :cry: - WYBACZAMY :D):

Ongame, $0.10/0.20 Hold'em Cash Games, 8 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
aalekos (SB): $7.60
Helmuetski (BB): $14.20
HERO (UTG): $20.20
szyyy (UTG+1): $39.02
positive_bmf (MP1): $41.54
msvjung (MP2): $28.52
TonyT20 (CO): $19.80
tranceident (Button): $23.17

Pre-flop:
HERO raises to $.80, (2 folds), msvjung calls $.80, (4 folds)

Flop: ($1.90) :Qh :Kd :Qc (2 Players)
HERO bets $1, msvjung calls $1

Turn: ($3.90) :Th (2 Players)
HERO bets $2.70, msvjung calls $2.70

River: ($9.30) :4d (2 Players)
HERO checks, msvjung checks

Results:
HERO Showed :Qd :Ac
msvjung Mucks :Kh :Jd
HERO wins $8.84

Nie wiedziałem zupełnie co robić na river. Stwierdziłem, że najrozsądniej będzie grać check/call. Ale po chwili namysłu stwierdziłem, że to strasznie durne... Raz że przeciwko takiej ręce jak pokazał tracę value, dwa, że przeciwko na przykład KQ/TT/KK praktycznie to samo zapłacę sprawdzając valuebeta, co zapłaciłbym grając bet/fold do jego pusha - z tym że grając check mam showdown, grając fold na jego push opieram się tylko na marnym readzie że pasuje mi to do slowplayowanego fulla, i jest opcja że mnie z tego rozdania gość wybluffuje. Co sądzicie?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 22:44 przez drynk, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 11 paź 2011, 16:07

Sam sobie odpowiedziales na wszystko :)

Bet/bet/bet i fold na jego push na river jest idealne. Betuje duzo bo ludzie nie zrzucaja na micro top pair, nie mowiac o tripsach, juz na flopie bym betowal wiecej, budujesz pule i wyciagasz max value.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 11 paź 2011, 16:38

Ok, czyli dobrze konstatowałem swoje drętwe zagranie na river ;). Piotrek thx za odpowiedź.

SithJarr dzięki za skonwertowanie ręki. Btw. jak to uczyniłeś, bo wrzuciłbym jeszcze parę rąk do analizy, ale nie chcę robić chaosu z nieskonwertowanymi historiami rąk, a ja dalej sobie nie umiem z tym poradzić <bezradny>. Kopiuję tekst, wybieram 2+2, daję convert i nic się nie dzieje. Czy ten tekst, który jest w oknie wklejania jakoś się zmienia i jak go wkleję, to będzie bardziej czytelny, czy jak?

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 paź 2011, 17:14

drynk - problem jest jakis - moje rece z SnG konweruje poprawie, Twoja z cash konwertuje zle - trzeba samemu dwukropki dodac przed kartami i zmienic kolor na mala litere.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 11 paź 2011, 20:03

SithJarr pisze:drynk - problem jest jakis - moje rece z SnG konweruje poprawie, Twoja z cash konwertuje zle - trzeba samemu dwukropki dodac przed kartami i zmienic kolor na mala litere.

Kumam. Myślałem że automat u Ciebie działa bez problemu tylko u mnie coś się wysypuje.

a_violent_day
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: a_violent_day » 20 paź 2011, 10:11

Patrzac przez pryzmat tego, ze to ongame to spodziewam sie dostac miliard street of value z tego tripsa. Na flopie betuje o wiele wiecej, chce budowac pule, a NL20 ongame to nie jest room i limit, zeby sie martwic o balancing. Turn betuje 85% pota minimum i sciagam value. Chce do rivera wrzucic stacka wiec tak dobieram sizing, zeby na river nie overbetowac. Ludzie wola hero callowac, niz hero foldowac i imo w tej rece straciles tone value. Btw. Nie wrzucaj wynikow, analizy sa lepsze wtedy =)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 20 paź 2011, 13:07

a_violent_day pisze:Patrzac przez pryzmat tego, ze to ongame to spodziewam sie dostac miliard street of value z tego tripsa. Na flopie betuje o wiele wiecej, chce budowac pule, a NL20 ongame to nie jest room i limit, zeby sie martwic o balancing. Turn betuje 85% pota minimum i sciagam value. Chce do rivera wrzucic stacka wiec tak dobieram sizing, zeby na river nie overbetowac. Ludzie wola hero callowac, niz hero foldowac i imo w tej rece straciles tone value. Btw. Nie wrzucaj wynikow, analizy sa lepsze wtedy =)

Dzięki za analizę :). Ok, postaram się nie wrzucać wyników.
Swoją drogą wydaje mi się, że w ongame trochę podniósł się poziom na cashu, tzn. pół-stacki i shorty grają tam straszną padlinę, ale u bigstacków przeważnie widuję tylko rozsądne ręce, więc nie wiem czy tak śmiało można stwierdzić, że jestem tam zawsze z przodu i tracę ogromne value betując mniej.

a_violent_day
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: a_violent_day » 21 paź 2011, 09:17

Od każdego K dostaniesz tam 2 streets of value. Od każdej Q 3 streets of value. Jak gość ma pair + draw praktycznie zawsze scalluje turn + river. Jak jest fiszem to i do gutshota będzie dobierał, albo do innych random układów. Tona value missnięta ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 paź 2011, 14:34

W takim razie muszę tam bardziej ochoczo grać tego tripsa. Generalnie nie byłem pewien tej ręki - nie chciałem jej przewartościować. Nie chodzi o to, że grałem scary money, bo mam na ten limit solidny bankroll, tylko po prostu nie liczyłem na to, że jestem tak bardzo z przodu i dostanę value od każdego króla.

Wróć do „Cash full ring”