[NL] [FR] [FREEZOUT] AQ

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
quest
-#VIP
-#VIP

[NL] [FR] [FREEZOUT] AQ

Postautor: quest » 15 gru 2008, 02:26

Wydaje mi się ważna sprawa w decydujących fazach turniejów.
10 graczy dostaje po równo 50 €. Kończy się 4 godzina gry. Zostaje 15 osób z 346
Jestem na stole 8 osobowym na drugim stole jest 7 graczy którzy w większości mają mniejsze stack, ale i tak w granicach 20 k. Jestem w okolicach premiowanego 8 miejsca ze stackiem 36364. Blinds 2/4k

Każdy gra bardzo tight. Jak już ktoś gra to głównie all in z bardzo mocną kartą, najczęściej AA.
Dostaje all ina na SB z AQ. Sprawdzić czy spasować i przeczekać co się stanie dalej ?

Obrazek

6 rozdań później. 13 graczy, blind 3/6k. Ponownie dostaje all ina na BB.

Obrazek

Co powinienem zrobić ? Jak byście zagrali w takiej sytuacji ?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 16:47 przez quest, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 15 gru 2008, 02:50

predzej wszedlbym z AQ niz 22.. i w tym momencie dalbym fold

homik
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: homik » 15 gru 2008, 15:54

Oskarek_89 pisze:predzej wszedlbym z AQ niz 22.. i w tym momencie dalbym fold
w sytuacji gdy mial 22 w rece pozostało po foldzie by mu kasy na 4 BB czyli moim zdaniem decyzja dobra.

w pierwszej sytuacji lowstack atakuje z pierwszej pozycji, pokusił bym sie o calla.

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 15 gru 2008, 15:59

w pierwszym rozdaniu warto było sprawdzić

w drugim rozdaniu szybki fold po flopie, zwłaszcza, ze wysokie karty leżały na stole, to jedyna karta, która Cię ratowała to trzecie 2

Bart1110
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Bart1110 » 15 gru 2008, 16:09

jak wyżej ja często nawet nie sprawdzam niskich par przy dużych blindach, a tym bardziej przy wysokich podbiciach/all inach, preferuje nie wchodzie w duże pule, które mogą nadwyrężyć stack, a co do 1 reki, to można by pokusić się o sprawdzenie, ale jeśli to jest początek turnieju lepiej sfoldować, bo na pewno jeszcze nie jedno rozdanie nas czeka ;)

Sudowoodo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Sudowoodo » 15 gru 2008, 17:00

Mi też wydaje się, że lepszy byłby call w 1-szym przypadku choć wolałbym sam dać all-in niż callować . W drugim oczywisty fold (w najlepszym przypadku masz coinflipa, czyli ok 50% w przypadku wyższej pary jesteś grubo do tyłu). Ogólnie ciężki temat ale w końcu przychodzi taki moment w którym musisz zaryzykować.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 15 gru 2008, 17:18

Oskarek_89 pisze:predzej wszedlbym z AQ niz 22.. i w tym momencie dalbym fold

Paradoksalnie to wlasnie 22 ma na preflopie minimalnie wieksze szanse od AQ...
Generalnie zagralbym chyba identycznie jak ty, AQ spasowalbym, bo przy tej karcie i w tej sytuacji to oczywiste, ze to ja chcialbym dac all ina. Jesli za to ktos mnie stawia pod scianą, to chyba odpuszczam i czekam na gotową reke. Przychodzi 22, ten sam koles - CALL, musialbym miec cholernego pecha, zeby on tez mial pocket pair. Skoro tak bardzo lubil atakowac z tej pozycji to coin flip jest dla mnie w sumie dobrym rozwiazaniem... Cos w rodzaju "teraz albo nigdy".

w drugim rozdaniu szybki fold po flopie, zwłaszcza, ze wysokie karty leżały na stole, to jedyna karta, która Cię ratowała to trzecie 2

O czym ty mowisz, nie ma tutaj mowy o tym, zeby ot tak zobaczyc flopa :shock:

jak wyżej ja często nawet nie sprawdzam niskich par przy dużych blindach

Tu nie chodzi o sprawdzenie pary przy duzych blindach i oczekiwanie na seta, tylko o all in na preflopie, a co za tym idzie NAJPRAWDOPODOBNIEJ coin flip. Osobiscie wole jednak z gotową reką, niz z dwiema wysokimi kartami.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 15 gru 2008, 17:25

22 na ręce to zawsze para jakby nie patrzeć, i przed flopem ma teoretycznie 51% szansy z A10 czy AQ ... Czy bym sprawdził z tymi dwójkami to nie wiem, zależy jakbym postrzegał tego gracza który zagrał allin ...Chociaż napisałeś że zostało 13 graczy to raczej zrobiłbym fold ...

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”