[SH] [NL] AQ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

[SH] [NL] AQ

Postautor: mihi » 14 gru 2008, 17:20

dawno nic nie wklejalem ale dzisiaj to zrobie bo az nie wyrabiam po takim rozdaniu

celowo tu wklejam bo moze to jednak moj blad, ocencie sami

powiem krotko - drugie rozdanie sng, stawki mikro, wiec mozna duzo rzeczy sie spodziewac ale tego to nieprzewidzialbym - obstawialem na draw, asa u kolegi badz seta ale tego to nie :(

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 16:58 przez mihi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 14 gru 2008, 17:29

Ano wiesz trafił parke po flopie i jeśli mówisz że stawki były mikro to w sumie sie nie dziwie że zagrał allin ... To jest taki typ rozgrywki dostajesz parke i nie czekasz na rozwój wydarzeń ... W sumie to jak to taki typ SnG to bym allin pewnie zagrał preflop, a potem sie martwił czy ktoś to sprawdzi :mrgreen: Bądz co bądz po flopie miał 7 outów ...

Jelonek
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Jelonek » 14 gru 2008, 18:48

Jak dla mnie to trochę za małe podbicie przed flopem, sam fakt że sprawdziło cię aż trzech graczy o tym świadczy.
ja by podbił preflop 200-300, all-in byłby za ostry i nic by nie zyskał a przy takim podbiciu wątpię żeby wszedł z 10 7

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 14 gru 2008, 19:23

pewnie preflop wszedlby tez allina i tak samo by sie skonczylo, widac taki to typ, bo nikt madry nie zagralby allin z parka 10

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 14 gru 2008, 19:34

idiotów jest zawsze wielu, pytanie czemu tak często im szczęście sprzyja

pablo1972
-#VIP
-#VIP

Postautor: pablo1972 » 14 gru 2008, 22:44

chomar pisze:idiotów jest zawsze wielu, pytanie czemu tak często im szczęście sprzyja

Bardzo trafna uwaga, kilka razy też trafiłem na takich. Czasem się zastanawiam czy to nie jest jakaś taktyka. Wali facet all-in z takimi kartami i albo wyjdzie albo nie. Jak się uda to już gra ostrożniej i coś tam wygra. W przeciwnym wypadku siada do następnego stolika i znów próbuje szczęścia. Trochę szkoda mi kaski bo bym może kiedyś spróbował.

SzaryPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: SzaryPL » 14 gru 2008, 22:51

Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmował. Gram akurat dużo sit&go na ipoker i poweim Ci, że to norma. Moim zdaniem zagrałeś całkiem poprawnie. Co prawda to tylko i aż top para z drugim kickerem ale tak agresywne rozegranie było raczej poprawne. Cieszyć się można, że delikwent sprawdził Cię aż z taką padaką a to, że mu doszło na 17% szans to tylko pech. Grając sit&go przyzwyczaisz się do znacznie większych bad beatów ;)

Fillag
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Fillag » 15 gru 2008, 03:33

No coz - ewidentnie bad beat, ale osobiscie nie sprawdzilbym jego all-in'a. Za 80 sam czasem wchodze z byle badziewiem, mogl miec seta, AT, 3T - twoje AQ to TYLKO 1 para i z reguly nie sprawdzam czyichs all in-ow gdy przebijaja mnie powyzej 5x na parke. No chyba ze przeciwnik jest bardzo LAG i ma mniejszy stack ode mnie, wtedy czasem ryzykuje na top pair call ich all-inow bo wiem ze jest spora szansa ze ma gorszą rękę ode mnie, a jesli nawet nie to moge przetrwac takie rozdanie i nie odpadne z turnieju przez 1 błędny call.

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 15 gru 2008, 16:03

Ostatnio miałem ciekawy przypadek: końcowa faza turnieju, koleś z dużym stackiem za każdym razem grał all-in. Raz go sprawdziłem, zagrałem swojego all in i wygrałem, zwłaszcza, ze miał 95. Później koleś dalej grał tak samo. Kilka foldów, jedna osoba z nim zagrała i przegrała. Przychodzi następne rozdanie, a ja mam na ręce AJ i co robić?...... Zagrałem i przegrałem z jego parą 10 na ręce

Wróć do „Sit'n Go short handed”