[FR] [NL25] AQ

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

[FR] [NL25] AQ

Postautor: martini » 04 gru 2008, 22:08

Mam ciezkie rozdanie do analizy. A w zasadzie chodzi mi o waszą decyzje - co wy byscie zrobili. Tylko prosze o nie przezywanie mnie fishem, naprawde wiedzialem co robie i analizowalem to jakis czas :wink:

Tak wygladala chwila, kiedy mialem podjac decyzje.
Obrazek

A tak wygladalo rozdanie :
PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 22618373518: Hold'em No Limit ($0.10/$0.25) - 04/12/2008 14:23:27 ET
Stół 'Isis V' 9-max Miejsce nr 5 to rozdający
Miejsce 1: 6bI4ok ($6.65 żetonów)
Miejsce 2: TheTrader789 ($42.75 żetonów)
Miejsce 3: mpawlak ($11.45 żetonów)
Miejsce 4: Souleu ($14.40 żetonów)
Miejsce 5: patzo111 ($20.75 żetonów)
Miejsce 6: bdud77 ($38.75 żetonów)
Miejsce 7: Minigun134 ($25 żetonów)
Miejsce 9: JAKJNI ($8.35 żetonów)
bdud77: wpłaca małą ciemną $0.10
Minigun134: wpłaca dużą ciemną $0.25
Amphitryons: nie gra
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz mpawlak otrzymał [ :Ah :Qd ]
JAKJNI: pasuje
6bI4ok: sprawdza $0.25
TheTrader789: pasuje
mpawlak: podbija $1 do $1.25
Souleu: pasuje
patzo111: pasuje
bdud77: pasuje
Minigun134: podbija $2 do $3.25
6bI4ok: pasuje
mpawlak: sprawdza $2
*** FLOP *** [ :4d :10h :Qc ]
Minigun134: zagrywa $3
mpawlak: pasuje
Niesprawdzony zakład ($3) zwrócony do Minigun134
Minigun134 wygrał $6.55 z puli
Minigun134: nie pokazuje ręki
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula $6.85 | Prowizja $0.30
Stół [4d Th Qc]

KILKA SŁOW : Gracza znam bardzo dobrze, grywam z nim przy stole przynajmniej miesiac, mam o nim notatki, no wiem jak gra. Zawsze ostroznie, tight, agresywny, choc jesli podbija, no to ma cos dobrego, nigdy nie widzialem, zeby zafishowal, rzadko popelnia bledy. Przed flopem no nie wiem no...nie moglem tutaj jednak spasowac AQoff, mialem pozycje. Musialem go jednak od razu na cos zalozyc. QQ, KK - obstawilem u niego w reku te dwie karty. Dostalem flopa. Dlugo myslalem - spasowalem. Spasowalem bo majac top pair top kicker, bylem tutaj jednak w dup... biorac pod uwage swojego 'read'a'. Zapytalem jednak co mial - mial JJ, a po flopie zaatakowal bo obstawil mnie na AK i sadzil, ze nie trafilem flopa.
Co z moją decyzją ? Jaką wy byscie podjeli ? Popelnilem blad w rozdaniu ?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:11 przez martini, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 04 gru 2008, 22:23

to zalezy ... jezeli mialbym takie informacje jak Ty to tez bym spasowal ... i ja bym go obstawial bardziej na KK ... a gdyby to byla pierwsza gra hmmm sam nie wiem ... mogl miec np dwie pary etc ... wiec pewnie tez fold ... uwazam ze dobrze zrobiles ... i na pweno po jakims czasie podejmujac takie decyzje tylko zyskasz ../ tylko ten pre flop mnie zalamuje ;)

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 04 gru 2008, 22:50

zgadzam sie z Wami ale wydaj emi sie ze mimo wszystko ja bym zrobil call. oczwyiscie rozumiem ze miales tak jak mowisz notatki itd ale sprobowalbym,sam widzisz jednak wygralbys.wiadomo ze nie mozna mowic ze podjales zla decyzje bo takie decyzje zaprocentuja w przyszlosci pewnie i az tak duzo na tym nie straciles a pokazales ze umiesz sfoldowac dobra lape:)oczywiscie to tylko moja skromna opinia;)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 04 gru 2008, 22:56

nie wiadomo czy by wygral ... dochodzi J i jest w dupie dochodz k9 tez jest w dupie etc ... nie takie cuda sie zdarzaja pomimo tego ze mial przewage ... to jak koles podbil polowa puli swiadczylo ze byl pewny wygranej ... AQ vs JJ to jest taki coin flip ... nie wiadomo co sie zdarzy ...

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 04 gru 2008, 22:57

Wiesz są różne możliwości miał albo wysoką parę od JJ i wyżej, albo tak jak Ty AQ ... Mnie sie jednak po jego podbiciu wydaje że miał AA, QQ lub KK, jeśli mówisz że to jest ostrożny gracz to znaczy że wchodzi z dobrymi kartami a co dopiero jeśli podbija ... Możliwe żeby to sprawdził, chodz to nie moja kasa więc nie mam co tutaj pisać że żle zrobiłeś czy dobrze ... Dla mnie jedno jest pewne, uważam że miał przynajmniej QQ co dawało mu seta i mógł bez zastanowienia podbić, a biorąc pod uwagę jaki miałeś stack w chwili jego podbicia to 3$ wydają mi się odpowiednim podbiciem żeby Cie wciągnąć do gry i żebyś po turnie wszedł już allin ...

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 04 gru 2008, 23:00

mxlambert pisze:to zalezy ... jezeli mialbym takie informacje jak Ty to tez bym spasowal ... i ja bym go obstawial bardziej na KK ... a gdyby to byla pierwsza gra hmmm sam nie wiem ... mogl miec np dwie pary etc ... wiec pewnie tez fold ... uwazam ze dobrze zrobiles ... i na pweno po jakims czasie podejmujac takie decyzje tylko zyskasz ../ tylko ten pre flop mnie zalamuje ;)

Szczerze to analizujac moją gre przez ostatni okres czasu to mam problem z takimi zagrywkami preflop. No bo co powinienem tutaj zrobic ? Raise 5xBB uznalem za wystarczający, biorac pod uwage dodatkowo to, ze na poprzednich AK, AJ nic nie zarobilem bo raise 6xBB ploszyl wszystkich - mialem wyrobioną juz opinie gracza tight. No i spotykam re-raisa - co w takiej sytuacji ? Fold ? re-raise ? Jesli to drugie to juz chyba tylko all in by pozostal w mojej sytuacji.
Musialem go obstawic tylko i wylacznie na over pair lub seta, nie bylo opcji na dwie pary, bo z Q10 by mnie tak nie przebijal preflop.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 04 gru 2008, 23:08

wiem ze AQ nalezy do kart ktore sie raisuje lub calluje... ale hmm ja na pre flopie bym nie podbujal ... moze dlatego ze mam pecha z takimi kartami ... gdybys mial re-raisowac to tak jak mowisz juz tylko all in Ci zostaje ... mozliwe zeby Ci odpuscil nawet bo pewnie tez masz juz wyrobiona marke u niego ... a w przy takim raisie PF z taka karta nie wdawalbym sie w taka gre ... jak mowie obstawialem go na KK w gore ... miales AQo i przy moim typie ja bym dal folda ... a co do 2 par napisalem ze gdyby to byla pierwsz gra ... pierwszy raz z kolesiem :P ( se nic nie pomyslcie )

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 05 gru 2008, 01:51

heh... zagrywal reise a po flopie cbet pol puli... spokojnie mogles go reisnac i wtedy zobaczylbys co by sie dzialo... ja bym zreisowal jezeli by wszedl all in, no to wtedy bym sie zastanawial, ale gdyby mial lepszą reke to po co mialby grac az tak agresywnie zebys mial spasowac?

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 05 gru 2008, 14:06

mxlambert pisze:. to jak koles podbil polowa puli swiadczylo ze byl pewny wygranej ...

Hmm nadaje sie to na tekst miesiaca ?:P Zagranie o polowe puli jest to standardowe zagranie gracza ktory bedac bez pozycj ichcial sprawdzic na czym stoi bo gdyby przeczekal mpawlak podbil nie dalo by mu t ozadnej informacji gdyz mogl tak samo blefowac. Najlepsza decyzja wedlug mnie zeby za duzo nie stracic jak sie tak bales bylo reraisnac go do 6 takei zagranie daje duzo do myslenia . Moze pomyslec ze podbiles tylko o tyle bo masz MOnstera I nie chcesz zeby ci uciekl kazdy myslacy gracz to na jego miescu by foldnol. No to tyle mam nadzieje ze pomoglem :)

marek3555
-#VIP
-#VIP

Postautor: marek3555 » 05 gru 2008, 14:17

Na bym wszedł, Po tym jego raise na poczatku rozdania spodziewąłbym sie, że ma on AK,AQ,AJ prawdopodobnie w kolorze. Z Karta AA KK QQ według mnie aż tak mocno by nie podbijał. Jednakże to są niskie lindy, a na niskich blindach często logiczne myślenie nic nie dają bo gracze graja nie logicznie:) Z drugiej strony miałes n otatki o nim... To troche zmienia postac rzeczy

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 05 gru 2008, 14:28

olczykandre nie mogl go raisowac a pozniej zrzucic bo zobacz ile by mu zostalo,musial w tej sytuacji grac allin albo fold
wedlug mnie zle zagrane pf jak masz reada na goscia ze nie blefuje i ma dobre karty to odpuszczasz Pf bo co z tego ze trafiles TPTK jak mimo trafienia zrzuciles a wchodzic w rozdanie i liczyc ze dojdzie as nie jest oplacalne,a nawet jakby byl as to tez nie wiadomo czy bys sprawdzil obawiajac sie AK

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 05 gru 2008, 14:32

mini cos tam? a na powaznie znam te twarz
tutaj zagrał bym all in po jego wejsciu za 3 :oops:
dlaczego tez mam o nim notatki >> i pare razy pokazałem mu plecy

znaczy >> wygrałem nie pokazując KART
ps. a w JJ nie do konca bym wierzył bo kazdy sprzedaje taki wizerunek jaki w danej chwili chce :oops:

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 05 gru 2008, 14:46

Maciejjas pisze:
mxlambert pisze:. to jak koles podbil polowa puli swiadczylo ze byl pewny wygranej ...

Hmm nadaje sie to na tekst miesiaca ?:P Zagranie o polowe puli jest to standardowe zagranie gracza ktory bedac bez pozycj ichcial sprawdzic na czym stoi bo gdyby przeczekal mpawlak podbil nie dalo by mu t ozadnej informacji gdyz mogl tak samo blefowac. Najlepsza decyzja wedlug mnie zeby za duzo nie stracic jak sie tak bales bylo reraisnac go do 6 takei zagranie daje duzo do myslenia . Moze pomyslec ze podbiles tylko o tyle bo masz MOnstera I nie chcesz zeby ci uciekl kazdy myslacy gracz to na jego miescu by foldnol. No to tyle mam nadzieje ze pomoglem :)

koles jest tight agresive ... wiec nie sadze by chcial badac na czym stoi nie wiemy co mial ... wydaje mi sie ze chcial go wciagnac a nie sprawdzic ...

miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 05 gru 2008, 15:27

Continuation bet jest po to żeby wciągnąć gracza w rozdanie, a nie sprawdzić na czym się stoi ...hmm... Ciekawe rozumowanie :mrgreen:

Awatar użytkownika
radost21
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: radost21 » 05 gru 2008, 15:34

to wciagnąc czy zniechecić :mrgreen:
po mojemu chciał go zniechecić >> wiec najlepiej wybic mu to z głowy all inem
w koncu niepełny buyin na stole ma sie po to by takie zagrania po flopie grac
z widocznym przejeciem inicjatywy :oops:
a jak sie czasem nadziejemy to trudno
8$ to nie koniec świata

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 05 gru 2008, 15:38

oj tam :P myslta co chceta kazdy ma swoje zdanie a tylko ten typek wie o co mu chodzilo ... juz sie nie odzywam :P

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 05 gru 2008, 16:13

Dzieki wszystkim za analizy. Teraz juz wiem jak powinienem to rozegrac - zagralem tutaj na 100% ŹLE. Na szczescie czlowiek sie uczy na bledach, umiescilem wiec to rozdanie w tym dziale, zeby ktos mogl mi te bledy wytknac. Nastepnym razem bede wiedzial jak sie zachowac. A gracz ? Mam o nim nowa notatke, ze "jest mi winien conajmniej 10$ za rozdanie z AQ".

miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 05 gru 2008, 16:17

Jak będzie oddawać to niech nie zapomni o procentach :mrgreen:

marekxxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: marekxxx » 05 gru 2008, 16:59

ta ręka to dla mnie easy all-in.Obstawiałbym przeciwnika na JJ,TT,lub 99.Na flopie miałeś top pairs and kickers.

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 05 gru 2008, 17:24

Marek Martini chyba wie co mial na flopie nawet jak go obstawiasz na 1010 to dazysz do allina??

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 06 gru 2008, 22:06

deadprez pisze:olczykandre nie mogl go raisowac a pozniej zrzucic bo zobacz ile by mu zostalo,musial w tej sytuacji grac allin albo fold

no tak oczywiscie masz racje nie spjrzalem jaki mial stack martini :) no to w tej sytuacj all in po flopie watpie zeby mial KK czy AA w sumie pol pota bet to troche maly... wiec raczej obawial sie tej damy :)

Fillag
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Fillag » 09 gru 2008, 03:57

To ze ktos gra tight nie znaczy ze zawsze ma AA, KK, QQ. Dalbym reraise all in bez wahania - bo odrzucam opcje z gosc mial 2 pary i reraisnal z Qt, T4 skoro piszesz ze gra tight. AQ to w tym wypadku bardzo dobra reka i bija cie tylko pocket TT,QQ,KK,AA. Z TT by nie dal pewnie reraisa... QQ - malo prawdopodobne skoro sam miales Q na reku i druga na stole. Zostaje KK i AA, ale troche malo przebil cie preflop jak na takie karty. Nadmierne skupianie sie na readach zle wplywa na gre :) Top pair to top pair, na dluga mete trafiajac Q z AQ sie nie przegrywa...

Wróć do „Cash full ring”