[NL5] AQ vs nieobliczalny

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL5] AQ vs nieobliczalny

Postautor: Porcupin » 01 sie 2010, 19:24

Trochę za późno obczaiłem jak zapisywać historię rozdań na FTP, tak więc zapiszę to w amatorski sposób. Gra odbywała się na Rush, blindy 0,02/0,05$
ja na MP, 13$
gracz 1 na buttonie z 8$
gracz 2 na BB z 2$

Dostaje AQs
[PREFLOP]
same foldy, ja raise do 0,20$
gracz 1 call
gracz 2 reraise do 0,65$
ja call
gracz 1 call

[FLOP] A karo 10 karo 3 pik
gracz 2 all in za 1,35$
ja reraise do 2,50$
gracz 1 call

[TURN] 5 trefl
ja check
gracz 1 bet 0,05$
ja call

[RIVER] 4 pik
ja check
gracz 1 bet za 1,55$
ja call

gracz 1 pokazuje Q karo 2 karo i wygrywa stritem.
gracz 2 pokazuje JJ

Mam nadzieję, że dobrze to opisałem. Kompletnie nie wiedziałem co zrobić na turnie. Na flopie po moim reraise easy call, wyglądało mi to na slowplay seta, CONAJMNIEJ AK, toteż postanowiłem oddać mu inicjatywę. Wiedziałem, że nie zdołam go z rozdania wyrzucić, skoro był na tyle zdeterminowany, żeby sprawdzać reraisy na preflopie i flopie. Jak pokazał Q2 to myślałem, że z krzesła spadnę. Poproszę o wytknięcie błędów, bo coś czuję, że sporo tutaj ich popełniłem, a ja spróbuję się usprawiedliwić jakoś :)

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 03 sie 2010, 20:00

Po 3becie easy fold preflop, standard na tym limicie.
Ale jak już się wpakowałeś w to nieszczęsne rozdanie, to skoro uważasz że przeciwnik trzyma lepszego asa czy jakieś sety to easy fold river, z tym że jak liczę ile wpakowałeś do puli, to już na flopie byłeś commited.

pozdr

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 03 sie 2010, 21:24

Zauważ, że koleś od 3beta miał 2$, które przy moim stacku nie bolały, liczyłem na coin flipa i postanowiłem zaryzykować. Na river call być musiał, tak jak mówisz już tyle włożyłem w rozdanie, że nie opłacało mi się foldować.

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 03 sie 2010, 21:45

[TURN] 5 trefl
ja check
gracz 1 bet 0,05$
ja call

nigga please, co to ma być?

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 04 sie 2010, 03:04

Porcupin pisze:Zauważ, że koleś od 3beta miał 2$, które przy moim stacku nie bolały, liczyłem na coin flipa i postanowiłem zaryzykować. Na river call być musiał, tak jak mówisz już tyle włożyłem w rozdanie, że nie opłacało mi się foldować.

Ale w rozdaniu jest jeszcze BU. Jak chciałeś mieć flipa z halfem, trzeba było pushować. Ale i tak jedynym sensownym wyjściem jest fold.

Na river wcale nie musiał być call. Ale skoro grasz raise na flopie, to czemu na blank turn tylko sprawdzasz ten śmieszny becik?

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 04 sie 2010, 07:39

Ja w takiej sytuacji ZAWSZE wale grubego raisa bo oni robia gej beta z jakimis smiesznymi drawami (nie wiem czy to sa block bety czy wyciagaja value :mrgreen: )

ale koniecznie raise za pule, 3/4 albo nawet czasami zdarza mi sie overbet all in :D

Bobo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bobo » 05 sie 2010, 14:44

Zauważ, że koleś od 3beta miał 2$, które przy moim stacku nie bolały

Najważniejszy jest zysk długoterminowy, a nie konkretne rozdanie. Z takim podejściem daleko nie zajedziesz.... :smile:

Ale w rozdaniu jest jeszcze BU. Jak chciałeś mieć flipa z halfem, trzeba było pushować

Popieram. Skoro tylko sprawdził Twojego beta, monstery możesz odrzucić.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 06 sie 2010, 11:04

mistrzunio pisze:[TURN] 5 trefl
ja check
gracz 1 bet 0,05$
ja call

nigga please, co to ma być?

Ewidentny blocking bet na jakiś draw. Po takim czymś odpalam mega ładunek :)

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 06 sie 2010, 11:21

no wlasnie co to w ogole bym za call na turnie :D nie pokazales zadnej mocy reki, lezal draw do koloru+ ewentualne gutshoty, AI na turnie mysle ze zalatwilby sprawe zwlaszcza ze, od poczatku widac bylo ze nie sfoldujesz tej reki, tylko bedziesz dazyl do zallinowania sie.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 10 sie 2010, 09:49

Hehe, zostałem pojechany równo :D Macie racje - najlepiej by było jakbym się złożył przed flopem po reraise, a skoro już wbiłem to mogłem nie dać ciała na turnie. Ale bez kitu po prostu nie miałem pojęcia co w danej chwili zrobić na tym turnie ;o Na flopie jeszcze wiedziałem co robię, na turnie już nie za bardzo ;p Brak konsekwencji w rozdaniu, uparcie się wizji, że koleś na bank trzyma seta i chamsko slowaplayuje i tak to do niczego wyszlo ;p

Awatar użytkownika
RandomOne
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RandomOne » 11 sie 2010, 01:24

Moim zdaniem grając na takich stawkach, musisz być na coś takiego przygotowany.
Zasada im większe ciemne, tym mniej suck outów znajduje tutaj potwierdzenie :)

Laskave
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Laskave » 30 sie 2010, 03:28

wszedłeś z trouble hand do wysokiego podbicia ... fold pre flop z czystym sumieniem

legfe
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: legfe » 30 sie 2010, 15:56

preflop: OK

Raise w porządku, po callu gracza z buttona w puli znajduje się 9,5bb. Reraise gracza 2 można potraktować jako allin, bo prawdopodobnie zestakuje się na każdym flopie. Graczem z buttona bym się nie przejmował, tym bardziej jeśli miałbym statystyki (VPIP 50%, jak nic). Zakres gracza 2 na tym limicie można określić na 88+,AJs+,AQo+, czyli jakieś 6%. Przeciwko tym układom z AQs mamy około 40%. Do allina gracza 2 mamy oddsy 2,45:1,8, czyli potrzebujemy powyżej 42%, żeby w długim okresie czasu wyjść na plus. W takim razie najlepszą opcją będzie obejrzenie flopa i zestakowanie się, jeśli pojawi się dama lub as lub dostaniemy drawa. Mamy implied oddsy jeśli button się dołoży do tego sprawdzenia, dlatego call jest rozsądnym rozwiązaniem.

flop: OK

pot $2. Gracz z bb gra allin, izolacja jest tu dobrym rozwiązaniem. Musimy się tutaj zestackować (pula $2, a buttonowi zostało tylko $7,35).

turn:

pot $8,35 (button ma $4,85). Jeśli zagrałbyś check i rywal postawiłby Cię na allinie i tak byłbyś zobowiązany do sprawdzenia. Dlatego też najlepiej zagrać allin jako pierwszy - tym bardziej ze względu na drawowy board.

Dlatego uważam, że całe rozdanie było bez większych błędów poza turnem gdzie zagrałeś fatalnie (bez urazy). :P

BTW nie zgodzę się z Wami, że powinien być fold preflop. Call jest profitowy - range gracza 2, który napisałem wyżej + ewentualne implied oddsy od buttona usprawiedliwiają go. Izolowanie preflop to marginalna decyzja i jest EV-, a fold pre na pewno odpada. Tym bardziej, że to nie jest reraise pot.

Wróć do „Cash full ring”