AQ NL4

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
brzeszczot
-#pretendent
-#pretendent

AQ NL4

Postautor: brzeszczot » 27 maja 2013, 21:37

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($4.49)
Hero ($4.75)
UTG ($4)
UTG+1 ($5.93)
UTG+2 ($4.65)
MP1 ($3.82)
MP2 ($3.91)
CO ($4.24)
BTN ($4.17)

Dealt to Hero A:spade: Q:spade:

fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, SB raises to $0.16, Hero calls $0.12

FLOP ($0.32) 7:diamond: A:club: T:diamond:

SB bets $0.20, Hero calls $0.20

TURN ($0.72) 7:diamond: A:club: T:diamond: 8:club:

SB bets $0.34, Hero calls $0.34

RIVER ($1.40) 7:diamond: A:club: T:diamond: 8:club: 6:club:

SB bets $0.66, Hero folds

SB wins $1.33

SB 13/6 po 160h
steal 30%
ft3bet - 0/1
AF 2.3
cbet 4/4
AFreq: 32/31/44
WTSD 27

Nie 3betowałem go, bo mam pozycję, a nie wiem jak on sie zachowa. Jak na razie raz callnął 3bet, ale nie chciałem wyciągać takich wniosków, widząc 13/6. Poza tym gra z pozycją wydaje mi się OK, on teraz będzie miał więcej Ax'ów, które biję.

Flop - obowiązkowy call. Nie wiem czy nawet by tu raise nie wszedł, nie zastanowiłem się podczas gry, przepadło, trudno.
Turn - on barreluje, ma pewnie asa.
River - ciężko mi tu zobaczyć słabszą rękę. Jest AJ. A9,AT, A8 mnie bije, AK też. Setów tu jest od metra.

On jest aggro, ale to chyba wynika z tego że gra mocny range, co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
Mikael
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Mikael » 27 maja 2013, 21:57

Według mnie od początku za mało agresji, przez co na riverze w jego zakresie jest 9. Gdybyś przed flopem przebił, to kosztem dodatkowych 24-32 centów wyrzuciłbyś jakieś T9, J9 etc. i miałbyś grę przeciwko średnim i wysokim parom i asom z figurą.

A przynajmniej taka jest teoria nie mająca odzwierciedlenia w zagraniach doncurów na NL4 :)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 27 maja 2013, 23:39

ja gram 3bet z AQs na takiego gościa, tym bardziej że to blind vs blind, a gość ma steal wyraźnie większy niż PFR. Dostaniesz call od niskich pocketow, Ax'ów z których chcesz ciągnąć value i pewnie znacznej ilości broadwayów.

raise na flopie nic Ci nie da raczej. Wyrzucisz wszystkie Ax(oprócz AT, A7), AK zostanie, Ad xd zostanie(tu flipujemy), zostaną jakieś combo draw i sety. Zero value w raisowaniu flopa, zamieniamy rękę w blef ;)

na river gram raczej call.

mc1908 pisze:to kosztem dodatkowych 24-32 centów wyrzuciłbyś jakieś T9, J9 etc. i miałbyś grę przeciwko średnim i wysokim parom i asom z figurą.

ale my właśnie nie chcemy wyrzucać T9, J9. To są karty, które mają mniejsze equity pf przeciw naszemu AQs i to na nich zarabiamy.

MrCoolAsFukk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MrCoolAsFukk » 20 cze 2013, 23:16

na river prawie nigdy nie bedziesz dobry.
koles betuje mniej niz pol pota, tak sie raczej nie blefuje :mrgreen:
wyglada to bardziej na thin valuebet z jakims setem lub czy two pairs, pozwalajacy mu jednoczesnie na tani showdown

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 22 cze 2013, 19:09

Hmmmm. Na flopie powinien byc reraise . WIedzielibysmy na czym stoimy ( czy ma dobrze czy to byl Cbet). River on gra second barrel . Moze miec FD badz jakiegkolwiek asa ( moze obstawiac cie na FD) Turn. Mysle ze bym calnał. Sam mogl miec FD i Asa ew jakis stit drawa. Oddsy masz 3:1 wiec wg mnie call ( musialbym sprawidzic equit w sofcie ale nie mam zainstalowanego ;/)

Wróć do „Cash full ring”