[5$] AQ buble

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[5$] AQ buble

Postautor: jon124 » 21 lis 2012, 18:12

fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em Tournament, 60/120 Blinds (4 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

saw flop

UTG (t3675) / Fish 21 VPiP 7 PFR 136h
Hero (Button) (t1640)
SB (t5065) 17/15 FtS 84 348h
BB (t3120) 34/27 FtS 60

Hero's M: 9.11

Preflop: Hero is Button with QObrazek, AObrazek
UTG calls t120, Hero bets t1640 (All-In),

Total pot: t420

Mam najmniejszy stack 14bb. W/g modelu ICM niby powinienem pasować jednak decyduje się na push ze względu na strukturę stacków oraz słabość limpującego przeciwnika.
Co myślicie o takim zagraniu oraz pushu z AJ+, ATs+, 88+.
Wiem, że to buble i powinienem grać tight mając przed sobą pokrywających mnie graczy jednak AJ, AQ wydają się być tu mocną ręką na przeciwnika, który limpuje prawdopodobnie każde niskie Ax oraz wszystkie broadwaye.

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 21 lis 2012, 22:02

Wcale na bubble nie powinienes grac tight (wg mnie) bo kazdy sie kurczowo trzyma zetonow i nie ryzykuje. A AQ wcale nie jest slabe na takie zagranie choc ja bym zabetowal o3 bb . Dla mnie faza push zaczyna sie od 10 blajndow.

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 21 lis 2012, 22:07

Dobre zagranie, na bubble nie trzeba koniecznie grać tight jeżeli możesz sobie pokraść i wiesz że będą zrzucać to nie ma co tracić tego value, jednak jeżeli wiesz że będą luźne 3bety od bigstacków to faktycznie lepiej zagrać względnie tight.

Czy AQ to tutaj mało ? Na stacku 14BB na 4 osobowym stoliku to według mnie jest easy push, możesz dosać calle od gorszych asów, oczywiście od lepszych też możesz :) mogą callować jakieś broadwaye (tu raczej chip leader mógł by tak callować i to też nie koniecznie ale mógł by) nad AJ to bym się tutaj zastanawiał ale AQ wrzucam bez zastanowienia. Jeżeli UTG to faktycznie fish (a jego staty na to wskazują co prawda mała próbka) to tym bardziej jest to dobre zagranie.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 21 lis 2012, 22:18

blade08111991, podbijanie jest bez sensu daje mu oddsy na sprawdzenie plus comituje się tak czy siak

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 21 lis 2012, 22:53

Imo stackoff. Zakres który podałeś wygląda na rozsądny. Choć nie popieram tego żadnymi obliczeniami, to ja tam dokładnie z takim zakresem gram push.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 21 lis 2012, 23:25

Co do zagrania easy allin. Nie wiem czemu sie tu zastannawiasz ;) Masz tu ponad 13 BB wiec nie wiem na jaka chcesz reke czekac ? AA KK QQ JJ ? czy na AKs AQs. nawet jakbys przegral to na dluzszy okres to zagranie jest EV+. Ja wszedlbym rowniez to allina z AJ jak pisales. Coz zagrania kolesia czyli limp raczej nie wrozy tego ze on tam trzyma jakiegos monstera;) W przypadku jego 3-bet moglbym sie zaczac zastanawiac czy nie zrzucic AQ ;)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 21 lis 2012, 23:28

mateuszek115, no nie koniecznie na monstera ale na lepszą sytuację (pozycję, brak limpa). Możesz to jakoś poprzeć, że w longrun będzie EV+? Bo model ICM mówi inaczej chociaż jak wiadomo nie zawsze w pełnie należy się go słuchać.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 22 lis 2012, 00:00

Nie moge to niczym poprzec zadnych statystyk nie posiadam bo nie uzywam zadnych programow narazie;) Po prostu patrzac na ta sytuacje wydaje mi sie ze w przypadku powtorzenia jej kilkadziesiat razy, wiecej razy zobaczysz fold lub wygrasz na shovdownie. gdzies czytalem ale nie wiem czy to dokladnie ten program, ale on chyba nie uwzglednia wielkosci blindow czy sie myle ?. wydaje mi sie ze lepiej pushnac z dobra reka niz pozniej allinowac sie na pozycji ale bez kart. Co do limpu koles raczej jakby cos mial to by 3-betowal, a skoro piszesz ze to fish to uznal bym ze chce tylko obejrzec flop. Nie wiem rowniez jaki masz wizerunek na stole:). Ja przy takiej sytuacji na stole bez mrugniecia okiem bym wszedl za wszystko;) Ja nie gram jeszcze SNG 5$ wiec moge sie mylic. podaje to po prostu na przykladzie turkow jakie ja rozgrywalem ;)

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 22 lis 2012, 03:34

snap szip,
gram cos w stylu 66+, A8s, A9o, KQo, KJs, QJs - tak na oko.

struktura stackow jest dla Ciebie tak slaba ze jestem tu blizej cEV niz $EV. Wizard nie powienien nam zastepowac zdrowego rozsadku.

ps.: jebac icm.

Wróć do „Sit'n Go full ring”