[NL] ANALIZY ROZDAN Gusa Hansena
-
maciekp1987
- -#pretendent

[NL] ANALIZY ROZDAN Gusa Hansena
Oglądnołem ostatnio jedno z rozdań Hansena
Ponoć jest on jednym z największych blufferów w świecie pokera... Ale w tych dwóch rozdaniach widać jak ważne w pokerze jest szczęście:D:D http://pl.youtube.com/watch?v=AeRQeIdymYM http://pl.youtube.com/watch?v=-fFrFk_N87s
Co o tym myślicie?? (Mam nadzieję że można zamieszczać linki bo nigdzie ni znalazłem że nie a widziałem że inni zamieszczają)
Ponoć jest on jednym z największych blufferów w świecie pokera... Ale w tych dwóch rozdaniach widać jak ważne w pokerze jest szczęście:D:D http://pl.youtube.com/watch?v=AeRQeIdymYM http://pl.youtube.com/watch?v=-fFrFk_N87s
Co o tym myślicie?? (Mam nadzieję że można zamieszczać linki bo nigdzie ni znalazłem że nie a widziałem że inni zamieszczają)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 17:52 przez maciekp1987, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GrzesVP
- LEGENDA

Szczęscie i jeszcze raz szczęscie. Takie filmiki są dobre dla początkujących zeby sie nie martwili jak przegrają świetnymi kartami. Zeby wiedzieli ze to nie tylko w necie cuda sie dzieją ale w realu tez. Dużo osob sie zali jak ma 95% szans na wygrana i przegrywa.
Karty sa nieobliczalne, wszystko sie moze zdarzyc.
Farciarz z tego Hansena
Karty sa nieobliczalne, wszystko sie moze zdarzyc.
Farciarz z tego Hansena
-
Wojtekwm
- -#aktywny

- M@jkel
- -#VIP

No akurat w tych rozdaniach duzo szczescia mial Gus i zapewne kazdym graczom takie rozdania sie zdarzaja. Ale dla wszystkich ktorzy uwazaja go za bezblednego gracza z wielkim szczesciem polecam ogladnac jego przygode ze WSOP Main Event 2007 gdzie swoim fatalnym Call z niczym zaprzepascil swoje szanse w tak wielkim turnieju gdy mial ogromne szanse na FT. Takze nawet najlepszym zdarzaja sie fatalne w skutkach decyzje..
-
maciekp1987
- -#pretendent

- Panterek
- -#aktywny

-
luckyno7
- -#pretendent

maciekp1987 pisze:No tak tylko jego dorobek jak podaje Wikipedia jest 4770 000 dolarów do przodu:D:D Bardzo ciekawy gracz... Polecam również wpisać w youtube "Crazy Guus Hansen" i zobaczyć jak rozegrał 1 z turniejów. Jak totalny fish:D:D Cały czas All in. hehehe
tam musiał tak zagrac, bo od tego turnieju zalezalo czy wejdzie do finalu.... i udalo mu sie widac tak to sobie obmysll:)
-
lukasz211
- -#zwykly

- Fanatyk
- -#VIP

W tym drugim filmu nieźle przyfarcił . Zdarza sie zwykłym smiertlnikom i to czemu nie zawodowym graczom. Pamietam jedbo rozdanie z WPT gdzie Esfandiari podbił majac pare 77 do 200000 tys, Gus rerasie z 10 6 do 1mln , antnio all in i Gus call . Trafil 10 na turnie i wygral pule , lol.Wszedl z niczym z 1,5 mln.
- Panterek
- -#aktywny

- Fanatyk
- -#VIP

-
dedoel
- -#aktywny

- maximus86
- -#VIP

dedoel pisze:jest swietnym graczem ale tez bardzo duzo ma szczescia, co oczwycsiei sie przydaje heh
dla mnie to on ma w 99% szczęście przez te jego zagrania
- eeleel
- -#aktywny

- maximus86
- -#VIP

eeleel pisze:Zastanawiasz sie ile on ma kasy ze pozwala sobie na takie zagrania. A czy nie na takich zagraniach wygrywa sie najwiecej, wtedy kiedy ze slabsza karta i szczesciem ogrywasz wydawalo by sie swietna reke przeciwnika?
oj źle zrozumiałeś moje wypociny
- AjApok
- -#aktywny

http://pl.youtube.com/watch?v=Si2q5f6h2nQ
te rozdanie wymiata
te rozdanie wymiata
-
GrzesVP
- LEGENDA

- AjApok
- -#aktywny

- Panterek
- -#aktywny

Po mojemu to rozdanie to bardzo dobry read Gusa. Dobrze określił rękę przeciwnika, i doszedł do wniosku, że warto zaryzykować. Patrząc z boku, i wiedząc co miał Esfandiari, no na dobrą sprawę nie miało znaczenia, czy Gus ma 10 8 suited, czy AK suited, tak czy siak byłby to coinflip. W momencie kiedy Antonio wszedł all-in pula urosła do mniej więcej 550.000, on musiał dołożyć jeszcze 350.000, co daje pot odds mniej więcej 1 do 1,6
Czyli mając pewny coin-flip sprawdzenie było poprawnym zagraniem.
Czyli mając pewny coin-flip sprawdzenie było poprawnym zagraniem.
- Fanatyk
- -#VIP

Komfort psychiczny to podstawa .Ma swiadomosc ze wpisowe nie zrujnuje jego majatku ba pewnei wejsciowki ma za free jako reprezentant pokerroomu (nie wiem jak to dokladnei wyglada).Potrafi nieźle czytac przeciwnikow i przy niemałym szczsesciu wychodzi cało
z wielu pod wzgledem strategicznym kiepskich zagran .
z wielu pod wzgledem strategicznym kiepskich zagran .
-
maciekp1987
- -#pretendent

- AjApok
- -#aktywny

- Tosiak
- -#VIP

Maximus - tu zapewne nie chodzi o jego budzet ani nci w tym stylu. Poprostu pewnie taka psychika, granie loose, loose agressive przychodzi mu z latwoscia. Wedlug mnei to jeden z ciekawszych graczy, ktory potrafi wejsc nawet z 27o-s majac pozycje, bo potrafi zrobic wiele z niczego (nie tylko dzieki dobremu boardowi).
Ci zawodowi gracze nie mysla jak my, bynajmniej jak wiekszosc z nas, nie mysla, ze AKs czy AA to znakomita karta i odrazu pushujemy [wiem, wiem, wiekszosc z nas juz z tego wyszla, no ale po czesci, szczegolnie gdy nas zzera stres, blindy, mamy malo zetonow w porownaniu do blindow (wg. nas)]. Gus oprocz dobrych readow, ma tez czesto szczescie, temu zawdziecza czesc sukcesow. Ale ile razy on pojawia sie na FT? Ile to filmikow z nim mozemy znalesc? W ilu waznych turniejach grywa i zachodzi daleko? najwyrazniej cos w jego grze jest... Tyle, ze on, jak kazdy dobry gracz zmienia style gry praktycznie co rozdanie, raz jest loose, raz tight, raz pasywny, raz ostro blefujacy. ... Kiedy ja taki bede :]? :d
Ci zawodowi gracze nie mysla jak my, bynajmniej jak wiekszosc z nas, nie mysla, ze AKs czy AA to znakomita karta i odrazu pushujemy [wiem, wiem, wiekszosc z nas juz z tego wyszla, no ale po czesci, szczegolnie gdy nas zzera stres, blindy, mamy malo zetonow w porownaniu do blindow (wg. nas)]. Gus oprocz dobrych readow, ma tez czesto szczescie, temu zawdziecza czesc sukcesow. Ale ile razy on pojawia sie na FT? Ile to filmikow z nim mozemy znalesc? W ilu waznych turniejach grywa i zachodzi daleko? najwyrazniej cos w jego grze jest... Tyle, ze on, jak kazdy dobry gracz zmienia style gry praktycznie co rozdanie, raz jest loose, raz tight, raz pasywny, raz ostro blefujacy. ... Kiedy ja taki bede :]? :d
- Oziris
- -#VIP

Dan Harrington napisał w swojej książce, że wiele zachowań graczy wygląda bezmyślnie gdy widzimy (jako oglądający) wszystkie karty jednak zagrania te są bardzo dobre. Najczęściej takie złudne wrażenie mamy oglądając graczy LAG lub jak sie określa graczy typu Hansen, Dwan, Minieri czy Sahamies graczy super aggresive/maniacs.
Sukces tych graczy opiera się oczywiście (poza olbrzymimi umiejętnościami analitycznymi) na tym, że nikt nie jest w stanie ich odczytać.
Nie mam zamiaru analizować rozdania full house vs quads, chociaż warto zwrócić uwagę na zachowanie Negeanu - mimo że ostatecznie sprawdził trochę czasu mu zajęło. Podejrzewam, że 99,99% ludzi dało by instant calla (a to jego "whaaat?" jest po prostu zwalające z nóg
).
Przeanalizujmy długookresowe skutki sprawdzenia re-raise'a all in z finałowego stołu na FT. Podejrzewam, że Hansen był pewien że jego ręka jest zdominowana i przypadkowy coin flip jaki mu się trafił był przypadkiem (oczywiście nie twierdze tego na 100% - mógł obstawiać Esfandiariego na małą parę). Według mnie Hansenowi nie chodziło o wygranie ręki, ani o wygranie tego turnieju tylko o "czarną renomę". Pewnie większość z was grała już dużo razy na FT w MTT i wie, że głównym źródłem dochodów jest tam kradzież blindów. Powiedzcie mi więc, który człowiek o zdrowych zmysłach widząc, że Hansen potrafi sprawdzić all inna przeciwnika który ma 2. stack na FT dużego turnieju z T8 spróbuje mu ukraść blindy kiedykolwiek i gdziekolwiek?:D
No i jeszcze na koniec z serii złote mysli: "I've got a ten high, so there is no way I'm gonna fold." - to zdanie po prostu wymiata wszystko
DD
Sukces tych graczy opiera się oczywiście (poza olbrzymimi umiejętnościami analitycznymi) na tym, że nikt nie jest w stanie ich odczytać.
Nie mam zamiaru analizować rozdania full house vs quads, chociaż warto zwrócić uwagę na zachowanie Negeanu - mimo że ostatecznie sprawdził trochę czasu mu zajęło. Podejrzewam, że 99,99% ludzi dało by instant calla (a to jego "whaaat?" jest po prostu zwalające z nóg
Przeanalizujmy długookresowe skutki sprawdzenia re-raise'a all in z finałowego stołu na FT. Podejrzewam, że Hansen był pewien że jego ręka jest zdominowana i przypadkowy coin flip jaki mu się trafił był przypadkiem (oczywiście nie twierdze tego na 100% - mógł obstawiać Esfandiariego na małą parę). Według mnie Hansenowi nie chodziło o wygranie ręki, ani o wygranie tego turnieju tylko o "czarną renomę". Pewnie większość z was grała już dużo razy na FT w MTT i wie, że głównym źródłem dochodów jest tam kradzież blindów. Powiedzcie mi więc, który człowiek o zdrowych zmysłach widząc, że Hansen potrafi sprawdzić all inna przeciwnika który ma 2. stack na FT dużego turnieju z T8 spróbuje mu ukraść blindy kiedykolwiek i gdziekolwiek?:D
No i jeszcze na koniec z serii złote mysli: "I've got a ten high, so there is no way I'm gonna fold." - to zdanie po prostu wymiata wszystko
- Panterek
- -#aktywny

Oziris pisze:Przeanalizujmy długookresowe skutki sprawdzenia re-raise'a all in z finałowego stołu na FT. Podejrzewam, że Hansen był pewien że jego ręka jest zdominowana i przypadkowy coin flip jaki mu się trafił był przypadkiem (oczywiście nie twierdze tego na 100% - mógł obstawiać Esfandiariego na małą parę). Według mnie Hansenowi nie chodziło o wygranie ręki, ani o wygranie tego turnieju tylko o "czarną renomę". Pewnie większość z was grała już dużo razy na FT w MTT i wie, że głównym źródłem dochodów jest tam kradzież blindów. Powiedzcie mi więc, który człowiek o zdrowych zmysłach widząc, że Hansen potrafi sprawdzić all inna przeciwnika który ma 2. stack na FT dużego turnieju z T8 spróbuje mu ukraść blindy kiedykolwiek i gdziekolwiek?:D
Przykro mi, ale w filmiku jest wyraźnie mowa, że call będzie równy niemal całemu stackowi Hansena. Czyli twoja teoria bierze w łeb, nikt nie zaryzykuje prawie całego stacka tylko w nadzieji że potem nie będą mu kraść blindów.