[FR] [NL25] [ZOOM] AKs

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 28 lut 2015, 02:28

CBet !!! Jakiego Ty lepszego flopa chcesz nie trafić ?! :) Bo z tych nietrafionych ten jest najlepszy.

Jak ja dostaję takiego flopa to zawsze mam to co na nim jest a przynajmniej zawsze mi w to wierzą o ile sami czegoś tam nie mają :D

Turn też rewelacyjny do beta.

A nawet river na udawanie przeczekanej karety.

Awatar użytkownika
Sliwa
-#VIP
-#VIP

Postautor: Sliwa » 02 mar 2015, 21:49

Slodziak pisze:cbetować nei chciałem, ale może na turn już powinienem?

nie rozumiem dlaczego nie chciałeś ?

grasz vs sb imo auto standard cbet flop ~40% , jak już tego nie robisz to delay cbet . Może powiesz dlaczego tak dziwnie to grałeś w dodatku na pozycji?

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 03 mar 2015, 09:56

ten jest idealną okazją do blefowania C/R :)

Jak chcesz zagrać z pozycją C/R skoro gość gra check flop check turn? :smile:

Imo spokojnie można tu zagrać dwie beczki a river ch/f.

A mój check i brak cbeta trochę go jednak zmartwić musiał.

Taką ścieżką chyba sam sobie dałeś większy powód do zmartwień, bo nie wiesz zupełnie co zrobić na river ;)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 03 mar 2015, 10:23

tylko kto i co tu foldnie na 2 beczki? 22?

imo tragiczny board do cbetu, chyba ze gosc folduje 60-70% do cbetu, ale wtedy nie ma zlych boardow :D

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 03 mar 2015, 10:50

karwek pisze:imo tragiczny board do cbetu

no żartujesz ?! Zacznij grać przy moich stołach, błagam :D

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 03 mar 2015, 11:02

a co chcesz wyrzucic cbetem? albo od czego dostac call?

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 03 mar 2015, 11:40

karwek pisze:a co chcesz wyrzucic cbetem

wszystko co nie ma 3 czy 9, jakiejkolwiek pary i over kart.

karwek pisze:albo od czego dostac call?

call to chcę dostać od wszystkich JT+, wyłączając pary.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 03 mar 2015, 12:16

iza_doria pisze:wszystko co nie ma 3 czy 9, jakiejkolwiek pary i over kart.

iza_doria pisze:call to chcę dostać od wszystkich JT+, wyłączając pary.

tylko ja to widze ze to sie kupy nie trzyma? :D chcesz wyrzucić karty od których jednocześnie tez chcesz dostać call? :D

Zrzucasz słabsze ręce, callują Cię lepsze, zgadza się? wiadomo ze na pary masz equity, ale zadna para nie foldnie tu na 1 bet a najczesciej tez i na 2

Awatar użytkownika
iza_doria
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: iza_doria » 03 mar 2015, 13:14

Karwek, czytanie ze zrozumieniem.

Chcę wyrzucić wszystko co nie ma 3 lub 9 (bo tego i tak nie wyrzucę), chcę wyrzucić wszystko co nie ma pary (bo tego tez nie wyrzucę) i chcę wyrzucić wszystko co nie ma over kart = over karty chcę zatrzymać, jak również miło byłoby zatrzymać wszystkie z przynajmniej jedną under typu 85 itp ale tego raczej nie zatrzymam (chociaż nie jestem taka pewna). Tu już chyba zakres wyczerpałam :)

Callują niech sobie JT, QT, KT, AT, QJ, KJ, AJ, AQ, KQ, even AK.

Na Boga, nie odpuszczam takich flopów prawie nigdy, co najwyżej sobie układam w głowie czy lepiej jak takiego flopa będę leadbetować czy ch/r. Potem się mogę zastanawiać co przeciwnik chce na tym uszyć, ale flop ma być mój w 90% przypadków :)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 03 mar 2015, 13:35

ja wole sprawdzić bet vs miss cb i zagrac wlasnie x/c czy juz ostatecznie x/r niz slepo cbetowac

zreszta własnie ja nigdzie nie napisałem ze będę odpuszczał, za czesto mamy tu best hand

ja tutaj spokojnie gram raise najczesciej z jakims trashem, zbieram tyle foldów ze głowa mała. Bo co robisz jak zagrasz cbet i dostaniesz raise? nie masz chyba zamiaru tego stackowac

Wróć do „Cash full ring”