[NL 50] AKs vs QJs

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

[NL 50] AKs vs QJs

Postautor: Albert » 21 gru 2008, 14:07

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;UTG2$50,14:na/na/na/na/na/na/na/na;MP1$13,38:na/na/na/na/na/na/na/na;Hero$11,25:///////;[/tg]
0,25/0,5 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: spam Elephant 0.66 by www.spam.com.

Preflop: Hero is MP2 with A:heart:, K:heart:
UTG2 calls $0,50, MP1 calls $0,50, Hero raises to $2,00, 5 folds, UTG2 calls $1,50, MP1 calls $1,50.

Flop: ($6,75) 7:heart:, A:diamond:, K:diamond: (3 players)
UTG2 checks, MP1 checks, Hero checks.

Turn: ($6,75) T:heart: (3 players)
UTG2 checks, MP1 checks, Hero bets $1,00, UTG2 calls $1,00, MP1 folds.

River: ($8,75) 4:club: (2 players)
UTG2 bets $5,00, Hero raises to $8,25 (All-In), UTG2 calls $3,25.

Final Pot: $25,25

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, asy i króle (Ah Kh)
UTG2 shows strit, do as (Qs Js)

UTG2 wins with strit, do as (Qs Js)

Proszę o komentarze, co źle zagrane.

PS. W trzy dni z 58$ zrobiłem 108$ w euforii przeszedłem na wyższe stawki, kilka rozdań, jak powyżej i zostało mi 25$ lol. Kolejna moja głupota. Wszystko to przez to, że chciałem szybko punkty wyrobić...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 11:15 przez Albert, łącznie zmieniany 1 raz.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 21 gru 2008, 14:28

Po Pierwsze Bet na flopie by wyeliminować wszystkich dobierajacych: strit i flush...
A Ty Tylko Check majac 2 najwyzsze pary po Turnie Ty masz drawa do koloru i 2 pary wiec tu jeszcze mocniejszy bet, widac po turnie Cie slowplayowal i poczekal na river.
Po Drugie Za duze stawki przy bankrollu 108$ rozumiem ze chcesz wejsc na wyzsze stawki by szybciej punkty nabic ale to bez sensu :)

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 21 gru 2008, 16:15

Wiem, na flopie, ale ja chciałem jak najwięcej od niego wyciągnąć :D Bądź co bądź, dwie pary A i K to w moim wypadku najsilniejszy układ (z trzy razy miałem kolor) ;] Czyli jednak powinienem na flopie stawiać i nie myśleć "a jak się wystraszy, to nie zarobię zbyt dużo". Na BB 0.20 nie ma szans, żebym bonusa wyrobił, nie bakrutując :D Przynajmniej na TonymG :]

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 21 gru 2008, 22:36

Slow play jest dobre, jak masz na flopie fula, karete, ewentualnie strita (jak nie jest sparowany board albo nie ma drawa do koloru).

Koloru z flopa nie lubie slowplayowac, chyba ze mam na lapie asa do tego flusha - inaczej mozna sie ladnie wymanewrowac jak dojdzie czwarta karta na stole.

Strita mozna - szczegolnie jak nie jest bardzo widoczny. Dwie pary, pare, seta - trzeba wolac kase od rywala. Jak ma draw to i tak zaplaci, a jak nie ma nic to i na river nic nie wyciagniemy.

Wróć do „Cash full ring”