[NL16] AKo

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL16] AKo

Postautor: Porcupin » 15 gru 2013, 10:06

Rozpoczynam więc cykl edukacyjny! Odznaczam sobie co bardziej problematyczne ręce do analizy w trakcie sesji, czas w końcu to wykorzystać. Błędy się mnożą i powielają, a tego nie chcielibyśmy! Dlatego będę wrzucał bardziej lub mniej regularnie łapki do analizy. No to do boju, cashowcy!

PokerStars-nielegalny-w-PL! No-Limit Hold'em, $0.16 BB (8 handed) - PokerStars-nielegalny-w-PL! Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

UTG+1 ($19)
MP1 ($6.06)
MP2 ($24.02)
CO ($17.37)
Button ($16)
SB ($28.57)
Hero (BB) ($16)
UTG ($13.51)

Preflop: Hero is BB with AObrazek, KObrazek
3 folds, MP2 raises to $0.48, CO calls $0.48, 1 fold, SB raises to $1.12, Hero raises to $3.36, MP2 calls $2.88, 1 fold, SB calls $2.24

Flop: ($10.56) QObrazek, KObrazek, 3Obrazek (3 players)
SB bets $1.60, What does the hero do?

Już przybliżam. MP2 to regular, często kombinujący, ale generalnie coś tam grający statami 18/14/1.5/3bet=6, fold to3bet=62, fold to squeeze as raiser z MP=56 (generalnie 65), 4bet range=2.9. CO to nit, nie muszę przybliżać co i jak - wiadomo, że na wszelką bardziej skomplikowaną akcję on ucieka, bo pewno calluje z niskimi/średnimi pocketami, średnimi asami, KQ, KJ, QJ i wszelkie tego typu. Co z SB - próbki rąk żadnej nie miałem, wiem, że był z Rosji ( :mrgreen: ), a ten jego squeeze to w zasadzie mówi mi wszystko - AK na niego to total ultra premium, a do tego jest chętny do stackowania się. Dla mnie jest to więc easy raise, który sprawdza MP2 i oczywiście nasz kochany SB, którego mamy na takim flopie w dupie. Jak jednak gracie w takiej sytuacji, mając za sobą jeszcze gościa na MP2?

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 15 gru 2013, 15:40

Na MSS robię shove w takiej sytuacji raczej... tutaj nie wiem czy nie powinien być fold preflop ze względu na OOP jak już to za słaby też 3bet powinien być w okolicach 4,5$ bo wcześniej było więcej graczy i fajnie jak zgarniesz to natychmiast a w dodatku masz niegotową rękę. Masz szczęście, że flop Ci pomaga i tu ręce które Ci grożą to QQ, KK choć ta druga mniej prawdopodobna. Wg mnie hero na flopie powinien betować za 7$ i czekać na rozwój akcji:)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 gru 2013, 00:32

Pokeregi pisze:Wg mnie hero na flopie powinien betować za 7$ i czekać na rozwój akcji:)

Tu już nie bardzo jest na co czekać bo po becie za 7$ jest pot commited.

Ja imo stackuję się i gram vs SB. No i oczywiście wkurwiam się i tiltuję jak mi pokaże KQ.

Jeśli nie boisz się SB, to MP2 gra tam raczej fit/fold, i imo on tam nie ma lepiej niż Ty, bo sprawdzać 4bet z KQ to raczej słaba opcja, a niewiele innych rzeczy do niego pasuje. Imo to ma jakieś 99-JJ, z którym IP chciał obejrzeć flop w multiwayu, choć drogo, no ale wydaje mi się że to spoko ręka to se callnie. Ewentualnie jakieś AQ może do niego pasować - wtedy pytanie czy chcesz to slowplayować i próbować wyciągnąć value jeszcze od niego, skoro SB to donk i może tam mieć dużo dziwnych układów. Ty masz blockera do kinga, więc tak z marszu w dupie nie jesteś.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 gru 2013, 09:20

Patrzę na to rozdanie również przez pryzmat jego specyfiki - tego typu sytuacja preflop zdarza się bardzo rzadko. Pamiętajmy, że MP2 nie gra jakoś wybornie preflop vs 3bety, sporo folduje, wybitnie dużo nie 4betuje. Oprócz tego, izoluję przecież minisqueezującego fisha, na którego jednak specjalnie dużo info nie mamy, co już daje mi bardzo mocny range, w zasadzie premium jest u mnie pewne na 100% dla każdego ogarniającego sytuację - ciężko mi w ten sposób grać jakieś średnie asy, może jeszcze pokusiłbym się tu o izolację z AQ, ale AJ już odpuszczam. Izoluję z QQ+, 88-JJ tylko calluje. Patrząc na to wszystko - z czym może callować MP2 sprawdzając 4beta za 21bb preflop i nie mając pewności, co tak naprawdę zrobi jeszcze SB?

Awatar użytkownika
lion_victor
-#VIP
-#VIP

Re: [NL16] AKo

Postautor: lion_victor » 16 gru 2013, 10:02

Porcupin pisze:Odznaczam sobie co bardziej problematyczne ręce do analizy w trakcie sesji

Ja tak na krzywy ryj chciałem tylko zapytać jak się to robi? :razz:

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 gru 2013, 10:18

A masz HM2? U góry masz okienko, pokazują Ci się ze trzy ostatnie rozdania, klikasz na jakieś prawym i możesz sobie je odznaczyć, również jako "bad beat", "suck out" i takie różne :D

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 16 gru 2013, 11:31

drynk pisze:Tu już nie bardzo jest na co czekać bo po becie za 7$ jest pot commited.
Racja. Shove w sumie jest tu lepszym rozwiązaniem bo może być odczytany jako semiblef.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 gru 2013, 11:36

Pokeregi pisze:
drynk pisze:Tu już nie bardzo jest na co czekać bo po becie za 7$ jest pot commited.
Racja. Shove w sumie jest tu lepszym rozwiązaniem bo może być odczytany jako semiblef.

Eee no z czym ja tam mogę semibluffować po takich akcjach preflop i takim boardzie? ;p

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 gru 2013, 11:44

Porcupin, sugerujesz że MP2 gra tutaj flat do 4betu z premium KK/AA licząc na to że wygra od kogoś cały stack, jak się zaczepicie o TP? Bo nie bardzo rozumiem czego innego możemy się tutaj bać.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 gru 2013, 11:47

Jop, mniej więcej coś takiego sugeruję :D Co sądzisz o tym pomyśle?

Pokeregi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Pokeregi » 16 gru 2013, 11:54

Porcupin pisze:Eee no z czym ja tam mogę semibluffować po takich akcjach preflop i takim boardzie? ;p

tzn bardziej mi chodzi o gracza z SB bo on tu się nie zastanawia co masz i może wrzucić jakieś gutshoty, OESD, Kx, Qx a takie zagranie może im się wydawać blefem

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 gru 2013, 11:57

A no z tym jełopem to wiadomo, easy play ;p

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 gru 2013, 17:13

Porcupin pisze:Jop, mniej więcej coś takiego sugeruję :D Co sądzisz o tym pomyśle?

No tylko wtedy pytanie, czy nie traktujemy tego jako cooler.

No bo jakie są potencjalne scenariusze:

4betujesz AK, dostajesz shove od MP2 i grasz fold?
4betujesz AK, dostajesz Call od MP2, trafiasz top range, ale wyrzucasz, bo wymyśliłeś, że on ma lepiej? :D

Wychodzi na to, że tej ręki nie da się dobrze zagrać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 16 gru 2013, 20:54

Właśnie dlatego ją tutaj wrzuciłem, bo stwierdziłem to samo co Ty :D Jakakolwiek decyzja na flopie oparta jest na wątłych podstawach łatwych do podważenia. Ja wziąłem pod uwagę jakąś tam dynamikę z nim i ogólną sytuację, która była dla mnie dosyć chora i złożyłem się po donkbecie fisha - postawiłem gościa z MP2 na trapowane AA/KK, z którymi chciał mnie zostawić w rozdaniu z racji dosyć oczywistego rangu, a także nie chcąc płoszyć fisha. Trochę się jednak pomyliłem, gościu trzymał QQ i wydaje mi się, że był to jeden z droższych set miningów w jego wykonaniu, bo chyba zdawał sobie sprawę, że preflop to miał maks flip. Chyba, że żył w przeświadczeniu, że on jest tam najmocniejszy. Wiadomo, QQ super ręka, ale bez przesady... Czy nie? :D

Wróć do „Cash full ring”