[NL][5$]AKo

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[NL][5$]AKo

Postautor: jon124 » 13 mar 2013, 23:35

fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em Tournament, 250/500 Blinds (4 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Button (t5,468)
SB (t904)
BB (t4,978)
Hero (UTG) (t2,150)

Hero's M: 2.87

Preflop: Hero is UTG with AObrazek, KObrazek
Hero ?? (All-In),

Buble przeciągał się nie miłosiernie ze względu na farta shortów, którzy co i rusz się odbudowywali. Jest jeden mega short, ale ma nie wiele mniej ode mnie. Na początku wydawało mi się, że popełniłem tu błąd jednak po sprawdzeniu nie wydaje mi się to oczywiste. Proszę o Wasze opinie.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 mar 2013, 10:43

Moja opinia - easy all-in!

Masz 4BB w stacku, zaraz wpadają na Ciebie blindy i zostanie Ci 2,5BB i przymusowy all-in z anytwo bez jakiegokolwiek folding equity. Fakt, że short ma niecałe 2BB, ale co jak się znowu fartownie podwoi? To Ty zostaniesz na lodzie. Dlatego nie ma co się zastanawiać, short niech sobie szczuruje Ty nie możesz sobie na to pozwolić.

Odpadniesz na bublu to trudno, decyzja o all-inie na pewno EV+ tutaj w longrunie.

PS po napisaniu powyższego zaglądam jeszcze raz do Twojego posta i... wtf? oczywiście, że easy all-in! :D

EDIT:
PS2
To, że AKo to tam jest easy push to wiedziałem i ja i Ty, tylko miałeś chwilą zaćmę "result oriented", ale sprawdziłem rozdanie w Nashu szybciutko i wyszło coś takiego:
ICM Nash Calculator
Czyli poprawny dochodowy push masz tutaj z 15.4% rąk: 55+ A3s+ A8o+ KTs+ KQo QJs co i tak wydaje mi się zbyt wąsko, ale pewnie kalkulator wie lepiej niż ja! :P

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 14 mar 2013, 11:32

Hmm to zależy jakie im range przypisujesz. Ja na wizzie sprawdziłem i pokazuje: 88+, ATs, AJo+ a ten zakres co Ty pokazałeś imo mocno na wyrost... Jesteś bądź co bądź na utg i masz za sobą 2 big stacki. Więc jakieś 50% sprawdzenia minimum. Fakt faktem, że teraz na chlodno wydaje mi się, że zadziałało na mój osąd to że przegrałem (z A2o nota bene od BTN) jednak zastanawiam się ciągle jaki jest tu maksymalnym range, z którym push jest EV+. Z drugiej strony jaki jest zakres, z którym EV jest największe bo to, że zagranie jest EV+ to wiesz, może być tak delikatny +, że fold będzie nawet lepszym zagraniem.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 14 mar 2013, 12:08

Po pierwsze, wejdź na tlena i mi odpisz.

Po drugie, jak wejdziesz w link, który podałem to NASH tam po prostu podaje range z jakim kto powinien pushować i z jakim sprawdzić jak zagrała push konkretna osoba. Czyli daje wszystkim "standardowe" range, które będzie "poprawne".

Po trzecie, co do Wiza to sprawdzę jak się dorobię i im range konkretny trzeba by było podpiąć, aczkolwiek to że jest tam bigstack z 5k żetonów to nie znaczy, że wrzuca 50%, nie dałeś statów może któryś to murek? :P

Po czwarte, skoro ustawiłeś range przeciwników w Wizie i wyszło Ci push z 88+, ATs, AJo+ to nadal AKo to easy push. W ogóle jakoś mi się za wąsko to wydaje, jesteś na CO to fakt, ale blindy masz tak wysokie, że nawet 2 kółek nie przeżyjesz i tracisz zupełnie pole manewru po 1 kółku już, więc nie wyobrażam sobie żebym miał tutaj zrzucić 77 czy 66 :P Nie ma czasu na czekanie na lepszą rękę.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 14 mar 2013, 12:20

Spiegol, ludzie niektórzy pracują przed południami :P Odpisze jak wrócę do hawiry.
Nie dałem statów bo coś mnie konwerter w trąbę zrobił i ostatatecznie zapomniałem. Generalnie zwodnicy słabi więc dobierane zakresy Nasha są imo bez sensu bo żadna ryba nawet po części się do nich nie stosuje więc należy dobierać własne. Niestety wizz też ma tą wadę, że nie można dobierać rąk "manualnie" a jest tylko suwak :/

blade08111991
-#VIP
-#VIP

Postautor: blade08111991 » 17 mar 2013, 10:06

Easy all in . Masz tu doze fold equity . tylko short cie pewnie sprawdzi ale on ma juz taki szeroki range ze mysle ze nawet j9o wchodzi w gre. Decyzja mysle ze poprawna.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 17 mar 2013, 10:20

przecież to rozdanie na beke wrzucone :)
tu tylko Soya nie wrzuca swoich 4bb

Wróć do „Sit'n Go full ring”