[NL][1.20$] AKo

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

[NL][1.20$] AKo

Postautor: JimBeam » 09 cze 2010, 10:44

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-59667298-35
played at "Table #3" for USD TC from 2010-06-09 04:36 until 2010-06-09 04:37

Seat 2: 13tzametti (775 in chips)
Seat 3: J0hny22 (5,335 in chips)
Seat 4: purkio28 (3,540 in chips)
Seat 5: Jim007Beam (3,160 in chips)
Seat 7: triapkas (2,540 in chips)
Seat 8: MISSBANDITO (1,210 in chips)
Seat 9: GrigoriosA10 (4,715 in chips)

ANTES/BLINDS
purkio28 posts small blind (75), Jim007Beam posts big blind (150),

PRE-FLOP
triapkas folds, MISSBANDITO folds, GrigoriosA10 calls 150, 13tzametti folds, J0hny22 folds, purkio28 folds, Jim007Beam raises to 450, GrigoriosA10 calls 450.

FLOP [board cards: KS,QS,JS ]
Jim007Beam bets 500, GrigoriosA10 raises to 1,000, Jim007Beam calls 1,000.

TURN [board cards: KS,QS,JS,AC ]
Jim007Beam checks, GrigoriosA10 bets 3,265 and is all-in, Jim007Beam ???

Na ręce trzymałem Asa kier i Króla karo .Co robicie w tym momencie? Sitek 30 osobowy flop całkowicie zbił mnie z tropu :mrgreen: . Na gracza 0 readów. Czy nie popełniłem błędu checkiem na turnie?

Awatar użytkownika
dadzio10
-#VIP
-#VIP

Postautor: dadzio10 » 09 cze 2010, 13:57

Wydaje mi się ,że byłeś w dupie mógł mieć tą T albo już gotowy kolor

Na pewno na flopie bym nie calowal tylko albo wrzucam allina albo pasuje :P callowanie tego nic Ci tu nie daje bo nie masz pojęcia co on może tam mieć :P Znając mnie nie lubię pasować takich sytuacji więc wrzucam :D

Ale również można to zrzucić :P Przecież AK to znowu nie jest taka mocna ręka a naprawdę jest dużo rąk które mogą Cie bić

Ja bym to sprawdził za cenę reada na kolesia :D

Awatar użytkownika
krzysiekmiszcz
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: krzysiekmiszcz » 09 cze 2010, 14:26

Ja bym tutaj zagrał na flopie bet/fold. Dlaczego? Masz tylko TPTK, na stole leży milion drawów. Taki minraise na tych stawkach zazwyczaj oznacza siłę. Gość open limpuje, więc easy mógł mieć T9, QJ, KQ, KJ, AT, kolor z niskich kart itd. IMO dla mnie easy fold.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 09 cze 2010, 17:16

Mniejsza o turn, ale powiedz mi czego sie spodziewałeś jak dostałeś reraise na flopie? Że na turn spadnie K, albo że koleś poczeka?

Po prostu po call stawałeś sie pot comited i niemal na pewno można było się spodziewać akcji na turnie. Jak dla mnie nie powinno być takiej akcji na flopie, bardzo słabo rozegrany flop zemścił się na turnie.

Ze względu na wysokość buy ina na turnie grałbym call.

Awatar użytkownika
JimBeam
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: JimBeam » 09 cze 2010, 18:12

Callnąłem bo myślałem, że rozpoznał mój bet jako c-bet, ale chyba tak nie było. :mrgreen:

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 09 cze 2010, 18:20

Siema

A ja chciałbym zapytać co myślą doświadczenie gracze o samym bet na flopie. Zagrałeś za pół puli i w ten sposób moim zdaniem dałeś sygnał, że boisz się o choćby gotowy flop więc może koleś po prostu chciał Ci wybluffować lub miał też jakiegoś niskiego K i szarżował (co często zdarza się na niskich stawkach). Zastanawiam się co by zrobił gdybyś zrobił overbet. Wydaje mi się, że miałbyś wtedy większe nieco pojęcie o tym co może przeciwnik mieć.

Pozdrawiam

dam1anov
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dam1anov » 09 cze 2010, 18:36

JimBeam pisze:Callnąłem bo myślałem, że rozpoznał mój bet jako c-bet, ale chyba tak nie było. :mrgreen:

Zatem w takiej sytuacji zakładasz, że jesteś z przodu - a to mimo wszystko dosyć ryzykowne założenie na tym boardzie :smile: . Skoro jednak jest słabszy, to najlepszą decyzją jest wrzucić pozostałą część stacka do puli, no ewentualnie jeszcze zamknąć przy tym oczy :wink: . Z uwagi na naprawdę niewielką liczbę "czystycch" outów, o ile w zasadzie można o nich mówić w tej sytuacji :wink: , Twoja ręka to już w zasadzie made hand. Ma się zatem utrzymać aż do river, nie wzmocnić na 2 pozostałych streetach.

Masz zresztą przykład z turn - spada niepikowy as, a Ty zamiast powiedzieć sobie w duchu "yes, yes, yes" :wink: , masz decyzję do podjęcia. A przecież Twoja ręka się jeszcze poprawiła.

Dla mnie TPTK to też bardzo trudny układ do zrzucenia - od jakiegoś czasu staram się jednak opanować emocje, i na chłodno ocenić realną siłę swojej ręki. I jednak też daje się go zrzucić, choć nie wyzwala to przyjemnych doznań :wink: .

jon124 pisze:(...)Zagrałeś za pół puli i w ten sposób moim zdaniem dałeś sygnał, że boisz się o choćby gotowy flop więc może koleś po prostu chciał Ci wybluffować lub miał też jakiegoś niskiego K i szarżował (co często zdarza się na niskich stawkach). Zastanawiam się co by zrobił gdybyś zrobił overbet. Wydaje mi się, że miałbyś wtedy większe nieco pojęcie o tym co może przeciwnik mieć.

Rozmiar betu był dobry - wystarczająco duży, żeby wyrzucić ręce dla których board był jeszcze mniej korzystny, a wystarczająco mały żeby móc się samemu zrzucić na raise.

Pomyśl - grasz overbet w takiej sytuacji, żeby siać terror i zniszczenie :wink: . A Twój przeciwnik już może mieć o wiele lepiej; od dwóch par aż po pokera królewskiego. On zatem zagrywa raise AI i co? Nie wrzucasz pozostałych żetonów do puli, by potem zagrać push z any two, czy opłacasz jego lepszą rękę?
Oczywiście scenariusz, który nakreśliłeś jest teoretycznie możliwy. Zastanów się jednak - w ilu takich sytuacjach TPTK jest lepszym układem? Moim zdaniem w bardzo niewielu, na tyle niewielu że nie warto się przekonywać za cenę całego stacka, czy akurat tego przeciwnika poniosła ułańska fantazja lub miał mega reada.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 09 cze 2010, 21:01

Dzięki za odpowiedź, na pewno daje mi dużo do myślenia. To co napisałem wiąże się wyłącznie z tym, że sam gram na takich stawkach i nie jednokrotnie takie właśnie popisy szarży jak nakreśliłem wcześniej przy stolikach, a zwłaszcza sng (tym bardziej wieloosobowych) widziałem. Jednak faktycznie rzecz warta przemyślenia.

Pozdrawiam

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”