drynk pisze:Także spokojnie gość może uznać tutaj AT-AK za godne stackowania na tym flopie .
kolo gra 13/10 jako trzeci gra call w spocie multiway z BB a ty u niego widzisz AT ?
ciekawa analiza
przydalyby sie jego staty z gry na BB i SB, check/raise i raise cbeta OOP, poza tym WWSF i WTSD,ale skoro nie ma..
po pierwsze:
- jaki on ma calling range z preflopa ?
dalej:
- czy flop trafil w jego range ?
- z czym moze grac ch/r ?
- jak wrzucimy stacka jakie rece z preflopa nas sprawdza, ktore bijemy ?
- jak on widzi nasz range (ile podbijamy z MP1) ?
napisz to sobie, wrzuc do pokerstove jego zasieg i zobacz jakie masz equity.
ja na flopie gram call bo raise/stackoff wyrzuca rece ktore bijemy, np: JJ-KK - które mógł tak zagrać (ciekawy blef bo calluje nas tylko ręka typu Ax, set, rzadko goły FD), za callem przemawia to, ze mamy pozycje.
na turnie gdy gra check, gram bet za ok 55% pota (tyle wystarczy, bo nie sprawdza/raisuje nas nic co nie jest setem, Ax lub ewentualnie uzupełnionym kolorem, reszta rąk się zrzuci)
gdy gra lead to zrzucam - bez sensu wrzucać kase do spota mając tylko TPTK, szukam lepszych do wygrania stacka
dryniu pytanko do Ciebie ile ty wygrywasz kasy mając TP skoro tak ochoczo bez analizy calling range z preflopa wrzucasz stack na flopie pełnym draws nie mając żadnego z redraws ?
czy to nie jest myślenie, cos mam to napierdalam, a co mi tam, na pewno mam lepiej