TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, R5-10271319-522
played at "Osijek" for USD RM from 2009-12-01 11:33 until 2009-12-01 11:34
Seat 1: gigmac ($11.64 in chips)
Seat 2: shadow71100 ($1.85 in chips)
Seat 3: AnnaSui ($10.64 in chips)
Seat 4: netsrot ($4.43 in chips)
Seat 5: Winamaxgirl ($13.25 in chips)
Seat 6: v1nch3nzz ($1.70 in chips)
Seat 7: meimar86 ($6.44 in chips)
Seat 8: augosto ($1.20 in chips)
Seat 9: tommko1 ($7.35 in chips)
Seat 10: XCRESUS2300X ($2.04 in chips)
ANTES/BLINDS
tommko1 posts blind ($0.05), XCRESUS2300X posts blind ($0.10).
PRE-FLOP
gigmac calls $0.10, shadow71100 folds, AnnaSui folds, netsrot calls $0.10, Winamaxgirl calls $0.10, v1nch3nzz folds, meimar86 calls $0.10, augosto folds, tommko1 raises to $0.60, XCRESUS2300X folds, gigmac folds, netsrot folds, Winamaxgirl calls $0.60, meimar86 folds.
FLOP [board cards: 2S,3S,TS ]
tommko1 bets $1.20, Winamaxgirl calls $1.20.
TURN [board cards: 2S,3S,TS,2H ]
tommko1 checks, Winamaxgirl checks.
RIVER [board cards: 2S,3S,TS,2H,AS ]
tommko1 bets $2, Winamaxgirl calls $2.
SHOWDOWN
tommko1 shows [ AH,KH ]
Winamaxgirl shows [ QH,JS ]
Winamaxgirl wins $7.60
nie potrafię ocenić tego rozdania, czy ten gość miał oddsy do tego, żeby mnie sprawdzić ??
zaznaczam, że nie pokazywałem marginalnych rąk, tylko same mocne (pary, AK, AQ, AJ itd)
czy mimo, że po flopie nic nie miałem powinienem zagrać dalej kontynuacyjny?
[NL][10$] AK z SB
- firesparrow
- -#aktywny

W/g mnie (nie jestem specem od cashówek), ale błędem było postawienie 2$ po riverze.
Nie ważne czy miał oddsy czy nie (na niskich stawkach trzeba sie spodziewać dziwnych zagrań).
Stawiając 2$ na koniec w sumie nic nie zyskiwałes a tylko ryzykowałeś.
Po sprawdzeniu c-beta mozna sie było domyslić ze prawdopodobnie drawuje (gotowy flush raczej by cie przebił), a więc jak juz spadł 4 pik nic nie zyskiwałeś obstawiając, po twoim becie spasuja tylko rece które pokonujesz a sprawdzi cie na tych stawkach prawie każdy flush (a to że wszedł preflop oznaczało ze ma raczej wysokie karty).
Podsumuwując gdyby gośc spasował po 2$ to prawdopodobnie i tak bys wygrał po przeczekaniu i showdawnie tą samą pulę, a stawiając 2$ tylko nie potrzebnie ryzykowałeś bo cie sprawdzi tylko lepsza reka.
Nie ważne czy miał oddsy czy nie (na niskich stawkach trzeba sie spodziewać dziwnych zagrań).
Stawiając 2$ na koniec w sumie nic nie zyskiwałes a tylko ryzykowałeś.
Po sprawdzeniu c-beta mozna sie było domyslić ze prawdopodobnie drawuje (gotowy flush raczej by cie przebił), a więc jak juz spadł 4 pik nic nie zyskiwałeś obstawiając, po twoim becie spasuja tylko rece które pokonujesz a sprawdzi cie na tych stawkach prawie każdy flush (a to że wszedł preflop oznaczało ze ma raczej wysokie karty).
Podsumuwując gdyby gośc spasował po 2$ to prawdopodobnie i tak bys wygrał po przeczekaniu i showdawnie tą samą pulę, a stawiając 2$ tylko nie potrzebnie ryzykowałeś bo cie sprawdzi tylko lepsza reka.
- Zawisza
- -#aktywny

Re: [NL][10$] AK z SB
tommko pisze: czy ten gość miał oddsy do tego, żeby mnie sprawdzić ??
czy mimo, że po flopie nic nie miałem powinienem zagrać dalej kontynuacyjny?
oddsow moze i nie mial - ale jest dodatkowe pojecie jak implaied pot odds
a flop jest zdeka sredni do Cbeta. No i bet na river nie potrzebny raczej check/fold