[FR] AK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
arsze
-#zwykly
-#zwykly

[FR] AK

Postautor: arsze » 23 kwie 2008, 11:58

Oto przykład mojego rozdania granego dziś w turnieju, gdzie moje karty poległy z parą dziesiątek. Jakbyście to zagrali?

arszenick was dealt: Ac - Kd

hoocee21 Call (25.00)
eitanf Fold
zorkiy Fold
Smaragdi Fold
hamfa Fold
boyanakiev Raise (50.00)
arszenick All-In (1,795.00)
Sinisa-bt Fold
JJGG Fold
hoocee21 Fold
boyanakiev All-In (485.00)
arszenick Payback (1,260.00)

Flop 6h - Qc - Td
Turn 6h - Qc - Td - 4d
River 6h - Qc - Td - 4d - 9s

boyanakiev shows: Ts - Th (three of a kind, tens)
arszenick shows: Ac - Kd (high card ace)

boyanakiev wins: 1,135.00 (with three of a kind, tens)
Ostatnio zmieniony 06 paź 2009, 23:22 przez arsze, łącznie zmieniany 1 raz.

SonGoStarN1
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: SonGoStarN1 » 23 kwie 2008, 13:37

tak samo jak ty. para dziesiatek to nie jest karta na all ina preflop w przypadku kiedy gracze maja podobny stack, tutaj twoj przeciwnik mial ponad 3 razy mniejszy stack wiec jak najbardziej all in z jego strony. zabraklo szczescia, trudno ale rozegrane poprawnie wg mnie. na samo rozegranie dobrze reki wplywa jeszcze duzo wiecej czynnikow np: pozycja przy stole, sposob gry przeciwnikow, w jakiej fazie jest turniej itd.

lies85
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: lies85 » 23 kwie 2008, 16:43

Zgadzam się z przedmówcą. Pozycja, faza turnieju... niemniej, zagrałbym tak samo.

titanum
-#VIP
-#VIP

Postautor: titanum » 23 kwie 2008, 16:48

według mnie należało jak najtaniej obejżeć flopa i tyle można chyba powiedzieć po Twój przeciwnik po prostu trafił dobry układ i nie ma czego analizować bo chociaż AK to dobre karty startowe to jednak przy allinie pre-flop nie dają ci pewności że rozdanie wygrassz.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 23 kwie 2008, 18:53

titanum90 pisze: AK to dobre karty startowe

Cos chyba jednak w tym jest, ze na AK mowi sie Anna Kurnikowa. To jest tak zdradliwa reka, cholernie kusi zeby wchodzic wysoko a potem niestety ta silna reka przynosi nam porazke. Jak tylko dostaje AK to staram sie nie podbijac jak to mozna robic z silną reką a jedynie czekac na rozwoj wydarzen. Czyli w zasadzie tani flop, jesli nic nie wpada na nim (lub nawet drawa to strita/flusha nie ma) to odkladam tą piekną karte.

Kiedy bym to zagral tak jak ty ? Jesli gralbym rowniez turniej, ale co wazniejsze - freeroll. Ostatnio na darmowych turniejach przyjalem taktyke wchodzic bardzo wysoko na pre-flopie tylko z wysokimi kartami, reszte od razu pasuje. czyli freeroll na szalenca, wtedy tez allin :wink:

Awatar użytkownika
googer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: googer » 23 kwie 2008, 18:59

w ogóle ostatnio zmieniam swój styl gry i nie gram all in na pre flopie nawet z AA.. lepiej podbić mocno i zobaczyć flop - jeśli flop "nie szkodzi" nam to możemy kontynuować all in
1010 vs AK.. 1010 to zawsze para i jakaś gotowa ręka.. a z AK musimy liczyć na to, że coś dojdzie
warto zagrać takie coś all in jedynie jak się jest na szarym końcu i ma się short stack'a
lub gdy się sprawdza z big stackiem jakiegoś short'a :D

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 23 kwie 2008, 19:37

googer pisze:lepiej podbić mocno i zobaczyć flop - jeśli flop "nie szkodzi" nam to możemy kontynuować all in

Ja wlasnie tak nie robie nigdy, moze powinienem zmienic swoje nastawienie jesli cos takiego uwazam za niepoprawne no ale sam nie wiem... Jesli mam karte, z ktorą moglbym wejsc all-in to robie to od razu, lepiej wchodzic i liczyc ze ktos nas sprawdzi a potem w otwarte karty po kolei niech wchodzi flop, turn i river. Albo all-in albo gram dalej nie podbijajac jednak wtedy tak mocno i zobaczyc flop po tym jak nas ktos sprawdzi. Bo po pierwsze : co jesli flop mi zaszkodzi ? Podbilem mocno, zasugerowalem juz cos, trzeba grac dalej. A po drugie - jesli nam zaszkodzil, to komus pomogl. Jesli koles z blotkami mialby dostac strita a ja przegrac po mocnym wejsciu na pre-flopie z monsterem w reku, no to daloby mi to do myslenia. Przeciez jesli wszedlbym all-in na preflopie to z tymi blotkami (kit, ze daly mu pozniej jak sie okazalo strita) gosc by raczej spasowal, wszedlby w all in ktos mający pocket pair albo ktos majacy karty w podobie do moich. Lepiej od razu silowac sie tylko z nim, niz z gosciem ktoremu smieci dadzą uklad czyli zrobi cos z niczego.

Dobry flop wazny jak karta - jesli z dobrą kartą w reku zaryzykujemy zobaczenie flopa, to tego flopa zobaczy ktos jeszcze, ktos kto liczyl ze wlasnie te 3 karty na stole mu pomogą. To tez jest ryzyko.

Awatar użytkownika
zielony0528
-#VIP
-#VIP

Postautor: zielony0528 » 23 kwie 2008, 20:50

1010 -jedyna opcja to granie all-in na pre-flopie zeby przeciwnik nie zobaczyl flopa nawet z wczesnej pozycji (wiec twoj przeciwnik nie byl najwyzszych lotow bo z takim stackiem to tylko all-in z 1010)i zgadzam sie z zupelnoscia z titanum90 bylo trzeba obejrzec flopa jak najtaniej co to jest AK to jest nic juz lepsze 22 na rece Twoj przeciwnik lekko raisuje a Ty od razu walisz all-in tak gra fish i ja kocham takich graczy:) bo predzej czy pozniej sie nadziejesz no i sie nadziales bylo trzeba dac zwyczajnie call

dedoel
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dedoel » 25 kwie 2008, 20:41

a ja bym obejrzal flopa no..AK to nic wielkiego tka naprawde przeciez nie masz nawet zadnej parki..AK to karta ktora daje niesamowicie wielkie mozliwosci jesli cos ci dojdzie ale musi dojsc

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 25 kwie 2008, 22:02

A mi sie wydaje że dobrze było by zrobić reraise tak do 4-5xBB ponieważ mając AK i 3 razy tyle żetonów co przeciwnik to spokojnie możesz z nim wchodzić all in z AK. Tylko co by było gdyby za tobą siedział gość i miał AA albo KK. Wtedy jak wszedłeś przed nim all in,a on sprawdza to masz po turnieju.Natomiast robiąc call dajesz dobre oddsy gością z connectorsami czy innym dziadostwem. I mogą wejśc i coś trafić.
Przykłądowo gdybyś podbił tak jak mówie a za tobą gość wchodzi all in(dajmy na to że to bigstack) i short stack all in to wtedy fold nawet taką reke jak AK.
Pozdro

gospi85
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: gospi85 » 26 kwie 2008, 11:32

foldowałem już mnustwo razy AK po akcjach przede mną i mi sie opłaciło,jest to monster ale ostrożnie

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”