fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker Game #21385037901: Table Supercharger (6 max) - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 12:10:04 ET - 2010/06/05
Seat 1: Byronson ($85.85)
Seat 2: PureEvo ($144.70)
Seat 3: XIsoothsayerIX ($55.65)
Seat 4: 0apollo150 ($8.50)
Seat 5: Psi ($28.10)
Seat 6: legfe ($60.20)
legfe posts the small blind of $0.25
Byronson posts the big blind of $0.50
The button is in seat #5
*** HOLE CARDS ***
Dealt to legfe [Ac Ks]
PureEvo folds
XIsoothsayerIX calls $0.50
0apollo150 folds
Psi folds
legfe raises to $2.50
Byronson folds
XIsoothsayerIX calls $2
*** FLOP *** [Jc Ah 5s]
legfe bets $4.50
XIsoothsayerIX has 15 seconds left to act
XIsoothsayerIX calls $4.50
*** TURN *** [Jc Ah 5s] [As]
legfe bets $11
XIsoothsayerIX calls $11
*** RIVER *** [Jc Ah 5s As] [9h]
legfe bets $28
XIsoothsayerIX raises to $37.65, and is all in
legfe calls $9.65
*** SHOW DOWN ***
XIsoothsayerIX shows [Ad Jd] a full house, Aces full of Jacks
legfe mucks
XIsoothsayerIX wins the pot ($108.80) with a full house, Aces full of Jacks
*** SUMMARY ***
Total pot $111.80 | Rake $3
Board: [Jc Ah 5s As 9h]
Seat 1: Byronson (big blind) folded before the Flop
Seat 2: PureEvo didn't bet (folded)
Seat 3: XIsoothsayerIX showed [Ad Jd] and won ($108.80) with a full house, Aces full of Jacks
Seat 4: 0apollo150 didn't bet (folded)
Seat 5: Psi (button) didn't bet (folded)
Seat 6: legfe (small blind) mucked [Ac Ks] - three of a kind, Aces
Coś źle zrobiłem? Tak naprawdę powinienem się skapnąć, że ma mocną rękę po timing tellu na flopie. ;s
[NL50] AK
- alekspolak1
- -#VIP

Zauwaz ze w poprzedniej analizie napisales ze sie nie zgadzasz z moja analiza i podbiciem pre flop nawet o 5BB....
Sam tyle podbiles, rozumiem ze zupelnie inna pozycja ale jakby nie patrzec zaprzeczasz samemu sobie w tamtej analizie i w tym rozdaniu
Co do samego rozdania moim zdaniem bardzo ciezko bylo zrzucic ta reke... Musialbys miec niezle informacje o graczu.
Moze napisz cos wiecej o graczu bo tak na sucho ciezko analizowac
legfe pisze:Alekspolak1, co to za raise 5xbb preflop? Standard to 3,5-4xbb.
Sam tyle podbiles, rozumiem ze zupelnie inna pozycja ale jakby nie patrzec zaprzeczasz samemu sobie w tamtej analizie i w tym rozdaniu
Co do samego rozdania moim zdaniem bardzo ciezko bylo zrzucic ta reke... Musialbys miec niezle informacje o graczu.
Moze napisz cos wiecej o graczu bo tak na sucho ciezko analizowac
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Aleks, kolega ma limpera przed soba ktorego izoluje, takze podbija 4BB, nie 5. I takie dosc duze podbicie w tym wypadku jest dobre, z AK chcemy wrzucic jak najszybciej sporo kasy zeby budowac pot i pozniej latwiej przejac stack limpera (z reguly slabego gracza).
Informacji o graczu miec nie bedziemy, bo to rush poker. Rozdanie zagrane moim zdaniem w porzadku, cooler. Ewentualnie mozna by zrobic hero fold do reraisa allina, bo tutaj jestes w plecy, nie ma innej opcji. Tyle ze do takiej puli 10 euro juz raczej jestesmy zobligowani dorzucic, na wypadek gdyby rywal jednak mial to AQ, A rag. Ale od tych rak dostajesz 95% call od tego typu graczy.
btw. legfe te JJ na sparowanym kolorowym boardzie imo powinienes wyrzucic do mojego schova
Bo to chyba z Toba to rozdanie mialem? Teraz dopiero skojarzylem ze to mogles byc Ty.
Informacji o graczu miec nie bedziemy, bo to rush poker. Rozdanie zagrane moim zdaniem w porzadku, cooler. Ewentualnie mozna by zrobic hero fold do reraisa allina, bo tutaj jestes w plecy, nie ma innej opcji. Tyle ze do takiej puli 10 euro juz raczej jestesmy zobligowani dorzucic, na wypadek gdyby rywal jednak mial to AQ, A rag. Ale od tych rak dostajesz 95% call od tego typu graczy.
btw. legfe te JJ na sparowanym kolorowym boardzie imo powinienes wyrzucic do mojego schova
- alekspolak1
- -#VIP

-
piotrek_nowy
- -#VIP

Jesli limper wrzucil martwa kase w pule to nasz raise preflop powinien byc odpowiednio wyzszy. Jesli naszym standardem jest podbicie o powiedzmy 4BB, to przy 1 limpie podbijamy o 5 BB, przy dwoch limpach o 6BB itd. Tak to wyglada standardowo.
Faktycznie podbijamy o 5BB, ale limper powoduje ze liczmy to podbicie jako standardowe 4BB.
Ciezko to ubrac w slowa, ale mysle ze kazdy wie o co mi chodzi
Faktycznie podbijamy o 5BB, ale limper powoduje ze liczmy to podbicie jako standardowe 4BB.
Ciezko to ubrac w slowa, ale mysle ze kazdy wie o co mi chodzi
- alekspolak1
- -#VIP

-
piotrek_nowy
- -#VIP

- alekspolak1
- -#VIP

-
legfe
- -#aktywny

Dalej uważam, że raise otwierający 5xbb jest niestandardowy. Ja raisując 5xbb miałem limpera przed sobą, więc to inna sytuacja od poprzedniej.
Możliwe, że to mój brat bo gra na moim koncie ;P
piotrek_nowy pisze:btw. legfe te JJ na sparowanym kolorowym boardzie imo powinienes wyrzucic do mojego schovaBo to chyba z Toba to rozdanie mialem? Teraz dopiero skojarzylem ze to mogles byc Ty.
Możliwe, że to mój brat bo gra na moim koncie ;P
- alekspolak1
- -#VIP

- justnutsbaby
- -#aktywny

-
piotrek_nowy
- -#VIP