[NL] [FR] [10$] [FREEZOUT]AK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 26 lip 2009, 15:30

skuter granie nieobliczalnie oto chyba chodzi w pokerze, ale to nie ja grałem jak coś

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 26 lip 2009, 15:44

yerzy33, zgadzam sie z Tobą, dlatego też nie chce wypowiadać się za kolegę. Gdybym bezbłędnie potrafił go odczytać to może zagrałbym call, jednakże chcąc być bez niego w rozdaniu, które nomen omen by wygrał sprawdzając mojego all ina wolałem go izolować.

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 26 lip 2009, 15:48

Nieobliczalny czy nieobliczalny ale dobry gracz w takiej sytuacji z KQ musi wiedzieć, że jest way behind. W takiej sytuacji ma prawdopodobnie od 10% do 20%(może nawet trochę za dużo) na to, że wygra więc call na miejscu gracza z MP jest nieopłacalny i powinien to zrzucić co zrobił i chwała mu za to =)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 26 lip 2009, 16:39

sextasy, ironia byla niepotrzebna, rownie dobrze w nastepnym rozdaniu moglem krasc z dowolna reka w przypadku foldow do mnie.

Tak na marginesie http://www.youtube.com/watch?v=umf0ZUFkJqY

Wydaje mi sie ze tutaj wszystko zalezy od tego w jakim stopni chcesz gamblowac i jakiego rodzaju graczem jestes.

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 26 lip 2009, 17:17

Mlody pisze:sextasy, ironia byla niepotrzebna, rownie dobrze w nastepnym rozdaniu moglem krasc z dowolna reka w przypadku foldow do mnie.

Gorzej jak na SB/BB siedzi Big Stack więc raczej nie ukradniesz z anytwo ;]

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 26 lip 2009, 18:26

sextasy pisze:nie ukradniesz z anytwo ;]

kradziez generalnie polega na graniu z any two :P

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 26 lip 2009, 18:41

Mlody pisze:
sextasy pisze:nie ukradniesz z anytwo ;]

kradziez generalnie polega na graniu z any two :P

I tutaj mam pytanie. Do doświadczonych graczy :)

Czy opłaca się kraść żetony w późnej fazie turnieju z np. 27 będąc na buttonie? A przed sobą mamy osobę z wyższym stackiem. I akurat ryzykujemy odpadnięciem na bublu.
Na spam natrafiłem na tabelkę gdzie są rozpisane ręce z jakimi można kraść :D
Tylko, że tam artykuły są pisane beznadziejnie i nigdy nie są tłumaczone ich racje. Nigdzie nie wyjaśniają dlaczego.

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 26 lip 2009, 18:44

Kradzież na shorcie Bigstackowi z 72off ? Nie dzieki xD

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 26 lip 2009, 19:01

sextasy pisze:Kradzież na shorcie Bigstackowi z 72off ? Nie dzieki xD

A takie cos jak rozpiski z czym mozna krasc? CZy to nie jest przypadkiem przerost formy nad trescia? Kradziez chyba powinna polegać na wyczuciu stolu, a nie na tym co trzymamy?

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”