[NL] [FR] [FREEROLL] AK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
hzl-
-#pretendent
-#pretendent

[NL] [FR] [FREEROLL] AK

Postautor: hzl- » 22 maja 2009, 23:10

Konichiwa, bitches, jak to powital fanow pewien piosenkarz niegdys w USA.
Mam tutaj takie oto zagranie, nie wiem czy to bad bead, czy glupia gra kolegi, sami to ocenicie. Tak wiec byla to pozna faza freerolla na ps z pula 250$, gdzie zostalo nas 140 i czesc fishow poleciala na alfa centauri.
Blindy 350/700 ante 25 o ile mnie pamiec nie myli, w stacku mam ~11,5k. Rozdanie sie zaczyna, dostaje AK na reke na pozycji BB, koles z utg daje call, ktos jeszcze callnal i sytuacja dochodzi do mnie. Ja wale bet x4bb, koles z utg robi nieznaczny raise (mial podobny stack do mojego) i ja wale allina, on odpowiada swoim allinem. Na reku mam AK, on zas... KJs. Na flop przychodzi walet i jakies smieci i odpadam z turnieju. Czy mam tu do czynienia z bad beatem, czy moze cos zle zrobilem? pzdr.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 17:37 przez hzl-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 22 maja 2009, 23:36

juz w takiej fazie turnieju zamiast walic raise o 4xBB to ja wole walic o pule moim zdaniem bardziej to odstrasza przeciwnikow.... ale to jest freeroll i tu sie nie licza zadne obliczenia ani taktyka tu sie liczy szczescie i glupota donkow, a wiec szczerze mowiac nie mozna zbytnio omawiac tego rozdania bo ile razy mi lamali AA, KK z 83 itd to juz nie pamietam a wiec oim zdaniem nie ma sensu nad takim rozdaniem dlugo myszlec.... i wg mnie nie jest to bad beat tylko po prostu rozdanie po ktorym przegrales :)

Oskarek

Postautor: Oskarek » 23 maja 2009, 00:08

hzl-, ogolnie ja w tej fazie z taka karta i tak malym stackiem na tych 2-3 limpow gram all in :) ale zle nie zagrales mysle

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 23 maja 2009, 00:13

Oskarek pisze:hzl-, ogolnie ja w tej fazie z taka karta i tak malym stackiem na tych 2-3 limpow gram all in

push nie najgroszy poniewaz same blindy plus ante to 1300 + 2 limpy (1400) czyli 2700 do zebrania a AK jest dobra karta na wlasnie taka kradziez :P jakbys mial jakiegos pocketa QQ+ to owszem raise i call all ina uzasadniony :P koles Cie zapewne miniraisowal ale jak licze to mozliwe ze byl commited ... gdybys odrazu pushowal mialbys o wiele wieksze floding equity ale i tak pewnie by to scallowal ;P wkoncu to free i nie oczekujmy jakis genialnych graczy :P

MarkizdeSade
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MarkizdeSade » 23 maja 2009, 00:24

W późnej fazie turnieju idą alliny za allinami. Czasami gram w takiej sytuacji zwykły call. Jak coś trafię to i tak się pewnie podwoję a nie ryzykuje odpadnięcia z turnieju. Ty chyba miałeś właśnie okazję na takie zagranie. Ja bym chyba tak zrobił. Granie allinów według mnie traci na sile jeżeli będziesz sprawdzony w 90% przypadków. Chyba że masz już taki stag że jeden czy dwa all-in'y nie wyrzucają cię z turnieju.
Ja miałem taką sytuację: Na początku turnieju dostałem na pozycji AQoff. Wszyscy do mnie spasowali. Zagrałem 4razyBB. Sprawdził mnie tylko SB. Na flopie same niskie karty, żadnych drawów. Zagrałem continuacion bet za wszystko bo było tego trochę więcej niż w puli. SB mnie sprawdził i pokazał A3. Trójki na flopie nie było! Nie miał żadnego drawa. Oczywiście na turnie przyszła trójka a na riverze dama już się nie pojawiła. Nie wiem czy ten ktoś myślał że as mu wystarczy jako najwyższa karta. Czy może myślał że ten as jeszcze przyjdzie. Może mu się grać nie chciało już. Nie wiem. Według mnie w takich turniejach potrzebne jest trochę szczęścia. Przynajmniej przy dwóch trzech all-inach.
Zdarzyło się też że musiałem zagrać all-ina z KT w pikach. Sprawdziło mnie dwóch graczy i każdy po asie. Przyszedł kolor i byłem w czołówce. Później szczęśliwie wygrałem drugiego i byłem już na pierwszym miejscu. Ostatecznie drugie miejsce ze 180ciu osób.

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 23 maja 2009, 10:51

MarkizdeSade pisze:Czasami gram w takiej sytuacji zwykły call

Ile Ty czasu grasz w pokera? AK na rece i w takiej sytuacji zwykly limp? Pffffffffff.....
Zycze Ci powodzenia w karierze..

GoodReason
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GoodReason » 23 maja 2009, 14:29

Ja bym większy raise zrobił - do 6-7BB, w końcu było 2 limperów.
Moim zdaniem zagrałeś poprawnie. Jeśli koleś z KJs był shortem, to jego zagraniu też nie ma się specjalnie co dziwić.
Szczęście w pokerze jest nieodzownym elementem ;)

Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

Re: AK vs KJs

Postautor: Cold.FuzZion » 23 maja 2009, 15:49

hzl- pisze:utg daje call, ktos jeszcze callnal i sytuacja dochodzi do mnie
Imho przy tak małym stacku zagranie all-in w tym momencie. Big slick to nie rakiety czy kowboje - z każdą parą masz coina a przy takim zagraniu mozesz zgarnac calkiem niezla pule bez ogladania flopa.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 23 maja 2009, 18:12

Moim zdaniem sytuacja na push all-in. Bawisz się w jakieś raisy, obejrzysz niskiego flopa i zrzucasz AK? Zostajesz na mega shorcie - będziesz musiał za chwilę all-inować się z any-two albo jakimś Ahight. Grasz push i masz z głowy rozpatrywanie co kto gdzie jak. Spadł 3-outowiec, z którym w rezultacie przegrałeś - typowa sytuacja. Ja to nazywam po imieniu badbeatem i tyle :)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”