[NL 500] [SH] AK
-
SzaryPL
- -#aktywny

[NL 500] [SH] AK
Rozgrywka cash live w której brałem udział dziś wieczorem. Gramy 1/1 w 5 osób. Mam około 500 z żetonach Rywal z UTG dysponuje stackiem o około 150zł większym. Na dealerze dostaje AK off. Gracz z UTG( bardzo dobry zawodnik- Panam, uważany za jednego z najlepszych cashowców live w Polsce) otwiera za 8zł(standardowe podbicie przy tym stole). Call od gracza loose passive z UTG. Podbijam do 25. Panam calluje gracz loose pasuje. Flop: A5T tęcza. Panam czeka ja betuje za 40 otrzymując natychmiastowy call. Turn to 8d(drugie karo). Panam czeka ja bije ponownie, tym razem za 90 otrzymując call. River to J w karo. Panam zagrywa all in a ja po szybkiej analizie zrzucam karty pokazując co miałem. Rywal odsłonił również swoje karty.
Jak myslicie co miał Panam? Czy moje zagranie było poprawne? Oczywiście znam odpowiedzi na te pytania lecz podziele się z nimi po Waszych głosach
Jak myslicie co miał Panam? Czy moje zagranie było poprawne? Oczywiście znam odpowiedzi na te pytania lecz podziele się z nimi po Waszych głosach
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 17:28 przez SzaryPL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Atheling
- -#zwykly

- sn00pski
- -#aktywny

- texa$$$
- -#aktywny

AKs, karo ... jak wyżej, blef raczej nie, może KK, chciał Cie zrzucić z puli
aaa chyba że na 5 osób to może i coś miał innego, niższego, wiadomo większy zakres rąk... może miał TT, może inny poket
rozdanie ciekawe i pula nie mała, na piwko i fajki będzie
widzę ostro gracie na tych keszówkach, kurde - muszę przyjść i z wami zagrać
aaa chyba że na 5 osób to może i coś miał innego, niższego, wiadomo większy zakres rąk... może miał TT, może inny poket
rozdanie ciekawe i pula nie mała, na piwko i fajki będzie
widzę ostro gracie na tych keszówkach, kurde - muszę przyjść i z wami zagrać
- Zawisza
- -#aktywny

- Arnoldao
- -#VIP

- Mlody
- -#zasłużony

ja mysle ze trafil seta jednoczesnie obstawiajac Cie wlasnie na AK lub dwie pary i sadzil ze jestes tak przywiazany do swojej reki ze sprawdzisz nawet jego all in, ot takie maksymalizowanie zyskow
EDIT osobiscie bym poczekal na turnie zeby zwolnic troche akcje bo wkoncu top pair nie jest takim mocnym ukladem zeby az tak budowac pule
na flush draw po turnie raczej bym go nie obstawial wiec nie ma po co sie napinac i tlumaczyc wysokie podbiciem proba wyrzucenia drawu 
EDIT osobiscie bym poczekal na turnie zeby zwolnic troche akcje bo wkoncu top pair nie jest takim mocnym ukladem zeby az tak budowac pule
na flush draw po turnie raczej bym go nie obstawial wiec nie ma po co sie napinac i tlumaczyc wysokie podbiciem proba wyrzucenia drawu -
SzaryPL
- -#aktywny

As z flopa był w karo. Panam miał seta T. Akurat w tym przypadku byłem przekonany, że Panam mnie ma, chociaż gram z nim bardzo często i przeważnie takie zagranie u niego oznacza kompletny blef i tylko zważywszy na ten fakt przeszedł mi przez głowę call. Generalnie jest to chyba jedyny gracz jakiego znam z którym nie lubie grać, jest kompletnie nieobliczlny, świetny matematyk i dysponuje genijalnymi readami. Zresztą przynależność do teamu i4poker zobowiązuje.
Jeszcze jedno ciekawe rozdanie miałem wczoraj z Panamem. Podbiłem flopa turna i rivera z A4(as high) obstawiając Panama na draw do koloru. Nie pomyliłem się tylko z tym, że Panam wiedział również, że ja nic nie mam i callował mój bet na riverze z AQh(as high z lepszym kickerem)... Ciężko się gra ale sesje z Panamem dużo mi dają.
Jeszcze jedno ciekawe rozdanie miałem wczoraj z Panamem. Podbiłem flopa turna i rivera z A4(as high) obstawiając Panama na draw do koloru. Nie pomyliłem się tylko z tym, że Panam wiedział również, że ja nic nie mam i callował mój bet na riverze z AQh(as high z lepszym kickerem)... Ciężko się gra ale sesje z Panamem dużo mi dają.
-
SzaryPL
- -#aktywny

- Mlody
- -#zasłużony

-
SzaryPL
- -#aktywny

- mx
- -#zasłużony

OMG ... powiem ze to jest swietny pokaz umiejetnosci pokerowych ... dobry laydown ale gra Panama jeszcze lepsza ... lapie seta i na stole lezy A - karo wiec moze calkowicie oddac Ci gre zebys sam wrzucil cala kase poniewaz ograniczajac Cie do AK AQ AJ , moze byc pewien ze nie zlapiesz backdor flusha a na stole powinny pojawic sie jeszcze 2 karty ktore mogly by z Twoim Ax (x w przedziale J/K) utworzyc potencjalne zagrozenie i strit ... pieknie zagrane ... coz nie powstrzymalem sie i odrazu przeczytalem rozwiazanie ... co bym zrobil nie wiem bo nawet nie o kogo tak dokladnie chodzi tzn slyszalem o nim wczesniej ale ani nie widzialem go w akcji ani z nim nie gralem
ja jezeli pozwalalby mi na to fundusz gralbym z nim jak najczesciej
a co do
to moze ja sie pochwale ale na nieco nizszym poziomie w turnieju online akcja z Oskarkiem z naszego forum
ja jezeli pozwalalby mi na to fundusz gralbym z nim jak najczesciej
a co do
SzaryPL pisze:Jeszcze jedno ciekawe rozdanie miałem wczoraj z Panamem. Podbiłem flopa turna i rivera z A4(as high) obstawiając Panama na draw do koloru. Nie pomyliłem się tylko z tym, że Panam wiedział również, że ja nic nie mam i callował mój bet na riverze z AQh(as high z lepszym kickerem)... Ciężko się gra ale sesje z Panamem dużo mi dają.
to moze ja sie pochwale ale na nieco nizszym poziomie w turnieju online akcja z Oskarkiem z naszego forum
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mx
- -#zasłużony

- sn00pski
- -#aktywny

- Mlody
- -#zasłużony

- texa$$$
- -#aktywny

Wróć do „Sit'n Go short handed”