[NL] [FR] [FREEROLL] AK

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
lord_muppet
-#pretendent
-#pretendent

[NL] [FR] [FREEROLL] AK

Postautor: lord_muppet » 09 sty 2009, 14:43

Witam, jestem tu od niedawna, ale chciałem się Was zapytać o opinie.

Turniej freeroll więc wiadomo, że leci dużo badbeatów.

Wszystko preflop:

Ja : 1600
Gościu : 4000

Ja: AK offsuited ( czy jak napisze AKx to to samo? ;) )

Blindy :50/100

Wchodzę 4xBB

Gość robi all-in. Więc go sprawdzam bo mój stack jest malutki (dobrze?).

Gość : AA :P

Generalnie na stół nie przychodzi nic, więc Gościu wygrywa, a ja odpadam :P

Co zrobiłem źle ?(jeżeli zrobiłem) Jak byście to rozegrali ?

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 16:39 przez lord_muppet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Siwy-JazZ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Siwy-JazZ » 09 sty 2009, 15:38

Hmm nie napisałeś co miał twój przeciwnik ale jeśli na stół doszło "nic" a ty przegrałeś to domyślam się że miał w ręku parę. (pewnie niską)
Sprawa wygląda tak jak sam stwierdziłeś był to freeroll, w sumie mogłeś się wstrzymać z tym all inem ale miałeś już 1/4 stacka w puli, ręka całkiem przyzwoita, aczkolwiek pokusiłeś się o tak zwanego coin flipa, czyli rzut monetą (łud szczęścia).
Turniej darmowy więc przegrywając nic nie straciłeś, myślę że niema się co czepiać do tego co zrobiłeś.

lord_muppet
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lord_muppet » 09 sty 2009, 15:54

Napisałem , gościu miał pocket AA.
Dzięki za opinie :)
Im więcej wiem tym wiem, jak mało wiem. Jak to kiedyś powiedział ktoś mądry :)

mothman
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mothman » 09 sty 2009, 15:54

Też bym tak zrobił. Stack powoli Ci topniał. To była niezła okazja żeby podwoić. Chociaż fakt, że mająć AKx trzeba po prostu liczyć na odrobinę farta. No ale jako, że to freeroll, to można sobie na takie zagrywki pozwolić.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2009, 15:54 przez mothman, łącznie zmieniany 1 raz.

Adatter
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Adatter » 09 sty 2009, 15:54

Napisał, że AA...

Może nie było to genialne zagranie, ale też bym sprawdził. 1/4 stacka nie oddałbym za darmo mając taką rękę.

tygrytron18
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tygrytron18 » 09 sty 2009, 15:55

To jest turniej freeroll tam trzeba tak grać bo przeciwnicy wchodzą do gry z niczym. Miałeś pecha i tyle że nadziałeś się na AA . Dobrze zrobiłeś w turniejach darmowych trzeba tak grać bo przeciwnicy mają małe pojęcie o grze.

Rogo
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Rogo » 09 sty 2009, 16:43

Według mnie dobrze zagrałeś;-)
W końcu poker texas holdem to odmiana pokera o największym współczynniku losowym;-)
Jednak startowałeś z pozycji przegranej i nie zdarzył się cud na stole... bywa^^

jusin
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jusin » 09 sty 2009, 17:44

wiesz zależy jak dał Allin to oznaczało że ma jakąś pare na ręku mogł mieć np. 10 i byś wygrał jak by doszedł np krol moim zdaniem zrobiłeś dobrze bo miałeś duże szanse na wygrana a kto nei ryzykuje ten nei wygrywa

potok
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: potok » 09 sty 2009, 21:31

Wydaje mi się że niemal każdy by tak zagrał, a ja napewno tak jak napisałes blindy juz cie scigały. Więc moim zdaniem zagranie jak najbardziej słuszne

Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: firesparrow » 12 sty 2009, 23:38

ciekaw jestem jeszcze waszych pozycji i całej sytuacji na stole no ale może postaram się przeanalizować rozdanie jakbym ja zagrał

zagrywając za 1/4 swojego stacka powiedziałeś wszystkim ze jesteś gotów grac allina więc przeciwnik mając AA i nie ryzykując odpadnięcia musiał zagrać allina a tobie już nic nie pozostało innego jak sprawdzić

ja osobiście zagrałbym 2xBB w tej sytuacji i wtedy gość grając allina daje ci szanse wycofać się z miarę małą stratą, dając tylko call(mało prawdopodobne) daje ci szanse obejrzenia floopa i ewentualnej ucieczki również z małą stratą, podbijając pokazuje ci silną rękę i wtedy albo uciekasz albo grasz w lotto

niestety allin przed flopem to zawsze loteria

chomar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: chomar » 13 sty 2009, 10:39

firesparrow sensownie napisał.
Pytanie czy 1600 to już był mały stack w turnieju? Jeśli tak, to mając AK sensownie jest grać all in, bo kiedyś trzeba się podwoić. Inaczej gra nie ma sensu

Sledzionka84
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Sledzionka84 » 13 sty 2009, 10:56

Moim zdaniem dobra decyzja - w zasadzie jedyna sluszna przy takim stacku :)

bialas01
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: bialas01 » 13 sty 2009, 16:03

moim zdaniem poprostu miales pecha lekki niefart :(

jusin
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jusin » 13 sty 2009, 17:14

mi wydaje sie ze zrobiles dobrze.... mogles wiele zyskac ..... straciles tylko przez jego ostre szczescie .... no ale bywa taki jest poker

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 sty 2009, 20:09

Moim zdaniem decyzja sluszna nawet przy turku z wieksza pula niz freeroll - koles mogl Cie posadzic o kradziez blindow - ja na jego miejscu bym shorta postawil na all-in nawet z gorsza karta niz AK - mysle ze mogl miec spokojnie KQ, AJ, A10.

Twoj pech, ze akurat naciales sie na rakietki

lord_muppet
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: lord_muppet » 13 sty 2009, 23:02

Zawsze szkoda, ze akurat wtedy nie mam szczescia i nie przyjdzie mi ten K on river :)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”