AK vs 56

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
aliatic
-#pretendent
-#pretendent

AK vs 56

Postautor: aliatic » 13 sie 2008, 14:05

dzisiejszy dzien jest najgorszym od czasu kiedys przyszlo mi grac w pokera. dzis postanowilem zmienic swoja taktyke, zagrac bardziej odwaznie i ... stracilem jakies 30 euro. ponizej zaprezentuje wam rozdanie, ktore mnie calkowicie dobilo.

Obrazek
http://img152.imageshack.us/my.php?image=akvs56yw7.jpg

cala akcji potoczyla sie jeszcze przed flopem. jeden z kolesi wchodzi all-in. rozdanie wczesniej, ten sam koles umoczyl sporo kasy. no to sobie mysle, ze chce szybko sobie to jakos odbic nie majac nic na rece. popatrzalem na swoje karty, chwila namyslu i ... sprawdzam. po zobaczeniu pieciu kart zastanawialem sie juz tylko czy atakowal z jakas para. patrze, a on mial 56 to sie ciesze. jeszcze raz szybkim okiem na stol i widze jego strita. az mnie szlak trafil. wiem, ze ryzykowalem sprawdzajac jego podbicie majac tylko wysokie karty bez pary. no i zrozumialbym swoja przegrana, gdyby koles wszedl z jakas parka od TT wzwyz. a tu 56 w roznych kolorach, sklada sobie strita i sciaga kase.

nbf
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: nbf » 13 sie 2008, 18:22

to jest wlasnie poker, raz na wozie raz pod wozem

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 13 sie 2008, 19:08

Tak bywa nic nieporadzisz . Czasami ktos desperacko daje all in i o dziwo wchodzi
mu . Sam nie raz tak zrobiłem , skutki były rózne zazwyczaj w plecy , ale gdy sie trafi radosc po takim zagraniu jest ogromna.Najlepiej to nie wchodzic za tak pule all in
ale szkoda zrzucic swietna karte , tymbardziej ze wiedziales jak typ gra wczesniej .

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 13 sie 2008, 19:28

Poker, slabsze dni sie zdarzaja. Najwazniejsze zeby nie rozpamietywac pechowych rozdan i z kamienna twarza grac dalej lub zrobic sobie przerwe.
Proponuje troche policzyc ile razy po dobrym read'zie wygrywamy a ile przegrywamy po, jak to sie utarlo, "Bad Beat'ach". Jestem pewny ze naszych wygranych jest zdecydowanie wiecej ale my nie zdajemy sobie z tego sprawy bo pamietamy tylko te pechowe...

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 13 sie 2008, 23:34

ach..........

ale na szczescie 90% takich rozdan bedzie na twoja korzysc a kilka zdarzy sie takich gdzie troche trzeba bedzie przeznaczyc na straty... - zeby nastepne grubo wygrac

nie przejmuj sie, zrob sobie dzien , dwa wolnego od pokera a po jakims czasie nawet nie bedziesz sobie glowy zawracac takimi przypadkami - wez jeszcze pod uwage ze koles musi duzo kasy wkladac w pokera aby sie bawic w ten sposob- bo kolejnych 95 zagran na 100 z takimi kartami polegnie i niewykluczone ze tobie stack powiekszy :D

Awatar użytkownika
m509716
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: m509716 » 14 sie 2008, 11:48

Miałeś dobre karty, ale akurat nic nie doszło, a pomyśl jak byś się czół gdybyś maił na ręce dwa AA to wszedł byś i tak i tak pewny wygranej koleś rzucił all in ty byś sprawdził a i tak akurat to jemu szczęście przypisało i ułożył strita. Ja zachował bym się tak samo wiedząc że koleś wchodzi z niczym.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 18 sie 2008, 16:45

Nawet z AA to sie zdarza i to jest normalne przeciez to nie sa jakies super karty tylko prrzed flopem pozniej sie czasem moze zkomplikowac
chyba ze odpowienio podbijesz to duzo o tym sie dowiesz

Awatar użytkownika
maximus86
-#VIP
-#VIP

Postautor: maximus86 » 21 sie 2008, 13:32

koleś miał wielkiego fuksa i nic się nie da zrobić, moim zdaniem słusznie sprawdziłeś... widocznie nie miałeś swojego dnia i dlatego w takich przypadkach trzeba dysponować sporym bankrolem żeby móc się podnieść...

dawidek1989
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dawidek1989 » 21 sie 2008, 18:34

trudno...ja lubie z takimi typami grac...3 razu dojdzie mu karta i wygra a potem 10 razy przegra...

Lukas1000
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Lukas1000 » 21 sie 2008, 19:12

Poker zbiegiem czasu staję się sprawiedliwy. Ty jak będziesz grał konsekwentnie to się odegrasz a on myśle że prędzej czy później to wtopi ;)

Wróć do „Bad beats”