[NL][25]AK off vs AQ off

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
kalet

[NL][25]AK off vs AQ off

Postautor: kalet » 11 lut 2009, 19:00

Table 'Skiff IV' 9-max Seat #9 is the button
Seat 1: TioRicoLPP ($25.10 in chips)
Seat 2: mistrzwsadow ($17.35 in chips)
Seat 3: Ishbal8 ($10.30 in chips)
Seat 4: laurensdavid ($16.90 in chips)
Seat 6: Liquid $nake ($5 in chips)
Seat 7: icepaw1225 ($25 in chips)
Seat 8: AndyTre ($24.75 in chips)
Seat 9: GGMuh ($37 in chips)
TioRicoLPP: posts small blind $0.10
mistrzwsadow: posts big blind $0.25
SfinX_de: sits out
*** HOLE CARDS ***
Dealt to mistrzwsadow [ :Ks :Ah]
Ishbal8: folds
laurensdavid: raises $0.25 to $0.50
Liquid $nake: folds
icepaw1225: folds
AndyTre: calls $0.50
GGMuh: folds
TioRicoLPP: folds
mistrzwsadow: raises $1 to $1.50
laurensdavid: calls $1
AndyTre: calls $1
*** FLOP *** [ :Jc :9s :As]
mistrzwsadow: bets $2
laurensdavid: raises $2 to $4
AndyTre: folds
mistrzwsadow: calls $2
*** TURN *** [ :Jc :9s :As] [ :5h]
mistrzwsadow: bets $0.75
laurensdavid: raises $0.75 to $1.50
mistrzwsadow: calls $0.75
*** RIVER *** [ :Jc :9s :As :5h] [ :2d]
mistrzwsadow: bets $1
laurensdavid: calls $1
*** SHOW DOWN ***
mistrzwsadow: shows [ :Ks :Ah] (a pair of Aces)
laurensdavid: shows [ :Ad :Qc] (a pair of Aces - lower kicker)
mistrzwsadow collected $16.80 from pot
mistrzwsadow said, "nh"
*** SUMMARY ***
Total pot $17.60 | Rake $0.80
Board [ :Jc :9s :As :5h :2d]
Seat 1: TioRicoLPP (small blind) folded before Flop
Seat 2: mistrzwsadow (big blind) showed [ :Ks :Ah] and won ($16.80) with a pair of Aces
Seat 3: Ishbal8 folded before Flop (didn't bet)
Seat 4: laurensdavid showed [ :Ad :Qc] and lost with a pair of Aces
Seat 6: Liquid $nake folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: icepaw1225 folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: AndyTre folded on the Flop
Seat 9: GGMuh (button) folded before Flop (didn't bet)

Pule wygrałem ale czy nie powinienem zrzucić tej reki gdy przeciwnik mnie raisował ?

Starałem się ograniczyć pulę na szczęście skutecznie, natomiast czy są tutaj jakieś nieścisłości, które mogłyby sugerować, że w mógłbym być zdominowany ?

Dzięki za analizę !

ŁK
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 14:19 przez kalet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 11 lut 2009, 20:06

Zadałeś złe pytanie.
Pytasz o coś, co jest nieuchwytne w samym zapisie rozdania. Wszystko zależało od tego, czy miałeś jakieś ready na przeciwnika, jak określałeś jego styl gry.

kalet

Postautor: kalet » 11 lut 2009, 20:31

No z readem tak ciężko było podczas tego rozdania bo na 9 stołach jechałem... :) obstawiałem go na AJ i AQ, ale bałem się tego AJ, aczkolwiek jechałem do końca...

ponadto miałem jego dane zaledwie z 30 rozdań, więc wiele nie moglem powiedzieć co ma... statsy miał wysokie, więc wywaliłem możliwość seta.

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 12 lut 2009, 10:46

turn i river sa zle zagrane.

jesli nie masz pojecia, czym przeciwnik gra - bez sensu betujesz na turn i river. ja bym dazyl do jak najtanszego showdowna, albo zrzucil reke.

fakt faktem, koles zagral zupelnie bez sensu, no ale... gral top para, z jako takim kickerem, majac nadzieje na strita jak mi sie zdaje. tyle, ze chyba zrobil zly read i zamiast zakontraktowac Cie na A, wsadzil Cie w draw do flusha? no ale nawet w takim wypadku, jego raisy sa co najmniej dziwne.

z tym jak gral, ja bym go obstawial AJ.

tak czy siak - jesli wiedziales, ze przeciwnik nie gra niskimi setami i raczej nie drawuje do flusha, to bety na turn i river, sa dla mnie zagadka.

kalet

Postautor: kalet » 12 lut 2009, 16:12

Obawiałem się tego, że jeśli zagram check on to wykorzysta i zrobi bardzo duży raise.

W większości przypadków takie microbety działają :) a takich graczy, którzy po checku raisują na NL25 jest multum... więc zrobiłem to celowo, czy słusznie - czas pokaże ale na pewno w tym i jeszcze kilku innych zauwazonych przypadkach taki donk bet ograniczał pulę z graczami którzy tylko czekali na "CHECK"

Dzięki za analize ;)

LK

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 12 lut 2009, 18:44

wiekszy raise preflop

Po flopie bily cie 2 asy/bobki/dziewiatki, 2 pierwsze rece przeciwnik pewnie by re-raisowal preflop takze mozna je z pewnym, dosc wysokim prawdopodobienstwem wykluczyc., Po jego podbiciu jedyne logiczne rece, ktore kazdemu nasuwaja sie na mysly to a10, aj, aq albo jakis flush draw typu kj/kq pik. Podejrzewam, ze nie spasowalby zadnej z tych rak takze tribet albo allin po jego przebiciu byloby chyba najlepszym posunieciem. Kompletnie nie rozumiem Twojego betowania na turnie/riverze, (gry przeciwnika to juz w ogole).

gadek3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: gadek3 » 12 lut 2009, 21:50

Jakies mega smieszne podbicia..... nie rozumiem ani jednego z tych zagran...... Po prostu dziwne.

kalet

Postautor: kalet » 12 lut 2009, 23:53

gadek3 pisze:Jakies mega smieszne podbicia..... nie rozumiem ani jednego z tych zagran...... Po prostu dziwne.

Prosze o analize, a nie komentarze, że ktoś czegoś nie rozumie.

Więc napisz co uważasz za błąd a co za poprawne zagranie.

Dzięki :)

ŁK

kujaww
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kujaww » 13 lut 2009, 01:15

ja bym obstaiwł ze albo ma jj na reku albo zbiera do koloru! ale jestem poczatkujacym graczem wiec moge sie mylić

Awatar użytkownika
halfik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: halfik » 13 lut 2009, 12:51

w sumie ten jego reraise na flopie, faktycznie moglby byc zwyklym drawem do koloru. robiac taki raraise zamiast calla - nie daje nam info, ze drawuje.

byloby to jakies rozwiazanie.

takim reraisem, dalbym nam do myslenia - i ograniczyl rais na turn - gdyby nie trafil flusha i mogl ciagnac az do river tego drawa.

jak sie nad tym zastanowic, nie byloby to takie glupie rozwiazanie.

Wróć do „Cash full ring”