[NL][FR] AK na 3max

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
blok1122
-#pretendent
-#pretendent

[NL][FR] AK na 3max

Postautor: blok1122 » 05 sty 2011, 12:34

iPoker - $0+$0|<> NL - Holdem - 3 players
Hand converted by PokerTracker 3

BB: 30,741.00
Hero (BTN): 21,851.00
SB: 35,408.00

SB posts ante 120.00, BB posts ante 120.00, Hero posts ante 120.00, SB posts SB 600.00, BB posts BB 1,200.00

Pre Flop: (2160.00) Hero has A:heart: K:diamond:

Hero raises to 2,500.00, fold, BB calls 1,300.00

Flop: (5960.00, 2 players) A:club: J:club: 2:diamond:
BB checks, Hero bets 2,500.00, BB raises to 28,121.00, Hero calls/folds?

Wykres przeciwnika z sharka:

Obrazek

Przeciwnik na maksa dziwny, często na 3max przy równych stackach ładował alliny na steal, ale z drugiej strony grał minraise na steal i openshove na flopie 326 rainbow. Po flopie też często wsuwał all iny, ale nie dostał sprawdzenia ani razu - czy to ode mnie, czy od drugiego gracza. We wcześniejszych fazach turnieju rozgrywał b. mało rąk, vpip na poziomie 10 miał, jak graliśmy full ringi.

Jaka decyzja?

Shove preflop?

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 05 sty 2011, 14:10

przy tych stakach nie ma szans na fold z tą ręką, chyba że przeciwnik mega mega mur,ale tutaj tak nie jest wiec easy call

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 05 sty 2011, 16:26

Jak wyżej - easy call. Najczęściej jesteś bardzo z przodu przeciwko gorszemu Ax. Czasem będzie miał flush draw, niższą parkę, a czasem pewnie jakieś random karty, których najwięksi filozofowie by nie wymyślili ;).

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 07 sty 2011, 00:02

No właśnie długo się zastanawiałem, ze względu na ilość czasu, jaką mu zajął call pre flop, nad tym co ma - tak jakby myślał przed flopem, czy tylko sprawdzić, czy podbić - ale jednak sprawdziłem, uznając, że zbyt często będę tutaj z przodu, vs AT, A9, A8 najczęściej. Chociaż w sumie turnieje traktuje zupełnie inaczej, niż casha, bo longrun tutaj dla mnie raczej nie istnieje, ze względu na to, że turniejów w ogóle, póki co, nie grinduje i grając jakiś turniej, jest to zazwyczaj jeden, jedyny stół, który mam włączony.

W każdym razie, pokazał AJ i poleciałem na trzecim miejscu.

barthez
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: barthez » 13 mar 2011, 14:03

sytuacja bez wyjścia. przy takim image przeciwnika musiałeś snap callować. z drugiej jednak strony nie rozumiem, czemu przeciwnik cie nie 3betował. w tej fazie AJ to nie lada monster a blindy nie będą już długo pozwalały na swobodną grę. oczywiście w przypadku 3betu przeciwnika też nie ma mowy o poddaniu ręki.

w tej fazie turnieju, uważam że to układ którego nie mogłeś spasować.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”