[FR][3E][REBUY]AK - call fold?

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
samol
-#VIP
-#VIP

[FR][3E][REBUY]AK - call fold?

Postautor: samol » 04 lis 2009, 03:30

100 osób w grze - 50 płatnych
Gracz 1 (8703) - dużo limpował
Gracz 2 (10525)- rozdanie wcześniej podbił do 1600 i spasowął, gdy został postawiony na all in. Do tego skrócił się dwukrotnie kilkanaście rozdań wcześniej stawiając na all in kolesia. Przegrał mając 77. Gra raczej pasywna na flopie i często limpował i wchodził w podbicia.
Gracz 3 (7957) - Bardzo rzadko limpował. W niewielu rozdaniach brał udział. Około 5 rozdań wcześniej podwoił się z QQ na ręce preflop.

Blindy 200/400 ante (40 - chyba taki)

Gracz 1 ze środkowej pozycji limpuje.
Gracz 2 siedzący za nim podbija do 800 z AcKc na ręku.
Gracz 3 przebija 2500 z CO.
Blindy fold oraz Gracz 1, Gracz 2 call

FLOP: 8h9s6s

Gracz 2 check.
Gracz 3 All in za 5457.
Gracz 2 z AcKc - ??
Jaka tu powinna być decyzja. Liczę na jak najwięcej odpowiedzi :D Nawet jeśli to ma być w jednym zdaniu :p

Później napiszę trochę więcej o rozdaniu :P oraz jak się zakończyło. Nie daje mi ono spokoju :P

Oskarek

Postautor: Oskarek » 04 lis 2009, 09:18

ante 50 znajac zycie :)
Pewnie Ty jestes graczem 2 :P
To jest fold bijemy tylko blef
na dodatek mówisz ze koles tight
przynajmniej ja bym to zrzucił, jesli my mamy AKs to gramy allin preflop po 3becie walczymy o zwycięstwo a nie o wejscie do kasy. Koleś chce akcji :) dajmy mu :D
W ogóle co to za podbicie na tych blindach z AK, graj 2,5bb
Wczoraj miałem taka akcje blindy 600/1200 a koles z UTG+1 gra allin w miare czesto grał ale allina gra za 34k ja majac TT i 12000 zagralem insta call i pokazal AK oczywiscie przegralem tylko po co zagral tak z AK? przeciez prawie nigdy go nie sprawdza z słabszą reką i w najlepszym wypadku bedzie mial coina...

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 04 lis 2009, 09:22

dla mnie fold bo
1. jest tight a 3 betuje dalbym zakres jj+ aks/o
2. na flopie nie ma asa ani krola (ale moze i dobrze bo wtedy bys na bank nie zrzucil)
3. jak napisal Oskarek bijesz tylko blef

mac___mar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mac___mar » 04 lis 2009, 11:05

Jak dla mnie fold - koles malo gral (tight), podwoil sie z QQ - teraz ma pare JJ lub wyzej (jak napisal janczarek). Z drugiej strony moglbys zaryzykowac, ale uwazam ze sie nie oplaci - skrocilbys sie do ok.2500. Ja bym zrobil fold.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 04 lis 2009, 12:03

Call pre flop za 1/4 stacka ?? moim zdaniem tu tkwi blad i jak chcesz to mozesz albo pushnac allin wiecac ze bedzie coinflip co nie jest zla decyzja lub poprstu spasowac ( tak tez sie da to tylko ak)

Awatar użytkownika
badzio
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: badzio » 04 lis 2009, 12:03

Allin/fold przed flopem.

Faza turnieju nie wskazuje na to, żeby najlepiej murować do kasy, więc albo bijemy się o kolejne żetony przybliżające do ciekawej kasy i eliminację rywala, albo spokojnie pasujemy i czekamy na lepszą okazję skoro AK jest za słabe. Tym bardziej, że rywal tight. Jeśli jednak zdecydujemy się wepchnąć allina, to w razie porażki zostaje jeszcze 5BB, co przy odrobinie szczęścia może pozwolić na odbudowanie.

No i to straszne dziwne podbicie, niby wciągające. Nie wiem co chciał nim osiągnąć, ale wciągać rywali do gry z AK, to chyba nie najlepszy pomysł, bo w większości przypadków flopa nie trafimy i przysporzymy sobie więcej kłopotów niż korzyści.

jkurak
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: jkurak » 04 lis 2009, 12:34

Na flopie fold a tk wogole to AI pre flop albo fold

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 05 lis 2009, 00:44

Oskarek ja jestem graczem 3ecim :D Grałem mega tight. Zauważyłem, że na paradise-brak-polskiej-licencji! taka gra jest bardziej opłacalna.
Blefowałem tutaj z ATo.
Uznałem, jego niski bet za słabość. W rozdaniu wcześniej podbił mocno i zrzucił. Uznałem, że w rozdaniu kolejnym bał się drugi raz tyle zainwestować w razie gdyby został 3betowany :D
Check na flopie z flushdrawem - mając jakie karty coś takiego zrobisz? Z niczym. Za duży pot, by czekać tutaj nawet z setem. Stawiałem go na Ax. Może z top parą. Ewentualnie jakieś KQ, KJ.
Więc wrzuciłem swoje żetony z AT. W razie call mam gutshot, backdoor do nuts flush i ewentualnie T mnie ratuje jeśli trafił top parę. Do tego potężne fold equity.
Wrzuciłem, te rozdanie w ten sposób, bo chciałem sprawdzić, czy stworzyłem wizerunek jaki chciałem. Dlatego zależało mi na jak największej ilości opinii.
I teraz pytanie - czy warto tak blefować? Uznałem, że niedługo miejsca cashowe, więc wypadałoby zwiększyć swoją agresję.
Czekam teraz opinię na temat mojego rozegrania tej ręki.

Na turnie dostałem kolejnego pika, ale river nie pomógł i odpadłem, bo dostałem kiepski call. To jedno z tych rozdań w których liczy się na to, że nasz przeciwnik zagra poprawnie :D

Badzio większy bet na preflopie commituje mnie. Już lepszy byłby all in, ale AT przy limpie i raise może okazać się za słaby. W przypadku 4bet all in preflop zrzuciłbym kartę.

mac___mar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mac___mar » 05 lis 2009, 10:04

No to mnie zaskoczyles :lol:
Koles rzeczywiscie zagral "niepoprawnie" - uwazam, ze Ty zagrales dobrze (przemyslales swój ruch) i jesli moglbym oszacowac to ok. 70-80% graczy foldowaloby na miejscu "2" przy takiej grze jaka pokazales wczesniej(tight) i nie ryzykowaloby takiego skrocenia w tej fazie turnieju - aczkolwiek zalezy tez, jaka kasa byla do wygrania? Dobry blef, ktory tym razem sie nie udal :roll:

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 09 lis 2009, 15:21

za pierwsze płatne miejsce chyba 11E się zgarniało, przy mojej inwestycji 6E (BI + Add on).
Szkoda, że nikt więcej się nie wypowiedział :D

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”