AJs

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

AJs

Postautor: mateuszek115 » 19 lis 2012, 19:46

Rozdanie PokerStars-nielegalny-w-PL! nr 89487929878: Turniej nr 646040760, $1.32+$0.18 USD Hold'em No Limit - Poziom III (25/50)

Stół '646040760 1' 9-max Miejsce nr 6 to rozdający

Miejsce 1: kular30 (670 żetonów)
Miejsce 2: mateuszek115 (1025 żetonów)
Miejsce 3: rellik633 (1570 żetonów)
Miejsce 4: gutlyev (2370 żetonów)
Miejsce 6: Bala66 (1220 żetonów) B
Miejsce 7: Clausi46 (3665 żetonów) SB
Miejsce 8: pg_fac3 (1410 żetonów) BB
Miejsce 9: serzh1977 (1570 żetonów)
Clausi46: wpłaca małą ciemną 25
pg_fac3: wpłaca dużą ciemną 50

*** KARTY WŁASNE ***

Gracz mateuszek115
otrzymał :Jh :Ah

serzh1977: pasuje
kular30: przebija 150 do 200
mateuszek115: przebija 825 do 1025 i wchodzi all-in
rellik633: przebija 545 do 1570 i wchodzi all-in
gutlyev: pasuje
Bala66: pasuje
Clausi46: pasuje
pg_fac3: pasuje
kular30: sprawdza 470 i wchodzi all-in
Niesprawdzony zakład (545) zwrócony do rellik633

*** FLOP ***
:Td :4s :8s
*** TURN ***
:6s
*** RIVER ***
:Jc
*** POKAZANIE KART ***
mateuszek115: pokazuje :Jh :Ah (parę Walety)
rellik633: pokazuje :Ac :Kd (najwyższą kartę Asa)
mateuszek115 wygrał 710 z boczną puli
kular30: pokazuje :9c :8h (parę Ósemki)
mateuszek115 wygrał 2085 z główną puli
kular30 zakończył turniej na 8y miejscu
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 2795 Główna pula 2085. Boczna pula 710.

jest to SNG turbo blindy zmieniaja sie co 5 min. Stolik jest dość thight, graja jak maja ;). Z tego co zauwazylem to wlasnie rellik633 to gracz ogarniajacy ;) Wg. mnie regulars. Moje zagranie bylo spowodowane tym ze gracz ktory podbil do 200 to zwykly donk;) wchodzil any 2 card. Blindy maja sie zaraz zmieniac na 50/100 . Wiec pozostalo mi albo spasowac, albo zrobi re rais all in. ja uważam że to było dobre zaagranie, mimo ze bylem bez pozycji, poniewaz taka karta w turbosach to juz monster ;) Co wy o tym sadzicie powinienem jednka spasowac preflop ? (Zaznacze ze turbosy gram od niedawna i moze zagralem ich okolo 30-40)

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 19 lis 2012, 20:13

Nie jestem graczem SNG ale z perspektywy MTT, to, jest to jak najbardziej spoko zagranie.

Z tym, że chyba cel tego zagrania nie do końca jest Ci jasny. Nie masz tam miejsca na fold to po 1. Po drugie grasz allin żeby wyizolować z rozdania resztę graczy (masz spore FE) i zmusić shorta (który de facto popełnia błąd grając w ten sposób) do wrzucenia swojego stacka. Poza tym za shovem przemawia fakt, że jest to fish (twoje ready) i to, że zaraz wjedziesz na blindy 50/100 i będziesz miał 10BB.

Tak to by wyglądało z perspektywy MTT, czy to się wpisuje w koncepcję SNG to już musi odpowiedzieć ktoś kto je gra :) Zapewne jon coś skrobnie :)

Z kolei do graczy SNG pytanie:

1. Co zrobić w przypadku, gdy short zrobi open shove? Stackujemy się jak w rozdaniu czy czekamy na lepszą sytuację?

2. Czy w tym rozdaniu gracz "ogarniający" mając 30bb w stacku, powinien sobie odpuścić to rozdanie i spasować? Czy też jego shove z AKo był uzasadniony?

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 19 lis 2012, 20:42

No to tak wlasnie mialem napisac tylko mi umknelo ;) Moj allin to byl czysty izolator tak myslalem wykonujac moj ruch ;) ale, nie moglem tez zrobic czego innego bo bledem by byl 3 bet jak i rowniez call. jedynie fold by tu mozna bylo zagrac, ale na takich stawkach i za takimi blindami odrazu sie allinuje ;). myslę ze wszedł bym allinem z A10s+ KQs, moze nawet szerzej zalezy od sytuacji, ale to moja opinia daltego chciałem się dowiedzieć na forum czy moj tok myslenia jest poprawny czy bledny ;)

Gns,
2. Czy w tym rozdaniu gracz "ogarniający" mając 30bb w stacku, powinien sobie odpuścić to rozdanie i spasować? Czy też jego shove z AKo był uzasadniony?
. grając już jakis czas sng normal i troche turbo sądze ze tak, jedynie na gracza ktory wg. mnie ogarnia bym sie zastanawial;) ludzie graja tam tak szeroko. Oni robia open allin z rekami typu Ax KQof QJ KJ ;). Wg. mnie rellik633 chyba nie mial na mnie odpowiedzni readow bo ja uwazam ze jestem graczem w miare ogarniajacym ten poziom ;)

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 19 lis 2012, 21:53

AKo na turbo MTT praktycznie nie do zrzucenia, chyba ze mam odpowiednie ready albo poszedł więcej niż 1 allin przede mną - w innych wypadkach pasowanie AKo jest wg mnie EV-
Sam gram dokładnie takie turnieje, między 0,25$ a 1$ i tam ludzie potrafią się zallinować z najdziwniejszymi rękami na najdziwniejszych pozycjach, a system gry turbo nie pozwala na wyrzucanie AKo :)

jeśli faktycznie blindy miały zaraz wzrosnąć to cięzko winić Cię za wrzucenie z AJs całego stacka, który i tak nie był zbyt wielki, mając jeszcze reada na fisha ;)

aha, i stolik jest tight, a nie 'thight' :)

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 19 lis 2012, 22:05

karwek, Zauwazylem ostatnio ale sie nie moge oduczyc ;> i u mnie nadal jes thight ;)

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 19 lis 2012, 22:35

oh boy czuję się wyróżniony, ale chyba niesłusznie :oops:
Moja opinia:
Wszystko zależy od readów. Generalnie takie 'please call me' raise pf są z reguły oznaką monstera, ale jeżeli zaobserwowaliśmy, że przeciwnik nie ogarnia nic z reguł rządzących sitami to można podejść do tego trochę inaczej i założyć, że jego zakres jest tam na prawdę szeroki. Szkoda, że nie masz żadnych statystyk bo to znacznie ułatwia grę. Co do zakresu jaki podałeś - ATs i KQs to imo trochę przesada ze względu na 2 czynniki. Pierwszy i najważniejszy - pozycja. Gdybyś był na choćby CO to już lepiej, ale tu jesteś MP. Drugi - brak ante. Jest to turbo ok, ale żetonów wygrasz tyle samo jak w normalu. Rozumiem, że zaraz się zmienią ale QKs to przeciw fishowi bardzo zła ręka (generalnie broadway) bo oni wciskają z Ax jak pisałeś i wtedy jesteś w dupie.
IMO AJs+ 99+ jest tutaj do izolowania ok, ale tylko zakładając że przeciwnik jest na prawdę słaby a reszta za Tobą to murki.
Co do sprawdzenia z AK (na trzeciego). Tu też zależy jak Cię postrzegał, ale jeżeli uważał, że jesteś w miarę solidny to AK jest takie trochę BE (bo w większości sytuacji jest tu flip) - mogłby poczekać na lepszy spot. AKs i QQ+ to już luzik :P
Piszę to bez oparcia żadnego tylko ze swojego nikłego doświadczenia, które nie jest zbyt wielkie, a poza tym jestem nitem i BE graczem więc czekamy na wypowiedź reszty sng playerów - tommko, i drynka :)

EDIT: tak sobie sprawdziłem wizza z ciekawości
fish musi tu zagrywać przynajmniej 24% rąk (zakładając, że oczywiści dołoży po pushu a reszta przeciwników nie sprawdzi z byle czym) by Twój push był opłacalny. Zważając na to, że jest na prawdę słaby, blindy zaraz zaczną Cię zjadać itp. myślę że push z AJs jest opłacalny.
Sprawdzenie z AKo. Zakładając że short wrzuca 30%, a drugi gracz (czyli Ty w tym wypadku) izoluje dość rozsądnie - ATs, AJo, 88+ to tak jak myślałem profitowe wpychanie na 3 jest tylko AKs i JJ+ (JJ imo to BE bo za często trafimy tu flipa ).

Awatar użytkownika
M@jkel
-#VIP
-#VIP

Postautor: M@jkel » 20 lis 2012, 03:09

Oczywiscie mozna tu zagrac izolacje z AJs ale to jest absolutne bottom ktore tu gram, nie gram tu zadnego slabszego Axa. Fold tez jest ok ze wzgledu na:
a) ilosc graczy za nami,
b) faze turnieju,
c) tego ze za chwile rosna blindy (10bb to nie jest tragedia, a ewentualna przegrana psuje nam gre calkowicie)

Ktos zadal pytanie co do AK, to jest snap izolacja w tym przypadku.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 20 lis 2012, 08:41

jak dla mnie z tej pozycji granie AJ nawet s nie jest specjalnie dobrym pomysłem
w longrunie ta karta mi nie leży szczególnie bez pozycji. Zresztą i tutaj pre byłeś w dupie bo jednak ktoś dalej miał AK
flop to tylko fart
reasumując zależy od readów można i wpychać i pasować

Wróć do „Sit'n Go full ring”