[NL][freeroll][FR]AJs all-in

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
m4teusz
-#zwykly
-#zwykly

[NL][freeroll][FR]AJs all-in

Postautor: m4teusz » 27 sty 2009, 22:29

Witam,
Grałem dziś freerolla na PokerStars-nielegalny-w-PL!, szło mi nawet dobrze. Gryzie mnie moje zagranie, bo nie wiem co w takiej sytuacji zrobić a przytrafiło mi się takie coś kilka razy.

Trafiłem AJs wszyscy spasowali oprócz gracza na pozycji Dealer który wszedł all in.
Teraz nasuwa mi się pytanie czy powinienem spasować, bo obserwowałem tego gracza od poczatu gry i wchodził tylko all in, ale nikt go szybciej nie sprawdził.
Więc postanowiłem go sprawdzić, a że miałem AJs to szanse miałem jakies 20% ale jak widać trafił AK co dało mu parę i przegrałem :cry:

Powiedzcie czy zrobiłem dobrze wchodząc w ten zakład czy powinienem lepiej spasować i nie ryzykować w ten sposób?

screen ze stołu
Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 16:48 przez m4teusz, łącznie zmieniany 1 raz.

mati1988k
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mati1988k » 27 sty 2009, 22:38

O. Grałem z tobą na stole :D
ale to taki off top :)

Ja staram się all in wchodzić tylko z wysoka parą na ręku. Z taką jak Ty miałeś to raczej tylko na początku turniejów all in jak jeszcze nie jest tak bardzo szkoda odpaść ;)

ale młody gracz jestem, i się jeszcze nie znam ;)

B4cK_PL
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: B4cK_PL » 27 sty 2009, 22:41

Nom powiem może tak, to też zależy kiedy to sie stało z tym jego all-in jeśli przed flopem można by powiedzieć że nawet dobre zagranie z twojej strony lecz okresle je na jakiejś 10% lub 5% pozytywne oczywiście według mnie nie pchał bym sie w taką bajke a jeśli karty leżały na flopie i all-in poszedł gdy sie pojawił K to w 100% nie wchodził bym w to ponieważ spekulacje i przypuszczenia a może sie trafi jedna karty do strit'a (bo jedynie o tym mogłeś mayśleć :P) są troche śmieszne. Dlatego też moje zdanie Wychodzi na to że troche zły ruch zrobiłeś. Jeszcze nawiąże do wejścia przed flopem jeśli miałeś AJ z tego samego kolorku wtedy bym pomyślał nad wejsciem z nim w all-in choć tu szanse może wzrosną o tylko kilka procent jak nie mniej i też bym w to nie wchodził, a że widać kolor na twojej ręce i na stole ani mgiełki z tego darował bym sobie to. (wszystko zależy od własnego upodobania strategii). Oczywiście nie patrz tylko na moją opinie ale również innych to są tylko moje spekulacje i rady :) pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 22:57 przez B4cK_PL, łącznie zmieniany 1 raz.

KoJack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: KoJack » 27 sty 2009, 22:46

odpowiedź prosta , bardzo źle zagrałeś skoro koleś grał tylko all inny to prawdopodnie grał tylko z mocnymi rękami ... cóż więcej pisać twoje zetony po jego stronie mówią same za siebie

B4cK_PL
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: B4cK_PL » 27 sty 2009, 22:55

KoJack pisze:odpowiedź prosta , bardzo źle zagrałeś skoro koleś grał tylko all inny to prawdopodnie grał tylko z mocnymi rękami ... cóż więcej pisać twoje zetony po jego stronie mówią same za siebie

Zgodze sie, lecz musze troche obronić bo niewiemy zbyd dużo tylko ze screenu i też niewiemy jak często dawał all-in bo z pewnością znamy ludzi którzy wchodzą na freerollach byle jaką kartą w all in i bardzo często ( nie znamy jego częstotliwości zagrań i ruchów kiedy jak sie zachowywał ) można różne opcje tutaj przyjąć :) KoJack nie chce sie kłucić ale chyba zgodzisz sie z tym

m4teusz
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: m4teusz » 27 sty 2009, 22:56

mati1988k pamiętma cie :smile: j

Wszedłem all in z AJ tego samego koloru no i oczywiście przed flopem może dlatego mnie pokusiło wchodzić all in :smile: .
Raczej bym nie wchodził za wszystko kiedy na flopie pokazał by się K za duże ryzyko.
B4cK_PL ale będę miał na uwadze twoje zdanie dzieki.

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 28 sty 2009, 23:47

Zasada jest prosta - AJ nadaje się do tego, żeby samemu zagrać all-in, ale sprawdzanie czyichś all-inów z tą ręką jest wysoce ryzykowne. Dlaczego? Jeżeli przeciwnik gra w miarę normalnego pokera (a nie gra all-in z każdymi dwoma kartami), to w większości wypadków pokaże albo parę (najczęściej wysoką), albo mocnego asa.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 29 sty 2009, 08:20

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej. All-in z Twojej strony był błędem, czekaj na sytuacje w której Ty będziesz atakującym :)

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 29 sty 2009, 13:33

AJs przed flopem sprawdzając allin to imho easy FOLD. JJ to tez easy fold w takiej sytuacji a JJ jest wysoka para ale to już od własnej sugestii zależy-pisałeś ze to maniak. Ktoś wyżej napisał ze jeżeli to ty byś był atakującym i wszedłbyś allin przed flopem to by cie usprawiedliwiało...nie zgadzam się! wchodząc do gry allin z AJs sprawdzając czy podbijając jest takie samo ryzyko:QQ-AA,AQ,AK. dochodzą do tego jakiekolwiek niższe pary przeciwko którym masz 6 outsow czyli mało Oo

m4teusz
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: m4teusz » 30 sty 2009, 17:11

wchodząc do gry allin z AJs sprawdzając czy podbijając jest takie samo ryzyko:QQ-AA,AQ,AK. dochodzą do tego jakiekolwiek niższe pary przeciwko którym masz 6 outsow czyli mało Oo

$Marco$ zgadzm się z tobą, widziałem już dużo all in na stołach turniejowych, cash i nawet często słabasza karta przed flopem umacniała się po flopie i na przykład gracz z AA przegrał z QJs lub jakąś niską para typu 66,77,88
Dlatego zaryzykowałem i wszedłem all in, liczyłem na szczęście jak widać nie udało się :cry:

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”