[NL][50] AJo

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL][50] AJo

Postautor: Porcupin » 03 sty 2012, 23:14

Hej, dziś pobawimy się trochę inaczej. Mamy tutaj konkretnego ziomka i zastanawiam się, jaką linię obieracie przeciw niemu. Na moim blogu jest całe rozdanie, niezbyt szczęśliwie rozegrane, ale biorąc pod uwagę różne wyjścia może to być fajna rozkmina na dobry sen :D Zapraszam!

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($77.10)
BB ($42.70)
UTG ($82.36)
UTG+1 ($50.72)
UTG+2 ($56.92)
MP1 ($48)
MP2 ($52.27)
CO ($15.50)
Hero ($52.07)

Dealt to Hero J:club: A:diamond:

fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.75, SB raises to $5, fold, Hero - do was głos. Co proponujecie preflop, ewentualnie co na flopie, może turnie? Weźcie pod uwagę, że koleś jest dobry i fajnie się adjustuje, tak więc nie ma co patrzeć tylko na staty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 04 sty 2012, 01:25

Skoro jest dobry i nieźle się adjustuje to podaj jeszcze swoje staty odnoście stealu z BU chociaż. No i opisz dynamikę miedzy wami. Graliście już 3betowane poty?

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 04 sty 2012, 01:55

4bet/fold na tego goscia wyglada najlepiej.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 04 sty 2012, 06:52

piotrek_nowy pisze:4bet/fold na tego goscia wyglada najlepiej.

Uzasadnienie :?:

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 04 sty 2012, 11:21

Gosc wyglada na lekko agrro jak na FR vs steal. Total 3bet ma jaki ma, vs steal z sb 17%, wiec nie ma opcji zeby nie robil tego szeroko. Przeciwko 4betom wyglada jednak na szczerego, wiec ja tu biore blokery - mamy praktycznie najlepsza mozliwa reke do blokowania jego value ukladow.

4betem ulatwiamy sobie zycie, jesli chcemy grac flat to powinnismy przynajmniej w miare wiedziec z czym 3betuje - im bardziej zdepolaryzowany range tym lepiej dla nas bo bedziemy go dominowac - i patrzac na jego flatt range to taki wlasnie jest. Tyle ze i tak AJoff nigdy nie bedzie jakos super grac jesli gostek jest w miare ogarniajacy, AJs bym flatowal znacznie chetniej.

Fold pre imo weak.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 05 sty 2012, 00:23

Jasne, to wszystko prawda i pewnie EV+, ale ja bym chyba wolał grać z nim tu postflop. 4betem dajemy mu komfort: wyrzuca trash, a zostawia range, który nas crushuje.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 05 sty 2012, 20:30

Mój steal z BTN wynosi 30%, fold to 3bet 57%, 4bet 10%. Tutaj faktycznie mocno zgadzam się z Piotrkiem. 4betem wyjaśniamy sytuację, biorąc pod uwagę mój szczery 4bet i jego duży fold to 3bet powinna nam się wtedy sytuacja wyklarować. Callując jego 3beta musielibyśmy się jakoś sensownie o tego flopa zahaczyć, a i tak nie byłoby pewności przeciwko jakiej ręce gramy, bo jednak jego 3bet jest dosyć szeroki i może mieć tam sporo różnych rąk. Granie postflop trochę w ciemno by było według mnie. Można by wykorzystać jego spory gap między cbet flop i turn i callować jego 3bet, callować jego cbet i zadziałać na turnie, co wydaje mi się najbardziej sensowną linią, jeśli chcemy już koniecznie grać dalej, bo jest najbardziej wiarygodne zagranie. Jest to w sumie jakieś wyjście...

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 06 sty 2012, 15:59

Ale linia floatingowana wydaje się tutaj dość kosztowna, jeśli natniemy się na check/raise turn od setu czy czegokolwiek (dość często tak zagrywam żeby wyindukować bluff od ewidentnie floatingującego oponenta), i będziemy w jeszcze większej dupie jeśli niechcący zaczepimy się na tym turnie. Więc imo lepiej to wyjaśnić na flopie (aczkolwiek nie w 100% przypadków).

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 07 sty 2012, 14:31

Dlatego jednak najlepsza linia to 4bet/fold preflop. Na flopie próbowałem to wyjaśnić, wyszło tragicznie ;) Z takim gościem ciężko będzie przejąć pulę na flopie, bo z nawet trafiając asa nie wiem jak stoję, trafiając waleta także. Mocno w dupie jesteśmy flatując 3beta, paradoksalnie tym bardziej, że jesteśmy na pozycji, bo on nas fajnie może x/r, albo bet/r.

Wróć do „Cash full ring”