[NL][5.5$][STT] AJo na BB vs 3 limpy

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

[NL][5.5$][STT] AJo na BB vs 3 limpy

Postautor: Spiegol » 10 lut 2013, 22:06

SNG STT 5.5$ reg speed
blindy 50/100

Seat 5 is the button
Seat 3: Player3 ( 2875 ) - VPIP: 40, PFR: 12, 3B: 0, AF: 1,8, Hands: 42
Seat 4: Player4 ( 2770 ) - VPIP: 19, PFR: 5, 3B: 1, AF: 1,2, Hands: 527
Seat 5: Player5 ( 5460 ) D
Seat 6: Player6 ( 1785 ) SB - VPIP: 24, PFR: 17, 3B: 11, AF: 1,3, Hands: 41
Seat 10: Hero ( 2110 ) BB

Player6 posts small blind [50].
Hero posts big blind [100].

** Dealing down cards **
Dealt to Hero [ :As :Jc ]
Player3 calls [100]
Player4 calls [100]
Player5 folds
Player6 calls [50]
Hero raises [300]
Player3 folds
Player4 folds
Player6 raises [1685]
Hero ??

SB dorzuca tyko 50 żetonów do zlimpowanej puli, a po moim raise (400 total) wrzuca stacka. Jakoś w ogóle mi się ta linia kupy nie trzymała jego i małą chwilę się zastanawiałem...

Awatar użytkownika
MrGordon
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: MrGordon » 11 lut 2013, 13:02

Niska parka? Chyba tak bym obstawiał..

Awatar użytkownika
noobshot
-#VIP
-#VIP

Postautor: noobshot » 11 lut 2013, 13:46

Według mnie próbuje ukraść z niczym

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 11 lut 2013, 20:44

wg mnie słabo zagrałeś. po 3 limpach będąc bez pozycji nie podbijałbym tak słabej ręki. Oglądam flopa i jedynie w wypadku mocnej ręki typu strit, 2 pary czy w najgorszym wypadku Jxx (gdzie x<J) zagrywam jakiś bet. Masz 20bb i podbicie w takiej sytuacji, gdy praktycznie zawsze zostaniesz sprawdzony przynajmniej przez 1 gracza nie mając pozycji są bardzo kosztowne. Tak samo zagrałbym z AQ. Może jedynie z AK pushnąłbym od razu pre.

MuByk
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: MuByk » 12 lut 2013, 16:22

Chyba niepotrzebnie raise z twojej strony. Ja tak jak napisał jon124 bym sprobował zobaczyć flop i dopiero podjąłbym decyzje od sytuacji na stole. Wydaje mi się że on ma parę z zakresu 77 do JJ.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 12 lut 2013, 16:41

Dla mnie takie ręce, są również niewygodne do rozegrania ;) Jednak skłaniał bym się do limpu pre (choć ja dość często tu raisuje tak jak ty żęby wyrzucić wszystkie śmieci). ja chyba bym go sprawdzi. racjonalnie na to popatrzyć ty jesteś na BB i raisujesz, on może pomyśleć, żę chcesz zgarnąc pre flp dlatego stawai cię na allinie. jego zakres wg mne to niskie pockety tak do TT lub jakieś AT ew AJ AQ. Choć nie raz widziałem jak kolo limpuje wysokie pockety a później stawia na allinie ;), ale wg mnie w tym przypadku tak nie jest . Blindy co ile się zmieniają ?

TheCuttOff94
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: TheCuttOff94 » 12 lut 2013, 17:23

Jak dla mnie limp preflop. Gość dosć delikatne staty, ale praktycznie żadna próbka. Pozycja marna, do rozgrywania, dziwna linia, ale sugerowałbym się tutaj mocnym pocketem, który chciał wykosić po limpach i atak postflop. Wątpliwa niska para, bo po raisie hero zbyt duze ryzyko na sprawdzenie. Jakby nie patrzeć SB zrobił słaby limp, a to przebicie miałoby nijaką rekompensatą;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 13 lut 2013, 02:06

Spiegol, ogólnie wydaje mi się, że gdzieś na początku swojej pokerowej kariery każdy trafia na "aksjomat" pt.: Nigdy nie limpuj.

Imo to jednak uproszczenie, które dla graczy stawiających swoje pierwsze kroki, w znaczącej ilości przypadków będzie lepsze i bardziej profitowe, niż błądzenie we mgle, albo tłumaczenie, w jak skomplikowanych sytuacjach jednak należy zlimpować.

Też nieraz łapię się na tym, że na siłę gdzieś szukam betu, bo "limpują fishe!". Błąd.

Pomijając fakt, że Ty tutaj potencjalnie grasz check z BB, a nie limp, to jest to właśnie spot, w którym stacki i pozycja tak się układają, że nie ma sensu betować preflop jak z maszyny (bo albo betuję, albo odpuszczam rozdanie).

Granie tutaj fit/fold board wydawałoby się najrozsądniejsze, bo każdy ruch z Twojej strony preflop i jakikolwiek call niczego Ci tak naprawdę nie upraszcza, niczego w sumie nie izoluje (bo nie dupniesz nagle betu za 6-7bb) i w sumie pompujesz tylko pulę, nad którą nie masz żadnej kontroli.

Też mi nieraz takie spoty sprawiają problemy...

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 14 lut 2013, 21:45

drynk, dobrze godo bo to jest tak, że "nigdy nie limpuj" ma sens tylko dla początkujących by właśnie ułatwić decyzje. Czyli podbijasz, typ stawia Cie na AI więc pasujesz i nie myślisz. W ten sposób minimalizujesz straty, które jako początkujący pewnie by mógł ponieść limpując i trafiając szmaciany, niski flop.
Ty przeca ogarniasz grę wystarczająco by wiedzieć co jak i gdzie warto się pchać. Tak więc powtórzę się i powiem, że w takich sytuacjach bez AK na pewno bym nie podbijał ;)

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 07 mar 2013, 14:12

Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi! ;) faktycznie zupełnie niepotrzebnie żetony tutaj pakowałem i postawiłem się przed ciężkimi decyzjami niepotrzebnie. Oglądamy flopa i działamy jeśli trzeba.

Btw. naprawdę polecam wrócić do wrzuconych rozdań dopiero po kilku dniach, gdzie na chłodno przyglądam się rozdaniu, którego zupełnie już nie pamiętam!

Wróć do „Sit'n Go full ring”