[FR] [NL] AJ

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

[FR] [NL] AJ

Postautor: mx » 24 cze 2009, 22:15

Zadnych , statow , bazowalem tylko na obserwacji ... fold/call ??

Wg mnie zedcydowanie to nie jest spot na raise

Moze nieco wiecej informacji ... ja mialem w stacku 2900 miczukow mial ponizej 2k , z tego co widzialem gral dobrze jednak nie widzialem albo teraz nie pamietam showdownow a nie chce mi sie juz sprawdzac ... bylem pewien ze ma J i moj jedyny problem stanowilo z czym ... :P uznalem ze bet i call byl z zasiegu QJ bardziej niz KJ czy TJ bo lapiac z KJ czyli top pare z niezlym kickerem raczej by zabetowal flopa a na turnie ze strit drawem mogl czuc sie jeszcze bezpieczniej i nawet mnie reraisowac natomiast z QJ check flop jak najbardzie na turnie taki semiblef i call jak najbardziej poprawny a co do JT nie sadze by zagral pre flop a napewno odpuscilby po raisie :P

Dodatkowo ten bet na river ... za jedna druga puli jak dla mnie to byl oczywisty value :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 17:15 przez mx, łącznie zmieniany 3 razy.

Oskarek

Postautor: Oskarek » 24 cze 2009, 22:42

Jak juz Ci pisałem na river call :)
Nawet z ciekawości bardziej bym go na AT Czy K9 obstawil po prostu

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 24 cze 2009, 22:53

nad raisem bym sie mocno zastanowil, bo ten bet miczukowa moze wygladac na zagranie dla wartosci. Chociaz osobiscie sadze, ze jego max zakres to ten J, czyli w najgorszym wypadku split. Ale czemu ty nie sprawdziles beta 297,50 do puli 595?

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 25 cze 2009, 08:30

Bije Cie tylko uklad QJ - ktory raczej polecialby preflop o raise do 80... bardziej prawdopodobne AK lub set niz wyzszy strit

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 cze 2009, 08:43

Dla mnie easy call, na pewno nie fold z tylko jedną potencjalnie mocniejszą od Twojej ręką. Nie wiem czemu tak zagrałeś.

W zależności od czynników dodatkowych, rozważałbym też all-ina na riverze. Nie wiem ile miałeś żetonów. Nie wiem jak micz grał wcześniej.

Wątpliwości może tylko on rozwiać, mówiąc, co miał. :mrgreen:

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 25 cze 2009, 08:46

Zdecydowanie call na river nawet ew reraise, wątpie ze miał QJ i to jest jedyny układ który cię tam bije. Nigdy bym tego nie zrzucił.

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 25 cze 2009, 09:45

Też jestem za callem mimo że QJ jest dość prawdopodobne z tego co napisałeś... Zakładając jednak matematyczne prawdopodobieństwo że mógł zagrać jeszcze kilka innych układów a nie tylko ten jeden jedyny który Cie bił to zrobiłbym call... choćby dla pozyskania informacji czy read jakiego mamy był trafny :twisted:

Jedynym przypadkiem w którym zrobiłbym fold w tej konkretnej sytuacji to gdybym miał przynajmniej 95% pewność że ma dokładnie tą rękę na której go obstawiłem ale niestety w moim przypadku tak duża pewność co do readu jest praktycznie nieosiągalna (z drobimy wyjątkami)...

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 27 cze 2009, 21:33

zrobiles fold na river gdzie musiales dolozyc 300 majac w stacku 2900 ?? ???????????? gdzie bił cie tylko 1 uklad? oO kurde musze zaczac z Toba grac jak Ty takie easy foldy robisz :D:D

czemu nie zrobiles cbet na flopie?

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 27 cze 2009, 21:38

olczykandre pisze:zrobiles fold na river gdzie musiales dolozyc 300 majac w stacku 2900 ?? ???????????? gdzie bił cie tylko 1 uklad? oO kurde musze zaczac z Toba grac jak Ty takie easy foldy robisz :D

screena nie mam ale mam slowo od miczukowa po turnieju ze mial QJ :P niby tak ale patrzac jak on gra bylem pewnie ze to jest to zagranie na value i ma lepiej

Wiedzialem ze jego bluff range w tym spocie jest wrecz 0 wiec strita mial napewno a tylko z QJ linia jaka obral miala sens :P

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 28 cze 2009, 10:53

mxlambert, rozegrales river do dupy, ale skoro mowisz, ze mial JQ to wyszlo bardzo dobrze. Juz mi wysylales te rozdanie i dla mnie taki wlasnei value bet to easy call, chocby dla dowiedzenia sie z czym przeciwnik moze grac i jak rozgrywa monstery czy jak blefuje nawet z jakas top para przy takim boardzie, a co dopiero przy drugim mozliwym najlepszym ukladzie.

Slaby fold, ale jesli naprawde mial JQ to szczerze gratuluje.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 28 cze 2009, 12:35

taa ja mialem 3k ale koles mial ponizej 2k ... wiem ze tu raczej callujemy ale czy na readzie jestescie w stanie to zrzucic bo ja bylem pewny ze ma QJ

dolozyl z BB tylko 50 ok ... gdzyby mial KJ lub Kx betowalby flopa ( nie slowplayowal )
na turnie T i maly becik za mniej niz 1/2 puli i napewno nie bylo to dla value bo po moim ochoczym raisie powinien pojsc rerasie a jesli nic nie mialem to i tak bym mu nie dolozyl a T napewno mi nie pomoglo ... skoro T napewno mi nie pomoglo ( nie zlapalem z nia pary ) a wiec call za 120 a wiec tylko OESD i mozliwe ze Q i J to tez outy mial tutaj prawo bytu dodatkowow na river bet za 1/2 pota i 1/6 swojego stacka co lacznie w calym rozdaniu daje ze wydal na nie 1/3 stacka .... nie uwierze ze w takim spocie bylby sklonny do tak slabego blefu czy betniecia dla value z Kx mial nutsa i tylko taka opcja wg mnie miala sens

miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 29 cze 2009, 11:21

Widzę, że fajna dyskusja się tutaj wywiązała. Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale z powodu wyjazdu do rodzinnego domu jestem jakiś taki zalatany :mrgreen: Mało ludzi popiera wnikliwą analizę i logiczne rozumowanie wyższego poziomu mx'a i gotowi byliby sprawdzić do końca sugerując się małym stosunkiem betu do stacków i puli. A więc pozostaje najważniejsze pytanie dotyczące tego rozdania - kto kogo przechytrzył??

miczukow:
Obrazek
:twisted:

czy jednak lambert:
Obrazek
:mrgreen:

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 29 cze 2009, 11:26

miczukow pisze:A więc pozostaje najważniejsze pytanie dotyczące tego rozdania - kto kogo przechytrzył??

To cwana gapa, no. Napisz normalnie co miałeś, a nie zamęt siejesz! :twisted:

Ja stawiam na QK - od razu widać, że screen z QJ jest bardziej edytowany...

(żart - wcale nie widać...)

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 29 cze 2009, 11:28

xD

Rozwaliles mnie tym hahahaha :D

Dobra robota :) az ja sie juz zagubilem bo moze wiedziales ze pomysle ze tak mozesz miec :P

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 16 lip 2009, 21:11

Widze ciekawy watke ... jezeli miales reada to chyba jednak crying call chociaz matematycznie masz mozliwosc sfoldowania tego

Jezeli byl konserwatywnym graczem to K odpada bo to raczej nie jest spot na slowplay a i bet na turnie bardziej oznacza draw ... ja jestem za QJ ;)

Kiedy wynik ?? Bo juz wisi od dluszego czasu jak widze i chyba popadl w zapomnienie a jednak taki laydown z readem wg musi wzbucic nieco szacunku do gracza ... i to nie jest jak mniemam nawet widze laydown ot tak z kaprysu by zaszpanowac tylko poparty informacjami ...

Wróć do „Sit'n Go full ring”