Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.
-
mx
- -#zasłużony

Postautor: mx » 24 cze 2009, 22:15
Zadnych , statow , bazowalem tylko na obserwacji ... fold/call ??
Wg mnie zedcydowanie to nie jest spot na raise
Moze nieco wiecej informacji ... ja mialem w stacku 2900 miczukow mial ponizej 2k , z tego co widzialem gral dobrze jednak nie widzialem albo teraz nie pamietam showdownow a nie chce mi sie juz sprawdzac ... bylem pewien ze ma J i moj jedyny problem stanowilo z czym ...

uznalem ze bet i call byl z zasiegu QJ bardziej niz KJ czy TJ bo lapiac z KJ czyli top pare z niezlym kickerem raczej by zabetowal flopa a na turnie ze strit drawem mogl czuc sie jeszcze bezpieczniej i nawet mnie reraisowac natomiast z QJ check flop jak najbardzie na turnie taki semiblef i call jak najbardziej poprawny a co do JT nie sadze by zagral pre flop a napewno odpuscilby po raisie
Dodatkowo ten bet na river ... za jedna druga puli jak dla mnie to byl oczywisty value

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 17:15 przez
mx, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Oskarek
Postautor: Oskarek » 24 cze 2009, 22:42
Jak juz Ci pisałem na river call
Nawet z ciekawości bardziej bym go na AT Czy K9 obstawil po prostu
-
arek_FJ
- -#aktywny

Postautor: arek_FJ » 24 cze 2009, 22:53
nad raisem bym sie mocno zastanowil, bo ten bet miczukowa moze wygladac na zagranie dla wartosci. Chociaz osobiscie sadze, ze jego max zakres to ten J, czyli w najgorszym wypadku split. Ale czemu ty nie sprawdziles beta 297,50 do puli 595?
-
Sith
- LEGENDA

Postautor: Sith » 25 cze 2009, 08:30
Bije Cie tylko uklad QJ - ktory raczej polecialby preflop o raise do 80... bardziej prawdopodobne AK lub set niz wyzszy strit
-
wheeny
- -#zasłużony

Postautor: wheeny » 25 cze 2009, 08:43
Dla mnie easy call, na pewno nie fold z tylko jedną potencjalnie mocniejszą od Twojej ręką. Nie wiem czemu tak zagrałeś.
W zależności od czynników dodatkowych, rozważałbym też all-ina na riverze. Nie wiem ile miałeś żetonów. Nie wiem jak
micz grał wcześniej.
Wątpliwości może tylko on rozwiać, mówiąc, co miał.

-
BLAZO
- -#aktywny

Postautor: BLAZO » 25 cze 2009, 08:46
Zdecydowanie call na river nawet ew reraise, wątpie ze miał QJ i to jest jedyny układ który cię tam bije. Nigdy bym tego nie zrzucił.
-
falkor81
- -#aktywny

Postautor: falkor81 » 25 cze 2009, 09:45
Też jestem za callem mimo że QJ jest dość prawdopodobne z tego co napisałeś... Zakładając jednak matematyczne prawdopodobieństwo że mógł zagrać jeszcze kilka innych układów a nie tylko ten jeden jedyny który Cie bił to zrobiłbym call... choćby dla pozyskania informacji czy read jakiego mamy był trafny
Jedynym przypadkiem w którym zrobiłbym fold w tej konkretnej sytuacji to gdybym miał przynajmniej 95% pewność że ma dokładnie tą rękę na której go obstawiłem ale niestety w moim przypadku tak duża pewność co do readu jest praktycznie nieosiągalna (z drobimy wyjątkami)...
-
olczykandre
- -#VIP

Postautor: olczykandre » 27 cze 2009, 21:33
zrobiles fold na river gdzie musiales dolozyc 300 majac w stacku 2900 ?? ???????????? gdzie bił cie tylko 1 uklad? oO kurde musze zaczac z Toba grac jak Ty takie easy foldy robisz

:D
czemu nie zrobiles cbet na flopie?
-
mx
- -#zasłużony

Postautor: mx » 27 cze 2009, 21:38
olczykandre pisze:zrobiles fold na river gdzie musiales dolozyc 300 majac w stacku 2900 ?? ???????????? gdzie bił cie tylko 1 uklad? oO kurde musze zaczac z Toba grac jak Ty takie easy foldy robisz

screena nie mam ale mam slowo od miczukowa po turnieju ze mial QJ

niby tak ale patrzac jak on gra bylem pewnie ze to jest to zagranie na value i ma lepiej
Wiedzialem ze jego bluff range w tym spocie jest wrecz 0 wiec strita mial napewno a tylko z QJ linia jaka obral miala sens

-
Tosiak
- -#VIP

Postautor: Tosiak » 28 cze 2009, 10:53
mxlambert, rozegrales river do dupy, ale skoro mowisz, ze mial JQ to wyszlo bardzo dobrze. Juz mi wysylales te rozdanie i dla mnie taki wlasnei value bet to easy call, chocby dla dowiedzenia sie z czym przeciwnik moze grac i jak rozgrywa monstery czy jak blefuje nawet z jakas top para przy takim boardzie, a co dopiero przy drugim mozliwym najlepszym ukladzie.
Slaby fold, ale jesli naprawde mial JQ to szczerze gratuluje.
-
mx
- -#zasłużony

Postautor: mx » 28 cze 2009, 12:35
taa ja mialem 3k ale koles mial ponizej 2k ... wiem ze tu raczej callujemy ale czy na readzie jestescie w stanie to zrzucic bo ja bylem pewny ze ma QJ
dolozyl z BB tylko 50 ok ... gdzyby mial KJ lub Kx betowalby flopa ( nie slowplayowal )
na turnie T i maly becik za mniej niz 1/2 puli i napewno nie bylo to dla value bo po moim ochoczym raisie powinien pojsc rerasie a jesli nic nie mialem to i tak bym mu nie dolozyl a T napewno mi nie pomoglo ... skoro T napewno mi nie pomoglo ( nie zlapalem z nia pary ) a wiec call za 120 a wiec tylko OESD i mozliwe ze Q i J to tez outy mial tutaj prawo bytu dodatkowow na river bet za 1/2 pota i 1/6 swojego stacka co lacznie w calym rozdaniu daje ze wydal na nie 1/3 stacka .... nie uwierze ze w takim spocie bylby sklonny do tak slabego blefu czy betniecia dla value z Kx mial nutsa i tylko taka opcja wg mnie miala sens
-
miczukow
- -#pretendent

Postautor: miczukow » 29 cze 2009, 11:21
Widzę, że fajna dyskusja się tutaj wywiązała. Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale z powodu wyjazdu do rodzinnego domu jestem jakiś taki zalatany

Mało ludzi popiera wnikliwą analizę i logiczne rozumowanie wyższego poziomu mx'a i gotowi byliby sprawdzić do końca sugerując się małym stosunkiem betu do stacków i puli. A więc pozostaje najważniejsze pytanie dotyczące tego rozdania - kto kogo przechytrzył??
miczukow:
czy jednak lambert:

-
wheeny
- -#zasłużony

Postautor: wheeny » 29 cze 2009, 11:26
miczukow pisze:A więc pozostaje najważniejsze pytanie dotyczące tego rozdania - kto kogo przechytrzył??
To cwana gapa, no. Napisz normalnie co miałeś, a nie zamęt siejesz!
Ja stawiam na QK - od razu widać, że screen z QJ jest bardziej edytowany...
(żart - wcale nie widać...)
-
mx
- -#zasłużony

Postautor: mx » 29 cze 2009, 11:28
xD
Rozwaliles mnie tym hahahaha
Dobra robota

az ja sie juz zagubilem bo moze wiedziales ze pomysle ze tak mozesz miec

-
jack
- -#aktywny

Postautor: jack » 16 lip 2009, 21:11
Widze ciekawy watke ... jezeli miales reada to chyba jednak crying call chociaz matematycznie masz mozliwosc sfoldowania tego
Jezeli byl konserwatywnym graczem to K odpada bo to raczej nie jest spot na slowplay a i bet na turnie bardziej oznacza draw ... ja jestem za QJ
Kiedy wynik ?? Bo juz wisi od dluszego czasu jak widze i chyba popadl w zapomnienie a jednak taki laydown z readem wg musi wzbucic nieco szacunku do gracza ... i to nie jest jak mniemam nawet widze laydown ot tak z kaprysu by zaszpanowac tylko poparty informacjami ...
Wróć do „Sit'n Go full ring”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.